PS2 Macromedia Flash da destekleyecek

0
pulsar
Sony, stratejik ittifak zincirine son olarak Macromedia’yı kattı.
PlayStation 2 oyun konsolunu güçlendirerek rakiplerine belirgin bir üstünlük sağlamayı hedefleyen Sony birbiri ardına işbirliği anlaşmaları imzalıyor. Japon üretici AOL ve RealNetworks’ün ardından şimdi de ünlü Web tasarım ve yazılım firması Macromedia ile ittifak kuracağını açıkladı.
Taraflar arasındaki anlaşma sayesinde PlayStation 2 kullanıcıları, internetteki multimedia içeriğine erişim için Macromedia’nın Flash Player’ını kullanabilecek.

Görüşler

0
ninja-g
Çok sağlam hareket olmuş tebrik ederim.
0
conan

Sony yeni bir bilgisayar mimarisi uzerine mi gidiyor acaba? Ileriye yonelik bir ev makinasi mi dusluyorlar ne dersiniz?

Bu arada yapilan ufak bir anketten bahsedeyim. Sony PS2`yi cikartmadan hemen once piyasada bir arastirmada bulundu. Arastirma bir bilgisayar oyuncusunun, oyundan neler bekledigi hakkindaydi. Ortaya cikan sonuc sasirtici. Islemciler ancak 33.000 kat daha hizlanirsa bu istekler tatmin edilebilecek ;) Istekler holografik hayat arkadaslarindan, koku ve dokunma duygulu RPG`lere kadar cok genis bir yelpazede siralaniyor :)

0
anonim
Bence yeni bir bilgisayar mimarisinden cok shockwave ile yapilmis oyunlara yonelmek dusunulebilir... son olarak Shockwave 8.5 ile 3D olayininda gelmesi bence artik rahatlikla cross platform 3D oyunlar uretilmesine yol acabilir ozellikle online oyun olayinda bunun cok ise yarayacagini dusunuyorum. Bir diger olaysa flashin artik ne kadar yayginlastiginin ortaya cikmasi yakinda tum platformlarda default olarak flash plugin setupta kurulursa sasirmayacagim tabii buda en cok web designerlarin isine yarar boylece browser kaygisi olmadan inanilmaz guzel gorunumlu sayfalarin hazirlanmasi mumkun hale gelebilir. Bana kalirsa artik flash tam anlamiyla bir web standardi oluyor ve nasilki bir dokumani pdf yaptiginizda ne goruyorsaniz aynen onun basilacagindan emin olabiliyorsaniz flashta size sayfanizin browserdan platformdan fonttan cozunurlukten bagimsiz bir cozum sunuyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

İçinde E harfi olmayan roman Türk diline çevrildi (E harfi olmadan!)

FZ

Ünlü Fransız yazar Georges Perec'in hiç 'e' harfi kullanmadan yazdığı "La Disparition" (Kayboluş) adlı romanı, hiç 'e' harfi kullanılmadan Türkçe'ye çevrildi. Cemal Yardımcı'nın çevirisi Ayrıntı Yayınları’nın 400. kitabı olarak yayımlandı. 57 bin 2 sözcük, 370 bin 430 harf bulunan "Kayboluş"ta hiç "e" yok.

Yazarın Türkiye'de tanınmasını sağlayan diğer kitabının başlığı da ilginç: "Yaşam Kullanma Kılavuzu".

Yahoo! Instant Search'u Duyurdu

wizzyfx

Yahoo! daha siz sorgu metnini yazarken sonuçları ekrana getiren Instant Search'ü test etmeye başladı.

Daniel Robbins, Microsoft'la Çalışacak

butch

Gentoo.org 'da duyurulduğu üzere Gentoo Linux kurucusu Daniel Robbins artık Microsoft'la çalışacak. Açıklamaya göre Microsoft'ta Açık kaynak ve topluluk temelli yazılımları anlamaları konusunda yardımcı olacak. Detaylı bilgi için /., gentoo.org

BİLGİ’DE ALAN TURING GÜNLERİ, “KLASİK ve KUANTUM HESAPLAMA”

butch

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü, üç yıldır düzenlediği Alan Turing Günleri başlıklı etkinliği bu sene 29-30 Mayıs tarihlerinde Dolapdere Kampüsü’nde gerçekleştirecek. II. Dünya Savaşı’nda Almanya’nın şifrelerini çözen ve matematikle savaş kazanan adam olarak da tanınan İngiliz matematikçi ve şifrebilimci Alan Turing adına düzenlenen etkinlik, yerli ve yabancı bilim adamlarını bir araya getirecek.

LiMo nedir?

anonim

LiMo yeni bir gruplaşma. Çeşitli telefon şirketleri bir araya gelerek Linux Mobile Edition için standart bir işletim sistemi geliştirdiler. Sonuçlar çok olumlu. İspanya'daki fuarda 15'ten fazla yeni telefon beğeniye sunuldu.