Tübitak-Ulakbim Yansı Hizmeti

0
anonim
Şubat 2006 itibarı ile Tübitak-Ulakbim açık kaynak kodlu geliştiriciler için yansı (mirror) hizmeti vermeye başladı. açık kaynak kodlu geliştirdiğiniz projeninizin www, ftp, rsync yansılarını UlakNet yansı sunucusunda tutulması için başvuru yapmanız yeterli.
Bu servisin verilmesinin nedeni açık kaynak kodlu yazılım geliştirenlerin kodu dağıtmada ve proje web sitesinin erişiminde problem yaşamalarının önüne geçmek. Özellikle Türk linux dağıtımları gibi, iso dağıtmalarından dolayı bant genişliğine ihtiyacı olan projelerin ihtiyaçlarının karşılanabileceğini düşünülüyor. İsteyen projeler yansı sitesini ana site (master site) olarak da kullanabilirler.

Sunucu tulumba.ulak.net.tr, üzerinde ftp.ulak.net.tr ve ftp.linux.org.tr halihazırda hizmet veriyor,

Donanım olarak 2×250 Opteron işlemci Raid 1 root disk, 4GB RAM, 9.6 Tbyte (24×400GB) ham diske sahip.

Daha fazla bilgi ve başvuru için Ulakbim web sitesinden bilgi alabilirsiniz.

Görüşler

0
cada
sonunda hayırlı bir iş çıkardılar, IRC sunucu kurmaktan daha mantıklıca olsa gerek, bilmeyenler için: bir ara ulaknetin irc sunucusu vardı, "#zurna"sı bile vardı!
0
anonim
Ulaknet çok uzun zamandır pek çok linux dağıtımını ve özgür yazılımı ftp sinde barındırmaktaydı. Kendileri uzun zamandır hayırlı işlerle uğraşmaktadırlar sizin anlayacağınız. Tabi ki Türkiye'deki 70 küsür üniversite ve pek çok bilimsel kurumun yüzlerce Gigabit veri akıtan internet bağlantısını yönetmekten boş zaman bulduklarında...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Başkasının Ödevini Yap Ferrari Kazan

FZ

Önce üniversite tezlerini bilgisayarda yazanlar ortaya çıktı, ardından hazır tezleri pazarlayanlar. Hemen ardından da sipariş üstüne tez yazanlar belirdi. Zamanla daha alt sınıflardaki öğrencilerin de bu 'nimetten' faydalanma arzusu keşfedildi. Üstelik bu 'pazarda' müşteri daha çok, sürüm de daha fazlaydı. Yapılan araştırmalara göre internet üstünden ödev hazırlayan, satan ve paylaşan sitelerin yıllık cirosu 2 milyar YTL'ye yaklaşıyor. Öğrencilerin kopya ödevler için en çok tarih ve edebiyat derslerini seçtiği ortaya çıkmış.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Araştırma Görevlisi Arıyor

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri Bölümü araştırma görevlisi arıyor.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü teori ağırlıklı eğitim veren bir bölümdür. Türkiye'de Özgür ve Açık Kaynak Kodlu Yazılımı desteklemek ve geliştirmek üzere çalışmalar yapmaktadır.

10 yıl önce bugün...

dcc

Hafızanızı bir yoklayın bakalım... 10 yıl önce bugün, 29 Nisan 1994'te hangi büyük firmanın iflas ettiğini hatırlayabilecek misiniz?

FreeBSD ile Tanışmanın Kolay Yolu: PC-BSD

anonim

PC-BSD yeni BSD dağıtımı ve FreeBSD'yi örnek alarak oluşturulmuş bir dağıtımdır.

PC-BSD bir Live CD'le gelen ve CD'sinde Red Hat'ın Anaconda'sına benzer bir installer ile size FreeBSD'yi kolay ve hızlı bir sekilde kurmanıza ve ayarlamanıza yardımcı oluyor.
FreeBSD ile tanışmanın daha kolay bir yolu var artık. Diskimiz de yer mi açsak acaba ?

Ayrıntılı bilgi için

Dağıtımın resmi adresi
PC-BSD'nin son versiyonunu indirmek için

AOL T-Online tarafından satın mı alınıyor?!

conan

Bilmiyorum bu haberin başlığı da başımıza taş yağacak olmalı mıydı? Görünüşe göre Almanya devi Deutsche Telekom'un kuruluşu olan T-Online AOL'i satın almak için harekete geçmiş. Der Spiegel ve Sueddeutsche Zeitung gazetelerinde yazan haberlere göre satın alım yaklaşık 1 milyar dolar çerçevesinde olacakmış. Şu anda 13 milyona yakın abonesi olan T-Online AOL'in yaklasik %70'lik hissesine talip olarak kullanıcı sayısında gerçekten büyük bir artışa gidecek gibi görünüyor! Not: Haberler almanca, ingilizceye çevirmek isterseniz babelfish'i kullanabilirsiniz. ;)