Macworld 2006 ve Jobs'un Konuşması

0
wizzyfx
Macworld San Francisco 2006'nın merakla beklenen olayı Steve Jobs'un konuşması gerçekleşti.
Son derece eğlenceli geçen ve özenle hazırlandığı belli olan sunumu sırasında, özellikle mac kullanıcılarını ilgilendiren fakat etkisi tüm sektörde hissedilecek bazı noktalar vardı.

Bunlardan en önemlisi PowerPC platformundan Intel platformuna geçiş idi. Bugun piyasaya sürülen yeni Intel tabanlı imac, eski PowerPC tabanlı modele göre 2 ila 3 kata kadar daha hızlı işlem yapabiliyor. Applle Intel'in çift çekirdekli CoreDuo işlemcilerini kullanıyor.

Merakla beklenen G5 işlemcili PowerBook'un yerine ise yine Intel CoreDuo işlemcisini kullanan MacBook isimli taşınabilir bir model şubat ayında satışa çıkacak. Jobs G5 işlemcisini kullanmamalarının nedenini ise işlemcinin enerji sarfiyatının yüksekliğine bağlıyor.

"Bunny Suit" ile gelen elindeki silikon dilimini Jobs'a takdim eden Intel CEO'su Paul Ottelini, Jobs'un canlı olarak hazırladığı Apple dedikoduları Podcast'i ve yeni Intel televizyon reklamı sunumun eğlenceli anlarındandı.

Bir ufak not, Apple hisselerinin açıklama esansındaki değeri 80.86 dolarmış.. ne dersiniz tesadüfmü acaba :)

Görüşler

0
desenturk
peki benim imac g5 apple'im ne olacak? işlemcisini değiştirebilecek miyim rahatlıkla?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linux ve MacOS X

anonim

Apple ADC'den gelen bir mailde ilginç bir haber vardı. Apple'ın yeni işletim sistemi MacOS X Linux shared library leri kullanacak gibi gözüküyor, hatta linux emulator da yeni sürümde default olarak çekirdeğe eklenecekmiş, bunların gerçek olup olmadığını yeni sürüm çıktığında göreceğiz. Bu oluşum gerçekleşirse eğer, Apple'ın Linux a desteği büyüyecek gibi gözüküyor.

Apple'dan 8 Çekirdekli Mac Pro

mos

Bu sayfada yayınlanan habere göre geçtiğimiz hafta San Francisco'da düzenlenen Macworld konferansında, Apple son teknoloji ürünü yeni bilgisayarını duyurmuş.

Apple'dan tarihinin en ucuz bilgisayarı : Mac Mini

anonim

Apple, San Fransisco’da devam eden Macworld Expo'da şimdiye kadar sattığı en ucuz bilgisayar olan Mac Mini'yi tanıttı. 499$ lık başlangıç fiyatına ne yazık ki monitör, klavye ve fare gibi çalışması için gerekli çevre birimleri dahil değil...

Micros~1, MAC için IE desteğini çekiyor

yilmaz

Microsoft, sitesinde 31 Ocak itibariyle MAC için Internet Explorer 'a destek vermeyeceğini açıkladı. Aynı zamanda ufak bir de not var Safari kullanın diye. Microsoft da artık başka browser tavsiye ediyorsa :)

Linus Torvalds da Apple Macintosh Kullanmaya Başladı!

FZ

Zaman zaman Debian GNU/Linux geliştiricilerinin, James Gosling gibi UNIX, Java, vs. üstadlarının Apple tercih ettiklerini duyar, allah allah derdik, bir hikmeti, bir bildikleri var diye düşünürdük... Ancak son duyduğumuz haberden sonra daha ciddi düşünmeye başlamanın zamanı geldi!

14 yıl önceki USENET e-posta duyurusu ile x86 işlemci kullanan PC'lerde UNIX devrimini başlatan Linus Torvalds da Apple kullandığını itiraf etti! 2 GHz'lik bir G5 (yani PowerPC 970). Evet, artık şapkaları önümüze koyup yeniden düşünmenin zaman geldi. Torvalds'ı da kaybediyoruz galiba. Adam artık x86 için geliştirdiği linux çekirdek yamalarını test etmeden gönderiyormuş, başımıza taş yağacak! :-P