Türkiye Uzgörü kazanıyor!

0
anonim
İTÜ IEEE kulübünün lisans öğrencilerinin yazılarından oluşan bir "Uzgörü" adlı dergi hazırladık. Dergi iki ayda bir yayınlanacak.
İlk Sayının İçeriği:
  • Web'in Yeni Gözdesi Ajax
  • Aspect Oriented Programming
  • Akıllı Kartlar
  • Assembly ile PIC Programlama
  • Capability Maturity Model-Integrated
  • Internet Protocol version 6
  • Hydrobee
  • PROJEKENT
  • İTÜRO
  • Metamalzemeler ile görünmezlik pelerini
  • Mevlüt Dinç ile Söyleşi
  • Sektör Haber ve Duyuruları
Derginin ana amacı elektrik, elektronik, bilgisayar ve telekomünikasyon mühendisi adaylarına az bilinen konular hakkında ışık tutmak, bu konulardaki Türkçe kaynak açığını gidermektir.

Görüşler

0
vedat
bir link olsa daha iyi olurdu sanki.
0
prometeus
Evet link çok güzel olurmuş. Dergi hazırlanmış, peki dağıtımına başlanmış mı? Başlandıysa nereden edinilir? Nasıl dağıtılacak, internetten mi, yoksa kağıda mı basılacak?
0
auselen
http://www.uzgoru.itu.edu.tr/

deneme :D
0
hacy
okulunda ieee kolu varsa oradan, itü de rahatlıkla bulursun dagıtım bitti 50 üni ye gönderdik
0
MertGuller
Selamlar,
UZGÖRÜ, 3000 adet basıldı, 2000'in biraz üzeri adedi elektrik elektronik bilgisayar bölümü/fakültesi olan üniversitelerimize gönderilmek üzere 2 Mayıs 2007 günü kargoya verildi, hemen hemen hepsine de ulaştı..

Esas gönderim adresleri üniversitelerin bünyesindeki IEEE Öğrenci Kulüpleridir, ancak IEEE Öğrenci Kulübü olmayan üniversitelerde fakülte sekreterliklerine ya da bölüm başkanlıklarına iletilmiştir.

UZGÖRÜ'nün bir kısmı da elektronik, elektrik, bilgisayar, kontrol, makina vs. konularında önde gelen şirketlere, üniversitelerdeki bazı teknik organizasyonlara gönderildi..

UZGÖRÜ web sitesi okul ile ilgili olan şifre-prosedür işlemlerinin gecikmesinden dolayı hala açık değil malesef.. Sitemiz açıkdıktan sonra pdf formatını bir süreliğine yayınlayacağız.. Ancak bürokrasinin bize ne zaman izin vereceği ne yazık ki meçhul..

UZGÖRÜ, sponsorlar-reklamlar sayesinde yayınlanan, kar amacı olmayan, lisans öğrencilerinin katılımlarıyla hazırlanan teknik deneme ve makalelerin ağırlıkta olduğu bir dergidir. En önemli amaç teknik seviyeyi üstte tutmak ve Türkçe kaynak sıkıntısını gidermeye gayret göstermektir..

UZGÖRÜ'yü üniversitelerden şu veya bu şekilde edinememiş kişiler varsa bana meeert(at)gmail(dot)com adresinden ulaşabilirler. Elimizdeki sınırlı sayıdaki dergiyi ilgili herkesle paylaşabilme konusunda yarımcı olabilirim.

Sevgiyle..
0
rr
http://www.uzgoru.itu.edu.tr (web2.0)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

swishzone.com´dan 1000$´lık yarışma...

BatoR

Swishzone'dan 1000$'lık yarışma. Koşullar basit; swish v2.0, kayıtlı kullanıcı olmak, SWF ya da SWI dosyası, e-mail adresi ve kısa bir açıklama. En iyi 10 sunu demo sayfasında yer alacak ve 1 ay boyunca en iyi hiti alan sunu yarışmayı kazanacak. Biraz daha ayrıntı diyenler için ; www.swishzone.com

2005 Yılının En İyi 100 Ürünü

Skeleton

PC World 2005 yılının en iyi ürünlerini seçmiş. Listeye buradan ulaşabilirsiniz.

Herkese Açık Tamamen Türkçe ve Video Destekli Programlama Eğitimi Başladı

FZ

Türkiye'de bir ilki gerçekleştiren İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri bölümü herkese ama özellikle de hevesli ortaokul ve lise öğrencilerine açık, tamamen Türkçe, zengin video destekli bir "programlamaya giriş" ve "bilgisayar bilimleri" dersi hazırladı.

IBM tarafından global olarak verilen Fakülte Ödülü'ne layık görülen bu eşsiz uzaktan eğitim projesinden faydalanmak isteyen öğrencilerin tek yapması gereken http://kleene.cs.bilgi.edu.tr/learn/ adresindeki uzaktan eğitim sunucusuna bağlanıp Bilgisayar Kulüpleri bağlantısına tıklayıp sonra da Yeni Hesap Oluştur düğmesine basmak.

Bilgisayar Dünyasının OSCAR´ı Türk Firmasına

korhan

Yazılım şirketi Cybersoft'un 'İnternet Vergi Dairesi' projesi, NASA'yı geride bırakarak birinci oldu.
Türk bilgisayar yazılım şirketi Cybersoft ,'internet vergi dairesi' projesiyle, Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi NASA gibi güçlü rakiplerini geride bırakarak birinci oldu ve "Bilgisayar Dünyasının Oscar'ı" kabul edilen Computerworld Honors'ın 21.yüzyıl başarı ödülünü kazandı. "Cumhuriyet tarihinin en büyük kamu projesi" olarak adlandırılan Cybersoft firmasının geliştirdiği "Vergi Dairesi Tam Otomasyon Projesi" (VEDOP), uluslararası jüri tarafından Computerworld Honors yarışmasında ,

ABD´de ‘bilimi sevdirme’ patronu Prof. Dr. Osman Yaşar

malkocoglu

ABD'de matematik ve bilimi geliştirmek bir Türk profesörüne emanet edildi. ABD Başkanı George Bush'un eğitimi güçlendirme, orta ve yüksek öğrenimde matematiği, bilimi sevdirme projesi çerçevesinde başlatılan atılımın en önemli ayağı olan ‘Proje Değerlendirme Komitesi Başkanlığı’, The State University of New York'un (SUNY) teknoloji bölüm başkanlarından Hakkari Yüksekova doğumlu Prof. Dr. Osman Yaşar'a verildi.

Haber

Not: Merak edip Prof. Dr. Yasar'in bilimsel makalelerini taradık. Aşağıdaki makaleyi sitemizden indirebilirsiniz, yazılımbilim'in ne olduğu, nasıl öğretileceği hakkında harika bir makale. Sayın Yaşar sanki şu anki görevi için kendini hazırlıyormuş!

Yazılımbilim Eğitimi