GNU/Linux on the iPhone

0
anonim

Ortalığı kasıp kavuran iPhone için ilk linux dağıtımı yayımlandı. OpeniBoot sayesinde isterseniz Linux 2.6 kerneli ile, isterseniz iPhone OS ile boot edebiliyorsunuz.

Desteklenenler :
- Framebuffer driver
- Serial driver
- Serial over USB driver
- Interrupts, MMU, clock, etc.

Desteklenmeyenler:
- Write support for the NAND
- Wireless networking
- Touchscreen
- Sound
- Accelerometer
- Baseband support

Haberi gördüğüm kaynakta önemli olan nokta şu.

iPhone için MacOS X Leopard'ı bir yıl öteye atan milyon dolarlık Apple mı yazılım konusunda daha uzman, yoksa Linux Hacker'ları mı?

Buradan videosunu izleyebilir, buradan da indirebilirsiniz.

Web Sayfası : Linux on the iPhone
Kaynak: iPhone Icin Linux Dagitimi

Görüşler

0
3lobyte
açıklamak için erken davranmışlar cep telefonunu shell de kullanmak pek efektif birşey değil :D

birde usb klavye taşımak gerekiyor anladığım kadarıyla heheh
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

iTunes Norveç'te Yasadışı ilan Edildi

tongucyumruk

Sanıyorum Apple'ın iPod çılgınlığınında katkısıyla tam bir para basma makinesi haline dönüşen iTunes programını duymayan ve ona eşlik eden iTunes müzik dükkanından (iTMS - iTunes Music Store) haberi olmayan yoktur herhalde.

Ancak her ne kadar bu sitenin kitlesi teknoloji ile yakından ilişkili olsa da tüm takipçilerin Apple'ın iTMS üzerinden yaptığı satışlarda, şarkıların kopyalanmasını engellemek için kullandığı DRM sistemi FairPlay'den haberdar olmasını bekleyemem. Öte yandan görünen o ki bu sistem, her geçen gün daha fazla Avrupa devletinin hükümetlerinin ilgisini çekiyor...

iPod: Eğlence cihazı olmanın ötesine geçti!

FZ

iPod yığınla müzik ve videoyu taşıma çılgınlığını patlatmakla ve daha çok insanı Apple markası ile tanıştırmakla kalmadı. Cihazın güçlü donanım altyapısı çok farklı alanlarda kendine yer buluyor.

Tıbbi görüntüleme alanında uzman olan UCLA profesörü Dr. Osman Ratib karmaşık tıbbi verilerin görüntülenmesi için meslektaşlarının yüzbinlerce dolarlık cihazları kullanması problemine bir çare bulmak amacı ile Apple donanımı üzerinde çalışan OsiriX isimli açık kodlu bir görüntüleme yazılımı geliştirdi. Programcı ve radyolog dostu Dr. Antoine Rosset ile çalışan Osman Ratib geliştirdikleri platformun çok daha pahalı benzerleri ile hemen hemen aynı işlevselliği sunduğunu, doktorların buna erişmesinin çok daha kolay olduğunu ve açık kaynak modelini desteklediğini belirtti.

İyi güzel ancak iPod nerede devreye girdi?

iTunes yine kırıldı

e2e

SecurityFocus'taki habere göre iTunes'ın kimlik doğrulama mekanizması ikinci kez, hem de aynı kişi tarafından kırıldı. Buna göe iTunes kullanıcısı olmayanlar da Apple sunucularını bağlanabiliyor.
20 yaşındaki Avustralyalı öğrenci David Hammerton tarafından sistemi ikinci kez kırılan Apple olayla ilgili bir açıklama yapmamış.
"Birincisinde bir haftamı almıştı, fakat ikincisinde ne aradığımı biliyordum, sadece 8 saatimi aldı" diyor Hammerton. Neden böyle bir işe kalkıştığına ise şu cevabı vermiş: "Linux benim birincil masaüstü sistemim ve ben müziklerimi kendi masaüstü sistemimde çalabilmek istiyorum..."
İlk olayda yerleştirdiği "5 satırlık" bir kod sayesinde iTunes'a player olarak bağlanılmasına olanak sağlayan Hammerton'ın kodu, Apple'ın, MD5 checksum kullanarak yaptığı yeni kimlik doğrulama mekanizmasıyla devre dışı kalmıştı. MD5 rutinini değiştiren Hammerton yeni rutine iMD5 adını koymuş.

Unicode of Death 2.0

parsifal

Aloha Browser geliştiricileri, San Francisco fontu ile İngilizce olmayan dillerde kullanılan 2 unicode sembolünün Apple ürünlerini çökerttiğini buldular. İşin kötüsü bahsi geçen font varsayılan sistem fontu. https://techcrunch.com/2018/02/15/iphone-text-bomb-ios-mac-crash-apple/

PowerBook G4 Bataryalarında Üretim Hatasından Kaynaklanan Değiştirme Kampanyası

parsifal

Apple, Ocak2004-Ağustos2004 arasında satılan PowerBook G4 Alüminyum ürününün bataryalarını üretim hatalarından dolayı değiştirme kampanyası başlattı.
Detaylı Bilgi için...