Macworld 2006 ve Jobs'un Konuşması

0
wizzyfx
Macworld San Francisco 2006'nın merakla beklenen olayı Steve Jobs'un konuşması gerçekleşti.
Son derece eğlenceli geçen ve özenle hazırlandığı belli olan sunumu sırasında, özellikle mac kullanıcılarını ilgilendiren fakat etkisi tüm sektörde hissedilecek bazı noktalar vardı.

Bunlardan en önemlisi PowerPC platformundan Intel platformuna geçiş idi. Bugun piyasaya sürülen yeni Intel tabanlı imac, eski PowerPC tabanlı modele göre 2 ila 3 kata kadar daha hızlı işlem yapabiliyor. Applle Intel'in çift çekirdekli CoreDuo işlemcilerini kullanıyor.

Merakla beklenen G5 işlemcili PowerBook'un yerine ise yine Intel CoreDuo işlemcisini kullanan MacBook isimli taşınabilir bir model şubat ayında satışa çıkacak. Jobs G5 işlemcisini kullanmamalarının nedenini ise işlemcinin enerji sarfiyatının yüksekliğine bağlıyor.

"Bunny Suit" ile gelen elindeki silikon dilimini Jobs'a takdim eden Intel CEO'su Paul Ottelini, Jobs'un canlı olarak hazırladığı Apple dedikoduları Podcast'i ve yeni Intel televizyon reklamı sunumun eğlenceli anlarındandı.

Bir ufak not, Apple hisselerinin açıklama esansındaki değeri 80.86 dolarmış.. ne dersiniz tesadüfmü acaba :)

Görüşler

0
desenturk
peki benim imac g5 apple'im ne olacak? işlemcisini değiştirebilecek miyim rahatlıkla?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Virtual PC 5.0 çıktı

anonim

Connectix ürünü olan ve Mac'lerde Windows işletim sistemini çalıştırmaya yarayan Virtual PC yeni sürümü MacOS 9.2 den sonra MacOS X işetim sisteminde de çalışıyor.Mac kullanıcılarının Windows gereksinimlerinde bir PC ye ihtiyaç duymadan bir uygulama şeklinde açarak çalıştırdıkları Virtual PC yi MaCOS X de de rahat bir şekilde çalıştırıp Windows işletim sistemi ihtiyacınızı karşılayabileceksiniz.

Apple 2 Tuşlu Fare Çıkardı

y0rk

Apple'dan mightymouse...

USB 1.1 arayüzlu, optik, programlanabilir bol tuşlu bir fare. Fiyatı biraz uçuk 49$.

Sanırım buna en çok Sundance sevinecek :D

Microsoft'tan Apple'ın 30. yılı için kutlama

sundance

Tiny Apps'da dolaşırken yaklaşık bir ay öncesinden kalma bu linke rastladım.

Ne demişler dostlar alışverişte görsün.

Apple ve Intel?

elrond

Aslında bu haberi Max' a bırakmak lazımdı ama kendisi buralarda pek yok. (Benden mi gördü acaba ;-)
Evet soru şu Apple sistemlerinde Intel CPU kullanabilir mi? Habere göre olabilir. Bu yönde kuvvetli işaretler gelmeye başlamış. Apple bilindiği gibi Motorola ve IBM tarafından üretilen hardware' i kullanır. Ancak IBM stratejilerinde son dönemde olan değişimler IBM' in bu alandaki yatırımları azaltabileceği yönünde beklentileri arttırmış.
Haberin orjinali:
Apple to lie down with Intel

iTunes Norveç'te Yasadışı ilan Edildi

tongucyumruk

Sanıyorum Apple'ın iPod çılgınlığınında katkısıyla tam bir para basma makinesi haline dönüşen iTunes programını duymayan ve ona eşlik eden iTunes müzik dükkanından (iTMS - iTunes Music Store) haberi olmayan yoktur herhalde.

Ancak her ne kadar bu sitenin kitlesi teknoloji ile yakından ilişkili olsa da tüm takipçilerin Apple'ın iTMS üzerinden yaptığı satışlarda, şarkıların kopyalanmasını engellemek için kullandığı DRM sistemi FairPlay'den haberdar olmasını bekleyemem. Öte yandan görünen o ki bu sistem, her geçen gün daha fazla Avrupa devletinin hükümetlerinin ilgisini çekiyor...