Ebay, Skype'ı Satın Aldı

0
wizzyfx
Son zamanlarda sıkça duymaya başladığımız şirket birleşmelerinden biri daha gerçekleşti. Hepimizin yakından tanıdığı açık arttırma sitesi Ebay, internet tabanlı populer sesli iletişim programı Skype'ı satın aldı.
BBC ve Yahoo'da çıkan haberlere göre, Ebay 2.5 milyar dolar ve performans değerlendirmesine göre gelecekde en fazla 1.4 milyar dolar daha vererek Skype'ı satın aldı. Böylelikle PayPal ile birlikte Skype'ı da bünyesine katan ebay internet üzerindeki ticarete yeni bir soluk getirecek gibi görünüyor.

Skype'ın hali hazırda 53 milyon kayıtlı üyesi bulunuyor ve bunlardan en az 2 milyon'u şu anda online.

news.bbc.co.uk

Görüşler

0
loker
Eheh... Haber azıcık bayat... 12 Eylül'de yayınlanan haberi göndermişsiniz... Ki zaten olay gerçekleştiğinde yine burada değinilmişti, hatta iki Skype bir Tüpraş ediyormuş yorumu yapılmıştı...
0
butch
Kusura bakmayınız. Onay süreci aceleye gelmiş.
0
loker
Ne kusuru canım, belki o zaman atlanan bir yorum yapılır da, yeni bir şey duyarız... Olmadı gider, bit'ine para mı ödüyoruz? :-) Ben biraz gönderen arkadaşa şaşırdım, bu kadar sonra yazdığına göre acaba yeni bir yorumda neden bulunmamış diye...
0
wizzyfx
Valla ben reuters in yalancisiyim..
http://news.yahoo.com/s/nm/20051014/wr_nm/skype_dc
Daha 2 saat olmus haber duseli..
0
innaw
Sanırım bu birleşmenin resmi olarak da tamamlandığının haberi.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Yazılım Patentleri Protestosu Etkili Oldu

FZ

1 Eylül´de AB Parlamentosu'nda oylanması planlanmış olan Yazılım Patentleri yasa tasarısı dünya çapındaki protestolar yüzünden ertelendi.

FM sitesinin de destek verdiği protesto sonucunda dünya çapında pek çok büyük web sitesi belli bir süreliğine gönüllü olarak kendilerini kapattılar ve anasayfalarından patent yasasını protesto ettiklerini belirten duyurular yayınladılar.

Bu konuda hassasiyet gösteren herkese teşekkürler. Konu ile ilgili detaylı bilgiye bu adresten erişebilirsiniz.

Lightweight Languages 2004 (LL4)

FZ

LL4 etkinliği üniversitelerden ve endüstriden en iyi dil tasarımcılarını bir araya getiren bir günlük çok yoğun bir forum.

Bu etkinlik kullanılabilir ve faydalı programlama dilleri, araçları ve süreçlere odaklanmaktadır. Hafif diller yaygın dilleri kullanan programcılara yeni ve farklı teknikleri göstermek için etkili araçlardır.

Etkinlikte ele alınacak konular:

Pi sayısının 1 trilyon 400 milyarıncı basamağı kaç?

conan

Hürriyet gazetesinde okuduğum bu habere göre Tokyo üniversitesinden Yasuma Kanada ve ekibi 5 yıl vererek yarattıkları bir programla 400 saatte pi sayısını 1 trilyon 400 milyar yakınlıkla hesaplamayı başarmışlar. Kendilerine ait yaklaşık 20 yıllık rekoru da kırmışlar.

Gazeteye göre bu hesabı yapmak o kadar da önemli değilmiş. Çünkü astronomlar bile bu kadar sayıyı kullanmazlarmış :P Pi`nin tanımı da var gazetede, okuyalım :)

Symantec 1.44 disketlere veda etti!

parsifal

Symantec 18 Ağustos 2005 tarihinden itibaren 1.44 MB'lık disketlere sığan virüs tanım dosyalarının yayınını durduracağını duyurdu.

Buna neden olarak tanım dosyalarının bir diskete sığmayacak kadar büyüdüğünü ve disket sürücülerin yerinin diğer teknolojilerin aldığını belirten firma tanımların diğer yöntemlere yayınına devam edeceğini açıkladı.

İlk

e2e

Fransa'da faaliyet yürüten AMEN adlı web hosting firması çalışanları, şirketin İngiltere'de faaliyet yürüten başka bir firmaya satılışını protesto etmek için greve çıktılar.

Grevlerini duyurmak ve destek için bir blog oluşturan Amen çalışanları, firmanın satışıyla ilgili olarak bilgilendirilmediklerini, geleceklerinin ne olacağı konusunda kimsenin kendilerine bir açıklama yapmadığını belirtiyor.

Daha fazlası için: AMEN ON STRIKE