Patrick Volkerding işinin başında

0
mos
Geçtiğimiz günlerde hastalığını öğrendiğimiz Slackware Linux'un babası Patrick Volkerding artık daha iyi.

Bir süredir Slackware GNU/Linux'un ve daha önemlisi Patrick'in akibeti merak konusuydu. Görünüşe göre bir şeyler yoluna girmeye başlamış.
Slackware-Current'in ChangeLog'una bakılırsa Patrick oldukça da mutlu. California'ya döndüğünü ve eskisinden daha iyi hissettiğini söyleyen Volkerding , bir kaç güncelleme yaptığının ve 10.1 sürümünün çıkmasının çok uzun sürmeyeceğinin müjdesini veriyor.

Görüşler

0
urxalit
Şükür kavuşturana. Geçmiş olsun..
0
librid
Ben bu hastalık olayına şüpheyle yaklaştım hep. Şöyle ki, Patrick V. oldukça anasının gözü bir insandır (iyi anlamda). Bu hastalık hikayesi ile bolca bağış toplayıp reklam yapmış olabilirdi. Elbette bu düşünceler ayıp şeyler ancak en azından hasta olmadığına kendinizi inandırıp rahatlamak açısından faydalı.
0
dionysos
Patrick Volkerding askerden arkadaşınız sanırım; "anasının gözü" olduğunu bilecek kadar yakından tanıyorsunuz.

Reklamdan ve bağıştan bahsetmişsiniz. Özgür yazılım dünyasında (RedHat gibi ek destek sunan dağıtımları değil Slackware, Debian gibi dağıtımları düşünün) reklamın ne kadar yeri var? Patrick V. paraya sıkışmış olsa ve bunu bir bağış kampanyası olarak duyursa Firefox'un NYT reklamında olanlar olmaz mıydı? Bu kadar `numara'ya ne gerek var ki? Bence bu gibi bir durum için komplo teorisi üretmeye gerek yok. Olan başka durumlar olabilir, ancak bunun için yok.

Siz Patrick V.'nin iyileştiğini öğrenip rahatlamak istiyorsanız son yazısını ve güncellediği paketleri okuyun yeter :-)
0
librid
Ben de zaten Patrick V. dolandırıcı düzenbazın tekidir demiyorum. Keyif aldığı bir oyun oynadığını umuyordum. Biliyorsun artık yaşlanmaya başladı, sevenlerinin desteğini sınamak istemiş olabilir :)
0
dionysos
Vay be. Sizde gerçekten ilginç hikayeler var. Şimdi neredeyse Ajan Scully girecek içeriye :-)

Lütfen, bu gibi insanlar hakkında bunları konuşmanın hiç gereği yok.
0
librid
Kimin hakkında konuşup konuşmayacağımı belirlemek senin işin değil. Sadece yorum yap ve insanları aşağılama lütfen.
0
dionysos
Ne sizi aşağılamaya çalışıyorum ne de ne hakkında konuşacağınızı belirlemeye. "Yaşlandığı için sevenlerinin bağlılığını sınadı" demeniz çok ilginç değil mi sizce de? Bana ilginç geldi ve aklıma gelen o espriyi yaptım. Lütfen aşağılama olarak görmeyin.
0
FZ
Güzeeeel, şimdi slashdot'a benzemeye başladık işte.

Evet, yani Slackware ne ki, Volkerding kim ki, Slackware'in piyasa payı ne ki allah aşkına, destekleyen birkaç bin fanatik dışında, peh!

Bence de yani, internet üzerinden insanları manipüle ediyordur, nereden bileceğiz ne olduğunu, vs. vs.

Ya bu linuksçular çok duygusal ve çocuksu mu oluyorlar ne, vah vah... E tabii bütün gün öyle habire bir sürü yazılımı dağıtıma entegre edeceğim diye uğraş, saçları o yolda ağart, hayat mı bu, insan hastalanır tabii...

0
librid
Sayın Patrick V.'nin bir saçlarını uğrunda ağırtmasa bile çok yakından ilgilendiğib bir başka şey de Grateful Dead grubu. Şehir şehir konserlerini izleyerek elde ettiği konser kayıtlarının koleksiyonuna sahip bildiğim kadarı ile.
Özellikle belirtmek istiyorum Patrick V. hakkında hiçbir zaman kötü bir düşünceye sahip olmadım. Hastalık haberini öğrendiğimde üzüldüm ve iyileşme haberine sevindim. Diğer arkadaşların yorumları da konu hakkında daha çok bilgilenmemizi sağladı.
0
pinhanarch
sanirim slackware ve patrick icin düsünülmesi gereken son seydir bu.
bunca zaman nasil bir yol izledigi ortada. bu bile yeterli bu tarz bir düsünceden uzak kalabilmek icin.
0
mos
yahu zaten adam o kadar paraya sikissa boyle madik atacagina iki e-posta listesine ufak bir "yardim!" mesaji atar, voleyi vururdu.

0
Challenger
Bağış yapmaya kalkan yığınla insan oldu. Ama "benim paraya değil, doktora ihtiyacım var" demişti.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

ÖSS’den Çıkıp Bilgisayar Bilimlerine Gelin: Test Sürüşüne Bekliyoruz

FZ

“ÖSS bitti, sırada üniversite ve bölüm seçme telaşı var. Doğru kararı vermek için pek çok etkeni göz önünde bulundurmak gerekli. Gelecekteki kariyerini bilgisayar bilimleri üzerine kurmayı düşünen gençlerimizi 22 Temmuz Çarşamba günü test sürüşüne bekliyoruz. Bilgisayar bilimlerinin büyüleyici dünyasında kısa bir yolculuğa çıkmaya ve maceraya hazır mısınız?”



Kayıt yaptırmak için http://cs.bilgi.edu.tr

YouTube HD kalitesi ile izlemek için: http://www.youtube.com/watch?v=8vNcJ4sg2v8

Hayatın içindeki matematik

FZ

Gün geçmiyor ki "imkansız"ı mümkün kıldığını iddia eden bir haberle karşılaşmayalım sayın fazlamesai.net okuyucuları!

ZeoSync şirketi, tesadüfi bir veri setini (random data) yaklaşık 1:100 oranında sıkıştırabilen bir algoritma geliştirdiğini iddia ediyor.

Daha düz bir dille söylemek gerekirse adamlar diyorlar ki: Verin bize 100 MB büyüklüğünde herhangi bir dosya, bizim yazılım bunu evirip çevirip 1 MB boyuna indirsin, sonra silin 100 MB olan dosyanızı, canınız isteyince bizim algoritmaya sokun 1 MB, aynen 100 MB büyüklüğündeki orjinal dosyanızı size anında geri versin!

Kendi yorumlarıma geçmeden önce şirketin duyurusu ile ilgili kriptografi üstadı Bruce Schneier'in yorumlarına yer veren şu güzel makaleye bir göz atmanızı isterim.

UNUTMAYACAĞIZ!!!

polat

24 Ocak 1993‘te aracına konulan bombanın patlaması sonucu yaşamını yitiren gazeteci yazar Uğur Mumcu, bugün çeşitli etkinliklerle anılıyor.

3. Bilgisayar Günleri Yarışması

FZ

"Bilgi'de Bilgisayar Günleri" başlığı ile İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri bölümü tarafından düzenlenen ve tüm lise öğrencilerine açık olan etkinlik iki aşamalı yarışma bölümlerinden oluşacaktır. 22 Nisan 2006 tarihinde yapılacak olan ön eleme aşaması tüm katılımcılara açık olacaktır. Ön eleme sonunda ilk 30'a giren öğrenciler 13-14 Mayıs 2006 tarihlerinde Dolapdere kampüsünde uygulamalı bir dizi eğitimden sonra 2. aşama sınava alınacaklardır. Gelelim koşullara ve ödüllere...

OpenBSD 3.5, CARP, Ryan McBride

FZ

En güvenli işletim sistemlerinden biri olduğu iddia edilen OpenBSD´nin 3.5 numaralı son sürümü 1 Mayıs´ta kamuyouna sunulacak.

Bu bağlamdan CARP (Common Address Redundancy Protocol) ile uğraşmış ve pf (packet filter) konusunda da çalışmış OpenBSD geliştiricisi Ryan McBride ile gerçekleştirilmiş bir röportajı burada okuyabilirsiniz.

Röportajdan sonra da "oh be iyi ki böyle enteresan protokoller geliştirip bir de bir sürü abuk sabuk kurumla, bürokrasi ile kavga etmek zorunda kalmıyorum resmi bir port numarası alacağım" diye düşünerek rahatlayabilir ya da bambaşka bir bakış açısı ile niye bu tip şeylerle ugraşmadığınızı kendi kendinize sorarak hayıflanabilirsiniz. Seçim sizin.