Apple'dan 8 Çekirdekli Mac Pro

0
mos
Bu sayfada yayınlanan habere göre geçtiğimiz hafta San Francisco'da düzenlenen Macworld konferansında, Apple son teknoloji ürünü yeni bilgisayarını duyurmuş.

İlgili Yazılar

iMac şaşırtmaya devam ediyor

anonim

15" Aktif Matrix LCD ekran, 800 Mhz G4 işlemci, SuperDrive (CD-RW/DVD-R)GForce 2 MX Graphics.... ve başka birçok özellikler. Yani Apple'ın yeni iMac'i ama bu kadar da değil olay yeni dizaynda başlıkta dediğim gibi adamlar aşmış.....bakınız www.apple.com/imac/
Not: Bu haberi girmem de elrond`un yorumunun desteği olmuştur.

Apple OSX 10.2 Jaguar´la piyasada...

Evil_Empire

OSX'i ben de birçok kişi gibi merakla bekliyordum. Final CD'lerini bulmuştum bir yerden bir hevesle yükledim. Arayüzü falan çok hoşuma gitmedi önce.. Sonra kullandıkça akıllıca ayrıntılar falan gördüm, gerçekten de çok az kilitleniyordu ama bazı eksileri de yok değildi. Mesela geriye doğru uyumluluk dedikleri klasik ortam(OS9) sadece emülasyondan ibaretti ve klasik programlar oldukça yavaş çalışıyordu. Arayüz cicili bicili ve oldukça süslüydü ama oldukça akıcı ve hızlıydı. Şu Quartz bayağı hoşuma gitti. Ben sistemi ilk denediğimin üstünden bir yıldan fazla zaman geçti sanırım. Bilkom 10.1 i neredeyse bir sene sonra Türkçeye çevirebildi. Programların portlanması falan derken, şu anda adam gibi OSX kullanan bir arkadaşım yok. Sanırım bu OSX Turkiye'ye pek yaramadı. Şimdi Apple 10.2 versiyonunu çıkardığını duyuruyor ve 150 yeni özellikten bahsediyor ilgilenenlerin http://www.apple.com/macosx/ adresine bir göz atmasını öneririm. Umarım Jaguar Türkçe öğrenir...

Apple'ın Yeni İşletim Sistemi Tiger 29 Nisan'da Çıkıyor

nipple

Apple, 2005'in ilk yarısı çıkaracağını söylediği yeni işletim sistemi Mac OS X 10.4 Tiger'ı, bugün ana sayfasını komple değiştirerek 29 Nisan'da piyasaya süreceğini duyurdu. Steve Jobs bir süre önce, Longhorn'da yer alacak tüm özellikler de dahil bir önceki işletim sistemi Panther'e göre yaklaşık 200 yeni özelliğin bu sistemde yer alacağını açıklamıştı.

Apple MacBook Pro'yu tanıttı

Skeleton

Intel® Core™ Duo işlemciye sahip olan makinelerin PowerBook® G4'e göre 4 kat daha fazla performansa sahip olduğu iddia ediliyor. İlk defa Intel tabanlı bir işlemci kullanılan Mac notebooklar Şubat ayında piyasaya sürülecek. Şık, ince, alüminyum bir kasaya sahip olan MacBook Pro dahili bir iSight™ video kameraya da sahip.

Haberin ayrıntıları için buraya, ürünün sayfasına gitmek için ise buraya tıklayın.

Micros~1, MAC için IE desteğini çekiyor

yilmaz

Microsoft, sitesinde 31 Ocak itibariyle MAC için Internet Explorer 'a destek vermeyeceğini açıkladı. Aynı zamanda ufak bir de not var Safari kullanın diye. Microsoft da artık başka browser tavsiye ediyorsa :)