Windows için Safari

0
anonim
Apple, Safari'nin Windows işletim sisteminde de çalışabilen sürümü olan Safari 3 Public Beta'yı duyurdu.

Görüşler

0
exalted

Safari ile yazıların harika okunduğunu (bkz. anti-aliasing), sayfa içinde sözcük aramada kullanılan aydınlatma efektinin bir deli aşık olunası olduğunu, metin kutucuklarının ("text-box") nasıl da güzel boyutlarının değiştirilebildiğini söylemeden edemeyeceğim...

Olur da yüklerken birçoklarının karşılaştığı gibi "2738 hatası" alırsanız, lütfen buraya çabucak bir bakınız.

0
bleda
Windows için olan sürümünde bayağı bir açık olduğundan bahsediliyor, en iyisi beta olmayan sürüm çıkana kadar kullanmamak galiba (: .
0
Ari
Pek bi heyecanla kurdum sistemime fakat sonuc husran oldu. Google Suggest'e ( http://labs.google.com/suggest ) girdigimde birsey yazmaya basladigim anda program cakiliyor. Ustelik vbscript register'i da pek bi ise yaramadi. Henuz beta oldugundan dolayi boyle seylerle karsilasmis olabiliriz fakat apple in adina yakistiramadim ben. Umarim beta olmaktan cikinca herseyi tamamiyle duzeltmis olurlar. Hala heyecanla beklemedeyim : )
0
Ari
Yorumlar neden yayinlanmiyor :S
0
simor
Steve Jobs safariye mi çıktı?
0
robertosmix
Kaynağın adresini tam hatırlamıyorum ama download'a konulduktan 2 saat sonra 2 adet D.O.S. açığı ve bir de önemli güvenlik açığı tespit edilmiş. Bütün bunların yanısıra, devamlı çakılmalar, font sorunları vs. var. Misal fazlamesai.net'i Safari'de okuyamıyorum, font sorunu yüzünden.

Olsun yine de. Nihayetinde beta. Umarım final sürümlerde böyle şeylerle karşılaşmayız. Yoksa Micro$oft için büyük malzeme olur.
0
onurkuru
Safari beklenenden kötü çıktı. Css ile arası pek iyi değil daha çok uğraşmaları lazım windows sürümü pek hoşuma gitmedi Firefox'a devam :D
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Motorola PPC 8500 1GHZ Hazır

anonim

Motorola sonunda 1Ghz PowerPC işlemcisini bitirdi ve önumuzdeki 2 yıl içinde seri üretime geçileceğini ve tüm Mac`lerde olacağını duyurdu. Intel 1.4 Ghz`i çıkardı fakat halen PowerPC 800Mhz ile Intelin 1.4 GHz`inden daha büyük bir performans sergilemekte, Intel 32 bit mimaride kaldığı sürece PowerPC Intel`in hız olarak herzaman önünde olmaya devam edecek gibi görünüyor. Kimbilir Intel 64 bit`e geçiş yaptığında Motorola ve diğer RISC işlemci üreticileri de 128 bite geçiş yaparlar. Galiba Intel herzaman arkadan gelicek gibi gözüküyor.

MacOS X Server 10.1 Huzurlarınızda

anonim

Bildiğiniz gibi Apple yeni işletim sistemini tamamen BSD temeli uzerine kurdu ve bundan yaklaşık 2 yıl once MacOS X Server çıktı. Yaklasik 8 ay öncesinde de MacOS X ile kullanıcılara yönelik işletim sistemini piyasaya sürdü, aslına bakarsanız şu an için piyasada iki MacOS X var biri MacOS X Aqua client versiyonu bir de Server olarak kullanilan MacOS X Server. Daha önceleri MacOS X Server Aqua kadar fazla grafik arayüzüne sahip değildi. Ama son sürümü ile tamamen arayüz Aqua nin arayüzüne sahip, ve Aqua da olmayan bazı özellikler eklenmiş. Mesela Apache ve QuickTimeStreaming Server üzerinden default kurulu geliyor, WebObjects 5 Application Server üzerinde geliyor. File Server olarak SMB, NFS, Apple dosya sunucusu üzerinde hazır kurulu olarak geliyor. Bu uygulamaları konfigüre etmek ise Aqua arayüzü ile gayet basit. Daha nice yazılım ve sunucu uygulamaları üzerinde hazır şekilde geliyor. Daha fazla bilgi için: www.apple.com/macosx/server/specs.html

Mac OS X 10 1-Eylül`de geliyor

larweda

Apple, Mac OS X işletim sisteminin 10.1 versiyonunu 1-eylül`de piyasaya çıkaracağını duyurdu. Yeni versiyonda eklenen özellikler arasında iTune CD-kayıt yazılımı, DVD oynatımı ve kaydı için iDVD 2 yazılımı, Airport, SAMBA, W95, NT ve 2000 desteği veren ağ-dosya erişimi ve kullanıcı arayüzünde de uzun dosya isimlerini görebilme, ayarları kişiselleştirme, pencere seçenekleri hakkında birçok ufak-tefek yenilik içeriyor.
Bu şekilde Apple, linux ortamına verdiği desteğe son gaz devam ettiğini gözler önüne seriyor. Cesurca bir hareket olsa da, Mac OS X Apple`in kurtuluşu anlamına gelebilir.
Mac OS X 10.1 hakkında bilgi: www.apple.com/macosx/newversion/

iPod'lara Linux Dokunuşu

3lobyte

iPod'unuz üzerinde gelen özelliklerden sıkıldınız mı? iPod Linux bu noktada imdadınıza yetişiyor. iPod'lar için tasarlanmış bu linux ile iPod'unuzu tam bir multimedya cihazına hatta küçük bir cep bilgisayarına çevirebilirsiniz. renkli lcd ekranı olan iPod'larda Doom oynamak bile mümkün.

Apple-IBM ortaklığı ve G5 piyasada

Evil_Empire

G4 işlemcili bilgisayarını, Motorola ve IBM ortaklığıyla çıkaralı uzun süre geçen Apple, Power Mac G5 ile dünyanın en hızlı kişisel bilgisayarını ürettiğini iddia ediyor.

IBM'in Power4 işlemcisi baz alınarak üretilen 64 bitlik işlemci, yine IBM fabrikalarında bakır kullanılarak üretiliyor. İşlemci, 1GHZ FSB, 8 GB fiziksel RAM adresleyebilme, 4 terabyte'a kadar RAM desteği ile geliyor.