Plazma Çıktı

0
anonim
Türk Demoscene tayfası tarafından hazırlanan bir diskmag olan Plazma çıktı.

Daha fazla bilgi için Tr-demoscene forumlarına bakabilir veya diskmag'i indirmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Görüşler

0
tesla
Emeği geçenlerin ellerine sağlık, ülkemde bu tip çalışmaları gönüllü olarak sürdüren bir topluluğun olması, bir "demoscene" kavramının olması süper ;-)
0
Ragnor
Belirteyim dedim, daha önce bir yorumda bahsettiğim Scratchware Manifesto'nun 1. bölümünün çevirisi bu sayıda bulunmakta. Tükenmeden alın :).
0
mentat
nefis!
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

SGK 103 Adet Sozlesmeli Yazilimci Alacaktir

sadettinpolat2

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Hizmet Sunumu Genel Müdürlüğü birimlerinde 657 sayılı Kanunun 4/B maddesi, 06/06/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan esaslar ile ek ve değişikliklerine göre istihdam edilmek üzere; 2008 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) (B) grubu puan sıralaması (70 puan ve üzerinde alanlardan) esas alınmak suretiyle 103 adet sözleşmeli Programcı alınacaktır. detaylar icin buraya ya da ilan icin buraya (PDF) bakabilirsiniz.

E-Devlet İçinde İneklerin Yeri

mambo

Artık ineklerimizde bir kimlik numarasına sahip hemde internetteler e-devlet içindeler.Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın yaptığı uygulama ile ineklerde aynı bizim gibi Kimlik mernis no'suna sahip hemde 12 haneli burdan ineğinizin kesilip kesilmediğine, sağlık durumuna bakabilirsiniz. İneği olanlara :) İlgili Haber

SCO, IBM´i Unix Ticaret Sırlarını Zedelemekten Dava Etti

redial

Dava, geçtiğimiz perşembe günü, IBM'in Unix ile ilgili ticari sırları, özgür yazılım grubu ile, hukuka aykırı bir şekilde paylaştığı savıyla Salt lake City'deki Utah Eyalet Mahkemesinde açıldı.

Caldera, SCO Group adı altında iş yapıyor. Özellikle uzman olduğu konu; Intel işlemci kullanan bilgisayarların Unix kullanımı.

Yapay zeka, Özgürlük isteği ruhtan mı gelir?

Evil_Empire

İngiltere'de yapay zeka ve robotik deneyleri yapan Magna bilim-macera merkezinde bir robotun kaçması bilim adamlarını oldukça şaşırtmış. Robotları arenada dövüştürüp onaran ve tekrar dövüştüren insanlık dışı(!) uygulamadan bunalan "Gaak" isimli robot 15 dakikalik boşluktan yararlanarak otoparka kadar kaçmayı başarmış. Robotun kaçması Prof. Noel Sharkey'i oldukça heyecanlandırmış. Korku, özgürlük gibi şeyler nerden geliyor acaba? Bu olay bana Space Odyssey 2001'in HAL'ini hatırlattı.
Haber icin tıklayın ...

Favori Paket Yönetim Sisteminiz nedir?

Soulblighter

http://www.osnews.com/story.php?news_id=8770 adresinde 'Favori Paket Yönetiminiz nedir?' başlığıyla anket düzenleniyor. Benim şu an için favorim (çünkü listedeki bazı paket yönetim sistemlerini bilmiyorum) Pkgtool. Bence Slackware'a program kurmak, güncellemek ve kaldırmak çok kolay. RPM'e ise hiç ısınamadım. RPM'in paket bağımlılıkları beni öldürüyor. Bir program kurmak veya güncellemek eziyet. APT ise ankete göre topuklamış gidiyor. Şu APT'yi test etmek için bir Debian kuracam bir gün valla :) APT hakkında kötü konuşana hiç rastlamadım. Herkes övüyor.