Apple'ın Sunucu Pazarına Girişi

0
anonim
Apple firması Mac OSX ile süper şık dizüstü bilgisayarlarıyla son kullanıcı pazarında emin adımlarla ilerliyor. Ancak görünen o ki, çaktırmadan sunucu pazarına da ciddi bir giriş yapıyorlar.
Bu sayfada Apple'in yeni sunucuları ile ilgili detay bilgileri bulabilirsiniz. Pazarın buna nasıl cevap vereceğini bilemiyorum, ama rekabet artmasını fiyatların düşmesi ve kalitenin artması açısından çok sevindirici buluyorum.

http://www.apple.com/server/

Görüşler

0
anonim
Daha önceleri de yabanci forumlardan vs. bu konunun tartışmasını takip etmiştim.

IT uzmanlarının büyük çoğunluğunun genel görüşüne göre "MAC'i masa üstü kullanım için evet, sunucu olarak kullanmaya ise hayır." şeklinde görüşleri belirtiliyordu.

Tabii bu yorumlarda o dönem MAC'lerde kullanılan mimarinin de etkisi büyük.

Şimdi Intel platformuna geçmiş olan Apple'ın bu tür de bir atak yapması beklenen birşeydi. Ozellikle Unix/Linux temelli ve i386 platformu uzerinde çalışan uygulamaların aldığı epey olumlu yorumların da bunda etkisi büyük.

Apple şu an elinde en etkili silahı tutuyor, bu silahın adı da "Steve Jobs", eğer bütün bu gelişmeler onun öngörüsünde gerçekleşiyorsa yakında sunucu piyasası epey hareketlenecek demektir. :)
0
3lobyte
iide benim bildiğim mac için özel bir platform yok standart unix serverlerin kullandığı programlar var yani macosun unixden daha iyi bir çözüm olması yazılımsal olarak çok mümkün değil kendileri özel arayüzlerle işi kolaylaştırırlarsa o zaman iş değişir.
0
anonim
Sunucu bazinda kullanilacak olan işletim sistemi "MAC OS X Server" dır. Alışıla gelmiş olan MAC OS X ten farklı olarak yönetimsel araçlar sunmakta.

Burada benim özellikle belirttiğim husus Apple'ın intel mimarisine geçmesi. Dolayisi ile de daha elde edilebilir bir maliyet sunmasi. Mac OSX Server 1999 yılında duyurulmuş bir sistem. Fakat o dönemde gerek temel aldiklari "darwin" sisteminin daha çok yeni olmasi ve kullandiklari Rics mimarili PowerPC işlemcilerinin de maliyetleri nedeni ile çok yoğun bir talep görmedi.

O zamanki MAC OS X şu anki Vista'nin sorunlarını yaşatiyordu, sürücü uyumsuzlukları, desteklenmeyen eski yazilimlar, vs.

Fakak BSD(Unix) temelli bir çekirdeğe sahip olmasının avatajı onlara hız kattı. Açık kaynaklı pek çok Linux projesi Apple mühendisleri ve de Apple fanatikleri tarafından MAC OS X'e port edilmeye başlandı. Uygulama konusunda çeşitlilik arttı.

Aynı şekilde IBM'in PowerPC işlemcilerini üretmeyi bırakması (Apple sitemler için bıraktı, oyun konsollarına işlemci üretmeye devam ediyor.) Apple'ı yeni bir strateji üretmeye itti, ve planlar dahilinde olan intel platformuna geçiş yapıldı.

Eğer Apple sayfasını da incelerseniz bazı şeylerin tersine döndüğüne, ve de MAC OS X Server'ın bu sefer Windows'un ticari özelliklerini kapmaya başladığını görebilirsiniz.

Hiç şüphe yok ki, Apple Microsoft'un Sunucu pazarındaki yerini istiyor. :)
0
3lobyte
iide benim bildiğim mac için özel bir platform yok standart unix serverlerin kullandığı programlar var yani macosun unixden daha iyi bir çözüm olması yazılımsal olarak çok mümkün değil kendileri özel arayüzlerle işi kolaylaştırırlarsa o zaman iş değişir.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft'tan Apple'ın 30. yılı için kutlama

sundance

Tiny Apps'da dolaşırken yaklaşık bir ay öncesinden kalma bu linke rastladım.

Ne demişler dostlar alışverişte görsün.

Sonunda Max OSX huzurlarınızda

sundance

Mac`çilerden çok (birçoğu nasıl bir şey olduğunu bile anlamamıştır) eski toprak Unix`çilerin merakla beklediği Mac OSX bugün dünya çapında etkinliklerle çıkıyor...

Temeli BSD üzerine kurulu olan, gerçek multitaskinge sahip, geliştirme araçlarıyla birlikte (GCC ve diğerleri) bütün Unix özelliklerini barındıran bu işletim sistemi kulağa oldukça hoş geliyor.

Tabi bunun yanında Mac programlarının da çalıştığını belirtmekte yarar var :) Düşünsenize Photoshop ve Freehand çalışan bir Unix kapıda ;)

iTunes Music Store, Windows sürümü geliyor.

Evil_Empire

Apple iMac ten sonra iMovie, iTunes, iChat, iPod, iSight, iPhoto gibi ürünler çıkardı. Bunlar Mac kullanıcılarını "ayrıcalıklı" yapan ürünlerdi.

iTunes MacOS'la birlikte gelen ücretsiz bir all in one müzik istasyonu. Apple'ın iTunes'u windowsa portlamak için yeni programcılar alması ve Safari browser'ı da windowsa taşıyacağının haberleri MacOSX'in intel işlemcilerde çalışacağını düşündürüyor(muş).

Camino 0.7 çıktı

conan

Gecko motorlu ve Cocoa grafik arabirimi kullanan Mac OS X browser'ı Camino'nun yeni versiyonu dun yayımlandı. Eskiden Chimera olarak bildiğimiz browserı buradan indirebilirsiniz.

Başlıca yapılan değişiklikler ise şunlar: Yeni download manager, URL Manager Pro ile uyum, Text Encoding menüsü, yandaki barda Global History menusu, resimleri ve diğer uygulamaları sayfadan desktop'a sürükleyip bırakabilme özelliği, ve daha niceleri.

Mac OS X 10 1-Eylül`de geliyor

larweda

Apple, Mac OS X işletim sisteminin 10.1 versiyonunu 1-eylül`de piyasaya çıkaracağını duyurdu. Yeni versiyonda eklenen özellikler arasında iTune CD-kayıt yazılımı, DVD oynatımı ve kaydı için iDVD 2 yazılımı, Airport, SAMBA, W95, NT ve 2000 desteği veren ağ-dosya erişimi ve kullanıcı arayüzünde de uzun dosya isimlerini görebilme, ayarları kişiselleştirme, pencere seçenekleri hakkında birçok ufak-tefek yenilik içeriyor.
Bu şekilde Apple, linux ortamına verdiği desteğe son gaz devam ettiğini gözler önüne seriyor. Cesurca bir hareket olsa da, Mac OS X Apple`in kurtuluşu anlamına gelebilir.
Mac OS X 10.1 hakkında bilgi: www.apple.com/macosx/newversion/