Apple MacBook Pro'yu tanıttı

0
Skeleton

Intel® Core™ Duo işlemciye sahip olan makinelerin PowerBook® G4'e göre 4 kat daha fazla performansa sahip olduğu iddia ediliyor. İlk defa Intel tabanlı bir işlemci kullanılan Mac notebooklar Şubat ayında piyasaya sürülecek. Şık, ince, alüminyum bir kasaya sahip olan MacBook Pro dahili bir iSight™ video kameraya da sahip.

Haberin ayrıntıları için buraya, ürünün sayfasına gitmek için ise buraya tıklayın.

Görüşler

0
anonim
Ayrıca bu intel tabanlı mac'lerde, BIOS yerine extensible firmware interface (EFI) kullanılmaya başlanmış. Ve galiba bu Windowsun -mevcut sürümlerin- bu yaratık üzerinde çalışAMAMAsı için en büyük etken.
Ek olarak, çok güzel bir laptop bu yahu, televizyonu, bilgisayarı, play station'ı satsam alabilir miyim acaba ?
0
tongucyumruk
EFI üzerinde Windows ile ilgili birçok yerde farklı yorumlar dönüyor. EFI konusunda ihmal edilmemesi gereken şeylerden biri Intel'in her zaman geriye uyumululuk takıntısı olan bir şirket olduğu. Apple'd durum nedir tabii tam olarak bilemiyorum fakat EFI'ın bir geriye uyumluluk modu var bildiğim kadarıyla. Belleğin ilk 60k'lık falan (tam rakamı hatırlamıyorum) yüklenen bir kodla BIOS düşkünü sistemlerin EFI üzerinde çalışması sağlanabiliyor.

Daha önemlisi Windows Vista ile Windows, EFI desteğine sahip olacak. Yani EFI'ın Apple üzerinde Windows çalıştırmak isteyenlere ciddi bir engel teşkil edeceğini sanmıyorum. Dahası zaten Apple'ın yaptığı açıklamalarda da Apple bilgisayarların üzerinde Windows veya diğer bir başka sistemin çalıştırılmasını önleyici özel bir tedbir almadıklarından bahsediliyor. Bence insanları Mac üzerine Windows yüklemekten alıkoyacak asıl etken OSX'in kendisi. Çok özel bir sebebi olmadıktan sonra insanlar neden bilgisayarlarında OSX dururken Windows çalıştırsınlar ki?

Son olarak bildiğim kadarıyla GNU/Linux yukarıda yazılanlardan tamamen bağımsız. Halihazırda EFI desteği mevcut. Apple'ın kullandığı anakartında standart bir Intel anakartı olduğunu düşünürseniz tahminen hemen bugün bir MacBook'a yükleyip kullanabilirsiniz. Her zamanki gibi: It Just Works
0
Skeleton
1.67 GHz, 15-inch MacBook Pro için tavsiye edilen fiyat $1,999 (US)
1.83 GHz, 15-inch MacBook Pro için tavsiye edilen fiyat $2,499 (US)
diyor sayfada.
0
anonim
bir de magsafe var ki, aman aman ...
0
selcukFM

Bantgenişliği yüksek bir ortamda Steve Jobs'un tanıtımını izleme imkanı buldum nihayetinde.

MacBook hakkında konuşmamız gerekiyorsa, yoğunlaşmamız gereken konu rakamlar olacaktır tabi ki. Tamsayı işlemlerde 2x, Kayan ayrımlı sayıların işletiminde 3x lık bir hızlandırma sağlanmış. Test sonuçları öyle diyor. Bunu en bariz şekilde resim ve video işleme yazılımlarında gösteriyorlar.

Ama aslında Apple'ın yazılım ve donanım konusunda benimsediği temel prensipler herşeyden önce geliyor: kolay kullanım, güvenlik, insan anlayışına yatkınlık. Bu maddeler birleştiğinde ortaya bir iPod, bir MacBook çıkıyor.

Imkanı olan herkesin zaman ayırıp bu videoyu izlemesini tavsiye ederim. Apple gerçekten çok verimli çalışmış ve birçok gücü etrafına toplamış.

Son olarak, en beğendiğim yeni iLife yazılımını söyleyeyim: iWeb. İnanılmaz derecede kolay ve hızlı. Mükemmel web sayfaları hazırlatıyor.

Selamlar...

0
anonim
677mhz fsb kullanan bu işlemciler cidden kurtarıcı mı? fsb kullanmayan turion işlemci kullanılsa bu cihazın performansı ne olurdu bilmek isterdim..
0
anonim
677mhz fsb kullanan bu işlemciler cidden kurtarıcı mı? fsb kullanmayan turion işlemci kullanılsa bu cihazın performansı ne olurdu bilmek isterdim..
0
simor
fsb kullanmayan?
0
anonim
amd fsb kullanmıyor İntel işlemciler 2 tane bridge kullanırken amd'de yanılmıyorsam kuzey kötprüsü yok yani 1 tane bridge (köprü) kullanır olmayan bridgenin yaptığı işlemi, işlemci kendisi yapar ve çekirdek hızında ram ile haberleşir. bu yüzden 1800 mhz amd 3000- 3000 mhz lik p 4 le aynı hızda çalışır
0
aeon77
bence cok cok daha hizli calisir.. :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

1000 adet mp3 cebimizde

anonim

Apple'ın çıkarmış olduğu iPod ile 1000 adet mp3'ü yükleyip yaklaşık 10 saat istediğiniz yerde müzik dinleyebiliyorsunuz. Macintosh kullananlar için olan iPod'u Macintoshunuza fireware portundan bağlayarak iTunes programı ile rahatlıkla yükleyip yüksek ses kalitesi ile dinleme imkanı oluyor. Fiyatı biraz yüksek olsa da yakında makul düzeylere inecegini umut ediyorum. iPod hakkında bilgi için www.apple.com/ipod/

Ücretsiz OS X uygulamaları

anonim

OS X kullananların işine yarabilecek ücretsiz uygulamalar.

Not: Daha önce Apple'ın iki tuşlu faresine sevinen Sundance, umarım buna da sevinecektir. :)

iMac şaşırtmaya devam ediyor

anonim

15" Aktif Matrix LCD ekran, 800 Mhz G4 işlemci, SuperDrive (CD-RW/DVD-R)GForce 2 MX Graphics.... ve başka birçok özellikler. Yani Apple'ın yeni iMac'i ama bu kadar da değil olay yeni dizaynda başlıkta dediğim gibi adamlar aşmış.....bakınız www.apple.com/imac/
Not: Bu haberi girmem de elrond`un yorumunun desteği olmuştur.

Şimdi de Mac için Staroffice!

butch

Bir süredir süren Apple ve Sun işbirliği önümüzdeki yaz Staroffice'in Mac platformu için bir sürümü ile sonuçlanacakmış. Hatırlatalım; Staroffice ücretsiz, neredeyse kusursuz bir office yazılımı. Üstelik birkaç ay önce `opensource´ oldu. Ayrıntılı bilgi burada

iPod Ailesi'nin Yeni Üyesi!

parsifal

iPod ailesinin yeni üyesi iPod nano aramıza katıldı. 2 GB ve 4 GB'lik seçenekleri ile iPod Shuffle'ın abisi olan ürün hakkında daha fazla bilgi için buraya bakabilirsiniz.

Editör'ün notu: "Ah birde alo diyebilseydim" diyenlerde buraya baksınlar.