PowerMac G5 İçin Güncellemeler Yayınlandı!

0
parsifal
Apple, PowerMac G5 (Late 2004) serisi, 1.8Ghz, 600Mhz bus, tek işlemcili modellerde görülen ve aşağıda belirtilen bazı sorunların giderilmesi için bir “firmware update” yayınladı.
PowerMac G5 System Firmware Update, sadece PowerMac G5 (Late 2004) serisi, 1.8Ghz, 600Mhz bus, tek işlemcili modeller için geçerlidir. İşletim sistemi ise Mac OS X 10.3.9 veya Mac OS X 10.4.3 ya da üstü olmalıdır.
Bu kapsama giren sorunlar

- Uzun süreli slide gösterimi, oyun, QuickTime ile film izleme gibi, ekranı çok zorlayan görüntü ağırlıklı işlemlerde bilgisayarın kilitlenmesi,

- Yaklaşık 2 saat civarında bir çalışma sonrasında “eject” komutu vermenize karşın, optik sürücünün medyayı dışarı atmaması,

- Yaklaşık 2 saat civarında bir çalışma sonrasında, internet bağlantısının kopması,
(Bu problem, PPPoE protokolunu kullanarak bağlantı yapan DSL modemlerde, PPP ile bağlanan iç ve dış modemlerde de sorunlara neden olmaktadır),

- Mac OS X 10.4 kullanılan bilgisayarlarda bağlı monitörün, uzun süreli uyuma konumundan sonra “uyanma” sorunları. (Bu durumda, bilgisayar uyuma konumundan çıkıyor ama görüntü gelmiyor)

Firmware update’ler hakkında daha ayrıntılı bilgi için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

Power Mac G5 (Late 2004) System Firmware Update for 10.3.9

Power Mac G5 (Late 2004) System Firmware Update for 10.4.3

Apple Software Downloads

Görüşler

0
darkhunter
Anlaşılan PowerMac, bu güncellemeden önce yaklaşık 2 saatten fazla doğru düzgün çalışmıyormuş :))
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Steve Wozniak'ın ilginç bir röportajı

Ragnor

Slashdot'a bakınırken Steve Wozniak'ın şu röportajına rastladım. Wozniak'ın özgür yazılım, büyük firmalar ve özelliklede kendi firması Apple hakkında söyledikleri oldukça ilgi çekici.

Slashdot haberi linki için tıklayın.

Efsane Gerçek Oldu: Apple Intel'i Seçti

tongucyumruk

3 Haziran Cuma günü c|net'te çıkan bir haber haber herkes için şok olmuştu. Haberde Apple'ın IBM tarafından üretilen PowerPC işlemcilerini bırakıp Intel platformuna yönelmeye karar verdiği yazılıyordu. Ben de dahil olmak üzere birçok insan haberin sadece bir söylentiden ibaret olduğunu düşündü ve Pazartesi günü Apple tarafından yapılacağı söylenen basın açıklamasını beklemeye koyuldu. Ve sonunda, Apple'dan beklenen açıklama geldi...

iPhone'a Türk Oyunu

iletiileti

2 Türk yazılımcısının 3 aylık yoğun bir çalışması sonucu ipong! oyunu Apple Store'daki yerini aldı. Ipong! eski arcade oyunları tarzında bağımlılık yapabilecek bir oyun. Ipong! u diğer Türk uygulamalarından ayıran özellik ise Türkler tarafından şimdiye kadar yazılmış en gelişmiş uygulama olması.

Oyunun Resmi web sitesi : http://www.elmadigital.com

Motorola PPC 8500 1GHZ Hazır

anonim

Motorola sonunda 1Ghz PowerPC işlemcisini bitirdi ve önumuzdeki 2 yıl içinde seri üretime geçileceğini ve tüm Mac`lerde olacağını duyurdu. Intel 1.4 Ghz`i çıkardı fakat halen PowerPC 800Mhz ile Intelin 1.4 GHz`inden daha büyük bir performans sergilemekte, Intel 32 bit mimaride kaldığı sürece PowerPC Intel`in hız olarak herzaman önünde olmaya devam edecek gibi görünüyor. Kimbilir Intel 64 bit`e geçiş yaptığında Motorola ve diğer RISC işlemci üreticileri de 128 bite geçiş yaparlar. Galiba Intel herzaman arkadan gelicek gibi gözüküyor.

Mac ve PC Arkadaşların Yeni Maceraları

parsifal

3 Yeni Mac reklamı aramıza katıldı. Keyfini çıkarın!