ODTÜ Bilgisayar Topluluğu X. Geleneksel Programlama Yarışması

0
anonim
ODTÜ Bilgisayar Topluluğu olarak her sene düzenlediğimiz ulusal programlama yarışmasının bu yıl 10.sunu düzenlemekten gurur duyuyoruz. Linux işletim sistemi tabanlı olarak düzenlenen ilk ulusal yarışma olan etkinliğimiz bilgi birikimi ve emek veren insanları ile ulusal bilgisayar olimpiyatına da önemli katkılar sağlamaktadır.

Yarışma web üzerinden yapılacak bir ön eleme ve bilgisayar başında gerçekleştirilecek finalden oluşur.

Ön eleme soruları 1 Mart–13 Nisan 2007 tarihleri arasında yarisma.cclub.metu.edu.tr adresinde ve bazı gazete ve dergilerde ( Bilim ve Teknik gibi) yayımlanacaktır. Yarışmaya katılmak isteyenler yarisma.cclub.metu.edu.tr adresindeki on-line başvuru formunu doldurduktan sonra en az bir tane sorunun çözümünü bize iletmelidirler. Çözümlerde C, C++
veya Java
programlama dilleri kullanılacaktır. Çözümler kontrol edilirken gönderilen programlar bir Linux makinesinde gcc, g++ veya javac ile derlenerek kontrol edilir. Başvurular içinde değerlendirmeler sonucunda en fazla puanı alan en çok 20 aday, bir baraj gözetilmek koşuluyla finale katılmaya hak kazanırlar. Bütün bunlar dışında ön eleme sorularıyla birlikte duyurulan fakat finalistlerin belirlenmesinde kullanılmayacak olan özel ödüllü soruyu, ön eleme süresi içerisinde en verimli çözen ve yollayan kişi, yarışmaya katılmamış olsa dahi ödülü verilmek üzere Ödül Töreni için ODTÜ'ye davet edilir.

Finale katılmaya hak kazanan yarışmacılarımızı Ankara’ya davet edeceğiz ve yol, konaklama masraflarını karşılayacağız. Final 29 Nisan Pazar günü ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Binasında gerçekleştirilecek olup finalde 3 soru bulunacaktır. Yarışmacılardan en yüksek puanı alan 3 kişiyi ise sürpriz ödüller beklemektedir.

Ve Geleneksel Programlama Yarışması onuncu senesinde özel ödüllerle, yine başlıyor!

İlgili Yazılar

Küba Açık Kaynak Peşinde

ali_deren

Venezüella'nın lideri Hugo Chavez, ilginç muhalefet tarzıyla unutturduğu Küba Başkanı Fidel Castro'ya da ilham kaynağı oldu. Chavez'in ülkesini uluslararası yazılım tekellerinden kurtarmak için başlattığı açık kaynaklı yazılım ve sistemlere dönüş hamlesine Küba da destek vereceğini açıkladı.

Kasparov Yeniden PC´ye Karşı!

sametc

Efsanevi satranç şampiyonu Garry Kasparov bir kez daha insan beyninin makinelerden üstün olduğunu kanıtlamaya çalışacak.Kasparov, bu kez saniyede 3 milyon hamle hesap edebilme kapasitesine sahip bir bilgisayar programıyla sanal gerçeklik ortamında karşı karşıya gelecek.

devamı...

Geçmiş Olsun: Patentlendik

tongucyumruk

Yazılım Patentlerinin kabulüne ilişkin teklif Avrupa Bakanlar Konseyi tarafından onaylandı. Şimdi Avrupa Parlementosu'nda onaylanmayı bekliyor. Aslında bu haberi oldukça uzun yazmak istiyordum fakat bunu yazmak için kullandığım klavyenin sürücüsünün, veya fazlamesai.net'e bağlanmak için kullandığım TCP/IP, http gibi protokollerin veya fazlamesai.net'in kullandığı CMS sisteminin bir patenti ihlal edip etmediğinden emin olamadığım için herhangi bir patenti ihlal etmediğimi umarak bir bağlantı vermekle yetineceğim.

Katillerin Beyinleri Farklı mı?

anonim

hurriyetim.com: "Bilim adamlarının araştırmaları, pek çok seri katilin beyninin normal insanların beyinlerinden farklı olduğunu gösteriyor. Beyin tomografilerini karşılaştıran uzmanlar, katillerin beyinlerinin ön kısmında anormallik olduğunu belirtiyor."
"1990'larda New York`ta yapılan araştırmada cinayet suçu işlediği kanıtlanmış 25 kişinin beyin haritalarını çıkaran uzmanlar, normal insanlarda beynin en aktif bölümü olan ön kısmın (frontal lob) katillerde neredeyse hareketsiz olduğunu tespit etti.

ABD`de 17 fahişeyi öldüren ve yakalandığında onları neden öldürdüğü hakkında hiçbir fikri olmadığını söyleyen seri katil Joel Rifkin'in beyninin de ciddi şekilde hasarlı olduğu biliniyor.

OSEC Linux Eğitimleri : 22 Mayıs

anonim

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Open Source Enterprise Centre tarafından gerçekleştirilen Linux eğitimleri yeni dönemi 22 Mayıs'ta başlayacak.

Eğitim programı hakkında detaylı bilgi için http://open.bilgi.edu.tr adresindeki programı mutlaka inceleyin. Bizimle iletişime geçin.