GnuPG Yeni Logo Yarışması!

0
BatoR
8 yıllık logolarından sıkıldıklarını dile getiren GnuPG, bir logo yarışması düzenlemiş. Yarışma süresi 31 Ekim' e kadar. Elde edilen bağışların %50'sini ödemeyi taahüt ediyorlar. Bu arada sonsor olmak isterseniz de Paypal aracılığı ile ödeme yapabiliyorsunuz. Sponsorların listesi 1. gelen logo belli olduktan sonra yayımlanacakmış. E hadi ne duruyorsunuz, davranın :)

Görüşler

0
ersin2k
Haklılar hatta 8 yıl nasıl dayanmışlar o logoya :) Bu arada GNU da logo sunu değiştirse çok iyi olacak. Nedense Açık yazılım camiasında logo ve görsellikten yana bir boşvermişlik sözkonusu. Belki de yazılım holding leri gibi bu konuya harcayacakları binlerce dolarları olmadıklarından kaynaklanıyor ama yine de amatör çalışmalarla dahi daha iyi bir logo yapılabilir diye düşünüyorum.
0
FZ
Gnu isimli hayvanı sevmiyor musunuz? :) Bence şirin bir hayvan. Maskot olarak da güzel. Afrika gibi bir coğrafyada ve iklimde hala yaşıyor olması da dayanıklı olduğunu gösteriyor ;-)
0
anonim
Oldukca bilge bir bakisi var :) Boynuzlu bile olsa(!) bence de cok yakisiyor...
0
ersin2k
Bilgeliğinden ve dayanıklılığından şüphem yok :) Biraz araştırdıktan sonra Etienne Suvasa tarafından çizildiğini öğrendim. Yine de şöyle biraz daha renkli biraz daha modern hatlı hani FreeBSD şeytanı gibi olsaymış diyorum içimden...
0
redogre
Ama yarışma GNU logosu değil GNUPG logosu yarışması benim anladığım.

Yoksa GNU logosunu değiştirmeye kim karar verebilir, bu konuda kim yetkili, veya böyle biri var mı hiç bilmiyorum.
0
tejas
Yarışma GnuPG logosu için zaten. Arkadaşlar yukarıda "GNU'nun logosu da değişse iyi olur" anlamında söylemişler.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Edd Dumbill ile Mono ve XML üzerine söyleşi

roktas

csharpnedir sitesi editörleri, "Mono : A Developer's Notebook"/O'Reilly kitabının yazarı ve aynı zamanda bir Debian geliştiricisi olan Edd Dumbill ile kısa bir söyleşi yapmışlar. Söyleşinin Türkçe çevirisini İngilizce özgün haliyle birlikte okumak mümkün.

ESA Web Sitesi ve Lisanslı Yazılımın Cilveleri

RoR

16.05 gecesi ESA'nın (Avrupa Uzay Ajansı) web sitesinde bir problem vardı (belki hala var...), problemin içeriği incelendiğinde akla ilk gelen acaba açık kaynak kullanılsaydı bu olurmuydu?!

http://inosci.blogspot.com/2007/05/esa-web.html

ESA: http://www.esa.gov

Bilgisayar'ın B'si

anonim

"Bilim ve Ütopya" dergisinin Temmuz 2004 sayısında, "İz Bırakanlar" bölümünde, "Türkçeye ve Bilişime Adanan Hayat" başlığı altında Fevziye Özberk'in Aydın Köksal ile yaptığı bir röportaj yayınlanmış bulunuyor...

Bilgisayar kelimesi de dahil pek çok terimi Türkçemize kazandıran bu insanın yaşam öyküsü aynı zaman Türkiye'deki bilgisayar tarihini de anlatıyor.

Yazı dergi arşivlerinde yok, ancak buradan erişebilirsiniz.

Paragent Artık Açık Kaynak

zekzekus

Dana önce bu haberde adı geçen Paragent firması, geliştirdiği Bilgi İşlem Birimlerinin, sorumlulukları altında olan bilgisayarları izlemelerine ve gerektiğinde müdahele etmelerine olanak sağlayan yazılımını artık açık kaynak modeli ile dağıtacağını duyurdu.

windrivers.com da ücretlenmiş...

parsifal

Tam f2s.com haberini okumuş, kendi kendime "alla alla..." deyip, bir yandan da eve getirdiğim scanner'ın driver'larını indirmek için, artık refleks haline gelmiş bir şekilde, www.windrivers.com adresini yazdım.

Eeee ne mi olmuş? Çok büyük bir haltmış gibi onuda paralı yapmışlar...
Google ne güne duruyor???