Apple, Mac OS X için kendi X11 sunucusunu duyurdu

0
Maverick
Apple, XFree86 projesini temel alan kendi X11R6.6 sisteminin beta sürümünü kullanıma sundu. Şu ana dek OS X üzerinde X11 uygulamaları kullanmak için özgür yazılım alternatifleri mevcuttu ancak bu uygulamalar kullanım ve görünüm açısından farklı bir 'his' uyandırıyordu. Apple'ın X11 çözümü ise OS X'in kendine özgü Aqua isimli arabirimine entegre edilmiş durumda. Bu da hız ve davranış olarak masaüstünde bir tutarlılık yaratması açısında önemli bir yenilik. Kişisel olarak özgür yazılım dururken OS X kullanacak değilim ancak Linux üzerinde geliştirdiğim grafik arabirimli uygulamanın diğerleri tarafından da 'zevkle' kullanılabilmesi fena olmazdı. KDE ve Gnome'un da Apple'dan alacağı dersler var bence; bunu da eklemeden geçemeyeceğim :^)

Görüşler

0
anonim
G4'üm olsun bütün programları kapalı kod olsun razıyım.
0
anonim
Kulaktan duyma seylere inanma. Kendim powerbook kullandim. Dunyadaki en yavas bilgisayar. OSX ise *bok* gibi.
0
anonim
Ben yaklaşık 5 yıl önce üzerinde Sistem 7.53 (Macintohs İşletim Sistemi) bulunan bir Performa 5200 kullandım, bu makina ilk geldiği zaman 160 Mhz hızında ve 16 Mb Ram ve 1 Mb Ekran Belleğine sahipti. Bu makinaya daha sonra 132 Mb RAM takıldı ve Photoshop ağırlıklı olmak üzere tasarım ve baskı ön hazırlık biriminde kullanıldı... Ve o makina Mayıs ayında 5 yaşına basacak ve halen CANAVAR gibi Photoshop, Quark ve Freehand işlerinde çalışıyor... Şu an ise yanımda Pentium 166 Mhz hıza sahip üzerinde Windows 95 kurulu 16 Mb RAM''''li bir makina var ve ben bunun YÜZÜNE BİLE BAKMAK İSTEMİYORUM... Elimin altında ise Pentium 600 hızına sahip 130 MB RAM''''li üzerinde Windows 2000 kurulu bir bilgisayar var ama ben MAC de aldığım çalışma zevkini bu makinada ALAMIYORUM... Sorun kimde, bende mi MACINTOSH''''da mı yoksa bu PC lerde mi...
(Not : OS X''''i bilmediğim için hakkında bir yorum yapamıyacağım...)
0
anonim
Sorun Macintosh larin tek tuslu olmasinda :-)
0
anonim
(yani mouse'lerinin tek tuslu kalmasI) Hala oyleler mi? Bizim oyle pahali donanim + acIlabilen kasa + KAPALI KOD lara verecek paramIz olmamasInda..ParamIz olsa da, Bill Gates ile Steve Jobs arasInda cok fazla fark olmamasInda (bu benim sahsi kanaatim, eger ticari basarilarinda rolleri degisik olsa idi bugun belki Applenin elmasIndan aynen nazi sembolunu hatirlatan - belki de ondan esinlenen- MS penceresinden oldugu gibi uyuz kapIyor olabilirdik)
0
anonim
Paran olmadığı için aynı işi daha mütevazi alternatifleri ile görmek başkaaa, paran olmadığı için sahip olamadığın bir şeyi horgörmek başka.
0
anonim
Bu dediğin tamamen farklı bir şey. Benim söylediğim şu ki, MAC sanıldığının aksine o kadar da pahalı değil. Aksine G4´ler oldukça da sağlam donanımlar ve çok makul fiyatlarda. Pahalı görmek istiyorsan SUN´a bir gözat derim.

Öte yandan bir başka önemli nokta da kapalı kod mevzuu ? Hayırdır ? Intel = Kapalı kod diye bağıran kimse yok, neden MAC = kapalı kod diye bas bas bağırıyorsunuz? MAC üstünde de canavar gibi Unix koşuyor (ayıptır söylemesi intelden de kat kat daha iyi koşuyor) sanırım bunu bilmiyordunuz ?
0
Maverick
Intel ne zaman işletim sistemi çıkardı da kapalı kodlu diye bağırmadık ?
Mac-on-Linux projesi sayesinde Mac OS'lar Linux üzerinde çalışabiliyor üstelik PowerPC tabanlı herhangi bir donanım ile ( http://www.maconlinux.org/ ). Ayrıca Debian GNU/Linux sadece Intel için değil, M68K ve PowerPC de dahil 11 ayrı mimari için mevcut. Elimde böyle esnek ve beni kısıtlamak yerine bana çözüm üreten özgür bir işletim sistemi varken tabii ki OS X kapalı derim. Eğer sorun Intel'se alın herhangi bir PowerPC makinesi onun üstünde kullanın Linux'u hatta MOL ile OS X'i.
0
anonim
bunlar fanatik MAC ci dir hocam, bos yere konusuyoruz. Sen dunyanin en iyi OS sini de uretsen, en iyi ve açik kod CPU sunu da (o da her neyse!) bunlar gene Apple Mac OS derler baska bisey demezler. Ne de olsa grafikde zamaninda iyiydi. Aha da, ayrica AMD leri de unutmayalim yani, Intel PC lerde tek islemci markasI deil ki. (Ustelik bi ara IBM Cyrix 800 ler de vardI.)
Git sen al kodu, ordan burdan arakla, ustune Aqua diye bonbon sekerli bi arabirim gelistir, sonra kodlari kapat... Durustce mi bu. neyse ya dedigim gibi. bos kisiler yanlis insanlar...
0
anonim
Alenen saçmalıyorsun. Bu bahsettiğin BSD lisansı, beğenmiyorsan kullanmazsın bitti gitti. OpenBSD, NetBSD, FreeBSD ve daha bir dolu yazılım hangi lisansla yayınlanıyor sanıyorsun ki ?

BSD lisansı der ki, BSD lisanslı bir yazılmın kodunu vermek zorunda değilsin nokta. Hiçkimse burda GPL lisanslı bir şeyi alıp kodunu kapatmış değil.
0
SHiBuMi
Bu yorumu çerçeveleyip FM'nin en ortalık yerine asın, gelenin geçenin gözüne küpe olsun. Desteksiz atış yapacaklar, sağdan soldan duyduklarını satacaklar, kestirmeden lamer olmak isteyenler feyz alsınlar, bu prototipi geliştirip bizi daha da dumura uğratsınlar.
0
SHiBuMi
OS X seni neden kısıtlıyor olsun ki, Linux üzerinde Freehand, Quark, Photoshop çalışıyor mu? Daha hala Türkçe desteği verebilmek için göbek çatlattığımız Linux tabanlı dağıtımlarla mı çıksın istersin dergiler gazeteler? Bunlar Mac kullanıcılarının hayati programları, bunlar olmadan hadi canım büyü de gel deyip geri gönderirler adamı.
0
Maverick
Bu söylediğin programların tümünün Linux üzerinde alternatifleri var. Linux'un i18n sorunu da yok teknik olarak. Eğer kullandığın dağıtım Türkçe'yi desteklemiyorsa bu tamamen senin ayıbın. Sn.m1a2`yi örnek alıp sorunu kendin çözmelisin sonra da bu çözümü diğerleri ile paylaşmalısın. Çünkü o dağıtım ticari değil ve tamamen gönüllülerin çabaları ile çıkıyor. Bak ben bu yazıyı Türkçe sorunu olmadan yazıyorum. Openoffice`imi ve yazıcımı dade Türkçe sorunu olmadan kullanabiliyorum.
0
SHiBuMi
Linux üzerinde alternatif mi? GIMP ile Photoshop'u mu karşılaştırıyorsun mesela? Lütfen biraz daha ciddi olalım. Freehand ya da Quark için 0.10-prealpha sürümünden öteye gidebilmiş bir yazılım alternatifi olduğunu da hiç sanmıyorum. Şimdiye kadar Mac'in üzerine Linux kurup da bu iddia ettiğin uygulamaları kullanarak iş yapan bir kurum hiç duymadım. Kendinizi niye bu kadar kasıp sağ kulağınızı sol ayağınızın serçe parmağı ile kaşımaya çalıştığınızı gerçekten anlayamıyorum.

Kullandığım dağıtım RedHat, ama daha hiçbir dağıtımda şöyle bir kursun da Türkçe desteği tam olsun, ne ekranda abidik gubidik harfler çıksın, ne printera çıktı alırken problem yaşayayım, deneyimlemek nasip olmadı. Ama en çok keyif aldığım deneyimler, internet üzerinde bulduğum, konu ile ilgili yazılmış ben yaptım oldu şeklindeki dokümanları uygulamak, başarısız olmak ve daha sonra bunun dokümantasyondaki hatalardan kaynaklandığı öğrenmekti. Paylaşma konusuna gelince, eminim internette ve basılı medyada şimdiye kadar paylaştıklarım, linuxun nasıl türkçeleştirildiğini m1a2'den önce bulup halka açamama ayıbımı karşılar.

Bu arada Zımpırtı ne demek?
0
anonim
OS X''''i beğenmeye bilirsiniz... MAC''''cileri ise fanatik taraftar olmakla suçlayabiliirsiniz.. Amma Türkiye''''de yaklaşık 500.000 (Benim hesabıma göre) kişinin ekmek yediği programları (Adobe Photoshop, QuarkXpress, Macromedia Freehand) Macintohs kadar güzel ve insana çalışma zevki verecek MAC kadar iyi bir İşletim Sistemi (buna Windows ürünleri de dahil) görmedim... Win üzerinde Freehand ile çalışırken karşılaştığım en büyük sorun ise, Microsoft uyumlu klavyelerde klavyenin alt sırasında bulunan ve Start''''ı açan tuş... (Yani eklenen yeni bir özellik, her zaman işlerimizi kolaylaştırmıyor yani...) Win klavyesinin space tuşunun yanında 4 tuş var, Mac de ise 3 tuş var... Win deki 4. fazlalık işimizi bayağı bozar..
Açık kaynak kapalı kaynak meselesine gelince...
Şu an WinTel uyumlu bilgisayarlardaki en ucuz parça olarak 1 mouse (fare) 3 - 4 $ iken, MAC de bu fiyat 50 $ (yanlış duymadınız elli US Dollar) oluyor... Bu fahiş fiyat farkının faturasını Macintosh, dünyada %10''''luk kullanım oranıyla kalarak ödedi... Ve Türkiyede ise evlere giremeyerek ödüyor... Yani bir fare veya klavyeyi bozacaksınız WinTel bilgisayarda 3 - 4 $ ödeyeceksiniz, MAC de ise 30 - 50 $ ödeyeceksiniz... Böyle bir olay bu zamandaki bir Türk ailesi için Ekonomik olarak yıkım demektir...
0
anonim
Abicim ne geyik bir adamsın sen ? Hiçbir haltı beğenmiyorsun ! Senin dışında herkes dangalak, herkes kafasız, herkes beceriksiz.

Pardon kardeş ama sen ne yaptın bugüne kadar. Bu şikayet ettiğin konularda ortaya bir ürün, bir geliştirecek şey, bir taş üstüne taş koydun mu ? Buyur göster yaptığın şeyi. Veya bu kadar atıp tutuyorsun Linux'da şunu görmedim, buna rastlamadım diye. O burnunu kıvırarak bahsettiğin Gimp'i ne kadar süre kullandın mesela ? Veya PShop'da var, bunda yok dediğin ne özelliğini gördün ? 1.23 versionuna gelmiş GIMP, 7. versionda olan Photoshop'dan daha mı az kararlı, daha mı az çakılıyor ? Bir bunlara cevap ver adam gibi de 'Ciddi olalım vs.' gibi anchorman kelime oyunları yapma. Adam gibi söyle nesinden rahatsız oluyorsan, nesini düzgün bulmuyorsan.

Dün Windows savunucusuydun, şimdi Mac'e geçtin. Anlıyorum var bir çıkıntılık, ulan herkes böyle diyor, ne kadar ön yargılılar diyip, tam aksini söyleme merakı, ama bu devamlı bahsettiğin, ergenlik hormonlarının kendini ispatlamak için sana 'illa bir şeylere karşı dur' şeklinde yaptığı baskı olmasın ?

Bak arkadaşım, yazdıklarından yirmili yaşların başlarında olduğunu düşünüyorum (yanlışsa düzelt) . Bu zamanda bu kadar hırçın olursan ilerde ne yapacaksın ? Hani bu saldırganlığın da bir yerde bir sonu dur durağı olsa gerek. Sağa sola saldırmadan önce biraz daha bir oturup düşünsen, olayları tartsan, karşındaki adamın yerine bir an kendini koysan da öyle yazsan sanırım çok daha güzel bir paylaşım olabilir.

Sevgilerle

tembel bir başka fazlamesaici
0
SHiBuMi
Evet, senin gibi işime geldiğinde ismimle ortaya çıkıp, işime gelmediğimde yazdıklarımın altına adımı yazacak kadar cesaretim olmasaydı, kafam insanları dümdüz Windowsçu, Macçi, Linuxçu diye ayırmaktan ötesine basmasaydı, ulan herkes bu Microsoft'a laf sokuyor dur bi de ben sokayım milletten geri kalmayalım deseydim, ekranda dosya yerine klasör yazdığı anda bunu cümle aleme duyurup klasik hop hop Bill top Bill laflarıyla bitirseydim, hiç hırçın olmaz, çıkıntılıktan uzak, kabul göreceğinden şüphe etmediğim ö-z-g-ü-r bir yaşantı sürerdim. Yok, ben almayayım.

Benim psikanalizimi yapma sevdan varsa mailim sibumi_at_sibumi.net buyur devam edelim. Yok diyorsan, sen login kutucuğu nedir, ne amaçla kullanılır, klavyedeki tuşlar kullanılıp yazı yazılarak sisteme nasıl giriş yapılır öğrendikten sonra nice yeni yazılarda buluşalım, güzel paylaşımımıza devam edelim.
0
murat09
Sn. S.Soydemir (aka. Shibumi)
Bir üstte size ithafen soru soran kişi ben olmamama rağmen (dilerseniz server log'larını ister bakarsınız) kullandığınız kelimeler arasında benim kısa bir süre önce geçtiğim bir haberi işaret ederek şahsımı hedef alan bir yorum yazdığınız için sizi esefle kınıyorum.
Bahsettiğiniz yazı ve yorumlarında sizin ifade ettiğiniz gibi 'klasik hop hop Bill top Bill lafları' rastlayamadım, eğer yazacak bir sözünüz varsa bu konuda ilgili yazıya yazarsınız. Lütfen anlamadığınız hususlarda daha sonra 'çamur at izi kalsın' mantığıyla yazı yazmayınız. Gerçekten bu hata belirten yazıdan bir sıkıntınız varsa, neden o yazıda belirtmiyor ve daha sonra kendinizi savunmak adına, ilgisi olmayan kişilere laf atıyorsunuz ?
190 PC+IP Sharing bulunan bir kurumda görev yapıyorum. Bu nedenle, yazdığım yorumların tümünde imzamı yazmayı bilecek kadar, LOGIN nasıl yapılır bilecek kadar, sistemde bulunan herhangi bir makinede çıkan sorunları takip edecek ve bunları en aza indirmesini düşünebilecek kadar sorumluyum. Maaş almamın yegane sebebi de bunları biliyor olmamdır.
Kaygılarımla;
Murat
0
sundance
Kimseyi töhmet altında bırakmadan belirteyim :) O 'başka bir tembel fazlamesaici' mesajı benimdi. Son zamanlarda çok tembellik edip Sundance imzalı anonim mesajlar atttığımdan ve daha önemlisi, kendisini sevdiğim, yüzyüze birkaç defa sohbet etme fırsatı bulduğum Şibumi'nin bu hırçınlığına anonim olarak bir tepki vermek istemiştim, zira bu tepkiyi kendi adıma versem daha başka tür bir alınganlığa sebep olacağımı düşünüyordum (ki toplamda bu düşüncede yanıldığım ortaya çıkıyor)

Anonim olarak mesajı girmemden dolayı sebep olduğum bütün karışıklıktan ve verdiğim rahatsızlıktan dolayı başta Shibumi ve Murat olmak üzere herkesden özür dilerim, ama belirtmekte fayda görüyorum ki düşüncelerim aynı.

0
Maverick
Sanmak yerine freshmeat`e bakmanı tavsiye ederim. Ben burda Linux'un yayıncılıkta Macintosh'dan daha iyi olduğunu savunmuyorum. Ancak Linux ile (hem de Türkçe) yayıncılık yapılamaz gibi bir ifade kesinlikle yanlış.
Türkçeleme konusunda ise paylaşmaktan kastettiğim Türkçeleme işlemlerinin bir paket haline getirilmesi veya dağıtıma eklenmesiydi..
Ayrıca burda Türkçe yayınclılıktan bahsediyoruz sanıyordum. Bu da i18n konusudur. Bu konuda da Linux'un hiçbir eksiği yok artık. Linux hızla gelişiyor eski deneyimlerinizi hala geçerli sanıyorsanız aldanıyorsunuz. Mesela iki-üç sene önce true type font desteği neredeyse yoktu. Şimdi ise xft2 sayesinde, tt fontları bir klasöre kopyalamanız kadar kolay. Zımpırtı ile çeviri konusunda eleştiride bulunuyorsan tek söyleyebileceğim hiçbir Türkçe`ye çeviri M$ Windows XP'nin ki kadar kötü olamaz..

Bu arada daha önce sorduğun Mac OS X`in nasıl kısıtladığı sorusunu yanıtsız bıraktığımı fark ettim. Mac OS X sadece Apple (ve az miktardaki uyumlu) hardware ile çalışır. Kaynak kodu kapalı olduğu için onu PC`imde derleyemem. Oysa Debian Linux`u 11 ayrı mimaride kullanabiliyorum. Ayrıca yeni donanaımlara port etme şansımda var..
0
Maverick
>Şimdi ise xft2 sayesinde, tt fontları bir klasöre kopyalamanız kadar kolay

s/xft2/fontconfig
0
SHiBuMi
Ben de yayıncılıkta Macintosh'un ve işletim sistemi MacOS'un Intel+Linux ve Mac+Linux kurulu bir sistemden daha iyi olduğunu savunuyorum. Hiçbir profesyonel ajans ya da yayınevi, bu iş için Linux kullanmaz. Çünkü Linux üzerindeki yazılım alternatifleri MacOS'a göre çok daha ilkeldir, senin tabirinle kısıtlayıcıdır. Bilgisayarlar insanların işlerini görmeleri için bir araçtır, kullandıkları işletim sistemine göre özgür, köle, iyi, kötü olarak sınıflandırılacakları bir meta değil.
0
anonim
Google da Scribus ve Sodipodi yazmayi denesene.
0
anonim
:)
desteksiz atmayalim.
Quark turkiyede satisa daha girmemis 5 surumu dahil olmak uzere OSX uzerinde calismaz.
Daha dogrusu clasic diye tabir edilen MacOs9 emulasyonu ile calisir. Ama cok yavas calisir.
0
anonim
Meyve renkli IMac'lerden kullandim. Senin bahsettigin makinadan 4-5 sene daha sonra Apple tarafindan yapildigina gore senin tarifine gore super bir alet olmasi gerekir. Fakat uzerinde herhangi birsey calistirmak mumkun degildi. Zaten artik kimse de yuzlerine bakmiyor.
0
SHiBuMi
Allah allah, benim de iMac'im var, üzerinde her istediğimi gayet güzel çalıştırıyorum. Arızanın iMac'te olduğunda ısrarlı mısın?
0
tongucyumruk
386dx'im olsun yeterki free software olsun... (Nasıl olsa yeterince performanslı çalışır)
0
SHiBuMi
Boşver sen şimdi 386DX'i, sana bir tane bundan verelim, gözün gönlün açılsın.
0
tongucyumruk
Gözüm gönlüm açıldı valla... üstünde Free Software çalıştıktan sonra neden olmasın... Intel meraklısı değilim... Üstelik RISC mimarisini de severim... Üzerine kurarım linux'u ohh... Şaka maka şu aralar bir bilgisayar alacak olsam MAC'i ciddi ciddi düşünürüm... Üzerine de linux... (Bir komut satırı adamcığından yorumlar dinlediniz)
0
murat09
Apple(Mac) = Çok Gelişmiş Grafikli Hesap Makinesi :-) Yaşasın PC ve özgür platformlar !
0
sundance
Şahsen her zaman için Motorola işlemcilerini Intel işlemcilerinden üstün tutmuşumdur. Performanslarını ve mimarilerini bir kenara bırakırsak (gerzek Intel işlemcilerin yirmi yıldır üstüste eklediklerinden çok üstün olduklarını bir kenara koyalım) sırf Motorola işlemcilerin buffer overflow yememelerinden dolayı Macintosh sistemlerin Linux/BSD sistemelerden çok daha az açık verdiğini gözardı edemeyiz. Bkz. OSX´in Unix varyantları içinde en az güvenlik problemi ile karşılaşmış olması.

Öte yandan $1200´lık bir G4´de bundan iki yıl önce Max biraderimin bana çektiği numarayı hala unutabilmiş değilim. Adam bak sana ne gösterecem dedi, G4 kasasını yandaki bir kola basıp açtı. Kasanın sag duvarı butun ana kartla birlikte 90 derece yatip masanın üstüne indi. Sonra arkadaşım konsoldan bir şeyler yazdı, akabinde çat diye ramlardan birini çıkarttı. Makina ram banklarından biri kapalı halde çalışmaya devam etti (apache ve proftpd koşuyordu üstünde) bir süre sonra ram´i yerine taktı ve hiç kesintisiz alet tekrar devam etti.

Ben bunu yapabilen bilgisayara saygı duyarım, kim ne derse desin. Ayrıca yirmi yıldır bir adım ilerlememiş aynı teneke kasa ile devam eden Intel PC´lerin bu şekilde vidasız ve kolay açılır hale getirilmesi bence hiç de zor bir şey olmazdı.
0
Maverick
Linux sayesinde ile defa Intel server satış rakamları RISC server`ları geçmiş. Motorola ile ilgili değil ama aktarmak istedim..
0
Maverick
Konuyla ilgili bir başka makale: http://zdnet.com.com/2100-1104-981495.html
Özet olarak bu hamlenin Apple`ı, Linux`un henüz giremedeiği uzmanlaşmış Unix workstation pazarında önmli bir konuma getireceği ileri sürülüyor. Bunun sebebi Apple makinelerinin, SUN gibi üreticilerin işistasyonlarına göre ciddi bir maliyet avantajına sahip olması. Linux`un genel Unix pazarında üstün olduğu da yazıdan anlaşılabiliyor.
0
anonim
Valla bir şekilde öyle ya da böyle SUN´ın züppeliğinin bitmesi lazım. Alın en güzel örneği, bilgisayarla uğraşan hemen herkesin garibanlıktan dolayı fiyatına diş bilediği MAC´ler aslında gayet de fiyat maliyet açısından karlılar.

Sun Blade 2000 workstation 1GHz UltraSparc III cpu 2GB of RAM and a 73GB hard drive ile $15,995´ken. Power Mac G4 dual 1.25GHz işlemciler, 2GB of RAM ve 120GB hard drive ile $4,599. Şimdi kimse de çıkıp bana Intel ile çok daha ucuzunu çıkartırız demesin, şu anda Intel´in elinde dual 1.25 G4 performansında alet yok.
0
anonim
boyle bir karsilastirma yapmak, porsche $80,000 iken mitsubishi otobus $40,000 demek gibi birsey. ikisi cok ayri amaclarla, ayri ortamlarda kullanilan aletler. harcanan para sadece sonucta masanin uzerine koyulan GHz ve GB sayisina verilen bir sey degil; platformun tamamini goz onunde bulundurarak yapilan bir yatirim.

sun''''in arkasindaki destek ekibiyle apple''''in ekibini karsilastirmak yanlis olur. ayni sekilde yillardir iki platform icin gelistirilmis yazilimlar da tamamen farkli. saglam bir sun''''da hardware bozukluklariyla karsilasmaniz tipik bir intel tabanli makinaya kiyasla cok daha azdir. vs. vs.
0
anonim
SUN üzerinde hiç çalıştın mı ? Ya da G4'le ? Ben ikisiyle de çalıştım ve karşılaştırma yapabiliyorum. Dahası bu karşılaştırma yukarda bir yerlerde Mave'nin verdiği linkte ZDNet'de vardı.

SUN'ın arkasındaki destek ekibini ve maliyetlerini (Türkiye'de) gayet iyi bilenlerden biriyim bu arada. Bu işin ne kadar yüzeyde kaldığının, adam gibi Solaris adminini sayısının iki elin parmaklarını geçmediğini de sana rahatlıkla söyleyebilirim. Ya da yukarda yazdığım gib SUN'ın burnundan kıl aldırmamak namına yıllardır sadece bundle destek anlaşmaları ile Türkiye'de ayakta durduğunu da anlatabilirim uzun uzun.

Şahsen SUN hardware kullanan milyon dolarlık teklifin altına ismimi de koymuşluğum var, aynı projeyi yüzbin dolar mertebesinde Linux makinalarla yeniden düzenlemişliğimde.

Teşbih'de hata olmaz diye bir laf vardır. Porsche ile Mitsubishi otobüs karşılaştırması, fazlası ile hatalı. Zira karşılaştırılan makinalara Sun Blade ve G4 oldukça birbirlerine yakın. Ha, belki senin gözden kaçırdığın bir nokta var, o da bu makinaların Serverdan çok desktopa yakın olanının G4 değil Blade olduğu.

İnan bana ne anlattığımı bilerek konuşuyorum.

Sundance
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Windows için Safari

anonim

Apple, Safari'nin Windows işletim sisteminde de çalışabilen sürümü olan Safari 3 Public Beta'yı duyurdu.

Virtual PC 5.0 çıktı

anonim

Connectix ürünü olan ve Mac'lerde Windows işletim sistemini çalıştırmaya yarayan Virtual PC yeni sürümü MacOS 9.2 den sonra MacOS X işetim sisteminde de çalışıyor.Mac kullanıcılarının Windows gereksinimlerinde bir PC ye ihtiyaç duymadan bir uygulama şeklinde açarak çalıştırdıkları Virtual PC yi MaCOS X de de rahat bir şekilde çalıştırıp Windows işletim sistemi ihtiyacınızı karşılayabileceksiniz.

GNU-Darwin Projesi

sundance

Herne kadar Mac haberlerinden Max sorumlu olsa da ;) buna rastlamışken yazmadan geçemezdim... GNU ekibi bu sefer de tamamen serbest bir Darwin dağıtımı için kolları sıvadı

Takip etmeyenler için söyleyelim Darwin, MacOs X`in, grafik arayüzü Aqua olmayan hali ve x86 makinalarda da çalışabilmekte.

BSD`i seviyorsanız gelişmeleri izleyin...

Apple MacBook Pro'yu tanıttı

Skeleton

Intel® Core™ Duo işlemciye sahip olan makinelerin PowerBook® G4'e göre 4 kat daha fazla performansa sahip olduğu iddia ediliyor. İlk defa Intel tabanlı bir işlemci kullanılan Mac notebooklar Şubat ayında piyasaya sürülecek. Şık, ince, alüminyum bir kasaya sahip olan MacBook Pro dahili bir iSight™ video kameraya da sahip.

Haberin ayrıntıları için buraya, ürünün sayfasına gitmek için ise buraya tıklayın.

Camino 0.7 çıktı

conan

Gecko motorlu ve Cocoa grafik arabirimi kullanan Mac OS X browser'ı Camino'nun yeni versiyonu dun yayımlandı. Eskiden Chimera olarak bildiğimiz browserı buradan indirebilirsiniz.

Başlıca yapılan değişiklikler ise şunlar: Yeni download manager, URL Manager Pro ile uyum, Text Encoding menüsü, yandaki barda Global History menusu, resimleri ve diğer uygulamaları sayfadan desktop'a sürükleyip bırakabilme özelliği, ve daha niceleri.