Ebay, Skype'ı Satın Aldı

0
wizzyfx
Son zamanlarda sıkça duymaya başladığımız şirket birleşmelerinden biri daha gerçekleşti. Hepimizin yakından tanıdığı açık arttırma sitesi Ebay, internet tabanlı populer sesli iletişim programı Skype'ı satın aldı.
BBC ve Yahoo'da çıkan haberlere göre, Ebay 2.5 milyar dolar ve performans değerlendirmesine göre gelecekde en fazla 1.4 milyar dolar daha vererek Skype'ı satın aldı. Böylelikle PayPal ile birlikte Skype'ı da bünyesine katan ebay internet üzerindeki ticarete yeni bir soluk getirecek gibi görünüyor.

Skype'ın hali hazırda 53 milyon kayıtlı üyesi bulunuyor ve bunlardan en az 2 milyon'u şu anda online.

news.bbc.co.uk

Görüşler

0
loker
Eheh... Haber azıcık bayat... 12 Eylül'de yayınlanan haberi göndermişsiniz... Ki zaten olay gerçekleştiğinde yine burada değinilmişti, hatta iki Skype bir Tüpraş ediyormuş yorumu yapılmıştı...
0
butch
Kusura bakmayınız. Onay süreci aceleye gelmiş.
0
loker
Ne kusuru canım, belki o zaman atlanan bir yorum yapılır da, yeni bir şey duyarız... Olmadı gider, bit'ine para mı ödüyoruz? :-) Ben biraz gönderen arkadaşa şaşırdım, bu kadar sonra yazdığına göre acaba yeni bir yorumda neden bulunmamış diye...
0
wizzyfx
Valla ben reuters in yalancisiyim..
http://news.yahoo.com/s/nm/20051014/wr_nm/skype_dc
Daha 2 saat olmus haber duseli..
0
innaw
Sanırım bu birleşmenin resmi olarak da tamamlandığının haberi.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Command them all!!!

parsifal

Dos zamanları Norton Commander ile tanışmamla başlamıştı commander türü programlara olan yakınlığım.
O kadar çok beğenmiştim ki, para vermeden de eksiksiz çalıştığı halde satın almıştım Windows Commander'ı.
Yıllardır vazgeçemediklerim arasında yerini alan Windows Commander, windows adının tescilli marka olması nedeniyle baskılara dayanamayarak adını Total Commander olarak değiştirmek zorunda kaldı.
Şirketin açıklamasını buradan okuyabilirsiniz.

Kasparov Yeniden PC´ye Karşı!

sametc

Efsanevi satranç şampiyonu Garry Kasparov bir kez daha insan beyninin makinelerden üstün olduğunu kanıtlamaya çalışacak.Kasparov, bu kez saniyede 3 milyon hamle hesap edebilme kapasitesine sahip bir bilgisayar programıyla sanal gerçeklik ortamında karşı karşıya gelecek.

devamı...

Hans Reiser cinayet şüphelisi olarak tutuklandı

anonim

ReiserFS dosya sistemiyle adını duyuran Hans Reiser boşandığı karısının katil zanlısı şüphesiyle tutuklandı.Polis bir süredir kayıp olan eski eşinin öldürülmüş olabileceği şüphesiyle Hans Reiser'ı göz altına almış. Haberin orjinaline buradan ulaşabilirsiniz. Bu haberin üzerine reiserfs ve açık kaynak kodlu yazılımlar hakkında türlü geyik de hemen ardından yapılmaya başlanmış. Acaba açık kaynak kodlu yazılımlar çıldırmamıza bir sebep mi yoksa çıldırmamızın bir sonucu mu? Burada uzayan bir tartışma trafiğine rastlamak mümkün.

Gael Duval Mandriva'dan kovuldu!

karput

Mandrake'nin kurucusu Gael Duval, Mandriva'dan kovuldu. (Başka bir grup insanla birlikte, Mandriva, giderleri azaltabilmek için eleman azaltma yoluna gidiyor) Şirket, önümüzdeki yıllarda, Linux topluluğundan daha da uzaklaşarak, Red Hat ve Novell benzeri bir yol almayı planlıyor.

Wikipedia dünya basınını kandırdı!

FZ

Oscar ödüllü Fransız besteci Maurice Jarre, geçen Martta ölümünden sonra bazı uluslararası büyük gazetelerde çıkan anma yazılarına göre, "Öldüğümde hala kafamda çalan son bir vals olacak" demişti.

Ancak gazeteler bu şık cümleyi, internete bağlanabilen herkesin, istediğini yazıp, düzeltip, ekleyebildiği açık ansiklopedi Wikipedia’dan almışlardı.

Guardian, Independent gibi ünlü gazeteler ile BBC Music Magazine ve Daily Mail gazetesinin internet siteleri, yayımladıkları anma yazılarına koydukları bu cümleyi, internete bilgi kaynağı olarak güvenmenin ne kadar yanlış olduğunu göstermek isteyen İrlandalı bir öğrenci uydurmuştu.