Apple'ın Sunucu Pazarına Girişi

0
anonim
Apple firması Mac OSX ile süper şık dizüstü bilgisayarlarıyla son kullanıcı pazarında emin adımlarla ilerliyor. Ancak görünen o ki, çaktırmadan sunucu pazarına da ciddi bir giriş yapıyorlar.
Bu sayfada Apple'in yeni sunucuları ile ilgili detay bilgileri bulabilirsiniz. Pazarın buna nasıl cevap vereceğini bilemiyorum, ama rekabet artmasını fiyatların düşmesi ve kalitenin artması açısından çok sevindirici buluyorum.

http://www.apple.com/server/

Görüşler

0
anonim
Daha önceleri de yabanci forumlardan vs. bu konunun tartışmasını takip etmiştim.

IT uzmanlarının büyük çoğunluğunun genel görüşüne göre "MAC'i masa üstü kullanım için evet, sunucu olarak kullanmaya ise hayır." şeklinde görüşleri belirtiliyordu.

Tabii bu yorumlarda o dönem MAC'lerde kullanılan mimarinin de etkisi büyük.

Şimdi Intel platformuna geçmiş olan Apple'ın bu tür de bir atak yapması beklenen birşeydi. Ozellikle Unix/Linux temelli ve i386 platformu uzerinde çalışan uygulamaların aldığı epey olumlu yorumların da bunda etkisi büyük.

Apple şu an elinde en etkili silahı tutuyor, bu silahın adı da "Steve Jobs", eğer bütün bu gelişmeler onun öngörüsünde gerçekleşiyorsa yakında sunucu piyasası epey hareketlenecek demektir. :)
0
3lobyte
iide benim bildiğim mac için özel bir platform yok standart unix serverlerin kullandığı programlar var yani macosun unixden daha iyi bir çözüm olması yazılımsal olarak çok mümkün değil kendileri özel arayüzlerle işi kolaylaştırırlarsa o zaman iş değişir.
0
anonim
Sunucu bazinda kullanilacak olan işletim sistemi "MAC OS X Server" dır. Alışıla gelmiş olan MAC OS X ten farklı olarak yönetimsel araçlar sunmakta.

Burada benim özellikle belirttiğim husus Apple'ın intel mimarisine geçmesi. Dolayisi ile de daha elde edilebilir bir maliyet sunmasi. Mac OSX Server 1999 yılında duyurulmuş bir sistem. Fakat o dönemde gerek temel aldiklari "darwin" sisteminin daha çok yeni olmasi ve kullandiklari Rics mimarili PowerPC işlemcilerinin de maliyetleri nedeni ile çok yoğun bir talep görmedi.

O zamanki MAC OS X şu anki Vista'nin sorunlarını yaşatiyordu, sürücü uyumsuzlukları, desteklenmeyen eski yazilimlar, vs.

Fakak BSD(Unix) temelli bir çekirdeğe sahip olmasının avatajı onlara hız kattı. Açık kaynaklı pek çok Linux projesi Apple mühendisleri ve de Apple fanatikleri tarafından MAC OS X'e port edilmeye başlandı. Uygulama konusunda çeşitlilik arttı.

Aynı şekilde IBM'in PowerPC işlemcilerini üretmeyi bırakması (Apple sitemler için bıraktı, oyun konsollarına işlemci üretmeye devam ediyor.) Apple'ı yeni bir strateji üretmeye itti, ve planlar dahilinde olan intel platformuna geçiş yapıldı.

Eğer Apple sayfasını da incelerseniz bazı şeylerin tersine döndüğüne, ve de MAC OS X Server'ın bu sefer Windows'un ticari özelliklerini kapmaya başladığını görebilirsiniz.

Hiç şüphe yok ki, Apple Microsoft'un Sunucu pazarındaki yerini istiyor. :)
0
3lobyte
iide benim bildiğim mac için özel bir platform yok standart unix serverlerin kullandığı programlar var yani macosun unixden daha iyi bir çözüm olması yazılımsal olarak çok mümkün değil kendileri özel arayüzlerle işi kolaylaştırırlarsa o zaman iş değişir.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

QuickTime Streaming Server 4.0 Public Preview Hazır

anonim

Apple QTSS 4 (Quicktime Streaming Server) Public Preview'ı bitirdi.
Çoğu insanın, Windows Media Player'ın daha iyi olduğunu savunmasına ve ülkemizde çoğu Windows kullanıcısının QuickTime Player kullanmasına rağmen, bence QT Player, internet üzerinde en kaliteli ses ve görüntü yayın yazılımıdır. Player'ı indirmek için buraya, QTSS4 için ise buraya.

Video iPod

anonim

Apple'ın arka arkaya çıkardığı iPod modelinin en son üyesi artık video görüntülerini de oynatabiliyor.

Daha fazla bilgi için buraya bakabilirsiniz.

OpenGL ve AQUA (MacOS X)

anonim

Apple çıkarmış olduğu MacOS X işletim sisteminde OpenGL´i çekirdeğe gömdü, böylelikle OpenGL uygulamaları daha performanslı ve hızlı çalışmakta.
MacOS X farklı bir işletim sistemi olarak karşımıza çıkıyor, arka planda BSD 4.4 çalışırken ön planda PDF destekli bir grafik ara birim, animated bir dock ve Internet Explorer 5. MacOS X üzerinde Dreamveawer, Macromedia Flash uygulamalarını kullanarak sayfanızı yapar ve direk MacOS X üzerinde apache klasörüne yaptıklarınızı yerleştirip MacOS X üzerindeki Apache Web Server ı kullanarak sayfanızı internete açabilirsiniz. http://www.apple.com/macosx/

iMac şaşırtmaya devam ediyor

anonim

15" Aktif Matrix LCD ekran, 800 Mhz G4 işlemci, SuperDrive (CD-RW/DVD-R)GForce 2 MX Graphics.... ve başka birçok özellikler. Yani Apple'ın yeni iMac'i ama bu kadar da değil olay yeni dizaynda başlıkta dediğim gibi adamlar aşmış.....bakınız www.apple.com/imac/
Not: Bu haberi girmem de elrond`un yorumunun desteği olmuştur.

MacOS X ya da Darwin, farklı bir BSD temelli Unix

anonim

MacOS X hakkında daha önceleri burada bir çok yazı çıktı. O yüzden ne olduğunu sanırım herkes biliyor. MacOSX, "ufs file system" yani sıra "hfs+ file sistem" de kullandığını sanırım hepimiz biliyoruz.