iPhone'a Türk Oyunu

0
iletiileti
2 Türk yazılımcısının 3 aylık yoğun bir çalışması sonucu ipong! oyunu Apple Store'daki yerini aldı. Ipong! eski arcade oyunları tarzında bağımlılık yapabilecek bir oyun. Ipong! u diğer Türk uygulamalarından ayıran özellik ise Türkler tarafından şimdiye kadar yazılmış en gelişmiş uygulama olması.

Oyunun Resmi web sitesi : http://www.elmadigital.com

Görüşler

0
ProgamerTR
Evet diger turk oyunlarindan cok farkli duruyor.. Bu tip calismalari desteklemek gerektigine inaniyorumki calismalar devam etsin.. Tebrikler, umarim calismanizin karsiligini alirsiniz..
0
atiflz
Eski bir 'arcade' oyunu yeniden yapmışlar, eğlenceli gözüküyor da, "Türkler tarafından yazılmış en gelişmiş uygulama" lafı biraz fazla iddialı değil mi? IPhone için en gelişmiş Türk uygulaması olabilir de, bu durumda pek haber niteliği olan bir şey değil gibi.
0
ZZombie
Yapılan emek konusunda takdir edilesi bir uygulama.
Ama açıkçası tamamen reklam amaçlı bir girdi olarak yorumluyorum. Zira içerisindeki "Türkler tarafından yapılmış en gelişmiş uygulama." tarzındaki bir bildiri uygulamayı hazırlayan kişinin çevresinden bi haberder olduğu izlenimi vermektedir.

Kaldı ki iphone uygulaması söz konusu olsa da iphone üzerinde uygulama geliştiren türk şirketleri mevcut.
0
cihantopcu
"Türk uygulamalarından ayıran özellik ise Türkler tarafından şimdiye kadar yazılmış en gelişmiş uygulama olması" ne demek ya. Yılların oyununu yeniden kodlamak mı iyi uygulama yazmak? Altı üstü pong yani. Her platformda her çeşidini oynadık. Belli ki para kazanmak için yazılmış.
0
iletiileti
Yorumlar geldikten sonra bir açıklama yapma gereği hissettim. Cesaretlendirici yorumları için arkadaşlara teşekkür ediyorum.Mesajım haber niteliği kadarda reklam, tanıtım (adına her ne dersenizdeyin) niteliği DE taşımaktadır bunun bilincindeyim. Türkiyeden de birşeyler yapıldığını göstermek kaygısı taşıdığımı da söylemek isterim.
Iphone Turkiye pazarını yakından takip eden biri olarak şunu söyleyebilirim ki bir sürü apple store da bir sürü Türk uygulaması mevcut. Bunların bazıları şahıslara bazıları şirketlere ait. Takdir edersiniz ki uygulamanın şirket tarafından geliştirilmiş olması daha iyi daha gelismis olduğu anlamına gelmemektedir. Birkaç uygulama dışında 'teknik açıdan' maalesef ki uygulamalar belli bir çizginin ötesine geçememiş durumdadır. Kimseyi ya da herhangi bir uygulamayı küçümsemiyorum ama apple store türkiyeden takip edin bana hak vereceksiniz.
'Yılların oyununu yeniden kodlamak mı iyi uygulama yazmak', denilmiş. En iyi uygulama diye bir ifade kullanmadım, en gelişmiş uygulama dedim. İkisi birbirinden farklı şeyler. En gelişmiş uygulama derken diğer Türk uygulamalar ile karşılaştırdım. Uygulamanın zorluğunun filanca tarihdeki oyunu yeniden yazmak ile bir alakası yoktur. Evet 'Altı üstü pong' yazdık, biz ilk adımı attık buyrun siz daha gelişmişlerini yazın!! gurur duyarak biz sizin uygulamanızı satın alalım.
'En gelismis uygulama' söyleminin fazla iddialı olduğu konusundaki görüşlere katılıyorum.
Teşekkürler
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Steve Jobs: DRM'e ihtiyacımız yok!

tongucyumruk

Dünyanın en büyük DRM korumalı müzik satıcısı olan iTunes sistemine sahip olan Apple'ın CEO'su Steve Jobs DRM konusunda şimdiye kadar müzik dünyasındaki hiçbir büyük şirket yöneticisinin yapamadığı bir açıklama yaptı. Açıklamasında, yapılan araştırmalara göre, bir iPod'da yüklü olan müziğin %97'sinde DRM koruması bulunmadığından ve DRM'in eninde sonunda kaybetmeye mahkum olduğundan bahseden Jobs, müzik şirketlerinin ikna edilebilmesi halinde iTunes'tan DRM korumasını tamamen kaldırmaya gönüllü olduklarını belirtti.

Editörün notu: Her ne kadar bunu FairPlay'in karşı karşıya kaldığı baskılar neticesinde yapılmış ustaca bir kıvırma hamlesi olarak görsem de Apple'ın müziği serbest bırakmak adına bu yönde bir hamlede bulunmuş olmasının DRM karşıtı hareketler bakımından oldukça faydalı olduğunu düşünüyorum.

Yellow Dog Linux 2.0 çıktı!

PCc0d3r

PowerPC'ler için başlıbaşına bir işletim sistemi olan Yellow Dog Linux 2.0 çıktı.
Daha fazla bilgiye sitesinden ulaşabilirsiniz : http://www.yellowdoglinux.com/

Yeni MacBook Pro ile tamam mı, devam mı?

butch

Yeni MacBook Pro Touch ID, Touch Bar, yeni gelişmiş ekran ve bol miktarda başka yeniliklerle duyuruldu. Bunların çoğu sevinçle karşılanırken, özellikle teknik kullanıcıları mutsuz eden değişiklikler de her zaman olduğu gibi gündeme damgasını vurdu. Escape ve fonksiyon tuşları ile SD Kart yuvasının kaldırılması, şarj portunun MagSafe’siz USB-C'ye evrilmesi de bu konudaki tartışma odakları.

...

Camino 0.7 çıktı

conan

Gecko motorlu ve Cocoa grafik arabirimi kullanan Mac OS X browser'ı Camino'nun yeni versiyonu dun yayımlandı. Eskiden Chimera olarak bildiğimiz browserı buradan indirebilirsiniz.

Başlıca yapılan değişiklikler ise şunlar: Yeni download manager, URL Manager Pro ile uyum, Text Encoding menüsü, yandaki barda Global History menusu, resimleri ve diğer uygulamaları sayfadan desktop'a sürükleyip bırakabilme özelliği, ve daha niceleri.

MacOS X için Gimp yolda

butch

Linuxçuların vazgeçilmez grafik editoru Gimp'in haziran sonunda MacOS X sürümünün çıkarılacağı duyuruldu. Böylelikle yıllardır Photostop tan başka alternatifleri olamayan Mac kullananların başarılı hem de açık kaynak kodlu bir alternatifi olmuş olacak. Haydi hayırlısı...