Ebay, Skype'ı Satın Aldı

0
wizzyfx
Son zamanlarda sıkça duymaya başladığımız şirket birleşmelerinden biri daha gerçekleşti. Hepimizin yakından tanıdığı açık arttırma sitesi Ebay, internet tabanlı populer sesli iletişim programı Skype'ı satın aldı.
BBC ve Yahoo'da çıkan haberlere göre, Ebay 2.5 milyar dolar ve performans değerlendirmesine göre gelecekde en fazla 1.4 milyar dolar daha vererek Skype'ı satın aldı. Böylelikle PayPal ile birlikte Skype'ı da bünyesine katan ebay internet üzerindeki ticarete yeni bir soluk getirecek gibi görünüyor.

Skype'ın hali hazırda 53 milyon kayıtlı üyesi bulunuyor ve bunlardan en az 2 milyon'u şu anda online.

news.bbc.co.uk

Görüşler

0
loker
Eheh... Haber azıcık bayat... 12 Eylül'de yayınlanan haberi göndermişsiniz... Ki zaten olay gerçekleştiğinde yine burada değinilmişti, hatta iki Skype bir Tüpraş ediyormuş yorumu yapılmıştı...
0
butch
Kusura bakmayınız. Onay süreci aceleye gelmiş.
0
loker
Ne kusuru canım, belki o zaman atlanan bir yorum yapılır da, yeni bir şey duyarız... Olmadı gider, bit'ine para mı ödüyoruz? :-) Ben biraz gönderen arkadaşa şaşırdım, bu kadar sonra yazdığına göre acaba yeni bir yorumda neden bulunmamış diye...
0
wizzyfx
Valla ben reuters in yalancisiyim..
http://news.yahoo.com/s/nm/20051014/wr_nm/skype_dc
Daha 2 saat olmus haber duseli..
0
innaw
Sanırım bu birleşmenin resmi olarak da tamamlandığının haberi.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Polinomsal Sürede Çalışan Deterministik Asallık Testi

FZ

Hintli Profesör Manindra Agarwal ve onunla çalışan iki doktora öğrencisi Nitin Saxena ve Neeraj Kayal girilen bir sayının asal sayı olup olmadığını polinomsal sürede determenistik olarak tespit edebilen bir algoritma geliştirdiler. Yüzlerce yıldır pek çok araştırmacı asallık testi için polinomsal sürede çalışabilen bir algoritma arıyorlardı ve çoğu araştırmacıya göre bu algoritma önem bakımından rahatlıkla 70'lerde geliştirilmiş P-süreli Lineer Programlama çözümü ile kıyaslanabilir.

Türk Hava Kuvvetleri Bilgi Sistemi (HvBS)

erolsoyoz

Türk Savunma sanayinin önemli kuruluşları arasında yer alan Havelsan, önemli bir tedarik projesine daha imza atmayı başardı. Türkiye'nin en büyük tümleşik komuta kontrol bilgi sistemi olarak bilinen "Hava Kuvvetleri Bilgi Sisteminin (HvBS)" kabulü, 25 Aralık 2007 tarihinde Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu'nun katılımıyla gerçekleştirildi. Havelsan mühendisleri tarafından geliştirilen bilgi sistemi ile Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın etkinliğinin büyük oranda arttırılması hedefleniyor.

Solar Splash Yarışmasında Türk teknesi Nusrat 3. Oldu

kosumi

Her sene Amerika'da gerçekleştirilen Güneş Enerjisi ile Çalışan Tekne Yarışması Solar Splash'a bu sene ilk defa bir Türk takımı katıldı. İTÜ güneş teknesi adını Çanakkale Savaşında kahramanca çarpışmış ünlü Türk mayın gemisi Nusrat'tan alıyor. Nusrat bu sene hem genel sıralamada 3. oldu hem de En Başarılı Elektrik Dizaynı, En Başarılı Solar Sistem Dizaynı, En Başarılı Görsel Dizayn ve En Başarılı Yeni Takım ödüllerinin sahibi oldu.

TEGV Oyun Programcısı Arıyor

FZ

2 yılı aşkın bir süredir Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vafkı (TEGV) bünyesinde matematik öğretmeni olarak çalışan, gençlere matematiği öğretmek ve sevdirmek için çaba sarf eden değerli dostum ve İTÜ Matematik Mühendisliği bölümünden arkadaşım Ferit Pehlivanoğlu bana az önce bir e-posta iletisi gönderdi. İçeriğine bakınca kendi kendime dedim ki: "Bu onurlu işin altından kalksa kalksa FM camiası kalkar!" Buyrun mektubu hep birlikte okuyalım ve ardından mümkünse hemen harekete geçelim:

"... bildiğin üzere 2 yıldır Eğitim Gönüllüleri Vakfı'nda 7. ve 8. sınıflara gönüllü olarak matematik dersi veriyorum. Ders sonlarında matematiği sevdirmek için bir oyun oynardık hep (belki lise zamanlarından sen de hatırlarsın). Şimdi bu oyunu tüm Türkiye'deki çocukların bilgisayarda oynayabilmesi için çalışma başlattık. Sana ve arkadaşlarına da bu küçük proje için ihtiyacımız var. Vakıf maalesef herhangi bir ödemede bulunamıyor. Olay tamamen gönüllülükten geçiyor. Aşağıda oyun hakkında ayrıntılı bilgi var. Haziran sonu, Temmuz başı gibi biterse hemen tüm birim ve parklara dağıtım yapacağız. Ben hiç Flash bilmiyorum ancak bu oyun Flash'ta sanırım yapılabilir. Tasarım, ikonlar ve diğer görsel öğeler tamamen sizlerin inisiyatifine kalmış. Eger yardımcı olabilirseniz cok seviniriz. En kısa sürede görüşmek üzere, iyi çalışmalar ve güzel günler. Şimdiden çok teşekkürler (sonuç ne olursa olsun önemli olan bizlere zaman ayırmanız, cok sağolun).

Müzik Yapımcıları Çıldırdı...

elrond

Başlıktaki ifadenin yoruma göre değişebileceğini hatırlatarak başlamak isterim. Müzik yapımcıları Los Angeles´ta yaptıkları açıklamada Cep telefonlarındaki melodilerle ilgili telif hakları yasalarının uygulanması ile ilgili bir program başlattıklarını duyurdular.
Gary Churgin - Harry Fox´un CEO´su bu duyuruyu yapmış. Harry Fox bir lisans ajansı ve 27.000 yapımcı ve 160.000 şarkı yazarını bünyesinde barındırıyor. Harry Fox`un perşembe günü yaptığı açıklamada, yaratıkları basit bir elektronik lisanslama tekniği ile tek adımda Ring-Tone Providerların yayınladıkları melodileri lisanslıyabildiklerini aktarmış.