YellowDog Linux 2.1 Hazır

0
anonim
Çok hoş ve kurulum anlamında da kolay olan ve tüm Apple hardwarelerini tanıyan, popüler PPC Linux sürümlerinden biri olan YellowDog Linux 2.1 satışa sunuldu, mac kullanan ve Linux'u Mac üstünde denemek isteyenlerin YellowDog Linux'a bir fırsat vermesi gerekir.

İlgili Yazılar

G5'e karşı X86, MacOSX'e karşı GNU/Linux

Challenger

Anandtech' te tarafından yapılan bu testte, G5 ile Intel Xeon ve AMD Opteron, MacOSX ile Linux performans açısından karşılaştırılmışlar. Donanım testinde Intel ve AMD için SUSE SLES9, G5 için ise Mac OS X Tiger 10.4.1 kullanılmış. Ortak yazılım olarak da MySQL 4.0.18 (MyISAM engine), 32 ve 64 bit, ve GCC 3.3.3 kullanılmış.

Test ekibinde bir MySQL uzmanı, bir DB2 uzmanı, bir Vtune ve MacOSX uzmanı ile bir Dbconn geliştiricisi var.

Apple´ın Yeni Internet Tarayıcısı Konqueror Tabanlı

FZ

Apple'ın yeni Internet tarayıcısı Safari, açık kodlu Internet tarayıcılarından Konqueror temel alınarak geliştirildi.

PowerBook G4 Bataryalarında Üretim Hatasından Kaynaklanan Değiştirme Kampanyası

parsifal

Apple, Ocak2004-Ağustos2004 arasında satılan PowerBook G4 Alüminyum ürününün bataryalarını üretim hatalarından dolayı değiştirme kampanyası başlattı.
Detaylı Bilgi için...

MacOS X için Gimp yolda

butch

Linuxçuların vazgeçilmez grafik editoru Gimp'in haziran sonunda MacOS X sürümünün çıkarılacağı duyuruldu. Böylelikle yıllardır Photostop tan başka alternatifleri olamayan Mac kullananların başarılı hem de açık kaynak kodlu bir alternatifi olmuş olacak. Haydi hayırlısı...

iPod: Eğlence cihazı olmanın ötesine geçti!

FZ

iPod yığınla müzik ve videoyu taşıma çılgınlığını patlatmakla ve daha çok insanı Apple markası ile tanıştırmakla kalmadı. Cihazın güçlü donanım altyapısı çok farklı alanlarda kendine yer buluyor.

Tıbbi görüntüleme alanında uzman olan UCLA profesörü Dr. Osman Ratib karmaşık tıbbi verilerin görüntülenmesi için meslektaşlarının yüzbinlerce dolarlık cihazları kullanması problemine bir çare bulmak amacı ile Apple donanımı üzerinde çalışan OsiriX isimli açık kodlu bir görüntüleme yazılımı geliştirdi. Programcı ve radyolog dostu Dr. Antoine Rosset ile çalışan Osman Ratib geliştirdikleri platformun çok daha pahalı benzerleri ile hemen hemen aynı işlevselliği sunduğunu, doktorların buna erişmesinin çok daha kolay olduğunu ve açık kaynak modelini desteklediğini belirtti.

İyi güzel ancak iPod nerede devreye girdi?