Apple-IBM ortaklığı ve G5 piyasada

0
Evil_Empire
G4 işlemcili bilgisayarını, Motorola ve IBM ortaklığıyla çıkaralı uzun süre geçen Apple, Power Mac G5 ile dünyanın en hızlı kişisel bilgisayarını ürettiğini iddia ediyor.

IBM'in Power4 işlemcisi baz alınarak üretilen 64 bitlik işlemci, yine IBM fabrikalarında bakır kullanılarak üretiliyor. İşlemci, 1GHZ FSB, 8 GB fiziksel RAM adresleyebilme, 4 terabyte'a kadar RAM desteği ile geliyor.
Apple'ın ürettiği, G5 işlemcili, Serial Ata Disk, 8X AGP, PCI-X gibi özelliklere sahip makinenin tasarımı da ayrı güzel. Kasanın alüminyumdan yapılmış, ızgarayı andıran yapısı, çok düşük hızlarda çalışan fanlarla soğutuluyor ve gürültü düzeyi normal bir PC ile kıyaslanamayacak kadar düşüyor. G4 makinelerin de sessiz çalıştığı söylenebilir ama G5, G4 ten 3 kat sessiz çalışıyor.

Makineler 1999$'dan başlayan fiyatlarla satışta.
Ayrıntılı bilgi için tıklayın

Görüşler

0
FZ
Çenem düştü, ağzımın suyu aktı... Banka soymaya gidiyorum ben :-P
0
butch
bekle beni, ben de gelicem
0
larweda
Hangi bankaya gidiyosunuz? :)
0
Challenger
Beni de alın. İyi cephane bulabilirim!
0
crematorium
kambersiz düğün olmaz! Ben de geliyorum! ;)
0
murat09
iyi de abi bi MAC için hayatımızı karartmaya değer mi. ne de olsa çok gelişmiş hesap makinesi :Pp
0
crematorium
öyle deme corç öyle deme! :) G5 ve MacOS için değer! ;) Duron 800'de Win XP ile neler çektiğimi bir bilsen... eehehhe
0
St
Eee arkada$ sen ba$tan kaybediyosun zaten, ne o ole pencere falan? :).

Linux, it's now safe to turn ON your computer! ;)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

G5'e karşı X86, MacOSX'e karşı GNU/Linux

Challenger

Anandtech' te tarafından yapılan bu testte, G5 ile Intel Xeon ve AMD Opteron, MacOSX ile Linux performans açısından karşılaştırılmışlar. Donanım testinde Intel ve AMD için SUSE SLES9, G5 için ise Mac OS X Tiger 10.4.1 kullanılmış. Ortak yazılım olarak da MySQL 4.0.18 (MyISAM engine), 32 ve 64 bit, ve GCC 3.3.3 kullanılmış.

Test ekibinde bir MySQL uzmanı, bir DB2 uzmanı, bir Vtune ve MacOSX uzmanı ile bir Dbconn geliştiricisi var.

Apple 2 Tuşlu Fare Çıkardı

y0rk

Apple'dan mightymouse...

USB 1.1 arayüzlu, optik, programlanabilir bol tuşlu bir fare. Fiyatı biraz uçuk 49$.

Sanırım buna en çok Sundance sevinecek :D

Apple'ın Sunucu Pazarına Girişi

anonim

Apple firması Mac OSX ile süper şık dizüstü bilgisayarlarıyla son kullanıcı pazarında emin adımlarla ilerliyor. Ancak görünen o ki, çaktırmadan sunucu pazarına da ciddi bir giriş yapıyorlar.

Apple ve Intel kime karşı? Micros~1 olabilir mi?

sundance

Geçtiğimiz hafta bilişim dünyasını temelden sarsan bir haber aldık. Bu habere göre Apple bundan sonra Intel işlemciler kullanacakmış!

Bir müddettir bu tür bir şey olabileceği ile ilgili bazı yorumlar ortalıkta dolaşmaktaydı. Özellikle de Pc Magazine editörlerinden John Dvorak, 90'lı yılların ortalarından beri bu tür bir şeyin olması gerektiğini söylediğini vurguluyor ve dahası bu anlaşmanın Linux'a zarar vereceğini söylüyordu.

Herne kadar Dvorak birçok boşa giden kehanette bulunmuş olsa da bunda yanılmadığını görüyoruz. Aslında bu konuda çok daha çarpıcı bir makale PBS tarafından yayınlandı.
Peki gerçekte Apple'ın hareketinin anlamı ne ve bu hareket kime karşı?

Macworld 2006 ve Jobs'un Konuşması

wizzyfx

Macworld San Francisco 2006'nın merakla beklenen olayı Steve Jobs'un konuşması gerçekleşti.