iTunes yine kırıldı

0
e2e
SecurityFocus'taki habere göre iTunes'ın kimlik doğrulama mekanizması ikinci kez, hem de aynı kişi tarafından kırıldı. Buna göe iTunes kullanıcısı olmayanlar da Apple sunucularını bağlanabiliyor.
20 yaşındaki Avustralyalı öğrenci David Hammerton tarafından sistemi ikinci kez kırılan Apple olayla ilgili bir açıklama yapmamış.
"Birincisinde bir haftamı almıştı, fakat ikincisinde ne aradığımı biliyordum, sadece 8 saatimi aldı" diyor Hammerton. Neden böyle bir işe kalkıştığına ise şu cevabı vermiş: "Linux benim birincil masaüstü sistemim ve ben müziklerimi kendi masaüstü sistemimde çalabilmek istiyorum..."
İlk olayda yerleştirdiği "5 satırlık" bir kod sayesinde iTunes'a player olarak bağlanılmasına olanak sağlayan Hammerton'ın kodu, Apple'ın, MD5 checksum kullanarak yaptığı yeni kimlik doğrulama mekanizmasıyla devre dışı kalmıştı. MD5 rutinini değiştiren Hammerton yeni rutine iMD5 adını koymuş.

İlgili Yazılar

Apple'dan 8 Çekirdekli Mac Pro

mos

Bu sayfada yayınlanan habere göre geçtiğimiz hafta San Francisco'da düzenlenen Macworld konferansında, Apple son teknoloji ürünü yeni bilgisayarını duyurmuş.

iPod'lara Linux Dokunuşu

3lobyte

iPod'unuz üzerinde gelen özelliklerden sıkıldınız mı? iPod Linux bu noktada imdadınıza yetişiyor. iPod'lar için tasarlanmış bu linux ile iPod'unuzu tam bir multimedya cihazına hatta küçük bir cep bilgisayarına çevirebilirsiniz. renkli lcd ekranı olan iPod'larda Doom oynamak bile mümkün.

iTunes Norveç'te Yasadışı ilan Edildi

tongucyumruk

Sanıyorum Apple'ın iPod çılgınlığınında katkısıyla tam bir para basma makinesi haline dönüşen iTunes programını duymayan ve ona eşlik eden iTunes müzik dükkanından (iTMS - iTunes Music Store) haberi olmayan yoktur herhalde.

Ancak her ne kadar bu sitenin kitlesi teknoloji ile yakından ilişkili olsa da tüm takipçilerin Apple'ın iTMS üzerinden yaptığı satışlarda, şarkıların kopyalanmasını engellemek için kullandığı DRM sistemi FairPlay'den haberdar olmasını bekleyemem. Öte yandan görünen o ki bu sistem, her geçen gün daha fazla Avrupa devletinin hükümetlerinin ilgisini çekiyor...

iPod: Eğlence cihazı olmanın ötesine geçti!

FZ

iPod yığınla müzik ve videoyu taşıma çılgınlığını patlatmakla ve daha çok insanı Apple markası ile tanıştırmakla kalmadı. Cihazın güçlü donanım altyapısı çok farklı alanlarda kendine yer buluyor.

Tıbbi görüntüleme alanında uzman olan UCLA profesörü Dr. Osman Ratib karmaşık tıbbi verilerin görüntülenmesi için meslektaşlarının yüzbinlerce dolarlık cihazları kullanması problemine bir çare bulmak amacı ile Apple donanımı üzerinde çalışan OsiriX isimli açık kodlu bir görüntüleme yazılımı geliştirdi. Programcı ve radyolog dostu Dr. Antoine Rosset ile çalışan Osman Ratib geliştirdikleri platformun çok daha pahalı benzerleri ile hemen hemen aynı işlevselliği sunduğunu, doktorların buna erişmesinin çok daha kolay olduğunu ve açık kaynak modelini desteklediğini belirtti.

İyi güzel ancak iPod nerede devreye girdi?

Apple'dan tarihinin en ucuz bilgisayarı : Mac Mini

anonim

Apple, San Fransisco’da devam eden Macworld Expo'da şimdiye kadar sattığı en ucuz bilgisayar olan Mac Mini'yi tanıttı. 499$ lık başlangıç fiyatına ne yazık ki monitör, klavye ve fare gibi çalışması için gerekli çevre birimleri dahil değil...