Macworld 2006 ve Jobs'un Konuşması

0
wizzyfx
Macworld San Francisco 2006'nın merakla beklenen olayı Steve Jobs'un konuşması gerçekleşti.
Son derece eğlenceli geçen ve özenle hazırlandığı belli olan sunumu sırasında, özellikle mac kullanıcılarını ilgilendiren fakat etkisi tüm sektörde hissedilecek bazı noktalar vardı.

Bunlardan en önemlisi PowerPC platformundan Intel platformuna geçiş idi. Bugun piyasaya sürülen yeni Intel tabanlı imac, eski PowerPC tabanlı modele göre 2 ila 3 kata kadar daha hızlı işlem yapabiliyor. Applle Intel'in çift çekirdekli CoreDuo işlemcilerini kullanıyor.

Merakla beklenen G5 işlemcili PowerBook'un yerine ise yine Intel CoreDuo işlemcisini kullanan MacBook isimli taşınabilir bir model şubat ayında satışa çıkacak. Jobs G5 işlemcisini kullanmamalarının nedenini ise işlemcinin enerji sarfiyatının yüksekliğine bağlıyor.

"Bunny Suit" ile gelen elindeki silikon dilimini Jobs'a takdim eden Intel CEO'su Paul Ottelini, Jobs'un canlı olarak hazırladığı Apple dedikoduları Podcast'i ve yeni Intel televizyon reklamı sunumun eğlenceli anlarındandı.

Bir ufak not, Apple hisselerinin açıklama esansındaki değeri 80.86 dolarmış.. ne dersiniz tesadüfmü acaba :)

Görüşler

0
desenturk
peki benim imac g5 apple'im ne olacak? işlemcisini değiştirebilecek miyim rahatlıkla?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

MacOS X ya da Darwin, farklı bir BSD temelli Unix

anonim

MacOS X hakkında daha önceleri burada bir çok yazı çıktı. O yüzden ne olduğunu sanırım herkes biliyor. MacOSX, "ufs file system" yani sıra "hfs+ file sistem" de kullandığını sanırım hepimiz biliyoruz.

Apple ve Intel?

elrond

Aslında bu haberi Max' a bırakmak lazımdı ama kendisi buralarda pek yok. (Benden mi gördü acaba ;-)
Evet soru şu Apple sistemlerinde Intel CPU kullanabilir mi? Habere göre olabilir. Bu yönde kuvvetli işaretler gelmeye başlamış. Apple bilindiği gibi Motorola ve IBM tarafından üretilen hardware' i kullanır. Ancak IBM stratejilerinde son dönemde olan değişimler IBM' in bu alandaki yatırımları azaltabileceği yönünde beklentileri arttırmış.
Haberin orjinali:
Apple to lie down with Intel

Apple, Mac OS X için kendi X11 sunucusunu duyurdu

Maverick

Apple, XFree86 projesini temel alan kendi X11R6.6 sisteminin beta sürümünü kullanıma sundu. Şu ana dek OS X üzerinde X11 uygulamaları kullanmak için özgür yazılım alternatifleri mevcuttu ancak bu uygulamalar kullanım ve görünüm açısından farklı bir 'his' uyandırıyordu. Apple'ın X11 çözümü ise OS X'in kendine özgü Aqua isimli arabirimine entegre edilmiş durumda. Bu da hız ve davranış olarak masaüstünde bir tutarlılık yaratması açısında önemli bir yenilik. Kişisel olarak özgür yazılım dururken OS X kullanacak değilim ancak Linux üzerinde geliştirdiğim grafik arabirimli uygulamanın diğerleri tarafından da 'zevkle' kullanılabilmesi fena olmazdı. KDE ve Gnome'un da Apple'dan alacağı dersler var bence; bunu da eklemeden geçemeyeceğim :^)

Windows için Safari

anonim

Apple, Safari'nin Windows işletim sisteminde de çalışabilen sürümü olan Safari 3 Public Beta'yı duyurdu.

Apple 2 Tuşlu Fare Çıkardı

y0rk

Apple'dan mightymouse...

USB 1.1 arayüzlu, optik, programlanabilir bol tuşlu bir fare. Fiyatı biraz uçuk 49$.

Sanırım buna en çok Sundance sevinecek :D