Windows için Safari

0
anonim
Apple, Safari'nin Windows işletim sisteminde de çalışabilen sürümü olan Safari 3 Public Beta'yı duyurdu.

Görüşler

0
exalted

Safari ile yazıların harika okunduğunu (bkz. anti-aliasing), sayfa içinde sözcük aramada kullanılan aydınlatma efektinin bir deli aşık olunası olduğunu, metin kutucuklarının ("text-box") nasıl da güzel boyutlarının değiştirilebildiğini söylemeden edemeyeceğim...

Olur da yüklerken birçoklarının karşılaştığı gibi "2738 hatası" alırsanız, lütfen buraya çabucak bir bakınız.

0
bleda
Windows için olan sürümünde bayağı bir açık olduğundan bahsediliyor, en iyisi beta olmayan sürüm çıkana kadar kullanmamak galiba (: .
0
Ari
Pek bi heyecanla kurdum sistemime fakat sonuc husran oldu. Google Suggest'e ( http://labs.google.com/suggest ) girdigimde birsey yazmaya basladigim anda program cakiliyor. Ustelik vbscript register'i da pek bi ise yaramadi. Henuz beta oldugundan dolayi boyle seylerle karsilasmis olabiliriz fakat apple in adina yakistiramadim ben. Umarim beta olmaktan cikinca herseyi tamamiyle duzeltmis olurlar. Hala heyecanla beklemedeyim : )
0
Ari
Yorumlar neden yayinlanmiyor :S
0
simor
Steve Jobs safariye mi çıktı?
0
robertosmix
Kaynağın adresini tam hatırlamıyorum ama download'a konulduktan 2 saat sonra 2 adet D.O.S. açığı ve bir de önemli güvenlik açığı tespit edilmiş. Bütün bunların yanısıra, devamlı çakılmalar, font sorunları vs. var. Misal fazlamesai.net'i Safari'de okuyamıyorum, font sorunu yüzünden.

Olsun yine de. Nihayetinde beta. Umarım final sürümlerde böyle şeylerle karşılaşmayız. Yoksa Micro$oft için büyük malzeme olur.
0
onurkuru
Safari beklenenden kötü çıktı. Css ile arası pek iyi değil daha çok uğraşmaları lazım windows sürümü pek hoşuma gitmedi Firefox'a devam :D
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Jef Raskin (1944-2005)

tongucyumruk

Macintosh'un yaratıcısı, The Humane Interface'in yazarı, matematikçi, felsefeci, müzisyen, bilgisayar bilimci ve girişimci Jef Raskin'i 26 Şubat 2005 tarihinde kaybettik.

Raskin, 1978'den 1982'ye kadar Macintosh projesinde çalışmış ve projeden ayrıldıktan sonra "The Humane Environment" adlı projesiyle insan - bilgisayar etkileşimi konusunda yenilikçi fikirler öne sürmüştü. Jef Raskin'in insan - bilgisayar etkileşimi konusunda yaptığı çalışmaların kısa bir tarihçesine buradan ulaşabilirsiniz.

Editörün Notu:Yaşamını teknolojiyi daha ulaşılabilir ve kolay kullanılabilir kılmaya adamış üstadın görüşlerinin hepimize yol göstermesi dileğiyle...

Ücretsiz OS X uygulamaları

anonim

OS X kullananların işine yarabilecek ücretsiz uygulamalar.

Not: Daha önce Apple'ın iki tuşlu faresine sevinen Sundance, umarım buna da sevinecektir. :)

QuickTime Streaming Server 4.0 Public Preview Hazır

anonim

Apple QTSS 4 (Quicktime Streaming Server) Public Preview'ı bitirdi.
Çoğu insanın, Windows Media Player'ın daha iyi olduğunu savunmasına ve ülkemizde çoğu Windows kullanıcısının QuickTime Player kullanmasına rağmen, bence QT Player, internet üzerinde en kaliteli ses ve görüntü yayın yazılımıdır. Player'ı indirmek için buraya, QTSS4 için ise buraya.

Camino 0.7 çıktı

conan

Gecko motorlu ve Cocoa grafik arabirimi kullanan Mac OS X browser'ı Camino'nun yeni versiyonu dun yayımlandı. Eskiden Chimera olarak bildiğimiz browserı buradan indirebilirsiniz.

Başlıca yapılan değişiklikler ise şunlar: Yeni download manager, URL Manager Pro ile uyum, Text Encoding menüsü, yandaki barda Global History menusu, resimleri ve diğer uygulamaları sayfadan desktop'a sürükleyip bırakabilme özelliği, ve daha niceleri.

Şimdi de Mac için Staroffice!

butch

Bir süredir süren Apple ve Sun işbirliği önümüzdeki yaz Staroffice'in Mac platformu için bir sürümü ile sonuçlanacakmış. Hatırlatalım; Staroffice ücretsiz, neredeyse kusursuz bir office yazılımı. Üstelik birkaç ay önce `opensource´ oldu. Ayrıntılı bilgi burada