Apple MacBook Pro'yu tanıttı

0
Skeleton

Intel® Core™ Duo işlemciye sahip olan makinelerin PowerBook® G4'e göre 4 kat daha fazla performansa sahip olduğu iddia ediliyor. İlk defa Intel tabanlı bir işlemci kullanılan Mac notebooklar Şubat ayında piyasaya sürülecek. Şık, ince, alüminyum bir kasaya sahip olan MacBook Pro dahili bir iSight™ video kameraya da sahip.

Haberin ayrıntıları için buraya, ürünün sayfasına gitmek için ise buraya tıklayın.

Görüşler

0
anonim
Ayrıca bu intel tabanlı mac'lerde, BIOS yerine extensible firmware interface (EFI) kullanılmaya başlanmış. Ve galiba bu Windowsun -mevcut sürümlerin- bu yaratık üzerinde çalışAMAMAsı için en büyük etken.
Ek olarak, çok güzel bir laptop bu yahu, televizyonu, bilgisayarı, play station'ı satsam alabilir miyim acaba ?
0
tongucyumruk
EFI üzerinde Windows ile ilgili birçok yerde farklı yorumlar dönüyor. EFI konusunda ihmal edilmemesi gereken şeylerden biri Intel'in her zaman geriye uyumululuk takıntısı olan bir şirket olduğu. Apple'd durum nedir tabii tam olarak bilemiyorum fakat EFI'ın bir geriye uyumluluk modu var bildiğim kadarıyla. Belleğin ilk 60k'lık falan (tam rakamı hatırlamıyorum) yüklenen bir kodla BIOS düşkünü sistemlerin EFI üzerinde çalışması sağlanabiliyor.

Daha önemlisi Windows Vista ile Windows, EFI desteğine sahip olacak. Yani EFI'ın Apple üzerinde Windows çalıştırmak isteyenlere ciddi bir engel teşkil edeceğini sanmıyorum. Dahası zaten Apple'ın yaptığı açıklamalarda da Apple bilgisayarların üzerinde Windows veya diğer bir başka sistemin çalıştırılmasını önleyici özel bir tedbir almadıklarından bahsediliyor. Bence insanları Mac üzerine Windows yüklemekten alıkoyacak asıl etken OSX'in kendisi. Çok özel bir sebebi olmadıktan sonra insanlar neden bilgisayarlarında OSX dururken Windows çalıştırsınlar ki?

Son olarak bildiğim kadarıyla GNU/Linux yukarıda yazılanlardan tamamen bağımsız. Halihazırda EFI desteği mevcut. Apple'ın kullandığı anakartında standart bir Intel anakartı olduğunu düşünürseniz tahminen hemen bugün bir MacBook'a yükleyip kullanabilirsiniz. Her zamanki gibi: It Just Works
0
Skeleton
1.67 GHz, 15-inch MacBook Pro için tavsiye edilen fiyat $1,999 (US)
1.83 GHz, 15-inch MacBook Pro için tavsiye edilen fiyat $2,499 (US)
diyor sayfada.
0
anonim
bir de magsafe var ki, aman aman ...
0
selcukFM

Bantgenişliği yüksek bir ortamda Steve Jobs'un tanıtımını izleme imkanı buldum nihayetinde.

MacBook hakkında konuşmamız gerekiyorsa, yoğunlaşmamız gereken konu rakamlar olacaktır tabi ki. Tamsayı işlemlerde 2x, Kayan ayrımlı sayıların işletiminde 3x lık bir hızlandırma sağlanmış. Test sonuçları öyle diyor. Bunu en bariz şekilde resim ve video işleme yazılımlarında gösteriyorlar.

Ama aslında Apple'ın yazılım ve donanım konusunda benimsediği temel prensipler herşeyden önce geliyor: kolay kullanım, güvenlik, insan anlayışına yatkınlık. Bu maddeler birleştiğinde ortaya bir iPod, bir MacBook çıkıyor.

Imkanı olan herkesin zaman ayırıp bu videoyu izlemesini tavsiye ederim. Apple gerçekten çok verimli çalışmış ve birçok gücü etrafına toplamış.

Son olarak, en beğendiğim yeni iLife yazılımını söyleyeyim: iWeb. İnanılmaz derecede kolay ve hızlı. Mükemmel web sayfaları hazırlatıyor.

Selamlar...

0
anonim
677mhz fsb kullanan bu işlemciler cidden kurtarıcı mı? fsb kullanmayan turion işlemci kullanılsa bu cihazın performansı ne olurdu bilmek isterdim..
0
anonim
677mhz fsb kullanan bu işlemciler cidden kurtarıcı mı? fsb kullanmayan turion işlemci kullanılsa bu cihazın performansı ne olurdu bilmek isterdim..
0
simor
fsb kullanmayan?
0
anonim
amd fsb kullanmıyor İntel işlemciler 2 tane bridge kullanırken amd'de yanılmıyorsam kuzey kötprüsü yok yani 1 tane bridge (köprü) kullanır olmayan bridgenin yaptığı işlemi, işlemci kendisi yapar ve çekirdek hızında ram ile haberleşir. bu yüzden 1800 mhz amd 3000- 3000 mhz lik p 4 le aynı hızda çalışır
0
aeon77
bence cok cok daha hizli calisir.. :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Hail Apple!

sundance

Şubat ayında Apple'ın talep ettiği bir patentle, "çalınmış" telefonları engellemeyi amaçlıyor.

Görünüşe göre "Elektronik aletleri yetkisiz kullananları tespit etmek için sistem ve metodlar" isimli patentin içinde yok yok. Bunun tespiti için "bir anda çok fazla hafıza kullanan bir programın bloklanması (tampon taşması deneniyor olabilir), cihaz sahibinin ses izinin alınması, cihazın accelerometerının uzaktan aktive edilip kişilerin hareket halinde olup olmadığının anlaşılması ve hatta bu tür durumlarda kameranın gizlice kayıt yapması gibi konular bile var.

Jailbreak'i de aynı eyleme dahil ettiklerini ve benzer yöntemlerle engellemeyi önerdiklerini herhalde tahmin edersiniz

Apple'ın Sunucu Pazarına Girişi

anonim

Apple firması Mac OSX ile süper şık dizüstü bilgisayarlarıyla son kullanıcı pazarında emin adımlarla ilerliyor. Ancak görünen o ki, çaktırmadan sunucu pazarına da ciddi bir giriş yapıyorlar.

Apple ve Intel?

elrond

Aslında bu haberi Max' a bırakmak lazımdı ama kendisi buralarda pek yok. (Benden mi gördü acaba ;-)
Evet soru şu Apple sistemlerinde Intel CPU kullanabilir mi? Habere göre olabilir. Bu yönde kuvvetli işaretler gelmeye başlamış. Apple bilindiği gibi Motorola ve IBM tarafından üretilen hardware' i kullanır. Ancak IBM stratejilerinde son dönemde olan değişimler IBM' in bu alandaki yatırımları azaltabileceği yönünde beklentileri arttırmış.
Haberin orjinali:
Apple to lie down with Intel

iTunes yine kırıldı

e2e

SecurityFocus'taki habere göre iTunes'ın kimlik doğrulama mekanizması ikinci kez, hem de aynı kişi tarafından kırıldı. Buna göe iTunes kullanıcısı olmayanlar da Apple sunucularını bağlanabiliyor.
20 yaşındaki Avustralyalı öğrenci David Hammerton tarafından sistemi ikinci kez kırılan Apple olayla ilgili bir açıklama yapmamış.
"Birincisinde bir haftamı almıştı, fakat ikincisinde ne aradığımı biliyordum, sadece 8 saatimi aldı" diyor Hammerton. Neden böyle bir işe kalkıştığına ise şu cevabı vermiş: "Linux benim birincil masaüstü sistemim ve ben müziklerimi kendi masaüstü sistemimde çalabilmek istiyorum..."
İlk olayda yerleştirdiği "5 satırlık" bir kod sayesinde iTunes'a player olarak bağlanılmasına olanak sağlayan Hammerton'ın kodu, Apple'ın, MD5 checksum kullanarak yaptığı yeni kimlik doğrulama mekanizmasıyla devre dışı kalmıştı. MD5 rutinini değiştiren Hammerton yeni rutine iMD5 adını koymuş.

G5'e karşı X86, MacOSX'e karşı GNU/Linux

Challenger

Anandtech' te tarafından yapılan bu testte, G5 ile Intel Xeon ve AMD Opteron, MacOSX ile Linux performans açısından karşılaştırılmışlar. Donanım testinde Intel ve AMD için SUSE SLES9, G5 için ise Mac OS X Tiger 10.4.1 kullanılmış. Ortak yazılım olarak da MySQL 4.0.18 (MyISAM engine), 32 ve 64 bit, ve GCC 3.3.3 kullanılmış.

Test ekibinde bir MySQL uzmanı, bir DB2 uzmanı, bir Vtune ve MacOSX uzmanı ile bir Dbconn geliştiricisi var.