Tübitak-Ulakbim Yansı Hizmeti

0
anonim
Şubat 2006 itibarı ile Tübitak-Ulakbim açık kaynak kodlu geliştiriciler için yansı (mirror) hizmeti vermeye başladı. açık kaynak kodlu geliştirdiğiniz projeninizin www, ftp, rsync yansılarını UlakNet yansı sunucusunda tutulması için başvuru yapmanız yeterli.
Bu servisin verilmesinin nedeni açık kaynak kodlu yazılım geliştirenlerin kodu dağıtmada ve proje web sitesinin erişiminde problem yaşamalarının önüne geçmek. Özellikle Türk linux dağıtımları gibi, iso dağıtmalarından dolayı bant genişliğine ihtiyacı olan projelerin ihtiyaçlarının karşılanabileceğini düşünülüyor. İsteyen projeler yansı sitesini ana site (master site) olarak da kullanabilirler.

Sunucu tulumba.ulak.net.tr, üzerinde ftp.ulak.net.tr ve ftp.linux.org.tr halihazırda hizmet veriyor,

Donanım olarak 2×250 Opteron işlemci Raid 1 root disk, 4GB RAM, 9.6 Tbyte (24×400GB) ham diske sahip.

Daha fazla bilgi ve başvuru için Ulakbim web sitesinden bilgi alabilirsiniz.

Görüşler

0
cada
sonunda hayırlı bir iş çıkardılar, IRC sunucu kurmaktan daha mantıklıca olsa gerek, bilmeyenler için: bir ara ulaknetin irc sunucusu vardı, "#zurna"sı bile vardı!
0
anonim
Ulaknet çok uzun zamandır pek çok linux dağıtımını ve özgür yazılımı ftp sinde barındırmaktaydı. Kendileri uzun zamandır hayırlı işlerle uğraşmaktadırlar sizin anlayacağınız. Tabi ki Türkiye'deki 70 küsür üniversite ve pek çok bilimsel kurumun yüzlerce Gigabit veri akıtan internet bağlantısını yönetmekten boş zaman bulduklarında...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

SCiB, Li-Ion'a Karşı!

parsifal

Toshiba geçen sene duyurduğu ve bu sene başında piyasaya sürdüğü SCiB pillerin dizüstü bilgisayarlara uyarlanmış modellerini (1, 2) tanıttı. Bu pilleri klasik Li-Ion pillerden ayıran en önemli özellikler ise %90'ının 10 dakika içinde dolması ve 5000 ila 6000 kere tekrar doldurulabilmesi.

Yazılımcılara Devlet Teşviği Geliyor

FZ

"Ben yazılım projesi yapacağım" diyen kişiye devlet karşılıksız 100 bin YTL verecek...

Habertürk teknoloji editörü Selin Canik'e konuşan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım teşviğin nasıl işleyeceğini şöyle anlattı:

Wikipedia dünya basınını kandırdı!

FZ

Oscar ödüllü Fransız besteci Maurice Jarre, geçen Martta ölümünden sonra bazı uluslararası büyük gazetelerde çıkan anma yazılarına göre, "Öldüğümde hala kafamda çalan son bir vals olacak" demişti.

Ancak gazeteler bu şık cümleyi, internete bağlanabilen herkesin, istediğini yazıp, düzeltip, ekleyebildiği açık ansiklopedi Wikipedia’dan almışlardı.

Guardian, Independent gibi ünlü gazeteler ile BBC Music Magazine ve Daily Mail gazetesinin internet siteleri, yayımladıkları anma yazılarına koydukları bu cümleyi, internete bilgi kaynağı olarak güvenmenin ne kadar yanlış olduğunu göstermek isteyen İrlandalı bir öğrenci uydurmuştu.

İdeal Pencere Yöneticisi

tongucyumruk

Linux ve benzeri sistemleri kullananlar arasında yıllardır süregelen bir tartışmadır: En iyi pencere yöneticisi hangisi? Kimileri bir masaüstü ortamı sağladığından KDE, Gnome gibi sistemleri tercih eder, kimileriyse hafif ve hızlı olması amacıyla Fluxbox, Windowmaker gibi sadece işini yapmaya yönelmiş olanları. Freshmeat'ten Jeff Covey'de yıllar süren araştırmadan sonra kendince ideal olana ulaşmış. Bu konuda yazdığı Antidesktop başlıklı yazıda ise ulaştığı sonuçları açıklamış. Desktop meraklılarına ısrarla tavsiye edilir.

RTÜK çıktı çıkacak...

anonim

Günlerdir konuşulan rtük yasası üzerinde hiçbir değişiklik yapılmadan köşke geri gönderildi.
Ayrıntılar için... internethaber.com