ODTÜ Bilgisayar Topluluğu X. Geleneksel Programlama Yarışması

0
anonim
ODTÜ Bilgisayar Topluluğu olarak her sene düzenlediğimiz ulusal programlama yarışmasının bu yıl 10.sunu düzenlemekten gurur duyuyoruz. Linux işletim sistemi tabanlı olarak düzenlenen ilk ulusal yarışma olan etkinliğimiz bilgi birikimi ve emek veren insanları ile ulusal bilgisayar olimpiyatına da önemli katkılar sağlamaktadır.

Yarışma web üzerinden yapılacak bir ön eleme ve bilgisayar başında gerçekleştirilecek finalden oluşur.

Ön eleme soruları 1 Mart–13 Nisan 2007 tarihleri arasında yarisma.cclub.metu.edu.tr adresinde ve bazı gazete ve dergilerde ( Bilim ve Teknik gibi) yayımlanacaktır. Yarışmaya katılmak isteyenler yarisma.cclub.metu.edu.tr adresindeki on-line başvuru formunu doldurduktan sonra en az bir tane sorunun çözümünü bize iletmelidirler. Çözümlerde C, C++
veya Java
programlama dilleri kullanılacaktır. Çözümler kontrol edilirken gönderilen programlar bir Linux makinesinde gcc, g++ veya javac ile derlenerek kontrol edilir. Başvurular içinde değerlendirmeler sonucunda en fazla puanı alan en çok 20 aday, bir baraj gözetilmek koşuluyla finale katılmaya hak kazanırlar. Bütün bunlar dışında ön eleme sorularıyla birlikte duyurulan fakat finalistlerin belirlenmesinde kullanılmayacak olan özel ödüllü soruyu, ön eleme süresi içerisinde en verimli çözen ve yollayan kişi, yarışmaya katılmamış olsa dahi ödülü verilmek üzere Ödül Töreni için ODTÜ'ye davet edilir.

Finale katılmaya hak kazanan yarışmacılarımızı Ankara’ya davet edeceğiz ve yol, konaklama masraflarını karşılayacağız. Final 29 Nisan Pazar günü ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Binasında gerçekleştirilecek olup finalde 3 soru bulunacaktır. Yarışmacılardan en yüksek puanı alan 3 kişiyi ise sürpriz ödüller beklemektedir.

Ve Geleneksel Programlama Yarışması onuncu senesinde özel ödüllerle, yine başlıyor!

İlgili Yazılar

Mum yakmayı deneyelim: TDK gerekeni yaptı

jfever

Geçtigimiz günlerde FM'de hararetli tartışmalara neden olan Belki de Wikipedia'yı Türkçeleştirmemek.. başlıklı haberde gelen yorumlardan birinde TDK sozlugunde bulunan isimler sozlugundeki sacmaliklardan bahsediliyordu.

Ayni sacma aciklamalari TDK sitesine girip kendim bizzat gordukten sonra sayfanin altinda bulunan bilgi edinme butonuna tiklayip durumu ozetlemistim. Bugun TDK tarafinda eposta yoluyla geri bildirim yapildi:

LibreOffice Türkiye nereye koşuyor...

hcg

Özgür ofis yazılımı LibreOffice'in oluşma hikayesininden başlarsak, Oracle ve OpenOffice.org'un geleceğinin belirsizleştiği ortamdan, OpenOffice.org.tr adresinden faaliyetlerini sürdüren Türkiye topluluğu da payını almış durumdaydı. Başlarda LibreOfice'in ihtiyaçlarının da bu platformdan karşılanmasını hedeflediysek de, teknik bazı sıkıntılardan dolayı, bu platform yavaş yavaş etkinliğini ve işlerliğini yitirdi. Nihayetinde kapanan forum ve wiki'nin ardından, Openoffice.org'un da Apache Vakfına bağışlanmasıyla, OOo Türkiye'nin de üzerine örtü örtüldü.

Asal Sayılarla İlgili Önemli Gelişme!

FZ

İki matematikçi, asal sayılarla ilgili çok önemli bir gelişmeye yol açabilecek teoremlerini ispatladılar.

Pek çok matematikçiye göre bu gelişme onyıllardır matematik alanında karşılaşılan en önemli haber.

Boğaziçi Üniversitesi'nden Cem Yıldırım ve San Jose Devlet Üniversitesi'nden Dan Golston bu önemli haberin kahramanları olma onurunu taşıyorlar. İkili, çalışmalarını kısa bir süre önce Almanya'da düzenlenen Algoritmik Sayılar Teorisi konulu konferansta kamuya sundu.

Paragent Artık Açık Kaynak

zekzekus

Dana önce bu haberde adı geçen Paragent firması, geliştirdiği Bilgi İşlem Birimlerinin, sorumlulukları altında olan bilgisayarları izlemelerine ve gerektiğinde müdahele etmelerine olanak sağlayan yazılımını artık açık kaynak modeli ile dağıtacağını duyurdu.

Bilgisayarda bir insan yüzü ne kadar gerçekçi çizilebilir?

redogre

Cevabı burada! Driver 4 oyunu için hazırlanmış bir karakter çizimi.