PS2 Macromedia Flash da destekleyecek

0
pulsar
Sony, stratejik ittifak zincirine son olarak Macromedia’yı kattı.
PlayStation 2 oyun konsolunu güçlendirerek rakiplerine belirgin bir üstünlük sağlamayı hedefleyen Sony birbiri ardına işbirliği anlaşmaları imzalıyor. Japon üretici AOL ve RealNetworks’ün ardından şimdi de ünlü Web tasarım ve yazılım firması Macromedia ile ittifak kuracağını açıkladı.
Taraflar arasındaki anlaşma sayesinde PlayStation 2 kullanıcıları, internetteki multimedia içeriğine erişim için Macromedia’nın Flash Player’ını kullanabilecek.

Görüşler

0
ninja-g
Çok sağlam hareket olmuş tebrik ederim.
0
conan

Sony yeni bir bilgisayar mimarisi uzerine mi gidiyor acaba? Ileriye yonelik bir ev makinasi mi dusluyorlar ne dersiniz?

Bu arada yapilan ufak bir anketten bahsedeyim. Sony PS2`yi cikartmadan hemen once piyasada bir arastirmada bulundu. Arastirma bir bilgisayar oyuncusunun, oyundan neler bekledigi hakkindaydi. Ortaya cikan sonuc sasirtici. Islemciler ancak 33.000 kat daha hizlanirsa bu istekler tatmin edilebilecek ;) Istekler holografik hayat arkadaslarindan, koku ve dokunma duygulu RPG`lere kadar cok genis bir yelpazede siralaniyor :)

0
anonim
Bence yeni bir bilgisayar mimarisinden cok shockwave ile yapilmis oyunlara yonelmek dusunulebilir... son olarak Shockwave 8.5 ile 3D olayininda gelmesi bence artik rahatlikla cross platform 3D oyunlar uretilmesine yol acabilir ozellikle online oyun olayinda bunun cok ise yarayacagini dusunuyorum. Bir diger olaysa flashin artik ne kadar yayginlastiginin ortaya cikmasi yakinda tum platformlarda default olarak flash plugin setupta kurulursa sasirmayacagim tabii buda en cok web designerlarin isine yarar boylece browser kaygisi olmadan inanilmaz guzel gorunumlu sayfalarin hazirlanmasi mumkun hale gelebilir. Bana kalirsa artik flash tam anlamiyla bir web standardi oluyor ve nasilki bir dokumani pdf yaptiginizda ne goruyorsaniz aynen onun basilacagindan emin olabiliyorsaniz flashta size sayfanizin browserdan platformdan fonttan cozunurlukten bagimsiz bir cozum sunuyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Programlama Dilleri Savaşı Paneli: C++, JAVA, C#

FZ

Geveze fazlamesai.net muhabiri FZ, araştırmacı gazeteciliğin gereklerini yerine getirmek için usanmadan, yılmadan çalışmaya devam ediyor ve Crea-World, Polaris Plaza tesislerinden bildiriyor...

Internet Teknolojileri Derneği tarafından Dr. Mustafa Akgül yönetiminde, 19 Mart 2002 günü, 14:00 - 17:00 saatleri arasında gerçekleştirilen "Programlama Dilleri Savaşı: C++, JAVA, C#" adlı panele katılım beklenenin epey üzerinde gerçekleşti. Galileo salonuna panel için gelen ve sayıları 60'ı geçen katılımcıyı ağırlayabilmek için dışarıdan sandalye servisi yapmak zorunda kalındı.

Yahoo! mail, pop3 ve mail forwarding servisini paralı yapıyor.

conan

24 Nisan'dan itibaren yahoo mail pop3 ve forwarding servislerini paralı yapacak. İstenilen bir yıllık ücret ise 29.99$ Eger su anda başvurursak ilk sene için 19.99$ ödeyerek %33 kar edebilirmişiz. Ne güzel degil mi!\r\r

ceviz.net'ten 1000$ ödüllü programlama yarışması

Yns_

Ceviz.NET, bu akşam yeni yapılandırdığı programlama yarışmasını duyurdu.

Yarışma 2 ay sürmekle beraber, birinciye 1000$, ikinciye 750$, üçüncüye ise 500$ verilmekte.

SCO, IBM´i Unix Ticaret Sırlarını Zedelemekten Dava Etti

redial

Dava, geçtiğimiz perşembe günü, IBM'in Unix ile ilgili ticari sırları, özgür yazılım grubu ile, hukuka aykırı bir şekilde paylaştığı savıyla Salt lake City'deki Utah Eyalet Mahkemesinde açıldı.

Caldera, SCO Group adı altında iş yapıyor. Özellikle uzman olduğu konu; Intel işlemci kullanan bilgisayarların Unix kullanımı.

Yazılım Patentine Hayır: NoSoftwarePatents.com

Soulblighter

Red Hat, MySQL AB ve üç Alman web barındırma şirketi, yazılım geliştirici Florian Muller ile beraber NoSoftwarePatents.com sitesine destek olmak için birlik kurdu.

Birliğin görev yöneticisi Muller, ABD'deki Patent ve Ticari Marka Ofisinin, Avrupa'daki eşi olan Patent Kurultayının şu an patentlere izin vermediğini söyledi. Fakat, Avrupa Birliği'nin, yazılım patentini oluşturmak istemesi, ABD'deki sisteme benzer bir sistem oluşturacağından yazılım patenti karşıtlarını korkutuyor.

Avrupa Konseyi ise yazılım patentine destek vererek, Avrupa Parlementosuna bu öneriyi sunmuştu.

"Geçen sene Avrupa Parlementosu öneriyi reddedmiş ve yazılım patentine karşı çıkmıştı. Fakat Konsey öneriyi veto edebilir." diyor Muller ve ekliyor "Yazılım patentinden tamamen kurtulmak için Patent Ofisi'nin yazılım patentini tanımadığını bildiren kesin kararı gerekiyor."

Kaynak: NewsForge