New macbookpro touchbar

Yeni MacBook Pro ile tamam mı, devam mı?

3
butch

Yeni MacBook Pro Touch ID, Touch Bar, yeni gelişmiş ekran ve bol miktarda başka yeniliklerle duyuruldu. Bunların çoğu sevinçle karşılanırken, özellikle teknik kullanıcıları mutsuz eden değişiklikler de her zaman olduğu gibi gündeme damgasını vurdu. Escape ve fonksiyon tuşları ile SD Kart yuvasının kaldırılması, şarj portunun MagSafe’siz USB-C'ye evrilmesi de bu konudaki tartışma odakları.

Kullanıcı profilinin önemli bir kısımını oluşturan yazılım geliştirici ve sistem yöneticilerinin arasında şimdiden diğer markalara mı yönelsek tartışmaları başladı bile (Dell en çok konuşulan marka). Özellikle bu kullanıcı profilinde meydana gelecek bir dönüşümün Linux tabanlı sistemlerin piyasa payını olumlu olarak etkileyeceği görüşü de sıklıkla ifade ediliyor.

fazlamesai.net bu konuda ne düşünüyor?

Görüşler

0
fkoksal

Kaldırılan tuşlar ya da SD kart yuvası değil de MagSafe'siz şarj kablosu beni düşündürüyor. En azından ilk çıkanlar yere düşüp parçalanana kadar bekleyeceğim.

0
ybp

Ek maliyet ama böyle şeyler dönmeye başladı

0
fkoksal

Daha önce şarj kablosuna takılıp laptop'ını düşürmüş biri olarak, o bilgisayara o kadar para verdikten sonra $40 daha veririm. Eskiden entegre gelen bir özelliği şimdi takla atarak kullanıyor olmak sinir bozucu tabii.

0
tongucyumruk

11 yıldır laptop kullanıp, üstelik bunu olabilecek en antiergonomik pozisyonlarda yapmış bir insan olarak acaba hiç kabloya takılmamış olmam beni çok küçük bir azınlığa mı dahil ediyor diye düşünmeye başladım.

0
Lethe

kabloya takilanlara +1 :)

0
conan

Linux'e geri dönüş...

0
tongucyumruk

Topluluk da Apple her yeni ürün çıkarttığı zaman verdiği tepkileri üretmekte gecikmedi tabi ki:

İyi seyirler

Not: Bir aldığı bilgisayarı genelde 5-6 yıl kullanan, 2002'den beri Debian yolundan şaşmamış bir insan olarak bu videoları izlemekten eksta bir keyif alıyorum.

0
hb

Bence en güzel değerlendirme şu olmuş: Benjamin Button Reviews The New MacBook Pro

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Windows'a Mac OS X Makyajı

bilidikid

Çok başarılı bir program olan FlyakiteOSX, Windows'unuzu adeta bir Mac OS X'e çevirmekte hem de hiç ekstra kaynak yemeden.

Screenshot'un için buraya, FlyakiteOSX hakkında detaylı bilgi için buraya bakabilirsiniz.

Apple ve Intel?

elrond

Aslında bu haberi Max' a bırakmak lazımdı ama kendisi buralarda pek yok. (Benden mi gördü acaba ;-)
Evet soru şu Apple sistemlerinde Intel CPU kullanabilir mi? Habere göre olabilir. Bu yönde kuvvetli işaretler gelmeye başlamış. Apple bilindiği gibi Motorola ve IBM tarafından üretilen hardware' i kullanır. Ancak IBM stratejilerinde son dönemde olan değişimler IBM' in bu alandaki yatırımları azaltabileceği yönünde beklentileri arttırmış.
Haberin orjinali:
Apple to lie down with Intel

Yeni Bir Galaksi Keşfedildi

FZ

Hubble teleskobu ile gerçekleştirilen gözlemler ve incelenen uydu fotoğrafları sonucunda yeni bir galaksi keşfedildi: galaksi.fazlamesai.org

İlk raporlara göre "her insan bir dünya, her insan bir gezegen, o halde gezegenleri, güneş sistemlerini ve pek çok şeyi bir araya getiren galakside buluşalım" düşüncesi ile yola çıkan FM editörleri bloglarını birleştirip Voltran'ı (ya da başka bir şeyi, her ne ise, kimileri Web 2.0 filan da diyor :) oluşturmaya karar verdiler, kolları sıvadılar, 1 hafta boyunca test ettiler ve sonra da büyük patlama ile cümle aleme gerekli duyuruyu yaptılar.

6 aylığına T.C. askeri kuvvetlerine emanet ettiğimiz sevgili arkadaşlarımız ve FM editörleri Larweda ve coskung simdilik galaksiye daha zayıf radyo sinyalleri yollayacaklar, sayılı gün çabuk geçer diyor ve gözlerimizi galaksiye doğru çevirip bir sonraki sürpriz için (asıl bomba, pek yakında!) çalışmalarımıza olanca hızı ile devam ediyoruz...

17 Ağustos 2001: Deprem Rantı ve Depremzadeler

parsifal

Aradan iki yıl geçmiş. Hayatlarımızda pek çok şey değişti, değişmekte... 2 yıl sonra ilk defa 17 Ağustos gecesi evimdeyim. Koşturmacalar, yorgunluklar geride kalmış. Ama yaralar hala kapanmamış. İnsanlar hala evsiz, işsiz. Yaşam mücadelesi onlar için daha zor geçiyor. Bizler sadece onlara bir müddet yardım elimizi uzatabildik elimizden geldiğince...
Konutları hala bitmemiş, yardıma muhtaç binlerce insan varken biz birde kalkıp SOS 2001 diye fuar düzenliyoruz. Yüzlerce arama kurtarma ekibi kuruldu. Milyonlarca doları kurtarma malzemesine yatırıyorlar, yatırmaya devam edecekler... Fuarda gezip görecekler, siparişlerini verecekler. Tam teşekküllü ekipler olacaklar.

Dediği gibi: "Bana mı olacaklar???"

Fazlamesai'ye soralım: Do you seek ICQ?

sundance

15 Kasım 1996'da çıktığında kısa sürede fenomen olmuştu. Dört İsrail'li gencin ortaya attığı anında mesajlaşma sistemi ICQ, Internet'e bakış tarzımızı tek başına değiştirmişti. Öyle ki Internet'in e-mail, web, irc ve ICQ'dan oluştuğunu söyleyenler bile vardı.

Bu şaşırtıcı başarı kısa sürede en büyük Internet firması olan AOL'un para benim değil mi?® felsefesi doğrultusunda ICQ'u satın alması ile en başarılı startup satışlarından birine döndü.

Peki o ilk göz ağrımız ICQ nereye gitti?