ODTÜ Bilgisayar Topluluğu X. Geleneksel Programlama Yarışması

0
anonim
ODTÜ Bilgisayar Topluluğu olarak her sene düzenlediğimiz ulusal programlama yarışmasının bu yıl 10.sunu düzenlemekten gurur duyuyoruz. Linux işletim sistemi tabanlı olarak düzenlenen ilk ulusal yarışma olan etkinliğimiz bilgi birikimi ve emek veren insanları ile ulusal bilgisayar olimpiyatına da önemli katkılar sağlamaktadır.

Yarışma web üzerinden yapılacak bir ön eleme ve bilgisayar başında gerçekleştirilecek finalden oluşur.

Ön eleme soruları 1 Mart–13 Nisan 2007 tarihleri arasında yarisma.cclub.metu.edu.tr adresinde ve bazı gazete ve dergilerde ( Bilim ve Teknik gibi) yayımlanacaktır. Yarışmaya katılmak isteyenler yarisma.cclub.metu.edu.tr adresindeki on-line başvuru formunu doldurduktan sonra en az bir tane sorunun çözümünü bize iletmelidirler. Çözümlerde C, C++
veya Java
programlama dilleri kullanılacaktır. Çözümler kontrol edilirken gönderilen programlar bir Linux makinesinde gcc, g++ veya javac ile derlenerek kontrol edilir. Başvurular içinde değerlendirmeler sonucunda en fazla puanı alan en çok 20 aday, bir baraj gözetilmek koşuluyla finale katılmaya hak kazanırlar. Bütün bunlar dışında ön eleme sorularıyla birlikte duyurulan fakat finalistlerin belirlenmesinde kullanılmayacak olan özel ödüllü soruyu, ön eleme süresi içerisinde en verimli çözen ve yollayan kişi, yarışmaya katılmamış olsa dahi ödülü verilmek üzere Ödül Töreni için ODTÜ'ye davet edilir.

Finale katılmaya hak kazanan yarışmacılarımızı Ankara’ya davet edeceğiz ve yol, konaklama masraflarını karşılayacağız. Final 29 Nisan Pazar günü ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Binasında gerçekleştirilecek olup finalde 3 soru bulunacaktır. Yarışmacılardan en yüksek puanı alan 3 kişiyi ise sürpriz ödüller beklemektedir.

Ve Geleneksel Programlama Yarışması onuncu senesinde özel ödüllerle, yine başlıyor!

İlgili Yazılar

Microsoft`un ikiye bölünmesi kararına iptal

mostra

Ve ulu Birlesik Devletler adaleti Hürriyet`te yazan habere göre kararından vaz geçti. Aslında bölünse daha iyi olmaz mıydı? Kesinlikle tartışılır bir durum. Birbirleri ile danışıklı dövüşte mi olurlardı yoksa gerçekten mükemmel bir rekabet ortamı mı ortaya çıkardı ? Keşke yaşasaydık da görseydik.. Neyse siz okuyun karar verin, atın tutun yakalayın, iş görün ;-)(unutmadan bu microsaft'a karşı olmak bir virus gibi yayılıyor mu ne {;-p)

Rent a Hacker

HoLY

Uzun yıllardır üniversitede geçemediğiniz dersleriniz mi var, lise notlarınızı yükseltmek mi istiyorsunuz ya da kırilmasini istediğiniz mailler ya da hacklenmesini istediğiniz serverlar mı var ve siz bunlari yapamıyorsunuz?O zaman ne yapıyorsunuz, bir adet Hacker kiralıyorsunuz, o sizin için bunları yapıveriyor. İşin şakası bir yana newsbytes`da gezerken dikkatime ilişen bi haber; adamlar ciddi ciddi böyle bir işe soyunmuş. Fiyatlara gelince biraz tuzlu; 300-2100 dolar arasında değişiyor. Enteresan bulduğum için yazma gereği duydum, neyse cok laf ettim, ayrıntılı bilgi bu linkte: www.beahacker.com

Kampus Gelisim Günleri'09 3-6 Mart'ta ODTÜ' de.

ozansener

IEEE ODTÜ Öğrenci Kolu ve ODTÜ Kariyer Planlama Merkezi'nin desteği ile düzenlediği Kampus Gelişim Günleri'nde bu sene de geçen senelerde olduğu gibi dolu dolu bir içerik üniversite öğrencilerini bekliyor olacak. İletişim Teknolojileri, Bilgisayar ve İnternet Teknolojileri, Otomotiv, Tüketici Elektroniği, İnşaat ve Yapı Teknolojileri, Finans ve Denetim, Medya ana panellerin yanında, İnsan Kaynakları ve Ceo Forum gibi oturumlarda büyük şirketlerin yöneticileri üniversite öğrencileriyle mesleki yaşamlarında kazandıkları tecrübeleri paylaşarak, öğrencilerin kariyer ve kişisel gelişimleri hakkındaki sorularına cevap verecekler.

Kayıt Olmak için: www.kampusgelisimgunleri.com

Doktora Tezi Başa Bela Oldu!

FZ

Sean Gorman isimli doktora öğrencisinin tezine bakan profesör "basit ve önemsiz" bir çalışma demişti. Gorman´ın kendisi de çıktığı kızlara tezinden pek bahsetmiyordu çünkü "o kadar sıkıcı idi ki genellikle gözlerini tavana dikip ıslık çalmaya başlıyorlardı."

Ancak 11 Eylül 2001 saldırılarından sonra Gorman´ın tezi öyle bir önem kazandı ki şirketler onu ele geçirmek, hükümet parça parça etmek, El Kaide ise kullanmak istedi.

Gorman doktora tezinde ne yapmıştı?

Google Maps Navigation

auselen

Google'ın yeni navigasyon uygulaması Android için duyuruldu.

Buraya kadar herşey klasik bir Google haberi gibi, fakat burada verilen bilgiyi gördüğünüzde teknoloji devinin diğer şirketlerin oyun planını nasıl bozduğunu anlıyorsunuz. Bu durumu normal karşılayanlara Garmin'in aynı gün için de 1.2 milyar dolardan olduğunu ve hisse sahiplerinin bu gibi durumlara ne kadar kısa sürede tepki verebildiğini hatırlatmak isterim.

Eğer aklınızda süper bir fikir varsa ve bunun üzerinden uzun süre yüklü meblağlar kazanacağınızı umuyorsanız, unutmayın! Google sizi her zaman yanıltabilir... Tıpkı diğer alanlarda yaptığı gibi...