GNU/Linux on the iPhone

0
anonim

Ortalığı kasıp kavuran iPhone için ilk linux dağıtımı yayımlandı. OpeniBoot sayesinde isterseniz Linux 2.6 kerneli ile, isterseniz iPhone OS ile boot edebiliyorsunuz.

Desteklenenler :
- Framebuffer driver
- Serial driver
- Serial over USB driver
- Interrupts, MMU, clock, etc.

Desteklenmeyenler:
- Write support for the NAND
- Wireless networking
- Touchscreen
- Sound
- Accelerometer
- Baseband support

Haberi gördüğüm kaynakta önemli olan nokta şu.

iPhone için MacOS X Leopard'ı bir yıl öteye atan milyon dolarlık Apple mı yazılım konusunda daha uzman, yoksa Linux Hacker'ları mı?

Buradan videosunu izleyebilir, buradan da indirebilirsiniz.

Web Sayfası : Linux on the iPhone
Kaynak: iPhone Icin Linux Dagitimi

Görüşler

0
3lobyte
açıklamak için erken davranmışlar cep telefonunu shell de kullanmak pek efektif birşey değil :D

birde usb klavye taşımak gerekiyor anladığım kadarıyla heheh
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Apple-IBM ortaklığı ve G5 piyasada

Evil_Empire

G4 işlemcili bilgisayarını, Motorola ve IBM ortaklığıyla çıkaralı uzun süre geçen Apple, Power Mac G5 ile dünyanın en hızlı kişisel bilgisayarını ürettiğini iddia ediyor.

IBM'in Power4 işlemcisi baz alınarak üretilen 64 bitlik işlemci, yine IBM fabrikalarında bakır kullanılarak üretiliyor. İşlemci, 1GHZ FSB, 8 GB fiziksel RAM adresleyebilme, 4 terabyte'a kadar RAM desteği ile geliyor.

MacOS X Server 10.1 Huzurlarınızda

anonim

Bildiğiniz gibi Apple yeni işletim sistemini tamamen BSD temeli uzerine kurdu ve bundan yaklaşık 2 yıl once MacOS X Server çıktı. Yaklasik 8 ay öncesinde de MacOS X ile kullanıcılara yönelik işletim sistemini piyasaya sürdü, aslına bakarsanız şu an için piyasada iki MacOS X var biri MacOS X Aqua client versiyonu bir de Server olarak kullanilan MacOS X Server. Daha önceleri MacOS X Server Aqua kadar fazla grafik arayüzüne sahip değildi. Ama son sürümü ile tamamen arayüz Aqua nin arayüzüne sahip, ve Aqua da olmayan bazı özellikler eklenmiş. Mesela Apache ve QuickTimeStreaming Server üzerinden default kurulu geliyor, WebObjects 5 Application Server üzerinde geliyor. File Server olarak SMB, NFS, Apple dosya sunucusu üzerinde hazır kurulu olarak geliyor. Bu uygulamaları konfigüre etmek ise Aqua arayüzü ile gayet basit. Daha nice yazılım ve sunucu uygulamaları üzerinde hazır şekilde geliyor. Daha fazla bilgi için: www.apple.com/macosx/server/specs.html

iTunes yine kırıldı

e2e

SecurityFocus'taki habere göre iTunes'ın kimlik doğrulama mekanizması ikinci kez, hem de aynı kişi tarafından kırıldı. Buna göe iTunes kullanıcısı olmayanlar da Apple sunucularını bağlanabiliyor.
20 yaşındaki Avustralyalı öğrenci David Hammerton tarafından sistemi ikinci kez kırılan Apple olayla ilgili bir açıklama yapmamış.
"Birincisinde bir haftamı almıştı, fakat ikincisinde ne aradığımı biliyordum, sadece 8 saatimi aldı" diyor Hammerton. Neden böyle bir işe kalkıştığına ise şu cevabı vermiş: "Linux benim birincil masaüstü sistemim ve ben müziklerimi kendi masaüstü sistemimde çalabilmek istiyorum..."
İlk olayda yerleştirdiği "5 satırlık" bir kod sayesinde iTunes'a player olarak bağlanılmasına olanak sağlayan Hammerton'ın kodu, Apple'ın, MD5 checksum kullanarak yaptığı yeni kimlik doğrulama mekanizmasıyla devre dışı kalmıştı. MD5 rutinini değiştiren Hammerton yeni rutine iMD5 adını koymuş.

YellowDog Linux 2.1 Hazır

anonim

Çok hoş ve kurulum anlamında da kolay olan ve tüm Apple hardwarelerini tanıyan, popüler PPC Linux sürümlerinden biri olan YellowDog Linux 2.1 satışa sunuldu, mac kullanan ve Linux'u Mac üstünde denemek isteyenlerin YellowDog Linux'a bir fırsat vermesi gerekir.

Unicode of Death 2.0

parsifal

Aloha Browser geliştiricileri, San Francisco fontu ile İngilizce olmayan dillerde kullanılan 2 unicode sembolünün Apple ürünlerini çökerttiğini buldular. İşin kötüsü bahsi geçen font varsayılan sistem fontu. https://techcrunch.com/2018/02/15/iphone-text-bomb-ios-mac-crash-apple/