iTunes yine kırıldı

0
e2e
SecurityFocus'taki habere göre iTunes'ın kimlik doğrulama mekanizması ikinci kez, hem de aynı kişi tarafından kırıldı. Buna göe iTunes kullanıcısı olmayanlar da Apple sunucularını bağlanabiliyor.
20 yaşındaki Avustralyalı öğrenci David Hammerton tarafından sistemi ikinci kez kırılan Apple olayla ilgili bir açıklama yapmamış.
"Birincisinde bir haftamı almıştı, fakat ikincisinde ne aradığımı biliyordum, sadece 8 saatimi aldı" diyor Hammerton. Neden böyle bir işe kalkıştığına ise şu cevabı vermiş: "Linux benim birincil masaüstü sistemim ve ben müziklerimi kendi masaüstü sistemimde çalabilmek istiyorum..."
İlk olayda yerleştirdiği "5 satırlık" bir kod sayesinde iTunes'a player olarak bağlanılmasına olanak sağlayan Hammerton'ın kodu, Apple'ın, MD5 checksum kullanarak yaptığı yeni kimlik doğrulama mekanizmasıyla devre dışı kalmıştı. MD5 rutinini değiştiren Hammerton yeni rutine iMD5 adını koymuş.

İlgili Yazılar

Apple OSX 10.2 Jaguar´la piyasada...

Evil_Empire

OSX'i ben de birçok kişi gibi merakla bekliyordum. Final CD'lerini bulmuştum bir yerden bir hevesle yükledim. Arayüzü falan çok hoşuma gitmedi önce.. Sonra kullandıkça akıllıca ayrıntılar falan gördüm, gerçekten de çok az kilitleniyordu ama bazı eksileri de yok değildi. Mesela geriye doğru uyumluluk dedikleri klasik ortam(OS9) sadece emülasyondan ibaretti ve klasik programlar oldukça yavaş çalışıyordu. Arayüz cicili bicili ve oldukça süslüydü ama oldukça akıcı ve hızlıydı. Şu Quartz bayağı hoşuma gitti. Ben sistemi ilk denediğimin üstünden bir yıldan fazla zaman geçti sanırım. Bilkom 10.1 i neredeyse bir sene sonra Türkçeye çevirebildi. Programların portlanması falan derken, şu anda adam gibi OSX kullanan bir arkadaşım yok. Sanırım bu OSX Turkiye'ye pek yaramadı. Şimdi Apple 10.2 versiyonunu çıkardığını duyuruyor ve 150 yeni özellikten bahsediyor ilgilenenlerin http://www.apple.com/macosx/ adresine bir göz atmasını öneririm. Umarım Jaguar Türkçe öğrenir...

G5'e karşı X86, MacOSX'e karşı GNU/Linux

Challenger

Anandtech' te tarafından yapılan bu testte, G5 ile Intel Xeon ve AMD Opteron, MacOSX ile Linux performans açısından karşılaştırılmışlar. Donanım testinde Intel ve AMD için SUSE SLES9, G5 için ise Mac OS X Tiger 10.4.1 kullanılmış. Ortak yazılım olarak da MySQL 4.0.18 (MyISAM engine), 32 ve 64 bit, ve GCC 3.3.3 kullanılmış.

Test ekibinde bir MySQL uzmanı, bir DB2 uzmanı, bir Vtune ve MacOSX uzmanı ile bir Dbconn geliştiricisi var.

Apple'ın Sunucu Pazarına Girişi

anonim

Apple firması Mac OSX ile süper şık dizüstü bilgisayarlarıyla son kullanıcı pazarında emin adımlarla ilerliyor. Ancak görünen o ki, çaktırmadan sunucu pazarına da ciddi bir giriş yapıyorlar.

Linux ve MacOS X

anonim

Apple ADC'den gelen bir mailde ilginç bir haber vardı. Apple'ın yeni işletim sistemi MacOS X Linux shared library leri kullanacak gibi gözüküyor, hatta linux emulator da yeni sürümde default olarak çekirdeğe eklenecekmiş, bunların gerçek olup olmadığını yeni sürüm çıktığında göreceğiz. Bu oluşum gerçekleşirse eğer, Apple'ın Linux a desteği büyüyecek gibi gözüküyor.

Virtual PC 5.0 çıktı

anonim

Connectix ürünü olan ve Mac'lerde Windows işletim sistemini çalıştırmaya yarayan Virtual PC yeni sürümü MacOS 9.2 den sonra MacOS X işetim sisteminde de çalışıyor.Mac kullanıcılarının Windows gereksinimlerinde bir PC ye ihtiyaç duymadan bir uygulama şeklinde açarak çalıştırdıkları Virtual PC yi MaCOS X de de rahat bir şekilde çalıştırıp Windows işletim sistemi ihtiyacınızı karşılayabileceksiniz.