Tübitak-Ulakbim Yansı Hizmeti

0
anonim
Şubat 2006 itibarı ile Tübitak-Ulakbim açık kaynak kodlu geliştiriciler için yansı (mirror) hizmeti vermeye başladı. açık kaynak kodlu geliştirdiğiniz projeninizin www, ftp, rsync yansılarını UlakNet yansı sunucusunda tutulması için başvuru yapmanız yeterli.
Bu servisin verilmesinin nedeni açık kaynak kodlu yazılım geliştirenlerin kodu dağıtmada ve proje web sitesinin erişiminde problem yaşamalarının önüne geçmek. Özellikle Türk linux dağıtımları gibi, iso dağıtmalarından dolayı bant genişliğine ihtiyacı olan projelerin ihtiyaçlarının karşılanabileceğini düşünülüyor. İsteyen projeler yansı sitesini ana site (master site) olarak da kullanabilirler.

Sunucu tulumba.ulak.net.tr, üzerinde ftp.ulak.net.tr ve ftp.linux.org.tr halihazırda hizmet veriyor,

Donanım olarak 2×250 Opteron işlemci Raid 1 root disk, 4GB RAM, 9.6 Tbyte (24×400GB) ham diske sahip.

Daha fazla bilgi ve başvuru için Ulakbim web sitesinden bilgi alabilirsiniz.

Görüşler

0
cada
sonunda hayırlı bir iş çıkardılar, IRC sunucu kurmaktan daha mantıklıca olsa gerek, bilmeyenler için: bir ara ulaknetin irc sunucusu vardı, "#zurna"sı bile vardı!
0
anonim
Ulaknet çok uzun zamandır pek çok linux dağıtımını ve özgür yazılımı ftp sinde barındırmaktaydı. Kendileri uzun zamandır hayırlı işlerle uğraşmaktadırlar sizin anlayacağınız. Tabi ki Türkiye'deki 70 küsür üniversite ve pek çok bilimsel kurumun yüzlerce Gigabit veri akıtan internet bağlantısını yönetmekten boş zaman bulduklarında...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

İşbirliği Teorisi: Hile Yapmanın Zararları Üstüne

malkocoglu

Ünlü bilim adamı Darwin, bir insan özelliğinin eğer avantaj sağlayan bir özellik ise bir nesilden ötekine geçeceği fikrini öne sürmüştü. Fakat Darwin, gene kendi teorisi olan en güçlünün hayatta kalacağı kuralını çiğnemeden, ilk insanların hayatla mücadelede niye ilk kez işbirliği yapmaya karar verdiklerini bir türlü açıklayamamıştı. Geçen hafta ortaya çıkan bir matematikçi gurubunun teorileri, bu sorunun nihai olarak çözmeye aday gözüküyor.

İstanbul'da Dünya Mahkemesi: Bush ve Blair Mahkemeye Çağrıldı

FZ

İstanbul'da ABD Konsolosluk yetkilisi Irak Dünya Mahkemesi Heyetinin ABD Başkanı Bush'u mahkemeye gelip iddiaları yanıtlamaya çağıran mektubunu kabul etti. Tony Blair'in davetiyesi ise mektupla gönderildi.

Yukarıdaki sözler Dünya Mahkemesi web sitesinden alınma. Oturumlar, 23 Haziran 2005, Perşembe, yani bugün 20:00'da, İstanbul'da başlayacak.

Irak Dünya Mahkemesi (WTI) Irak’taki savaşa karşı dünyanın her yerinde yükseltilen itirazdan doğmuş küresel bir girişimdir. 1960’ların sonunda yapılan Russell Mahkemesi'nden esinlenen WTI, Irak’taki savaş ve işgale ilişkin gerçekleri ortaya koymayı ve bu saldırının sessizce geçiştirilmesini engellemeyi hedeflemektedir. Amaçlanan bu süreçte işlenen suçların ve ihlallerin yanı sıra, çekilen acıların, susturulan seslerin ve direnişin de kayda geçirilmesidir. WTI, somut kanıtlara dayalı bir dinleme, düşünme, değerlendirme ve yargı sürecidir.

Rent a Hacker

HoLY

Uzun yıllardır üniversitede geçemediğiniz dersleriniz mi var, lise notlarınızı yükseltmek mi istiyorsunuz ya da kırilmasini istediğiniz mailler ya da hacklenmesini istediğiniz serverlar mı var ve siz bunlari yapamıyorsunuz?O zaman ne yapıyorsunuz, bir adet Hacker kiralıyorsunuz, o sizin için bunları yapıveriyor. İşin şakası bir yana newsbytes`da gezerken dikkatime ilişen bi haber; adamlar ciddi ciddi böyle bir işe soyunmuş. Fiyatlara gelince biraz tuzlu; 300-2100 dolar arasında değişiyor. Enteresan bulduğum için yazma gereği duydum, neyse cok laf ettim, ayrıntılı bilgi bu linkte: www.beahacker.com

Sun Microsystems PostgreSQL'i Takibe Aldı

gz

Slashdot sitesindeki habere göre Sun firması PostgreSQL ile ciddi olarak ilgilendiğini yazdı. John Loiacono'nun (Sun, Ex. vice president) açıklamalarına dayandırılan haberde Sun'ın Oracle, IBM ve hatta Micro~1 ile olan lisans sözleşmelerin maliyetli olması dolayısıyla PostgreSQL'e daha farklı bir gözle bakıldığı bildirildi. İleri bir tarihte PostgreSQL'i sistemlerine entegre edeceklerini de sözlerine ekledi.

İngilizce tam metni http://developers.slashdot.org adresinden okuyabilirsiniz.

Ödüllü Bilgi Yarışması

sceylani

Turk-php.com her hafta programcılık konusunda ödüllü bilgi yarışması düzenlemektedir. Yarışmanın konusu ağırlıklı olarak PHP programlama dilidir. Ancak diger programlama teknolojilerini kullananlar, web ile yakından ilgilenenler de sorulari kolaylıkla cevaplayabilirler.