AOL ve Microsoft anlaşması dün bitti

0
anonim
AOL ve Microsoft arasındaki Microsoft'un AOL yazılımlarını kullanma düzeyindeki anlaşma dün son buldu. AOL Netscape`in sahibi olmasına rağmen bu anlaşma gereği kullanıcılarına IE`yi sunuyordu.
Bu anlaşmadan dolayı Microsoft'un Ekim ayında çıkaracağı Windows XP işletim sisteminde de aynı şartlar geçerli idi, anlaşmaya göre AOL 6.0 sunucusu (Steppenwolf) Microsoft’un yeni işletim sistemi Windows XP’de bütünleşik olarak yer alacak ve AOL da Internet Explorer’ı kullanmaya devam edecekti. Fakat anlaşmanın son bulması ve görüşmelerin bir sonuç vermemesi sonucunda anlaşma tamamen bitirildi.

Bu anlaşmazlığın sebebi ise AOL'un MS Windows Media Player 'ın rakibi olan RealNetworks ile ilgilenmesi diye düşünülüyor. Yakın zamanda AOL RealNetworks 'u alırsa şaşırmayalım.

Görüşler

0
anonim
Şu microsoftu anlamak çok zor. Adamlar çok kez sırf şirketin katı kuralları nedeniyle inanılmaz kararlar alıp şirketi zarara sokabiliyorlar. RealNetide microsoft alırsa o zaman şaşmamayalım derim.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Nvidia CUDA

Tarık

Dünyanın en tanınmış iki büyük ekran kartı yonga üreticisinden biri olan Nvidia, CPU üzerine oldukça fazla hesaplama yükü bindiren grafiksel fizik hesaplamaları gibi grafik işleme yüklerini GPU(Graphics Processing Unit) üzerine aktaracak ve GPU programlamasının C programlama dili ile yapılabilmesine olanarak verecek CUDA isimli yeni teknolojiyi duyurdu.

Kablo internet; sonunda

mos

Kısa bir süre önce ADSL tarifelerinde düzenlemeye gidilmesinin ardından Kablo internet aboneleri de beklediği indirimi sonunda aldı. Telekomünikasyon Kurumu indirimi sonunda açıkladı.

C++ Geliştirme IDEsi Code::Blocks ve Yenilikleri

Tarık

Özgür C++ tümleşik geliştirme ortamının uzunca bir süredir beklenen yeni kararlı sürümü, yeni sitesiyle beraber kullanıcılarla buluştu. Sürüm numaralandırma planı değişikliğe uğrayan Code::Blocks'un şu anki sürüm numarası 8.02 olarak güncellenmiş durumda.

One Laptop Per Child: Türkiye'ye Satış Başladı

auselen

Amerikan "Her Çocuğa Bir Dizüstü" (OLPC) organizasyonunun Üçüncü Dünya ülkelerinde yaşayan çocukları hedef alacak şekilde geliştirdiği XO dizüstü bilgisayarlar, dünden itibaren Amazon.com aracılığıyla Türkiye'den de müşterilere satılmaya başlandı.

Symantec, Yeni Yılda da Büyümeye Devam Ediyor!

parsifal

Yapılan açıklamaya göre IMlogic'de Symantec bünyesine dahil oluyor!