MacOS X ya da Darwin, farklı bir BSD temelli Unix

0
anonim
MacOS X hakkında daha önceleri burada bir çok yazı çıktı. O yüzden ne olduğunu sanırım herkes biliyor. MacOSX, "ufs file system" yani sıra "hfs+ file sistem" de kullandığını sanırım hepimiz biliyoruz.
Evimiz de PC'mize Linux, FreeBSD veya başka bir Intel Based Unix sistem kuracağımızda, kesinlikle kurulacak partition'u ayırırız. Çünkü herkesin muhakkak (sevmesem de starcraft oynamak harici kullanmadığım) bir adet MS Windows'u vardır. Mac'de bu işlem çok farklı oluyor. Bir Mac'imiz var ise ve MacOS 8.x veya 9.x kurulu ise, ki bunlar hfs+ file sistemini kullanır, MacOS X kurarken ufs file sistem ayırmamıza gerek olmuyor. MacOS X kurulumu başladığında, hangi HDD'ye kuracağımızı seçiyoruz. Yeterli yerimiz de var ise MacOS X ufs file sistem için gerekli alanı kendisi ayırıyor. Siz kesinlikle dokunmuyorsunuz ve kurulum başlıyor. Kurulum bittiğinde ise MacOS 9'dan MacOS X'e, yani ufs' ye ulaşıyorsunuz.

Ufs'den de hfs+'ya da ulaşabiliyorsunuz. Ama burdaki güzellik, MacOS X HDD'de bir partition ayırmanıza gerek duymadan kendisi kuruluyor. Ufs'yi ayarlıyor ve bu file sistemi iki taraftan da kullanımına açıyor. Çünkü çoğumuz yeni partition ayırırken eskini uçurmuşuzdur. :))))

İlgili Yazılar

iPod: Eğlence cihazı olmanın ötesine geçti!

FZ

iPod yığınla müzik ve videoyu taşıma çılgınlığını patlatmakla ve daha çok insanı Apple markası ile tanıştırmakla kalmadı. Cihazın güçlü donanım altyapısı çok farklı alanlarda kendine yer buluyor.

Tıbbi görüntüleme alanında uzman olan UCLA profesörü Dr. Osman Ratib karmaşık tıbbi verilerin görüntülenmesi için meslektaşlarının yüzbinlerce dolarlık cihazları kullanması problemine bir çare bulmak amacı ile Apple donanımı üzerinde çalışan OsiriX isimli açık kodlu bir görüntüleme yazılımı geliştirdi. Programcı ve radyolog dostu Dr. Antoine Rosset ile çalışan Osman Ratib geliştirdikleri platformun çok daha pahalı benzerleri ile hemen hemen aynı işlevselliği sunduğunu, doktorların buna erişmesinin çok daha kolay olduğunu ve açık kaynak modelini desteklediğini belirtti.

İyi güzel ancak iPod nerede devreye girdi?

Apple-IBM ortaklığı ve G5 piyasada

Evil_Empire

G4 işlemcili bilgisayarını, Motorola ve IBM ortaklığıyla çıkaralı uzun süre geçen Apple, Power Mac G5 ile dünyanın en hızlı kişisel bilgisayarını ürettiğini iddia ediyor.

IBM'in Power4 işlemcisi baz alınarak üretilen 64 bitlik işlemci, yine IBM fabrikalarında bakır kullanılarak üretiliyor. İşlemci, 1GHZ FSB, 8 GB fiziksel RAM adresleyebilme, 4 terabyte'a kadar RAM desteği ile geliyor.

GNU/Linux on the iPhone

anonim

Ortalığı kasıp kavuran iPhone için ilk linux dağıtımı yayımlandı. OpeniBoot sayesinde isterseniz Linux 2.6 kerneli ile, isterseniz iPhone OS ile boot edebiliyorsunuz.

Desteklenenler :

iMac şaşırtmaya devam ediyor

anonim

15" Aktif Matrix LCD ekran, 800 Mhz G4 işlemci, SuperDrive (CD-RW/DVD-R)GForce 2 MX Graphics.... ve başka birçok özellikler. Yani Apple'ın yeni iMac'i ama bu kadar da değil olay yeni dizaynda başlıkta dediğim gibi adamlar aşmış.....bakınız www.apple.com/imac/
Not: Bu haberi girmem de elrond`un yorumunun desteği olmuştur.

Macworld 2006 ve Jobs'un Konuşması

wizzyfx

Macworld San Francisco 2006'nın merakla beklenen olayı Steve Jobs'un konuşması gerçekleşti.