Apple-IBM ortaklığı ve G5 piyasada

0
Evil_Empire
G4 işlemcili bilgisayarını, Motorola ve IBM ortaklığıyla çıkaralı uzun süre geçen Apple, Power Mac G5 ile dünyanın en hızlı kişisel bilgisayarını ürettiğini iddia ediyor.

IBM'in Power4 işlemcisi baz alınarak üretilen 64 bitlik işlemci, yine IBM fabrikalarında bakır kullanılarak üretiliyor. İşlemci, 1GHZ FSB, 8 GB fiziksel RAM adresleyebilme, 4 terabyte'a kadar RAM desteği ile geliyor.
Apple'ın ürettiği, G5 işlemcili, Serial Ata Disk, 8X AGP, PCI-X gibi özelliklere sahip makinenin tasarımı da ayrı güzel. Kasanın alüminyumdan yapılmış, ızgarayı andıran yapısı, çok düşük hızlarda çalışan fanlarla soğutuluyor ve gürültü düzeyi normal bir PC ile kıyaslanamayacak kadar düşüyor. G4 makinelerin de sessiz çalıştığı söylenebilir ama G5, G4 ten 3 kat sessiz çalışıyor.

Makineler 1999$'dan başlayan fiyatlarla satışta.
Ayrıntılı bilgi için tıklayın

Görüşler

0
FZ
Çenem düştü, ağzımın suyu aktı... Banka soymaya gidiyorum ben :-P
0
butch
bekle beni, ben de gelicem
0
larweda
Hangi bankaya gidiyosunuz? :)
0
Challenger
Beni de alın. İyi cephane bulabilirim!
0
crematorium
kambersiz düğün olmaz! Ben de geliyorum! ;)
0
murat09
iyi de abi bi MAC için hayatımızı karartmaya değer mi. ne de olsa çok gelişmiş hesap makinesi :Pp
0
crematorium
öyle deme corç öyle deme! :) G5 ve MacOS için değer! ;) Duron 800'de Win XP ile neler çektiğimi bir bilsen... eehehhe
0
St
Eee arkada$ sen ba$tan kaybediyosun zaten, ne o ole pencere falan? :).

Linux, it's now safe to turn ON your computer! ;)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Motorola PPC 8500 1GHZ Hazır

anonim

Motorola sonunda 1Ghz PowerPC işlemcisini bitirdi ve önumuzdeki 2 yıl içinde seri üretime geçileceğini ve tüm Mac`lerde olacağını duyurdu. Intel 1.4 Ghz`i çıkardı fakat halen PowerPC 800Mhz ile Intelin 1.4 GHz`inden daha büyük bir performans sergilemekte, Intel 32 bit mimaride kaldığı sürece PowerPC Intel`in hız olarak herzaman önünde olmaya devam edecek gibi görünüyor. Kimbilir Intel 64 bit`e geçiş yaptığında Motorola ve diğer RISC işlemci üreticileri de 128 bite geçiş yaparlar. Galiba Intel herzaman arkadan gelicek gibi gözüküyor.

iPod: Eğlence cihazı olmanın ötesine geçti!

FZ

iPod yığınla müzik ve videoyu taşıma çılgınlığını patlatmakla ve daha çok insanı Apple markası ile tanıştırmakla kalmadı. Cihazın güçlü donanım altyapısı çok farklı alanlarda kendine yer buluyor.

Tıbbi görüntüleme alanında uzman olan UCLA profesörü Dr. Osman Ratib karmaşık tıbbi verilerin görüntülenmesi için meslektaşlarının yüzbinlerce dolarlık cihazları kullanması problemine bir çare bulmak amacı ile Apple donanımı üzerinde çalışan OsiriX isimli açık kodlu bir görüntüleme yazılımı geliştirdi. Programcı ve radyolog dostu Dr. Antoine Rosset ile çalışan Osman Ratib geliştirdikleri platformun çok daha pahalı benzerleri ile hemen hemen aynı işlevselliği sunduğunu, doktorların buna erişmesinin çok daha kolay olduğunu ve açık kaynak modelini desteklediğini belirtti.

İyi güzel ancak iPod nerede devreye girdi?

Şimdi de Mac için Staroffice!

butch

Bir süredir süren Apple ve Sun işbirliği önümüzdeki yaz Staroffice'in Mac platformu için bir sürümü ile sonuçlanacakmış. Hatırlatalım; Staroffice ücretsiz, neredeyse kusursuz bir office yazılımı. Üstelik birkaç ay önce `opensource´ oldu. Ayrıntılı bilgi burada

Sonunda Max OSX huzurlarınızda

sundance

Mac`çilerden çok (birçoğu nasıl bir şey olduğunu bile anlamamıştır) eski toprak Unix`çilerin merakla beklediği Mac OSX bugün dünya çapında etkinliklerle çıkıyor...

Temeli BSD üzerine kurulu olan, gerçek multitaskinge sahip, geliştirme araçlarıyla birlikte (GCC ve diğerleri) bütün Unix özelliklerini barındıran bu işletim sistemi kulağa oldukça hoş geliyor.

Tabi bunun yanında Mac programlarının da çalıştığını belirtmekte yarar var :) Düşünsenize Photoshop ve Freehand çalışan bir Unix kapıda ;)

MacOS X ya da Darwin, farklı bir BSD temelli Unix

anonim

MacOS X hakkında daha önceleri burada bir çok yazı çıktı. O yüzden ne olduğunu sanırım herkes biliyor. MacOSX, "ufs file system" yani sıra "hfs+ file sistem" de kullandığını sanırım hepimiz biliyoruz.