MagmaLinux 9.5 çıktı

0
HMonus
MagmaLinux'un ilk kullanılabilir sürümü hatırlarsanız mart ayında duyurulmuş idi. 2 ayda bir yeni sürüm taahüt eden Magma ekibi, MagmaLinux 9.5'i çıkardı. Yeni sürümü http://www.magmalinux.org sayfasından indirebilirsiniz. Yeni sürümde dikkat çeken yenilikler:
* Kurulumda tüm diskler, NTFS diskler dahil, otomatik olarak mount edilmesi sağlandı.

*Tüm güncellemeler yansıtıldı. (OpenOffice 3.01 dahil)

* OpenOffice'e clip art eklendi

*GRUB yerine GRUB-GFXBOOT ile açılış daha görsel hale getirildi.

* Yeni sürücüler eklendi. 8 ayrı wireless sürücüsü eklendi

* 700'e yakın yeni paket/program eklendi.

* PostgreSQL development kütüpaneleri eklendi.

* Gdeb eklendi. (Internetten yüklenen Debian paketlerinin daha rahat kullanılmasını sağlayan görsel arabirim.)

Hülya MONUŞ

İlgili Yazılar

BrainBench'in BenchGames Sonuçları Açıklandı

FZ

Meşhur bilgi işlem sertifikasyon sitelerinden BrainBench'in bir süre önce uluslararası katılım ile gerçekleştirdiği BenchGames etkinliğinin sonuçları açıklandı.

Katılım ve sertifika yoğunluğu olarak Hindistan, ABD, Rusya Federasyonu, Ukrayna, Estonya, Latviya, Bulgaristan, Romanya gibi ülkelerin başı çektiği etkinlikte sertifika edinme sayısı cinsinden yapılan bir listede Türkiye 45. sıraya yerleşti.

Her şeyden önce Çatalhöyük vardı!

sefalet

Picasso sergisini ulusal hezeyan haline getiren bizler (iyi ki de öyle oldu) şimdi bir o kadar önemli bir başka sergiyi İstanbul'da görme şansına sahibiz.Çatalhöyük kazılarından çıkan önemli eserler Yapı Kredi Vedat Nedim Tör Müzesi'nde sergilenmeye başlandı.

Fazla Yaklaşma Gözün Bozulur...

musshani

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Hayati Tolun, bilgisayarın gözleri bozmadığını belirterek, "Ancak kişilerde daha önceden var olan göz sorunları, yoğun bilgisayar kullanıldığında ortaya çıkar" dedi.

Kablo internet; sonunda

mos

Kısa bir süre önce ADSL tarifelerinde düzenlemeye gidilmesinin ardından Kablo internet aboneleri de beklediği indirimi sonunda aldı. Telekomünikasyon Kurumu indirimi sonunda açıkladı.

Pi sayısının 1 trilyon 400 milyarıncı basamağı kaç?

conan

Hürriyet gazetesinde okuduğum bu habere göre Tokyo üniversitesinden Yasuma Kanada ve ekibi 5 yıl vererek yarattıkları bir programla 400 saatte pi sayısını 1 trilyon 400 milyar yakınlıkla hesaplamayı başarmışlar. Kendilerine ait yaklaşık 20 yıllık rekoru da kırmışlar.

Gazeteye göre bu hesabı yapmak o kadar da önemli değilmiş. Çünkü astronomlar bile bu kadar sayıyı kullanmazlarmış :P Pi`nin tanımı da var gazetede, okuyalım :)