Camino 0.7 çıktı

0
conan
Gecko motorlu ve Cocoa grafik arabirimi kullanan Mac OS X browser'ı Camino'nun yeni versiyonu dun yayımlandı. Eskiden Chimera olarak bildiğimiz browserı buradan indirebilirsiniz.

Başlıca yapılan değişiklikler ise şunlar: Yeni download manager, URL Manager Pro ile uyum, Text Encoding menüsü, yandaki barda Global History menusu, resimleri ve diğer uygulamaları sayfadan desktop'a sürükleyip bırakabilme özelliği, ve daha niceleri.

Görüşler

0
FZ
Elmacı amcalar OS X üzerindeki tarayıcı için Konqueror tabanlı bir şey geliştirmeyecekler miydi? Gecko? Kafam karıştı. Bir bilen aydınlatabilir mi beni?
0
tongucyumruk
Chimera bildiğim kadarıyla Elmacı amcaların geliştirdiği tarayıcı değil. Elmacılar hala Konqueror tabanlı olanı geliştiriyor. Bu proje Elmacılar Konqueror'ı seçmeden önce ortaya çıkmış bir proje.
0
anonim
Konqueror tabanli olan Safari. Gecko falan kullanmiyor. Khtml kullaniyor. (bence iyi de ediyor)
http://www.apple.com/safari/

oktay



0
FZ
Bu durumda Apple için de birden çok Internet tarayıcısı alternatifi olacak, budur mudur yani?
0
Foo_Bar
Budur.. Tek problem.. Safari sadece Jaguar ve sonrasinda calisiyor.

oktay
0
FZ
Safari, Jaguar, Chimera, Cocoa... Yahu bilgisayar mı programlıyorlar yoksa balta girmemiş ormanlarda geziye mi çıkıyorlar belli değil! İnsan IBM soğukluğunda isimler üretir, ne bileyim MVS 10/50 falan gibi bişi der! XY78-9 kod isimli Internet tarayıcısı falan der :-P
0
anonim
ama hocam su da bir gercek ki apple neredeyse her adimda (en azindan) kendine ozgulugunu koruyabiliyor ,)

burada sunu iyi yaptilar bunu kotu yaptilari tartismak istemiyorum; soylemek istedigim sey asla ozlerini belli etmeden bir is ortaya cikarmamalari:

sunlara baksaniza nerede gorulmus boyle program isimleri: Safari, Jaguar, Chimera, Cocoa. sizin dediginiz gibi: balta girmemiş ormanlarda geziye çıkıyorlar
0
oktay
Chimera Apple'in degil. Onu cikarinca elimizde Safari, Jaguar ve Cocoa kaliyor. Bence hepsi bir yazilim icin sacma isimler. :)

oktay
0
Hitit
Safari Apple menşeili özgün bir browser'dır. Bugüne kadar ilk kez Apple kendi platformu için bu tarayıcıyı kullanıcılarına sunmuş oldu. iyi de oldu hani. Maykrozoft'un apple için uyarladığı ve en ufak zorlamada kilitlenen IE'sine iyi bir referans olduğu gibi hız konusunda tartışılmayacak derecede üstün. Web'de surf deyimi oluyorda safari ismi neden size geyik konusu oldu anlamadım.
Jaguar bir program ismi değil MacOSX işletim sisteminin 10.2 versiyonuna verilmiş bir isimdir. Bu arada 10.3 versiyonun kod adı Panther olacak.
Cocoa da bir program ismi olmayıp bir programlama dili ya da terimidir diyelim. Cocoa yazılımları sadece MacOSX üzerinde çalışır eski klasik MacOS sistemi Cocoa tabanlı yazılımları çalıştıramaz. Carbon yazılımlar ise eski klasik OS (9.2.2'ye kadar olan işletim sistemi) üzerinde çalıştırılabildiği gibi OSX üzerinde de sorunsuz çalışabilir.
Chimera'nın da apple ile hiçbir ilgisi yok, apple için program geliştirip ona bu ismi veren zatı muhtereme sormak lazım.
Ha, Apple da Maykrozoft gibi, Microsoft Excell, Microsotf Word, Microsoft PowerPoint vs. gibi hemen her yazılımın önüne kendi ismini koyarak beyin yıkayabilirdi haklısınız.
0
oktay
Ya da daha guzeli Microsoft gibi genel kullanimda olan (generic) kelimeler sececeksin. Word, Windows gibi. Mesela Apple HTML Browser.

Veya da onlarin uydurma uzun isimleri gibi birsey. Apple Extended Web Browsing Environment Client for OSX falan gibi.. AEWBEC-OSX diye de kisaltilir.. of super.

oktay
0
conan
Java da yeterince ilginc bir isim degil mi? Adamlar programlama diline bundan daha guzel hangi ismi verebilirdi ki? :) Verseler verseler python verebilirlerdi mesela daha ilginc :)))
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft'tan Apple'ın 30. yılı için kutlama

sundance

Tiny Apps'da dolaşırken yaklaşık bir ay öncesinden kalma bu linke rastladım.

Ne demişler dostlar alışverişte görsün.

Motorola PPC 8500 1GHZ Hazır

anonim

Motorola sonunda 1Ghz PowerPC işlemcisini bitirdi ve önumuzdeki 2 yıl içinde seri üretime geçileceğini ve tüm Mac`lerde olacağını duyurdu. Intel 1.4 Ghz`i çıkardı fakat halen PowerPC 800Mhz ile Intelin 1.4 GHz`inden daha büyük bir performans sergilemekte, Intel 32 bit mimaride kaldığı sürece PowerPC Intel`in hız olarak herzaman önünde olmaya devam edecek gibi görünüyor. Kimbilir Intel 64 bit`e geçiş yaptığında Motorola ve diğer RISC işlemci üreticileri de 128 bite geçiş yaparlar. Galiba Intel herzaman arkadan gelicek gibi gözüküyor.

iTunes yine kırıldı

e2e

SecurityFocus'taki habere göre iTunes'ın kimlik doğrulama mekanizması ikinci kez, hem de aynı kişi tarafından kırıldı. Buna göe iTunes kullanıcısı olmayanlar da Apple sunucularını bağlanabiliyor.
20 yaşındaki Avustralyalı öğrenci David Hammerton tarafından sistemi ikinci kez kırılan Apple olayla ilgili bir açıklama yapmamış.
"Birincisinde bir haftamı almıştı, fakat ikincisinde ne aradığımı biliyordum, sadece 8 saatimi aldı" diyor Hammerton. Neden böyle bir işe kalkıştığına ise şu cevabı vermiş: "Linux benim birincil masaüstü sistemim ve ben müziklerimi kendi masaüstü sistemimde çalabilmek istiyorum..."
İlk olayda yerleştirdiği "5 satırlık" bir kod sayesinde iTunes'a player olarak bağlanılmasına olanak sağlayan Hammerton'ın kodu, Apple'ın, MD5 checksum kullanarak yaptığı yeni kimlik doğrulama mekanizmasıyla devre dışı kalmıştı. MD5 rutinini değiştiren Hammerton yeni rutine iMD5 adını koymuş.

Şimdi de Mac için Staroffice!

butch

Bir süredir süren Apple ve Sun işbirliği önümüzdeki yaz Staroffice'in Mac platformu için bir sürümü ile sonuçlanacakmış. Hatırlatalım; Staroffice ücretsiz, neredeyse kusursuz bir office yazılımı. Üstelik birkaç ay önce `opensource´ oldu. Ayrıntılı bilgi burada

Apple ve Intel kime karşı? Micros~1 olabilir mi?

sundance

Geçtiğimiz hafta bilişim dünyasını temelden sarsan bir haber aldık. Bu habere göre Apple bundan sonra Intel işlemciler kullanacakmış!

Bir müddettir bu tür bir şey olabileceği ile ilgili bazı yorumlar ortalıkta dolaşmaktaydı. Özellikle de Pc Magazine editörlerinden John Dvorak, 90'lı yılların ortalarından beri bu tür bir şeyin olması gerektiğini söylediğini vurguluyor ve dahası bu anlaşmanın Linux'a zarar vereceğini söylüyordu.

Herne kadar Dvorak birçok boşa giden kehanette bulunmuş olsa da bunda yanılmadığını görüyoruz. Aslında bu konuda çok daha çarpıcı bir makale PBS tarafından yayınlandı.
Peki gerçekte Apple'ın hareketinin anlamı ne ve bu hareket kime karşı?