Patrick Volkerding işinin başında

0
mos
Geçtiğimiz günlerde hastalığını öğrendiğimiz Slackware Linux'un babası Patrick Volkerding artık daha iyi.

Bir süredir Slackware GNU/Linux'un ve daha önemlisi Patrick'in akibeti merak konusuydu. Görünüşe göre bir şeyler yoluna girmeye başlamış.
Slackware-Current'in ChangeLog'una bakılırsa Patrick oldukça da mutlu. California'ya döndüğünü ve eskisinden daha iyi hissettiğini söyleyen Volkerding , bir kaç güncelleme yaptığının ve 10.1 sürümünün çıkmasının çok uzun sürmeyeceğinin müjdesini veriyor.

Görüşler

0
urxalit
Şükür kavuşturana. Geçmiş olsun..
0
librid
Ben bu hastalık olayına şüpheyle yaklaştım hep. Şöyle ki, Patrick V. oldukça anasının gözü bir insandır (iyi anlamda). Bu hastalık hikayesi ile bolca bağış toplayıp reklam yapmış olabilirdi. Elbette bu düşünceler ayıp şeyler ancak en azından hasta olmadığına kendinizi inandırıp rahatlamak açısından faydalı.
0
dionysos
Patrick Volkerding askerden arkadaşınız sanırım; "anasının gözü" olduğunu bilecek kadar yakından tanıyorsunuz.

Reklamdan ve bağıştan bahsetmişsiniz. Özgür yazılım dünyasında (RedHat gibi ek destek sunan dağıtımları değil Slackware, Debian gibi dağıtımları düşünün) reklamın ne kadar yeri var? Patrick V. paraya sıkışmış olsa ve bunu bir bağış kampanyası olarak duyursa Firefox'un NYT reklamında olanlar olmaz mıydı? Bu kadar `numara'ya ne gerek var ki? Bence bu gibi bir durum için komplo teorisi üretmeye gerek yok. Olan başka durumlar olabilir, ancak bunun için yok.

Siz Patrick V.'nin iyileştiğini öğrenip rahatlamak istiyorsanız son yazısını ve güncellediği paketleri okuyun yeter :-)
0
librid
Ben de zaten Patrick V. dolandırıcı düzenbazın tekidir demiyorum. Keyif aldığı bir oyun oynadığını umuyordum. Biliyorsun artık yaşlanmaya başladı, sevenlerinin desteğini sınamak istemiş olabilir :)
0
dionysos
Vay be. Sizde gerçekten ilginç hikayeler var. Şimdi neredeyse Ajan Scully girecek içeriye :-)

Lütfen, bu gibi insanlar hakkında bunları konuşmanın hiç gereği yok.
0
librid
Kimin hakkında konuşup konuşmayacağımı belirlemek senin işin değil. Sadece yorum yap ve insanları aşağılama lütfen.
0
dionysos
Ne sizi aşağılamaya çalışıyorum ne de ne hakkında konuşacağınızı belirlemeye. "Yaşlandığı için sevenlerinin bağlılığını sınadı" demeniz çok ilginç değil mi sizce de? Bana ilginç geldi ve aklıma gelen o espriyi yaptım. Lütfen aşağılama olarak görmeyin.
0
FZ
Güzeeeel, şimdi slashdot'a benzemeye başladık işte.

Evet, yani Slackware ne ki, Volkerding kim ki, Slackware'in piyasa payı ne ki allah aşkına, destekleyen birkaç bin fanatik dışında, peh!

Bence de yani, internet üzerinden insanları manipüle ediyordur, nereden bileceğiz ne olduğunu, vs. vs.

Ya bu linuksçular çok duygusal ve çocuksu mu oluyorlar ne, vah vah... E tabii bütün gün öyle habire bir sürü yazılımı dağıtıma entegre edeceğim diye uğraş, saçları o yolda ağart, hayat mı bu, insan hastalanır tabii...

0
librid
Sayın Patrick V.'nin bir saçlarını uğrunda ağırtmasa bile çok yakından ilgilendiğib bir başka şey de Grateful Dead grubu. Şehir şehir konserlerini izleyerek elde ettiği konser kayıtlarının koleksiyonuna sahip bildiğim kadarı ile.
Özellikle belirtmek istiyorum Patrick V. hakkında hiçbir zaman kötü bir düşünceye sahip olmadım. Hastalık haberini öğrendiğimde üzüldüm ve iyileşme haberine sevindim. Diğer arkadaşların yorumları da konu hakkında daha çok bilgilenmemizi sağladı.
0
pinhanarch
sanirim slackware ve patrick icin düsünülmesi gereken son seydir bu.
bunca zaman nasil bir yol izledigi ortada. bu bile yeterli bu tarz bir düsünceden uzak kalabilmek icin.
0
mos
yahu zaten adam o kadar paraya sikissa boyle madik atacagina iki e-posta listesine ufak bir "yardim!" mesaji atar, voleyi vururdu.

0
Challenger
Bağış yapmaya kalkan yığınla insan oldu. Ama "benim paraya değil, doktora ihtiyacım var" demişti.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

SUSE Linux Enterprise Server 10 Eğitimleri

anonim

Yeni dönem SUSE Linux Enterprise Server 10 eğitimleri, 10 Aralık 2007 tarihinde İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsünde başlıyor.

Eğitim programı hakkında detaylı bilgiye bu adresten , eğitim takvime ise bu adresten ulaşabilirsiniz.

Google Maps Navigation

auselen

Google'ın yeni navigasyon uygulaması Android için duyuruldu.

Buraya kadar herşey klasik bir Google haberi gibi, fakat burada verilen bilgiyi gördüğünüzde teknoloji devinin diğer şirketlerin oyun planını nasıl bozduğunu anlıyorsunuz. Bu durumu normal karşılayanlara Garmin'in aynı gün için de 1.2 milyar dolardan olduğunu ve hisse sahiplerinin bu gibi durumlara ne kadar kısa sürede tepki verebildiğini hatırlatmak isterim.

Eğer aklınızda süper bir fikir varsa ve bunun üzerinden uzun süre yüklü meblağlar kazanacağınızı umuyorsanız, unutmayın! Google sizi her zaman yanıltabilir... Tıpkı diğer alanlarda yaptığı gibi...

Microsoft`un yeni guvenlik strateji uzmani

conan

Computerworld bugün Microsoft`un yeni güvenlik stratejileri yoneticisini açıkladı: Scott Charney. Amerikan Adalet Bakanlığında uzun süreler bilgisayar suçlarına verdiği savaşla tanınan ve de NY merkezli PricewaterhouseCoopers isimli şirketin de ortağı olan Charney, 28 Ocak`ta istifa eden Howard Schmidt`in yerini alıyor. Schmidt, Bush yonetimindeki hükümette yeni bir goreve basladığından dolayı Microsoft`taki görevinden istifa etmişti.

DVD Jon Aklandı!!

oktay

Yazıp dağıttığı Linux gibi işletim sistemleri üzerinde DVD izleyebilmeyi sağlayan DeCSS programı yüzünden hakkında Norveç mahkelemelerinde dava açılan Jon Johansen adlı genç hakkındaki bütün suçlamalardan beraat etti.

Askerliği Gelenlere Duyurulur...

musshani

Türkiye’nin YÖK tarafından onaylanan ilk sanal üniversitesi bu yıl öğrenci alacak. Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Engin Ataç ve programa destek veren Microsoft Türkiye’nin Genel Müdürü Haluk Maga İstanbul Ceylan Inter Continental Otel’de düzenlenen basın toplantısında Türkiye’nin ilk sanal üniversitesi hakkında bilgi verdiler.

Bilgi Yönetimi’ne programına Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (ÖSYS) ile 500 öğrenci alınması planlanıyor. Öğrencilerin 2001-2002 öğretim yılında kayıt yaptırabilmek için Eşit Ağırlıklı ÖSS Puan türünde en az 105 puan almaları gerekecek.