Apple'ın Sunucu Pazarına Girişi

0
anonim
Apple firması Mac OSX ile süper şık dizüstü bilgisayarlarıyla son kullanıcı pazarında emin adımlarla ilerliyor. Ancak görünen o ki, çaktırmadan sunucu pazarına da ciddi bir giriş yapıyorlar.
Bu sayfada Apple'in yeni sunucuları ile ilgili detay bilgileri bulabilirsiniz. Pazarın buna nasıl cevap vereceğini bilemiyorum, ama rekabet artmasını fiyatların düşmesi ve kalitenin artması açısından çok sevindirici buluyorum.

http://www.apple.com/server/

Görüşler

0
anonim
Daha önceleri de yabanci forumlardan vs. bu konunun tartışmasını takip etmiştim.

IT uzmanlarının büyük çoğunluğunun genel görüşüne göre "MAC'i masa üstü kullanım için evet, sunucu olarak kullanmaya ise hayır." şeklinde görüşleri belirtiliyordu.

Tabii bu yorumlarda o dönem MAC'lerde kullanılan mimarinin de etkisi büyük.

Şimdi Intel platformuna geçmiş olan Apple'ın bu tür de bir atak yapması beklenen birşeydi. Ozellikle Unix/Linux temelli ve i386 platformu uzerinde çalışan uygulamaların aldığı epey olumlu yorumların da bunda etkisi büyük.

Apple şu an elinde en etkili silahı tutuyor, bu silahın adı da "Steve Jobs", eğer bütün bu gelişmeler onun öngörüsünde gerçekleşiyorsa yakında sunucu piyasası epey hareketlenecek demektir. :)
0
3lobyte
iide benim bildiğim mac için özel bir platform yok standart unix serverlerin kullandığı programlar var yani macosun unixden daha iyi bir çözüm olması yazılımsal olarak çok mümkün değil kendileri özel arayüzlerle işi kolaylaştırırlarsa o zaman iş değişir.
0
anonim
Sunucu bazinda kullanilacak olan işletim sistemi "MAC OS X Server" dır. Alışıla gelmiş olan MAC OS X ten farklı olarak yönetimsel araçlar sunmakta.

Burada benim özellikle belirttiğim husus Apple'ın intel mimarisine geçmesi. Dolayisi ile de daha elde edilebilir bir maliyet sunmasi. Mac OSX Server 1999 yılında duyurulmuş bir sistem. Fakat o dönemde gerek temel aldiklari "darwin" sisteminin daha çok yeni olmasi ve kullandiklari Rics mimarili PowerPC işlemcilerinin de maliyetleri nedeni ile çok yoğun bir talep görmedi.

O zamanki MAC OS X şu anki Vista'nin sorunlarını yaşatiyordu, sürücü uyumsuzlukları, desteklenmeyen eski yazilimlar, vs.

Fakak BSD(Unix) temelli bir çekirdeğe sahip olmasının avatajı onlara hız kattı. Açık kaynaklı pek çok Linux projesi Apple mühendisleri ve de Apple fanatikleri tarafından MAC OS X'e port edilmeye başlandı. Uygulama konusunda çeşitlilik arttı.

Aynı şekilde IBM'in PowerPC işlemcilerini üretmeyi bırakması (Apple sitemler için bıraktı, oyun konsollarına işlemci üretmeye devam ediyor.) Apple'ı yeni bir strateji üretmeye itti, ve planlar dahilinde olan intel platformuna geçiş yapıldı.

Eğer Apple sayfasını da incelerseniz bazı şeylerin tersine döndüğüne, ve de MAC OS X Server'ın bu sefer Windows'un ticari özelliklerini kapmaya başladığını görebilirsiniz.

Hiç şüphe yok ki, Apple Microsoft'un Sunucu pazarındaki yerini istiyor. :)
0
3lobyte
iide benim bildiğim mac için özel bir platform yok standart unix serverlerin kullandığı programlar var yani macosun unixden daha iyi bir çözüm olması yazılımsal olarak çok mümkün değil kendileri özel arayüzlerle işi kolaylaştırırlarsa o zaman iş değişir.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Hail Apple!

sundance

Şubat ayında Apple'ın talep ettiği bir patentle, "çalınmış" telefonları engellemeyi amaçlıyor.

Görünüşe göre "Elektronik aletleri yetkisiz kullananları tespit etmek için sistem ve metodlar" isimli patentin içinde yok yok. Bunun tespiti için "bir anda çok fazla hafıza kullanan bir programın bloklanması (tampon taşması deneniyor olabilir), cihaz sahibinin ses izinin alınması, cihazın accelerometerının uzaktan aktive edilip kişilerin hareket halinde olup olmadığının anlaşılması ve hatta bu tür durumlarda kameranın gizlice kayıt yapması gibi konular bile var.

Jailbreak'i de aynı eyleme dahil ettiklerini ve benzer yöntemlerle engellemeyi önerdiklerini herhalde tahmin edersiniz

GNU/Linux on the iPhone

anonim

Ortalığı kasıp kavuran iPhone için ilk linux dağıtımı yayımlandı. OpeniBoot sayesinde isterseniz Linux 2.6 kerneli ile, isterseniz iPhone OS ile boot edebiliyorsunuz.

Desteklenenler :

GNU-Darwin Projesi

sundance

Herne kadar Mac haberlerinden Max sorumlu olsa da ;) buna rastlamışken yazmadan geçemezdim... GNU ekibi bu sefer de tamamen serbest bir Darwin dağıtımı için kolları sıvadı

Takip etmeyenler için söyleyelim Darwin, MacOs X`in, grafik arayüzü Aqua olmayan hali ve x86 makinalarda da çalışabilmekte.

BSD`i seviyorsanız gelişmeleri izleyin...

iTunes Norveç'te Yasadışı ilan Edildi

tongucyumruk

Sanıyorum Apple'ın iPod çılgınlığınında katkısıyla tam bir para basma makinesi haline dönüşen iTunes programını duymayan ve ona eşlik eden iTunes müzik dükkanından (iTMS - iTunes Music Store) haberi olmayan yoktur herhalde.

Ancak her ne kadar bu sitenin kitlesi teknoloji ile yakından ilişkili olsa da tüm takipçilerin Apple'ın iTMS üzerinden yaptığı satışlarda, şarkıların kopyalanmasını engellemek için kullandığı DRM sistemi FairPlay'den haberdar olmasını bekleyemem. Öte yandan görünen o ki bu sistem, her geçen gün daha fazla Avrupa devletinin hükümetlerinin ilgisini çekiyor...

OpenGL ve AQUA (MacOS X)

anonim

Apple çıkarmış olduğu MacOS X işletim sisteminde OpenGL´i çekirdeğe gömdü, böylelikle OpenGL uygulamaları daha performanslı ve hızlı çalışmakta.
MacOS X farklı bir işletim sistemi olarak karşımıza çıkıyor, arka planda BSD 4.4 çalışırken ön planda PDF destekli bir grafik ara birim, animated bir dock ve Internet Explorer 5. MacOS X üzerinde Dreamveawer, Macromedia Flash uygulamalarını kullanarak sayfanızı yapar ve direk MacOS X üzerinde apache klasörüne yaptıklarınızı yerleştirip MacOS X üzerindeki Apache Web Server ı kullanarak sayfanızı internete açabilirsiniz. http://www.apple.com/macosx/