New macbookpro touchbar

Yeni MacBook Pro ile tamam mı, devam mı?

3
butch

Yeni MacBook Pro Touch ID, Touch Bar, yeni gelişmiş ekran ve bol miktarda başka yeniliklerle duyuruldu. Bunların çoğu sevinçle karşılanırken, özellikle teknik kullanıcıları mutsuz eden değişiklikler de her zaman olduğu gibi gündeme damgasını vurdu. Escape ve fonksiyon tuşları ile SD Kart yuvasının kaldırılması, şarj portunun MagSafe’siz USB-C'ye evrilmesi de bu konudaki tartışma odakları.

Kullanıcı profilinin önemli bir kısımını oluşturan yazılım geliştirici ve sistem yöneticilerinin arasında şimdiden diğer markalara mı yönelsek tartışmaları başladı bile (Dell en çok konuşulan marka). Özellikle bu kullanıcı profilinde meydana gelecek bir dönüşümün Linux tabanlı sistemlerin piyasa payını olumlu olarak etkileyeceği görüşü de sıklıkla ifade ediliyor.

fazlamesai.net bu konuda ne düşünüyor?

Görüşler

0
fkoksal

Kaldırılan tuşlar ya da SD kart yuvası değil de MagSafe'siz şarj kablosu beni düşündürüyor. En azından ilk çıkanlar yere düşüp parçalanana kadar bekleyeceğim.

0
ybp

Ek maliyet ama böyle şeyler dönmeye başladı

0
fkoksal

Daha önce şarj kablosuna takılıp laptop'ını düşürmüş biri olarak, o bilgisayara o kadar para verdikten sonra $40 daha veririm. Eskiden entegre gelen bir özelliği şimdi takla atarak kullanıyor olmak sinir bozucu tabii.

0
tongucyumruk

11 yıldır laptop kullanıp, üstelik bunu olabilecek en antiergonomik pozisyonlarda yapmış bir insan olarak acaba hiç kabloya takılmamış olmam beni çok küçük bir azınlığa mı dahil ediyor diye düşünmeye başladım.

0
Lethe

kabloya takilanlara +1 :)

0
conan

Linux'e geri dönüş...

0
tongucyumruk

Topluluk da Apple her yeni ürün çıkarttığı zaman verdiği tepkileri üretmekte gecikmedi tabi ki:

İyi seyirler

Not: Bir aldığı bilgisayarı genelde 5-6 yıl kullanan, 2002'den beri Debian yolundan şaşmamış bir insan olarak bu videoları izlemekten eksta bir keyif alıyorum.

0
hb

Bence en güzel değerlendirme şu olmuş: Benjamin Button Reviews The New MacBook Pro

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Fazlamesai.net Globus´da

butch

Aylık ekonomi ve finans dergisi Globus'un bu ayki sayısında bizlerle yapılan bir röportaj yayınlandı. İlgilenenler için Sayfa 88 (125 KB), Sayfa 89 (146KB). Küçük bir hatırlatma; dergi ABD, Almanya, Avusturya, Fransa, Hollanda ve KKTC'de de satılıyormuş.

Sistem Yöneticileri Günü

FZ

Onlar çoğu kişi için görünmez adamlar. Bilgi işlem odasının soğuk koridorlarında gezen ve şirketin kesintisiz bir şekilde çalışmasını sağlayan insanlar. Ancak bir problem çıktığında hatırladığımız meçhul kahramanlar. Hâlâ tahmin edemediyseniz söyleyelim: Onlar Sistem Yöneticileri ya da çoğumuzun alışık olduğu deyişle SA veya SysAdmin ve bugün onların günü, 26 Temmuz Cuma günü resmi Sistem Yöneticisi Günü olarak belirlenmiş durumda.

364 gün boyunca takdir etmeyi çok fazla aklımızdan geçirmediğimiz bu insanlara bir günü çok görecek değiliz herhalde! Yeni bilgisayarları ağa ekleyen, yeni kullanıcı hesaplarını açan, sistem yazılımlarını kuran, virüslerin yayılmasını engelleyen ve her türlü soruyu (abuk sabuk olanlar da dahil) cevaplayan bu cefakâr insanların duygularını belki de en iyi bu karikatür yansıtıyor.

Bugün Sistem Yöneticinizin şirket için ne kadar çalıştığını düşünün ve ona bir hediye alın (olası hediyeler ve asla alınmaması gerekenlerin güzel bir listesini ilk linkten öğrenebilirsiniz), en azından bugünü duyurarak ona hak ettiği saygıyı gösterin.

fazlamesai.net'e soralım: Teknoparklar İşe Yarayacak Mı?

FZ

Önce bir alıntı:

Devletlerin bu konudaki en cüretkâr adımı teknopark diye adlandırdığımız özel teknoloji geliştirme bölgeleri. Teknoloji alanında yazılım, donanım ya da hizmet üretimi yapacak firmalar bu özel bölgelerde çeşitli vergi avantajları sayesinde rekabetçi bir yapıya bürünüyor. Bunun bizdeki yansıması ise genellikle sadece vergi avantajından faydalanmak için ortada teknopark mantığı içinde ürettiği hiçbir şey olmayan firmaların tüm operasyonunu bu alanlara kaydırması oluyor. Teknopark arazilerinin sahibi olarak metrekare başına aldıkları fahiş kira bedelleriyle üniversitelerin de keyfi yerinde... Sonucun ne olduğu sektörü takip edenlerin malumu. İnşallah 10 yıl sonra 'Teknopark modeli işe yaramıyor, uyguladık, olmadı' gibisinden şeyler duymayız.


Sonra bir soru: Sizce yazılım ve donanım alanında Türkiye kökenli şirketlerin dünya devleri ile rekabet edebilmeleri için Teknopark yapılanması anlamlı ve uzun vadede işe yarayacak bir oluşum mudur?

Deliriyorum

redogre

Türkiye spam konusunda dertli

cbc

Sophos'un elindeki veriye göre Türkiye en çok istenmeyen e-posta yollayan ülkeler listesinde 3. sırada. İşin üzücü kısmı listenin ilk iki sırasındaki ülkelerin hallerinde iyileşme varken Türkiye daha kötü bir duruma gelerek 3. sıraya 'tırmanmış'. Detaylı bilgi haberin devamında. Kaynak: /.