SGK 103 Adet Sozlesmeli Yazilimci Alacaktir

0
sadettinpolat2
Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Hizmet Sunumu Genel Müdürlüğü birimlerinde 657 sayılı Kanunun 4/B maddesi, 06/06/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan esaslar ile ek ve değişikliklerine göre istihdam edilmek üzere; 2008 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) (B) grubu puan sıralaması (70 puan ve üzerinde alanlardan) esas alınmak suretiyle 103 adet sözleşmeli Programcı alınacaktır. detaylar icin buraya ya da ilan icin buraya (PDF) bakabilirsiniz.

Görüşler

0
Tarık
"Java programlama dilini bildiğini gösterir belgenin aslı veya noter ya da okul tasdikli örneği"

manyakmısın tipin mi öyle gösteriyo demezler mi adama...
0
deathline
Okuldan yeni mezun olmuş kpds den 80-90 alan bilg. müh. ek ödemelerle birlikte bürüt 2825 TL maaş verebiliyorlar.Eee bi zahmet okuldan bir transkript buluver.İnsana iyi referans olur burda çalışmak malum mevcut sgk sistemini çalışanları dahi çözemiyor.Siz böyle bir yerde yazılım geliştirmiş olacaksınız :)

5 yıllık tecrübesi olan biri ise brüt 3300 tl ye yakın para alabilecek.Kusura bakmayında devletin kadrolu mühendise bu kadar para vermiyor.Tabii ki bu arkadaşlar sözleşmeli.

Geçen günlerde fz de yayınlanan emo raporuna göre gayet normal maaşlar.Ankara da çalışabilirim diyen ve bu krizde işsizlikten demvuran arkadaşlara tavsiye edilir.
0
sadettinpolat2
malum burasi ozel sektor degil devlet dairesi , bi kagit parcasi javayi bildiginizi ne kadar kanitlar tartisilir ama malesef baska bir cozum yolu yok. kanun kural bu sekilde olcak diyor.

tablodaki fiyatlar sizi yaniltmasin. yeni mezun sifir tecrubeye sahip birisi ise girdiginde
1.299 + 1035 (12.madde) = 2300 tl brut maas alacak.

13. madde ve bir de 14. madde var tabi.

kesintisi falan derken eline net 2000 tl den fazla gececektir.
0
Tarık
bu kanunların, tüzüklerin devlet bünyesinde oluşturulan komisyonlardaki "bilirkişi" lerce oluşturulmuş olması gerekiyor. Ya "bilirkişi" dediğimiz zat-ı muhteremler her zaman olduğu gibi işini bilmeyenlerden toplanmış ya da başka bir numara var bu işte. gerçi devletin hangi işinde bir numara yok ki.

rant,
aklama,
hortum,
ihale kıyakçılığı,
devletin malı deniz, yemeyen keriz, vergi ödemeyen domuz.

neyse...
0
yilmaz
Bu tip şeyleri yazmazlarsa orası onun bunun yegeni ile dolar. En azından dürüst yöneticileri var ise birinin dayısının oğlu geldiğinde bu dökümanı gösterip itiraz etme şansı olabiliyor. Şahsen şahit olduğum bir durumdur.Özellikle devlet dairelerinde hiç bir iş yapmayan eğitim alt yapısı, bilgi ya da tecrübesi zaten o işi yapmasına yetmeyen kişiler gayet sağlam ücretlerle işe alınabiliyor. Hani diyoruz ya 10 kişi çalışıyor 1 kişilik iş çıkıyor. Onun sebebi 9 kişinin yatıyor olması.
0
robertosmix
Ben hiçbir sağlam Java geliştiricisinin de gidip KPDS'ye girdiğini görmedim. Kafası IT'ye gömülü olan kimse de gerek duymaz zaten. Öte yandan bilişim alanında ciddi işler çıkarmak isteyen adamın da böyle bir memur zihniyetiyle işi olmaz.

Özelleştirmeyi, ülkeyi satıyorlar diye başka bir taraflarından anlayanlara sesleniyorum. Bu 103 adamın ayda ortalama 2000 lira maaş aldığını düşünürseniz, 1 yılda toplam ödencek maaş 2.472.000 TL . Ve bunların tamamı bizim cebimizden çıkacak. Peki karşılığında ne yapılacak kardeşim? Net bir proje planı var mı? Cevap yok. Varmı bir timesheet, deadline tablosu vs? Cevap yok. Hadi hepsini geçtim.. neye göre 103 yazilimci? Var mı resmi bir açıklama? O da yok. Yani herşey ciddiyetsiz nihayetinde. Bakanlar kurulu kararını referans alınca çok ciddiymiş gibi görünüyor zaten. :))) Hani e-devlet filan? Şeffaflık? Köhne bürokrasi nihayetinde. Oysa bu parayı Anadoludan çıkmış tertemiz ve yetenekli bir bilgisayar mühendisine verin bakalım ortaya ne şahseserler çıkarıyor. Olmaz. İlla ki o para eşe dosta dağıtılacak.

Neyse, bilgi edinme hakkımı kullanarak bir ileti gönderdim.. bakalım ne cevap gelecek? Gerçi boşa vakit harcıyorum ama.. :))))
0
godo
Genel olarak yorumunuza katılıyorum fakat özelleştirme konusunda şunu söylemek isterim: özelleştirmeye karşı olmak bu bahsettiğiniz köhne yapıyı onaylamak değildir elbette. Bu köhne yapının alternatifi özelleştirme olmamalı. Gelin sizde konuyu başka tarafınızdan algılayın, satmadan düzeltme yoluna gidelim...
0
robertosmix
Var mı bunun Dünyada bir örneği? İnceleyip tartışalım?? Yoksa, uzun süre Ankara bürokrasisinin içerisinde yaşamış birisi olarak bu bahsettiğiniz şey bana bir ütopya gibi geliyor. Umarım yanılıyorumdur.
0
sadettinpolat2
bu 103 sayisi nerden ve nasil cikmistir bilmiyorum ama bir is ilaninda deadline yayinlamak ta sanirim abes olur.

gerci soruyu tam olarak bilmesemde bilgi edinme basvurunuzun cevabini bende merakla bekliyorum acikcasi :) soruyu ve cevabi burda yayinlarsaniz sevinirim.
0
robertosmix
İş ilanında tabii ki deadline vs. aranmaz. Ben sadece sgk'nın kendi web sitesini bir gözden geçirdim. Maalesef böyle bir bilgilendirme henüz yok.
0
yilmaz
KPSS ile karıştırmıyorsunuzdur umarım.
Yabancı dil tazminatı almak isteyen bir java geliştiricisi KPDS,TOEFL,TOEIC sınavlarından birine girmesi gerekebiliyor.
0
robertosmix
İngilizce bilmeden iyi bir Java geliştiricisi olmak mümkün müdür sizce? Öte yandan işinde gücünde bir (mesela) senior java developer'ın kalkıp da "dur yabancı dil tazminatı olayı olur belki ileride" diye KPDS'ye vs. girdiğine hiç şahit olmadım.

Yani diyeceğim.. çok mantıksız dayanaklar bu ilandakiler.
0
sadettinpolat2
bu ilani hazirlayan yetkili siz olsaydiniz, sizin talep edeceginiz belgeler neler olurdu ?
0
sadettinpolat2
bu ilani hazirlayan yetkili siz olsaydiniz, sizin talep edeceginiz belgeler neler olurdu ?
0
sadettinpolat2
bu ilani hazirlayan yetkili siz olsaydiniz, sizin talep edeceginiz belgeler neler olurdu ?
0
robertosmix
CV güzel bir belge mesela? :)))))))))
0
yilmaz
10 yıllık bir yazılımcıdan KPDS istenmez ama ilanda belirtilen özelliklere göre junior ya da 2-3 yıl tecrübesi olan kişilerden ingilizce bildiğini gösterir belge istenebilir. Bunu sadece SGK yapmıyor. Bank Asya , Akbank vs dil tazminatı almak istiyorsanız bu belgelerden birini tamin etmenizi istiyor. Özellikle kamuda alacağınız hizmet ya da ürün insan da olsa ne istediğinizi ilanda belirtmek zorundasınız. Bence bu ilan oldukça güzel hazırlanmış.
0
yilmaz
103 kişi ile ne yapacaklar aceba? Sağlık Bakanlığının çok sayıda online uygulaması var onları mı birleştirecekler?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Çek Cumhuriyeti Posta Servisi Linux'a Geçti

redline99

Çek Cumhuriyeti'nin ikinci en büyük şirketi olan Czech Post'un ülke çapında 3400 posta ofisi ve 40.000 çalışanı bulunmakta. Yılda ortalama 1 milyar posta hacmine sahip işletme, APOST isimli bir yazılım kullanyor.

Quake 3 Kaynak Kodları Yolda

butch

QuakeCon 2005'de John Carmack tarafından yapılan kapanış konuşmasına göre Quake 3 kaynak kodları çok kısa zamanda GPL lisansı ile yayımlanacak.

/., John Carmack'ın konuşma metni

C64 Türkiye #5 Çıktı!

dcc

C64 Türkiye dergisinin 5. sayısı sonunda çıktı. İşte bu sayıdaki konular:

# Demo Efektleri (3. Boyut)
# Hades' Basic -2
# ROM Rutinleri -2
# Çizgi Kursör
# Baş Aşağı Karakter Seti
# ...ve Boulder Dash :)

Kuralları bilinmeyen yapay zeka yarışması

butch

Bir Slashdot haberine göre yapay zeka üzerine çalışmalar yapan bir İsrail şirketi kuralları konulmamış çeşitli oyunları, değişik rakiplere karşı oynayacak bir program için yarışma başlatmış. Amaç en fazla puanı toplamak. Oyun sırasında programın sahip olacağı bilgiler yapabileceği hamleler, bunları ne zaman yapabileceği ve rakibinin yaptığı hamleler. Programlama platformu serbest.
Haberin aldığı yorumlardan biri böyle bir programın yazılmasının tehlikeli olabileceği, çünkü İsrail Hükümetinin bunu nerede kullanacağı şüpheli şeklinde... Bence diğer yorumlara da bir göz atın :)

Nobel Ödüllü Trafik Canavarı

melitical

Spor otomobiliyle saatte 160 kilometre hız yaparken kaza yapan Nobel ödüllü fizikçi, 2 yıl hapse mahkûm oldu. 1972'de Nobel ödülü alan 74 yaşındaki ABD'li John Robert Schrieffer'ın yol açtığı kazada bir kişi öldü.