Türkiye Uzgörü kazanıyor!

0
anonim
İTÜ IEEE kulübünün lisans öğrencilerinin yazılarından oluşan bir "Uzgörü" adlı dergi hazırladık. Dergi iki ayda bir yayınlanacak.
İlk Sayının İçeriği:
  • Web'in Yeni Gözdesi Ajax
  • Aspect Oriented Programming
  • Akıllı Kartlar
  • Assembly ile PIC Programlama
  • Capability Maturity Model-Integrated
  • Internet Protocol version 6
  • Hydrobee
  • PROJEKENT
  • İTÜRO
  • Metamalzemeler ile görünmezlik pelerini
  • Mevlüt Dinç ile Söyleşi
  • Sektör Haber ve Duyuruları
Derginin ana amacı elektrik, elektronik, bilgisayar ve telekomünikasyon mühendisi adaylarına az bilinen konular hakkında ışık tutmak, bu konulardaki Türkçe kaynak açığını gidermektir.

Görüşler

0
vedat
bir link olsa daha iyi olurdu sanki.
0
prometeus
Evet link çok güzel olurmuş. Dergi hazırlanmış, peki dağıtımına başlanmış mı? Başlandıysa nereden edinilir? Nasıl dağıtılacak, internetten mi, yoksa kağıda mı basılacak?
0
auselen
http://www.uzgoru.itu.edu.tr/

deneme :D
0
hacy
okulunda ieee kolu varsa oradan, itü de rahatlıkla bulursun dagıtım bitti 50 üni ye gönderdik
0
MertGuller
Selamlar,
UZGÖRÜ, 3000 adet basıldı, 2000'in biraz üzeri adedi elektrik elektronik bilgisayar bölümü/fakültesi olan üniversitelerimize gönderilmek üzere 2 Mayıs 2007 günü kargoya verildi, hemen hemen hepsine de ulaştı..

Esas gönderim adresleri üniversitelerin bünyesindeki IEEE Öğrenci Kulüpleridir, ancak IEEE Öğrenci Kulübü olmayan üniversitelerde fakülte sekreterliklerine ya da bölüm başkanlıklarına iletilmiştir.

UZGÖRÜ'nün bir kısmı da elektronik, elektrik, bilgisayar, kontrol, makina vs. konularında önde gelen şirketlere, üniversitelerdeki bazı teknik organizasyonlara gönderildi..

UZGÖRÜ web sitesi okul ile ilgili olan şifre-prosedür işlemlerinin gecikmesinden dolayı hala açık değil malesef.. Sitemiz açıkdıktan sonra pdf formatını bir süreliğine yayınlayacağız.. Ancak bürokrasinin bize ne zaman izin vereceği ne yazık ki meçhul..

UZGÖRÜ, sponsorlar-reklamlar sayesinde yayınlanan, kar amacı olmayan, lisans öğrencilerinin katılımlarıyla hazırlanan teknik deneme ve makalelerin ağırlıkta olduğu bir dergidir. En önemli amaç teknik seviyeyi üstte tutmak ve Türkçe kaynak sıkıntısını gidermeye gayret göstermektir..

UZGÖRÜ'yü üniversitelerden şu veya bu şekilde edinememiş kişiler varsa bana meeert(at)gmail(dot)com adresinden ulaşabilirler. Elimizdeki sınırlı sayıdaki dergiyi ilgili herkesle paylaşabilme konusunda yarımcı olabilirim.

Sevgiyle..
0
rr
http://www.uzgoru.itu.edu.tr (web2.0)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

LibreOffice Türkiye nereye koşuyor...

hcg

Özgür ofis yazılımı LibreOffice'in oluşma hikayesininden başlarsak, Oracle ve OpenOffice.org'un geleceğinin belirsizleştiği ortamdan, OpenOffice.org.tr adresinden faaliyetlerini sürdüren Türkiye topluluğu da payını almış durumdaydı. Başlarda LibreOfice'in ihtiyaçlarının da bu platformdan karşılanmasını hedeflediysek de, teknik bazı sıkıntılardan dolayı, bu platform yavaş yavaş etkinliğini ve işlerliğini yitirdi. Nihayetinde kapanan forum ve wiki'nin ardından, Openoffice.org'un da Apache Vakfına bağışlanmasıyla, OOo Türkiye'nin de üzerine örtü örtüldü.

Küba Açık Kaynak Peşinde

ali_deren

Venezüella'nın lideri Hugo Chavez, ilginç muhalefet tarzıyla unutturduğu Küba Başkanı Fidel Castro'ya da ilham kaynağı oldu. Chavez'in ülkesini uluslararası yazılım tekellerinden kurtarmak için başlattığı açık kaynaklı yazılım ve sistemlere dönüş hamlesine Küba da destek vereceğini açıkladı.

Yazılım Patentine Hayır: NoSoftwarePatents.com

Soulblighter

Red Hat, MySQL AB ve üç Alman web barındırma şirketi, yazılım geliştirici Florian Muller ile beraber NoSoftwarePatents.com sitesine destek olmak için birlik kurdu.

Birliğin görev yöneticisi Muller, ABD'deki Patent ve Ticari Marka Ofisinin, Avrupa'daki eşi olan Patent Kurultayının şu an patentlere izin vermediğini söyledi. Fakat, Avrupa Birliği'nin, yazılım patentini oluşturmak istemesi, ABD'deki sisteme benzer bir sistem oluşturacağından yazılım patenti karşıtlarını korkutuyor.

Avrupa Konseyi ise yazılım patentine destek vererek, Avrupa Parlementosuna bu öneriyi sunmuştu.

"Geçen sene Avrupa Parlementosu öneriyi reddedmiş ve yazılım patentine karşı çıkmıştı. Fakat Konsey öneriyi veto edebilir." diyor Muller ve ekliyor "Yazılım patentinden tamamen kurtulmak için Patent Ofisi'nin yazılım patentini tanımadığını bildiren kesin kararı gerekiyor."

Kaynak: NewsForge

Zamanda Yolculuk Yaptığını İddia Eden Adam Borsayı Karıştırdı

FZ

Federal güvenlik görevlileri, içeriden bilgi sızdırma suçlaması yüzünden bir Wall Street borsacısını tutuklayıp sorgulamaya başladılar. Tutuklanan borsa dahisi, 2256 yılından günümüze zaman yolculuğu yaptığını iddia ediyor!

"Security and Exchange Commission" kaynaklarına göre 44 yaşındaki Andrew Carlssin, 28 Ocak tarihindeki tutuklanmasına yol açan şüphe uyandırıcı olağanüstü borsa başarısını yukarıdaki gibi garip bir şekilde açıklamakla yetiniyor.

cember.net de satıldı

FZ

Birkaç sene önce Türkiye'deki profesyonellerin sosyal şebeke (social networking) ihtiyaçlarına hitap etmek üzere kurulmuş olan ve çok hızlı gelişme kaydeden cember.net alanındaki en büyük şirketlerden biri olan Xing'e birkaç gün önce satıldı.