GnuPG Yeni Logo Yarışması!

0
BatoR
8 yıllık logolarından sıkıldıklarını dile getiren GnuPG, bir logo yarışması düzenlemiş. Yarışma süresi 31 Ekim' e kadar. Elde edilen bağışların %50'sini ödemeyi taahüt ediyorlar. Bu arada sonsor olmak isterseniz de Paypal aracılığı ile ödeme yapabiliyorsunuz. Sponsorların listesi 1. gelen logo belli olduktan sonra yayımlanacakmış. E hadi ne duruyorsunuz, davranın :)

Görüşler

0
ersin2k
Haklılar hatta 8 yıl nasıl dayanmışlar o logoya :) Bu arada GNU da logo sunu değiştirse çok iyi olacak. Nedense Açık yazılım camiasında logo ve görsellikten yana bir boşvermişlik sözkonusu. Belki de yazılım holding leri gibi bu konuya harcayacakları binlerce dolarları olmadıklarından kaynaklanıyor ama yine de amatör çalışmalarla dahi daha iyi bir logo yapılabilir diye düşünüyorum.
0
FZ
Gnu isimli hayvanı sevmiyor musunuz? :) Bence şirin bir hayvan. Maskot olarak da güzel. Afrika gibi bir coğrafyada ve iklimde hala yaşıyor olması da dayanıklı olduğunu gösteriyor ;-)
0
anonim
Oldukca bilge bir bakisi var :) Boynuzlu bile olsa(!) bence de cok yakisiyor...
0
ersin2k
Bilgeliğinden ve dayanıklılığından şüphem yok :) Biraz araştırdıktan sonra Etienne Suvasa tarafından çizildiğini öğrendim. Yine de şöyle biraz daha renkli biraz daha modern hatlı hani FreeBSD şeytanı gibi olsaymış diyorum içimden...
0
redogre
Ama yarışma GNU logosu değil GNUPG logosu yarışması benim anladığım.

Yoksa GNU logosunu değiştirmeye kim karar verebilir, bu konuda kim yetkili, veya böyle biri var mı hiç bilmiyorum.
0
tejas
Yarışma GnuPG logosu için zaten. Arkadaşlar yukarıda "GNU'nun logosu da değişse iyi olur" anlamında söylemişler.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Yerli malı böcek robot hazır

FZ

Türk araştırmacılar, zor arazi koşullarında böceklerdeki gibi yüksek hareket kabiliyeti ve hayatta kalma becerisine sahip altı bacaklı robot "SensoRHex"in tasarım ve üretimini tamamladı. TÜBİTAK desteğiyle ODTܒlü ve Bilkent’li araştırmacılar tarafından Türkiye’de ilk kez üretimi gerçekleştirilen robot, böceklerdeki gibi merdivene tırmanma, seri şekilde zıplama, çok hızlı koşma ve takla atma gibi hareketleri yapabiliyor. Uzmanlar, robotun bu özellikleri ile mayın arama ve afet durumlarında başarıyla kullanılabileceğini belirtiyor.

Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Uluç Saranlı, ODTÜ öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Afşar Saranlı ve Yrd. Doç. Dr. Yiğit Yazıcıoğlu’nun ortaklığında geliştirilen çok bacaklı robot "SensoRHex"in temel tasarımını ve prototip üretimini tamamladıklarını bildirdi.

Kaynak: Radikal

10 Yaşındaki Kız Microsoft Certified Oldu ve C# Kodlamaya Başladı

FZ

Bill Gates ile kişisel olarak görüşen 10 yaşındaki Pakistanlı Arfa Karim Randhawa, Microsoft'un kurucusuna neden kendisi yaşındakilerin işe alınmadığını sordu.

Arfa, dünyadaki en genç Microsoft Certified bilgisayarcı durumunda ve sertifikasını 9 yaşında iken almış.

Warner Music CEO'su Çocuklarının İllegal Müzik İndirdiğini Kabul Etti

melitical

Dünyanın dördüncü müzik şirketi olan Warner Music Group CEO'su Edgar Bronfman, yedi çocuğundan bir veya birkaçının illegal müzik indirdiğini kabul etti.

PostgreSQL 7.3.6 Duyuruldu!

madness

7_3_STABLE üzerine yapılan çeşitli çalışmaları ve hata düzeltmelerini içeren PostgreSQL 7.3.6 sürümü duyuruldu.
Bu sürüm, diğer ara sürümler gibi, dump/reload işlemine gereksinim duymamaktadır. PostgreSQL 7.3.X kullanıyorsanız, direk olarak bu sürüme geçebilirsiniz.

indirmek için: http://www.postgresql.org/mirrors-ftp.html
bittorent: http://bt.postgresql.org
Türkiye web yansısı: http://www.PostgreSQL.web.tr

GIF Artık Özgür(?)

conan

Bugün GIFte kullanılan sıkıştırma formatı LZW'nin patentinin son kullanma tarihi! :) Artık GIF kullanırken Unisys arkamızda mı diye dönüp bakmamıza gerek yok :) Zira patentin süresinin dolmasıyla birlikte sahibi Unisys sirketinin de bu sıkıştırmanın kullanılması üzerinde hiçbir hakkı kalmıyor. Slashdot'da belirtildiği gibi Adobe gibi şirketlerin Unisys'e ödedikleri patent ücretleri kalkacağından belki resim işleyici programlarda da bir fiyat düşmesi beklemeliyiz (mi?) Neyse artık gönül rahatlığı ile gif kullanabileceğiz :)