Macworld 2006 ve Jobs'un Konuşması

0
wizzyfx
Macworld San Francisco 2006'nın merakla beklenen olayı Steve Jobs'un konuşması gerçekleşti.
Son derece eğlenceli geçen ve özenle hazırlandığı belli olan sunumu sırasında, özellikle mac kullanıcılarını ilgilendiren fakat etkisi tüm sektörde hissedilecek bazı noktalar vardı.

Bunlardan en önemlisi PowerPC platformundan Intel platformuna geçiş idi. Bugun piyasaya sürülen yeni Intel tabanlı imac, eski PowerPC tabanlı modele göre 2 ila 3 kata kadar daha hızlı işlem yapabiliyor. Applle Intel'in çift çekirdekli CoreDuo işlemcilerini kullanıyor.

Merakla beklenen G5 işlemcili PowerBook'un yerine ise yine Intel CoreDuo işlemcisini kullanan MacBook isimli taşınabilir bir model şubat ayında satışa çıkacak. Jobs G5 işlemcisini kullanmamalarının nedenini ise işlemcinin enerji sarfiyatının yüksekliğine bağlıyor.

"Bunny Suit" ile gelen elindeki silikon dilimini Jobs'a takdim eden Intel CEO'su Paul Ottelini, Jobs'un canlı olarak hazırladığı Apple dedikoduları Podcast'i ve yeni Intel televizyon reklamı sunumun eğlenceli anlarındandı.

Bir ufak not, Apple hisselerinin açıklama esansındaki değeri 80.86 dolarmış.. ne dersiniz tesadüfmü acaba :)

Görüşler

0
desenturk
peki benim imac g5 apple'im ne olacak? işlemcisini değiştirebilecek miyim rahatlıkla?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Apple 2 Tuşlu Fare Çıkardı

y0rk

Apple'dan mightymouse...

USB 1.1 arayüzlu, optik, programlanabilir bol tuşlu bir fare. Fiyatı biraz uçuk 49$.

Sanırım buna en çok Sundance sevinecek :D

Nasıl x86 üzerine OS X Kurulur?

Soulblighter

Bundan iki sene önce böyle bir macereya atılmış ve Darwin'den yukarıya çıkamamıştım :) Eğer aranızda denemek isteyenler varsa bu kılavuz size yardımcı olabilir.

Linux ve MacOS X

anonim

Apple ADC'den gelen bir mailde ilginç bir haber vardı. Apple'ın yeni işletim sistemi MacOS X Linux shared library leri kullanacak gibi gözüküyor, hatta linux emulator da yeni sürümde default olarak çekirdeğe eklenecekmiş, bunların gerçek olup olmadığını yeni sürüm çıktığında göreceğiz. Bu oluşum gerçekleşirse eğer, Apple'ın Linux a desteği büyüyecek gibi gözüküyor.

MacOS X Server 10.1 Huzurlarınızda

anonim

Bildiğiniz gibi Apple yeni işletim sistemini tamamen BSD temeli uzerine kurdu ve bundan yaklaşık 2 yıl once MacOS X Server çıktı. Yaklasik 8 ay öncesinde de MacOS X ile kullanıcılara yönelik işletim sistemini piyasaya sürdü, aslına bakarsanız şu an için piyasada iki MacOS X var biri MacOS X Aqua client versiyonu bir de Server olarak kullanilan MacOS X Server. Daha önceleri MacOS X Server Aqua kadar fazla grafik arayüzüne sahip değildi. Ama son sürümü ile tamamen arayüz Aqua nin arayüzüne sahip, ve Aqua da olmayan bazı özellikler eklenmiş. Mesela Apache ve QuickTimeStreaming Server üzerinden default kurulu geliyor, WebObjects 5 Application Server üzerinde geliyor. File Server olarak SMB, NFS, Apple dosya sunucusu üzerinde hazır kurulu olarak geliyor. Bu uygulamaları konfigüre etmek ise Aqua arayüzü ile gayet basit. Daha nice yazılım ve sunucu uygulamaları üzerinde hazır şekilde geliyor. Daha fazla bilgi için: www.apple.com/macosx/server/specs.html

Steve Wozniak'ın ilginç bir röportajı

Ragnor

Slashdot'a bakınırken Steve Wozniak'ın şu röportajına rastladım. Wozniak'ın özgür yazılım, büyük firmalar ve özelliklede kendi firması Apple hakkında söyledikleri oldukça ilgi çekici.

Slashdot haberi linki için tıklayın.