Türkiye Uzgörü kazanıyor!

0
anonim
İTÜ IEEE kulübünün lisans öğrencilerinin yazılarından oluşan bir "Uzgörü" adlı dergi hazırladık. Dergi iki ayda bir yayınlanacak.
İlk Sayının İçeriği:
  • Web'in Yeni Gözdesi Ajax
  • Aspect Oriented Programming
  • Akıllı Kartlar
  • Assembly ile PIC Programlama
  • Capability Maturity Model-Integrated
  • Internet Protocol version 6
  • Hydrobee
  • PROJEKENT
  • İTÜRO
  • Metamalzemeler ile görünmezlik pelerini
  • Mevlüt Dinç ile Söyleşi
  • Sektör Haber ve Duyuruları
Derginin ana amacı elektrik, elektronik, bilgisayar ve telekomünikasyon mühendisi adaylarına az bilinen konular hakkında ışık tutmak, bu konulardaki Türkçe kaynak açığını gidermektir.

Görüşler

0
vedat
bir link olsa daha iyi olurdu sanki.
0
prometeus
Evet link çok güzel olurmuş. Dergi hazırlanmış, peki dağıtımına başlanmış mı? Başlandıysa nereden edinilir? Nasıl dağıtılacak, internetten mi, yoksa kağıda mı basılacak?
0
auselen
http://www.uzgoru.itu.edu.tr/

deneme :D
0
hacy
okulunda ieee kolu varsa oradan, itü de rahatlıkla bulursun dagıtım bitti 50 üni ye gönderdik
0
MertGuller
Selamlar,
UZGÖRÜ, 3000 adet basıldı, 2000'in biraz üzeri adedi elektrik elektronik bilgisayar bölümü/fakültesi olan üniversitelerimize gönderilmek üzere 2 Mayıs 2007 günü kargoya verildi, hemen hemen hepsine de ulaştı..

Esas gönderim adresleri üniversitelerin bünyesindeki IEEE Öğrenci Kulüpleridir, ancak IEEE Öğrenci Kulübü olmayan üniversitelerde fakülte sekreterliklerine ya da bölüm başkanlıklarına iletilmiştir.

UZGÖRÜ'nün bir kısmı da elektronik, elektrik, bilgisayar, kontrol, makina vs. konularında önde gelen şirketlere, üniversitelerdeki bazı teknik organizasyonlara gönderildi..

UZGÖRÜ web sitesi okul ile ilgili olan şifre-prosedür işlemlerinin gecikmesinden dolayı hala açık değil malesef.. Sitemiz açıkdıktan sonra pdf formatını bir süreliğine yayınlayacağız.. Ancak bürokrasinin bize ne zaman izin vereceği ne yazık ki meçhul..

UZGÖRÜ, sponsorlar-reklamlar sayesinde yayınlanan, kar amacı olmayan, lisans öğrencilerinin katılımlarıyla hazırlanan teknik deneme ve makalelerin ağırlıkta olduğu bir dergidir. En önemli amaç teknik seviyeyi üstte tutmak ve Türkçe kaynak sıkıntısını gidermeye gayret göstermektir..

UZGÖRÜ'yü üniversitelerden şu veya bu şekilde edinememiş kişiler varsa bana meeert(at)gmail(dot)com adresinden ulaşabilirler. Elimizdeki sınırlı sayıdaki dergiyi ilgili herkesle paylaşabilme konusunda yarımcı olabilirim.

Sevgiyle..
0
rr
http://www.uzgoru.itu.edu.tr (web2.0)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Yapay Zekâda Hedef Hala Uzakta

ahmetozer

Savaş alanında, yaşlıların bakımında ve uzayın keşfinde… İnsanlığın robotlardan beklentisi saymakla bitmiyor. Ancak yapay zeka alanındaki ağır gelişme, görme, konuşma ve yürüme gibi en basit becerilerin dahi robotlara aktarılması zorlukla ilerliyor.

Örümcek Adam filmi posterleri toplatılıyor!

larweda

3 Mayıs 2002'de vizyona girecek olan "Spider Man:The Movie" filminin sinemalara dağıtılmış posterleri Sony Pictures tarafından toplatılıyor, ayrıca firmanın resmi sitesinde yayında olan film fragmanları ve tanıtımları da yayından kaldırıldı. Sony bunlara gerekçe olarak Dünya Ticaret Merkezi'nin fragmanda ve posterlerde görünüyor olduğunu açıkladı. Fragmanda örümcek adamın Dünya Ticaret Merkezi ikiz kuleleri arasında ağ örmesi var, posterde de örümcek adamın gözünde ikiz kulelerin görüntüsünün yansıması görülüyor. Sony, En kısa zamanda yeni bir poster hazırlanacağını ve Aralık ayına kadar da içinde Dünya Ticaret Merkezi olmayan bir fragman hazırlayacağını açıkladı. 2002'de vizyona girecek filmlerden de ikiz kulelerin görüntülerinin tamamen çıkması bekleniyor.

Bu konular ve "Spider Man:The Movie" hakkında geniş bilgi almak için: www.spidermanhype.com

Symantec Microsoft ile Davalık Oldu!

parsifal

Geçtiğimiz yıl Veritas'ı da bünyesine katan Symantec, Microsoft'u Vista, 2003 Server ve diğer ürünlerinde Veritas kodlarını kullandığı için mahkemeye verdi.

Haber hakkında daha fazla bilgi için:
turk.internet.com
www.ntvmsnbc.com
internetnews.com

Fikri Takip: eNTERFACE '07: Bilgisayarlarla İnsanca Etkileşim İçin

FZ

Sadece beyin dalgalarınız ile herhangi bir müzik aleti kullanmadan canlı müzik performansı icra edebilir misiniz (mesela)? Lütfen okumaya devam edin...

Hafıza-i beşer nisyan ile malül olabilir ama hafıza-i efem hatırat ve fikri takip ile meşhur olmaya özen gösteren bir site olarak vakti zamanında burada hak ettiği yeri almış "eNTERFACE '07: Bilgisayarlarla İnsanca Etkileşim İçin" haberinin ardından neler olup bittiğini haberin üstünden yaklaşık 1 sene geçtikten sonra yine bu sayfalardan duyurmaktadır. Gelişmeler az sonra!... (bang!)

Türk Kökenli Arama Motoru: Hakia

anonim

"Hakia'nın hedefi kullanıcılarına hızlı, verimli ve kapsamlı bir arama hizmeti sunmak. Elbette bu iddiaların hiçbiri yeni değil. Hatta bunlar geleneksel arama motorlarının en geleneksel sloganları. Hakia'nın bu unsurlarla hizmet verirken benzerlerinden farklılaşacağı noktaysa semantik (anlam bilimi) altyapısı. Bu sitede yaptığınız aramalarda sizi sonuca ulaştıracağını düşündüğünüz anahtar kelimelerini arka arkaya sıralamak yerine doğrudan bir soru cümlesi yazıyorsunuz. Araştırma şirketlerinin raporları kullanıcıların çoğunun sadece bir anahtar kelimeyle arama yaptığını gösteriyor olsa da doğal dil kullanımı işi değiştirebilir.

Örneğin internetteki kaynakları kullanarak ahtapotun kaç tane kolu olduğunu bulmak için şu ana kadar 'ahtapot kol' benzeri kelimelerle arama motorlarında sorgulama yapılıyordu. Hakia'daysa doğrudan 'ahtapotun kaç kolu var?' şeklinde bir cümle yazıyorsunuz (Yaptığımız denemede ilk sayfada sonuca ulaştık). Açılışı yapıldığında hala yer alıp almayacağını bilmediğimiz 'Challenge' (meydan oku) başlıklı düğmeyse bir anlamda 'ainesi iştir sitenin, lafa bakılmaz' demeye getiriyor. Bu başlığa tıkladığınızda Hakia yaptığınız aramanın sonuçlarını Google, Yahoo ve MSN gibi sektör liderlerinin sonuçlarıyla aynı sayfada karşılaştırmanız için veriyor. Denememizde rakiplerin ilk sayfada etkili sonuç bulamadığı bir arama yaşamadık ancak henüz deneme sürecindeki bir arama motorunun 10 yıllık rakiplerle aynı indeks zenginliğine sahip olması da etkileyiciydi.