Sonunda Max OSX huzurlarınızda

0
sundance
Mac`çilerden çok (birçoğu nasıl bir şey olduğunu bile anlamamıştır) eski toprak Unix`çilerin merakla beklediği Mac OSX bugün dünya çapında etkinliklerle çıkıyor...

Temeli BSD üzerine kurulu olan, gerçek multitaskinge sahip, geliştirme araçlarıyla birlikte (GCC ve diğerleri) bütün Unix özelliklerini barındıran bu işletim sistemi kulağa oldukça hoş geliyor.

Tabi bunun yanında Mac programlarının da çalıştığını belirtmekte yarar var :) Düşünsenize Photoshop ve Freehand çalışan bir Unix kapıda ;)

Görüşler

0
anonim
Umarım PC versiyonuda çıkarda (bu yönde dedikodular vardı) windowsu sadece oyun için bulunduracağımız zamanlar gelir. Linux bayaa yaklaştı gerçi... osx olmazsa linuxumuz var
0
anonim
illede windows illede windows.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

G5'e karşı X86, MacOSX'e karşı GNU/Linux

Challenger

Anandtech' te tarafından yapılan bu testte, G5 ile Intel Xeon ve AMD Opteron, MacOSX ile Linux performans açısından karşılaştırılmışlar. Donanım testinde Intel ve AMD için SUSE SLES9, G5 için ise Mac OS X Tiger 10.4.1 kullanılmış. Ortak yazılım olarak da MySQL 4.0.18 (MyISAM engine), 32 ve 64 bit, ve GCC 3.3.3 kullanılmış.

Test ekibinde bir MySQL uzmanı, bir DB2 uzmanı, bir Vtune ve MacOSX uzmanı ile bir Dbconn geliştiricisi var.

Ücretsiz OS X uygulamaları

anonim

OS X kullananların işine yarabilecek ücretsiz uygulamalar.

Not: Daha önce Apple'ın iki tuşlu faresine sevinen Sundance, umarım buna da sevinecektir. :)

Linux ve MacOS X

anonim

Apple ADC'den gelen bir mailde ilginç bir haber vardı. Apple'ın yeni işletim sistemi MacOS X Linux shared library leri kullanacak gibi gözüküyor, hatta linux emulator da yeni sürümde default olarak çekirdeğe eklenecekmiş, bunların gerçek olup olmadığını yeni sürüm çıktığında göreceğiz. Bu oluşum gerçekleşirse eğer, Apple'ın Linux a desteği büyüyecek gibi gözüküyor.

Unicode of Death 2.0

parsifal

Aloha Browser geliştiricileri, San Francisco fontu ile İngilizce olmayan dillerde kullanılan 2 unicode sembolünün Apple ürünlerini çökerttiğini buldular. İşin kötüsü bahsi geçen font varsayılan sistem fontu. https://techcrunch.com/2018/02/15/iphone-text-bomb-ios-mac-crash-apple/

Apple ve Intel?

elrond

Aslında bu haberi Max' a bırakmak lazımdı ama kendisi buralarda pek yok. (Benden mi gördü acaba ;-)
Evet soru şu Apple sistemlerinde Intel CPU kullanabilir mi? Habere göre olabilir. Bu yönde kuvvetli işaretler gelmeye başlamış. Apple bilindiği gibi Motorola ve IBM tarafından üretilen hardware' i kullanır. Ancak IBM stratejilerinde son dönemde olan değişimler IBM' in bu alandaki yatırımları azaltabileceği yönünde beklentileri arttırmış.
Haberin orjinali:
Apple to lie down with Intel