Microsoft'tan Apple'ın 30. yılı için kutlama

0
sundance
Tiny Apps'da dolaşırken yaklaşık bir ay öncesinden kalma bu linke rastladım.

Ne demişler dostlar alışverişte görsün.

İlgili Yazılar

Yellow Dog Linux 2.0 çıktı!

PCc0d3r

PowerPC'ler için başlıbaşına bir işletim sistemi olan Yellow Dog Linux 2.0 çıktı.
Daha fazla bilgiye sitesinden ulaşabilirsiniz : http://www.yellowdoglinux.com/

Steve Jobs: DRM'e ihtiyacımız yok!

tongucyumruk

Dünyanın en büyük DRM korumalı müzik satıcısı olan iTunes sistemine sahip olan Apple'ın CEO'su Steve Jobs DRM konusunda şimdiye kadar müzik dünyasındaki hiçbir büyük şirket yöneticisinin yapamadığı bir açıklama yaptı. Açıklamasında, yapılan araştırmalara göre, bir iPod'da yüklü olan müziğin %97'sinde DRM koruması bulunmadığından ve DRM'in eninde sonunda kaybetmeye mahkum olduğundan bahseden Jobs, müzik şirketlerinin ikna edilebilmesi halinde iTunes'tan DRM korumasını tamamen kaldırmaya gönüllü olduklarını belirtti.

Editörün notu: Her ne kadar bunu FairPlay'in karşı karşıya kaldığı baskılar neticesinde yapılmış ustaca bir kıvırma hamlesi olarak görsem de Apple'ın müziği serbest bırakmak adına bu yönde bir hamlede bulunmuş olmasının DRM karşıtı hareketler bakımından oldukça faydalı olduğunu düşünüyorum.

Windows'a Mac OS X Makyajı

bilidikid

Çok başarılı bir program olan FlyakiteOSX, Windows'unuzu adeta bir Mac OS X'e çevirmekte hem de hiç ekstra kaynak yemeden.

Screenshot'un için buraya, FlyakiteOSX hakkında detaylı bilgi için buraya bakabilirsiniz.

MacOS X Server 10.1 Huzurlarınızda

anonim

Bildiğiniz gibi Apple yeni işletim sistemini tamamen BSD temeli uzerine kurdu ve bundan yaklaşık 2 yıl once MacOS X Server çıktı. Yaklasik 8 ay öncesinde de MacOS X ile kullanıcılara yönelik işletim sistemini piyasaya sürdü, aslına bakarsanız şu an için piyasada iki MacOS X var biri MacOS X Aqua client versiyonu bir de Server olarak kullanilan MacOS X Server. Daha önceleri MacOS X Server Aqua kadar fazla grafik arayüzüne sahip değildi. Ama son sürümü ile tamamen arayüz Aqua nin arayüzüne sahip, ve Aqua da olmayan bazı özellikler eklenmiş. Mesela Apache ve QuickTimeStreaming Server üzerinden default kurulu geliyor, WebObjects 5 Application Server üzerinde geliyor. File Server olarak SMB, NFS, Apple dosya sunucusu üzerinde hazır kurulu olarak geliyor. Bu uygulamaları konfigüre etmek ise Aqua arayüzü ile gayet basit. Daha nice yazılım ve sunucu uygulamaları üzerinde hazır şekilde geliyor. Daha fazla bilgi için: www.apple.com/macosx/server/specs.html

Apple ve Intel?

elrond

Aslında bu haberi Max' a bırakmak lazımdı ama kendisi buralarda pek yok. (Benden mi gördü acaba ;-)
Evet soru şu Apple sistemlerinde Intel CPU kullanabilir mi? Habere göre olabilir. Bu yönde kuvvetli işaretler gelmeye başlamış. Apple bilindiği gibi Motorola ve IBM tarafından üretilen hardware' i kullanır. Ancak IBM stratejilerinde son dönemde olan değişimler IBM' in bu alandaki yatırımları azaltabileceği yönünde beklentileri arttırmış.
Haberin orjinali:
Apple to lie down with Intel