Camino 0.7 çıktı

0
conan
Gecko motorlu ve Cocoa grafik arabirimi kullanan Mac OS X browser'ı Camino'nun yeni versiyonu dun yayımlandı. Eskiden Chimera olarak bildiğimiz browserı buradan indirebilirsiniz.

Başlıca yapılan değişiklikler ise şunlar: Yeni download manager, URL Manager Pro ile uyum, Text Encoding menüsü, yandaki barda Global History menusu, resimleri ve diğer uygulamaları sayfadan desktop'a sürükleyip bırakabilme özelliği, ve daha niceleri.

Görüşler

0
FZ
Elmacı amcalar OS X üzerindeki tarayıcı için Konqueror tabanlı bir şey geliştirmeyecekler miydi? Gecko? Kafam karıştı. Bir bilen aydınlatabilir mi beni?
0
tongucyumruk
Chimera bildiğim kadarıyla Elmacı amcaların geliştirdiği tarayıcı değil. Elmacılar hala Konqueror tabanlı olanı geliştiriyor. Bu proje Elmacılar Konqueror'ı seçmeden önce ortaya çıkmış bir proje.
0
anonim
Konqueror tabanli olan Safari. Gecko falan kullanmiyor. Khtml kullaniyor. (bence iyi de ediyor)
http://www.apple.com/safari/

oktay



0
FZ
Bu durumda Apple için de birden çok Internet tarayıcısı alternatifi olacak, budur mudur yani?
0
Foo_Bar
Budur.. Tek problem.. Safari sadece Jaguar ve sonrasinda calisiyor.

oktay
0
FZ
Safari, Jaguar, Chimera, Cocoa... Yahu bilgisayar mı programlıyorlar yoksa balta girmemiş ormanlarda geziye mi çıkıyorlar belli değil! İnsan IBM soğukluğunda isimler üretir, ne bileyim MVS 10/50 falan gibi bişi der! XY78-9 kod isimli Internet tarayıcısı falan der :-P
0
anonim
ama hocam su da bir gercek ki apple neredeyse her adimda (en azindan) kendine ozgulugunu koruyabiliyor ,)

burada sunu iyi yaptilar bunu kotu yaptilari tartismak istemiyorum; soylemek istedigim sey asla ozlerini belli etmeden bir is ortaya cikarmamalari:

sunlara baksaniza nerede gorulmus boyle program isimleri: Safari, Jaguar, Chimera, Cocoa. sizin dediginiz gibi: balta girmemiş ormanlarda geziye çıkıyorlar
0
oktay
Chimera Apple'in degil. Onu cikarinca elimizde Safari, Jaguar ve Cocoa kaliyor. Bence hepsi bir yazilim icin sacma isimler. :)

oktay
0
Hitit
Safari Apple menşeili özgün bir browser'dır. Bugüne kadar ilk kez Apple kendi platformu için bu tarayıcıyı kullanıcılarına sunmuş oldu. iyi de oldu hani. Maykrozoft'un apple için uyarladığı ve en ufak zorlamada kilitlenen IE'sine iyi bir referans olduğu gibi hız konusunda tartışılmayacak derecede üstün. Web'de surf deyimi oluyorda safari ismi neden size geyik konusu oldu anlamadım.
Jaguar bir program ismi değil MacOSX işletim sisteminin 10.2 versiyonuna verilmiş bir isimdir. Bu arada 10.3 versiyonun kod adı Panther olacak.
Cocoa da bir program ismi olmayıp bir programlama dili ya da terimidir diyelim. Cocoa yazılımları sadece MacOSX üzerinde çalışır eski klasik MacOS sistemi Cocoa tabanlı yazılımları çalıştıramaz. Carbon yazılımlar ise eski klasik OS (9.2.2'ye kadar olan işletim sistemi) üzerinde çalıştırılabildiği gibi OSX üzerinde de sorunsuz çalışabilir.
Chimera'nın da apple ile hiçbir ilgisi yok, apple için program geliştirip ona bu ismi veren zatı muhtereme sormak lazım.
Ha, Apple da Maykrozoft gibi, Microsoft Excell, Microsotf Word, Microsoft PowerPoint vs. gibi hemen her yazılımın önüne kendi ismini koyarak beyin yıkayabilirdi haklısınız.
0
oktay
Ya da daha guzeli Microsoft gibi genel kullanimda olan (generic) kelimeler sececeksin. Word, Windows gibi. Mesela Apple HTML Browser.

Veya da onlarin uydurma uzun isimleri gibi birsey. Apple Extended Web Browsing Environment Client for OSX falan gibi.. AEWBEC-OSX diye de kisaltilir.. of super.

oktay
0
conan
Java da yeterince ilginc bir isim degil mi? Adamlar programlama diline bundan daha guzel hangi ismi verebilirdi ki? :) Verseler verseler python verebilirlerdi mesela daha ilginc :)))
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

iMac şaşırtmaya devam ediyor

anonim

15" Aktif Matrix LCD ekran, 800 Mhz G4 işlemci, SuperDrive (CD-RW/DVD-R)GForce 2 MX Graphics.... ve başka birçok özellikler. Yani Apple'ın yeni iMac'i ama bu kadar da değil olay yeni dizaynda başlıkta dediğim gibi adamlar aşmış.....bakınız www.apple.com/imac/
Not: Bu haberi girmem de elrond`un yorumunun desteği olmuştur.

Apple´ın Yeni Internet Tarayıcısı Konqueror Tabanlı

FZ

Apple'ın yeni Internet tarayıcısı Safari, açık kodlu Internet tarayıcılarından Konqueror temel alınarak geliştirildi.

Apple MacBook Pro'yu tanıttı

Skeleton

Intel® Core™ Duo işlemciye sahip olan makinelerin PowerBook® G4'e göre 4 kat daha fazla performansa sahip olduğu iddia ediliyor. İlk defa Intel tabanlı bir işlemci kullanılan Mac notebooklar Şubat ayında piyasaya sürülecek. Şık, ince, alüminyum bir kasaya sahip olan MacBook Pro dahili bir iSight™ video kameraya da sahip.

Haberin ayrıntıları için buraya, ürünün sayfasına gitmek için ise buraya tıklayın.

Steve Wozniak'ın ilginç bir röportajı

Ragnor

Slashdot'a bakınırken Steve Wozniak'ın şu röportajına rastladım. Wozniak'ın özgür yazılım, büyük firmalar ve özelliklede kendi firması Apple hakkında söyledikleri oldukça ilgi çekici.

Slashdot haberi linki için tıklayın.

MacOS X Server 10.1 Huzurlarınızda

anonim

Bildiğiniz gibi Apple yeni işletim sistemini tamamen BSD temeli uzerine kurdu ve bundan yaklaşık 2 yıl once MacOS X Server çıktı. Yaklasik 8 ay öncesinde de MacOS X ile kullanıcılara yönelik işletim sistemini piyasaya sürdü, aslına bakarsanız şu an için piyasada iki MacOS X var biri MacOS X Aqua client versiyonu bir de Server olarak kullanilan MacOS X Server. Daha önceleri MacOS X Server Aqua kadar fazla grafik arayüzüne sahip değildi. Ama son sürümü ile tamamen arayüz Aqua nin arayüzüne sahip, ve Aqua da olmayan bazı özellikler eklenmiş. Mesela Apache ve QuickTimeStreaming Server üzerinden default kurulu geliyor, WebObjects 5 Application Server üzerinde geliyor. File Server olarak SMB, NFS, Apple dosya sunucusu üzerinde hazır kurulu olarak geliyor. Bu uygulamaları konfigüre etmek ise Aqua arayüzü ile gayet basit. Daha nice yazılım ve sunucu uygulamaları üzerinde hazır şekilde geliyor. Daha fazla bilgi için: www.apple.com/macosx/server/specs.html