PS2 Macromedia Flash da destekleyecek

0
pulsar
Sony, stratejik ittifak zincirine son olarak Macromedia’yı kattı.
PlayStation 2 oyun konsolunu güçlendirerek rakiplerine belirgin bir üstünlük sağlamayı hedefleyen Sony birbiri ardına işbirliği anlaşmaları imzalıyor. Japon üretici AOL ve RealNetworks’ün ardından şimdi de ünlü Web tasarım ve yazılım firması Macromedia ile ittifak kuracağını açıkladı.
Taraflar arasındaki anlaşma sayesinde PlayStation 2 kullanıcıları, internetteki multimedia içeriğine erişim için Macromedia’nın Flash Player’ını kullanabilecek.

Görüşler

0
ninja-g
Çok sağlam hareket olmuş tebrik ederim.
0
conan

Sony yeni bir bilgisayar mimarisi uzerine mi gidiyor acaba? Ileriye yonelik bir ev makinasi mi dusluyorlar ne dersiniz?

Bu arada yapilan ufak bir anketten bahsedeyim. Sony PS2`yi cikartmadan hemen once piyasada bir arastirmada bulundu. Arastirma bir bilgisayar oyuncusunun, oyundan neler bekledigi hakkindaydi. Ortaya cikan sonuc sasirtici. Islemciler ancak 33.000 kat daha hizlanirsa bu istekler tatmin edilebilecek ;) Istekler holografik hayat arkadaslarindan, koku ve dokunma duygulu RPG`lere kadar cok genis bir yelpazede siralaniyor :)

0
anonim
Bence yeni bir bilgisayar mimarisinden cok shockwave ile yapilmis oyunlara yonelmek dusunulebilir... son olarak Shockwave 8.5 ile 3D olayininda gelmesi bence artik rahatlikla cross platform 3D oyunlar uretilmesine yol acabilir ozellikle online oyun olayinda bunun cok ise yarayacagini dusunuyorum. Bir diger olaysa flashin artik ne kadar yayginlastiginin ortaya cikmasi yakinda tum platformlarda default olarak flash plugin setupta kurulursa sasirmayacagim tabii buda en cok web designerlarin isine yarar boylece browser kaygisi olmadan inanilmaz guzel gorunumlu sayfalarin hazirlanmasi mumkun hale gelebilir. Bana kalirsa artik flash tam anlamiyla bir web standardi oluyor ve nasilki bir dokumani pdf yaptiginizda ne goruyorsaniz aynen onun basilacagindan emin olabiliyorsaniz flashta size sayfanizin browserdan platformdan fonttan cozunurlukten bagimsiz bir cozum sunuyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Csound, HPKComposer, Videolar, Sesler ve İkili Evren

FZ

http://avsynthesis.blogspot.com/ ses ve hareketli görüntü sentezleme ile ilgili eğlenceli videoların yer aldığı bir site. Sitedeki videolar HPKComposer ile gerçekleştirilmiş ve müzikler herhangi bir ses örneklemi (sample) ya da nota tabanlı olmayıp tamamen csound ses üreteçleri kullanılmış.

Her çocuğa (veya büyüğe?) bir dizüstü!

roktas

MIT Medya Laboratuvarları tarafından yürütülen heyecan verici bir proje: "100$'lık dizüstü". Bu ucuzlukta bir dizüstü bilgisayarla asgarî bilgiişlem gereksinimlerinin karşılanması amaçlanıyor. Projenin temel hedef kitlesi dünya çocukları (bk. haber başlığı). Proje ön sayfasında girişime öncülük eden Nicholas Negroponte ile yapılmış bir mülakat mevcut.

11. Geleneksel Programlama Yarışması (Odtü Bilgisayar Topluluğu)

anonim

ODTU Bilgisayar Topluluğu Programlama Yarışması, 11. senesinde karşınızda ! Yarışmaya katılmanız için tek yapmanız gereken , 8 Nisan'a kadar grubunuzu kurup ön eleme sorularına internet üzerinden cevap vermek !

Slackware GNU/Linux'un Babası Ağır Hasta!

FZ

Son haberlere göre Slackware GNU/Linux'un mimarı Patrick Volkerding tam olarak ne olduğu belli olmayan ve tedavisi aranan bir hastalığın pençesinde.

Volkerding'in kamuya son mesajını buradan okuyabilirsiniz. (Mesajın bir kopyası da burada.)

MagmaLinux 9.5 çıktı

HMonus

MagmaLinux'un ilk kullanılabilir sürümü hatırlarsanız mart ayında duyurulmuş idi. 2 ayda bir yeni sürüm taahüt eden Magma ekibi, MagmaLinux 9.5'i çıkardı. Yeni sürümü http://www.magmalinux.org sayfasından indirebilirsiniz. Yeni sürümde dikkat çeken yenilikler: