ODTÜ Bilgisayar Topluluğu X. Geleneksel Programlama Yarışması

0
anonim
ODTÜ Bilgisayar Topluluğu olarak her sene düzenlediğimiz ulusal programlama yarışmasının bu yıl 10.sunu düzenlemekten gurur duyuyoruz. Linux işletim sistemi tabanlı olarak düzenlenen ilk ulusal yarışma olan etkinliğimiz bilgi birikimi ve emek veren insanları ile ulusal bilgisayar olimpiyatına da önemli katkılar sağlamaktadır.

Yarışma web üzerinden yapılacak bir ön eleme ve bilgisayar başında gerçekleştirilecek finalden oluşur.

Ön eleme soruları 1 Mart–13 Nisan 2007 tarihleri arasında yarisma.cclub.metu.edu.tr adresinde ve bazı gazete ve dergilerde ( Bilim ve Teknik gibi) yayımlanacaktır. Yarışmaya katılmak isteyenler yarisma.cclub.metu.edu.tr adresindeki on-line başvuru formunu doldurduktan sonra en az bir tane sorunun çözümünü bize iletmelidirler. Çözümlerde C, C++
veya Java
programlama dilleri kullanılacaktır. Çözümler kontrol edilirken gönderilen programlar bir Linux makinesinde gcc, g++ veya javac ile derlenerek kontrol edilir. Başvurular içinde değerlendirmeler sonucunda en fazla puanı alan en çok 20 aday, bir baraj gözetilmek koşuluyla finale katılmaya hak kazanırlar. Bütün bunlar dışında ön eleme sorularıyla birlikte duyurulan fakat finalistlerin belirlenmesinde kullanılmayacak olan özel ödüllü soruyu, ön eleme süresi içerisinde en verimli çözen ve yollayan kişi, yarışmaya katılmamış olsa dahi ödülü verilmek üzere Ödül Töreni için ODTÜ'ye davet edilir.

Finale katılmaya hak kazanan yarışmacılarımızı Ankara’ya davet edeceğiz ve yol, konaklama masraflarını karşılayacağız. Final 29 Nisan Pazar günü ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Binasında gerçekleştirilecek olup finalde 3 soru bulunacaktır. Yarışmacılardan en yüksek puanı alan 3 kişiyi ise sürpriz ödüller beklemektedir.

Ve Geleneksel Programlama Yarışması onuncu senesinde özel ödüllerle, yine başlıyor!

İlgili Yazılar

Matematik Köyü Destek İstiyor: Tübitak'ı Protesto Ediyoruz Kampanyası

butch

Prof. Dr. Ali Nesin’in, Tübitak'a Matematik Köyü ile ilgili yaptığı başvuruların sürekli olarak reddedilmesi ve yeni başvurularının önünün kesilmesi ile ilgili başlattığı imza kampanyasına http://www.tubitaki-protesto-ediyoruz.net adresinden ulaşabilirsiniz.

Aklın Yolu Bir: MS, Opera'yı Satın mı Alıyor?

parsifal

M$'un içinden sızan bilgilere göre, Google ile MS arasında süregelen Opera savaşını MS önde götürüyormuş.

e-Türkiye İçin Acil Olarak Ne Yapılmalı?

aRda_

Aksam Gazetesi'nin 06.02.2004 tarihli, "Haftanın Görüşü" bölümünde Mustafa Akgül Hocam ülkemizdeki bilişim ve e-devlet sorunlarını kaleme almış:

"Türkiye İnterneti 10 yaşını geçti. Ülkemiz Telekomun tekelini kaldırdı. Bilgi Toplumu için DPT bünyesinde 'Bilgi Toplumu Dairesi' kurdu. 'e-Dönüşüm KısaDönem Acil Eylem Planı'nı Aralık 2003'te kabul edildi. 'Bilgiye Erişim' ve 'E-imza' yasalarını kabul edildi. Teknoparklarda KDV indirimi yapıldı. E-dönüşüm için bakan, üst düzey bürokrasi ve sivil toplumu içeren 'İcra Kurulu' oluştu.

Peki bunlar yeterli mi? Geçmişte de olumlu pek çok başlangıç yaptık ülke olarak. Bu yazıda endişe ve önerilerimizi paylaşmak istiyoruz."

Yazının Devamı İçin: http://www.aksam.com.tr/arsiv/aksam/2004/02/06/teknoloji/teknoloji2.html

Honeywell'den 34 firmaya patent davası

Soulblighter

Honeywell 34 elektronik firmaya izinsiz Honeywell teknolojisini kullandıkları için dava açtı. Söz konusu patent, 1994 yılında Honeywell tarafından alınmış ve LCD üzerinde daha parlak ve keskin resimler görüntülemeye yarayan bir teknolojiyi kapsıyor.

Yenilikçi İş Fikri Yarışması

101

Genç patronlar yenilikçi iş fikri yarışması, Eskişehir Yazılım Üssü Genç Girişimci Eğitim Merkezi’nde eğitim alacak ve proje geliştirecek olan gençlerin seçilebilmesi için ülke genelinde düzenlenen bir yarışmadır.