Ücretsiz OS X uygulamaları

0
anonim
OS X kullananların işine yarabilecek ücretsiz uygulamalar.

Not: Daha önce Apple'ın iki tuşlu faresine sevinen Sundance, umarım buna da sevinecektir. :)

İlgili Yazılar

Apple ve Intel kime karşı? Micros~1 olabilir mi?

sundance

Geçtiğimiz hafta bilişim dünyasını temelden sarsan bir haber aldık. Bu habere göre Apple bundan sonra Intel işlemciler kullanacakmış!

Bir müddettir bu tür bir şey olabileceği ile ilgili bazı yorumlar ortalıkta dolaşmaktaydı. Özellikle de Pc Magazine editörlerinden John Dvorak, 90'lı yılların ortalarından beri bu tür bir şeyin olması gerektiğini söylediğini vurguluyor ve dahası bu anlaşmanın Linux'a zarar vereceğini söylüyordu.

Herne kadar Dvorak birçok boşa giden kehanette bulunmuş olsa da bunda yanılmadığını görüyoruz. Aslında bu konuda çok daha çarpıcı bir makale PBS tarafından yayınlandı.
Peki gerçekte Apple'ın hareketinin anlamı ne ve bu hareket kime karşı?

MacOS X için Gimp yolda

butch

Linuxçuların vazgeçilmez grafik editoru Gimp'in haziran sonunda MacOS X sürümünün çıkarılacağı duyuruldu. Böylelikle yıllardır Photostop tan başka alternatifleri olamayan Mac kullananların başarılı hem de açık kaynak kodlu bir alternatifi olmuş olacak. Haydi hayırlısı...

iPod: Eğlence cihazı olmanın ötesine geçti!

FZ

iPod yığınla müzik ve videoyu taşıma çılgınlığını patlatmakla ve daha çok insanı Apple markası ile tanıştırmakla kalmadı. Cihazın güçlü donanım altyapısı çok farklı alanlarda kendine yer buluyor.

Tıbbi görüntüleme alanında uzman olan UCLA profesörü Dr. Osman Ratib karmaşık tıbbi verilerin görüntülenmesi için meslektaşlarının yüzbinlerce dolarlık cihazları kullanması problemine bir çare bulmak amacı ile Apple donanımı üzerinde çalışan OsiriX isimli açık kodlu bir görüntüleme yazılımı geliştirdi. Programcı ve radyolog dostu Dr. Antoine Rosset ile çalışan Osman Ratib geliştirdikleri platformun çok daha pahalı benzerleri ile hemen hemen aynı işlevselliği sunduğunu, doktorların buna erişmesinin çok daha kolay olduğunu ve açık kaynak modelini desteklediğini belirtti.

İyi güzel ancak iPod nerede devreye girdi?

Mac OS X 10 1-Eylül`de geliyor

larweda

Apple, Mac OS X işletim sisteminin 10.1 versiyonunu 1-eylül`de piyasaya çıkaracağını duyurdu. Yeni versiyonda eklenen özellikler arasında iTune CD-kayıt yazılımı, DVD oynatımı ve kaydı için iDVD 2 yazılımı, Airport, SAMBA, W95, NT ve 2000 desteği veren ağ-dosya erişimi ve kullanıcı arayüzünde de uzun dosya isimlerini görebilme, ayarları kişiselleştirme, pencere seçenekleri hakkında birçok ufak-tefek yenilik içeriyor.
Bu şekilde Apple, linux ortamına verdiği desteğe son gaz devam ettiğini gözler önüne seriyor. Cesurca bir hareket olsa da, Mac OS X Apple`in kurtuluşu anlamına gelebilir.
Mac OS X 10.1 hakkında bilgi: www.apple.com/macosx/newversion/

Micros~1, MAC için IE desteğini çekiyor

yilmaz

Microsoft, sitesinde 31 Ocak itibariyle MAC için Internet Explorer 'a destek vermeyeceğini açıkladı. Aynı zamanda ufak bir de not var Safari kullanın diye. Microsoft da artık başka browser tavsiye ediyorsa :)