iMac şaşırtmaya devam ediyor

0
anonim
15" Aktif Matrix LCD ekran, 800 Mhz G4 işlemci, SuperDrive (CD-RW/DVD-R)GForce 2 MX Graphics.... ve başka birçok özellikler. Yani Apple'ın yeni iMac'i ama bu kadar da değil olay yeni dizaynda başlıkta dediğim gibi adamlar aşmış.....bakınız www.apple.com/imac/
Not: Bu haberi girmem de elrond`un yorumunun desteği olmuştur.

Görüşler

0
TurkBUG
Gecenlerde yeni iMac'i deneme sansim oldu.

Avantajlar:
1.Mükemmel bir dizayn, estetik bit Masaüstü, on-board yazilimlar cok lojik ve özellikle iTunes süper.
2.iMovie ile sorunsuz Dijital Kameralardan Firewire üzerinden Video'lar kesiliyor.
3.Microsoft OfficeX; Office XP'ten cok daha uyum ile calismakta ve estetik.

Desavantjlar:
1.Gecen hafta tekrar fiyat konusunda yukariya dogru düzeltmeler oldu. Pahali desem yeri var galiba ;-)
2.Maalesef bir cok ayri neden yüzünden QuickTime Pro alinmasi Video kesim konusunda gerekli bir ek yatirim.
3. Asiri derece Anti-Aliasing kullaniliyor OS X Masaüstünde. Herkes bunu sevmeyebilir.
Apple; parlaklik ile bu asiri Anti-Aliasing'tan dogan ikon ve yazi kenarlarin yumusamasini kompanze etmeye calisiyor.
Bu da TFT Ekranin ömrünü kisaltiyor.
4. Paket böyle alinir, böyle ''ölür''. Hardware güncellesmesine sansiniz yok gibi.
5. 800 MHz G4 islemci, hizli bir CPU. Ama videolarin kodlanmasi cok uzun sürüyor.
30 dakikalik bir DV Videoyu bir 650 MB'lik mpeg Video-CD'ya sikistirilmasi icin gece'den en iyisi baslayin.
Uyandiniz mi islem bitmistir. Maalesef böyle.
Bir 1,6 GHz Athlon XP ile ayni islem (özellikle tekrarlayim : ayni islem!) 75 dakika'da bitmekte (evet iyi okudunuz, 75 dakikada).
Selamlar
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

QuickTime Streaming Server 4.0 Public Preview Hazır

anonim

Apple QTSS 4 (Quicktime Streaming Server) Public Preview'ı bitirdi.
Çoğu insanın, Windows Media Player'ın daha iyi olduğunu savunmasına ve ülkemizde çoğu Windows kullanıcısının QuickTime Player kullanmasına rağmen, bence QT Player, internet üzerinde en kaliteli ses ve görüntü yayın yazılımıdır. Player'ı indirmek için buraya, QTSS4 için ise buraya.

Apple MacBook Pro'yu tanıttı

Skeleton

Intel® Core™ Duo işlemciye sahip olan makinelerin PowerBook® G4'e göre 4 kat daha fazla performansa sahip olduğu iddia ediliyor. İlk defa Intel tabanlı bir işlemci kullanılan Mac notebooklar Şubat ayında piyasaya sürülecek. Şık, ince, alüminyum bir kasaya sahip olan MacBook Pro dahili bir iSight™ video kameraya da sahip.

Haberin ayrıntıları için buraya, ürünün sayfasına gitmek için ise buraya tıklayın.

Sonunda Max OSX huzurlarınızda

sundance

Mac`çilerden çok (birçoğu nasıl bir şey olduğunu bile anlamamıştır) eski toprak Unix`çilerin merakla beklediği Mac OSX bugün dünya çapında etkinliklerle çıkıyor...

Temeli BSD üzerine kurulu olan, gerçek multitaskinge sahip, geliştirme araçlarıyla birlikte (GCC ve diğerleri) bütün Unix özelliklerini barındıran bu işletim sistemi kulağa oldukça hoş geliyor.

Tabi bunun yanında Mac programlarının da çalıştığını belirtmekte yarar var :) Düşünsenize Photoshop ve Freehand çalışan bir Unix kapıda ;)

Apple, Mac OS X için kendi X11 sunucusunu duyurdu

Maverick

Apple, XFree86 projesini temel alan kendi X11R6.6 sisteminin beta sürümünü kullanıma sundu. Şu ana dek OS X üzerinde X11 uygulamaları kullanmak için özgür yazılım alternatifleri mevcuttu ancak bu uygulamalar kullanım ve görünüm açısından farklı bir 'his' uyandırıyordu. Apple'ın X11 çözümü ise OS X'in kendine özgü Aqua isimli arabirimine entegre edilmiş durumda. Bu da hız ve davranış olarak masaüstünde bir tutarlılık yaratması açısında önemli bir yenilik. Kişisel olarak özgür yazılım dururken OS X kullanacak değilim ancak Linux üzerinde geliştirdiğim grafik arabirimli uygulamanın diğerleri tarafından da 'zevkle' kullanılabilmesi fena olmazdı. KDE ve Gnome'un da Apple'dan alacağı dersler var bence; bunu da eklemeden geçemeyeceğim :^)

GNU-Darwin Projesi

sundance

Herne kadar Mac haberlerinden Max sorumlu olsa da ;) buna rastlamışken yazmadan geçemezdim... GNU ekibi bu sefer de tamamen serbest bir Darwin dağıtımı için kolları sıvadı

Takip etmeyenler için söyleyelim Darwin, MacOs X`in, grafik arayüzü Aqua olmayan hali ve x86 makinalarda da çalışabilmekte.

BSD`i seviyorsanız gelişmeleri izleyin...