Patrick Volkerding işinin başında

0
mos
Geçtiğimiz günlerde hastalığını öğrendiğimiz Slackware Linux'un babası Patrick Volkerding artık daha iyi.

Bir süredir Slackware GNU/Linux'un ve daha önemlisi Patrick'in akibeti merak konusuydu. Görünüşe göre bir şeyler yoluna girmeye başlamış.
Slackware-Current'in ChangeLog'una bakılırsa Patrick oldukça da mutlu. California'ya döndüğünü ve eskisinden daha iyi hissettiğini söyleyen Volkerding , bir kaç güncelleme yaptığının ve 10.1 sürümünün çıkmasının çok uzun sürmeyeceğinin müjdesini veriyor.

Görüşler

0
urxalit
Şükür kavuşturana. Geçmiş olsun..
0
librid
Ben bu hastalık olayına şüpheyle yaklaştım hep. Şöyle ki, Patrick V. oldukça anasının gözü bir insandır (iyi anlamda). Bu hastalık hikayesi ile bolca bağış toplayıp reklam yapmış olabilirdi. Elbette bu düşünceler ayıp şeyler ancak en azından hasta olmadığına kendinizi inandırıp rahatlamak açısından faydalı.
0
dionysos
Patrick Volkerding askerden arkadaşınız sanırım; "anasının gözü" olduğunu bilecek kadar yakından tanıyorsunuz.

Reklamdan ve bağıştan bahsetmişsiniz. Özgür yazılım dünyasında (RedHat gibi ek destek sunan dağıtımları değil Slackware, Debian gibi dağıtımları düşünün) reklamın ne kadar yeri var? Patrick V. paraya sıkışmış olsa ve bunu bir bağış kampanyası olarak duyursa Firefox'un NYT reklamında olanlar olmaz mıydı? Bu kadar `numara'ya ne gerek var ki? Bence bu gibi bir durum için komplo teorisi üretmeye gerek yok. Olan başka durumlar olabilir, ancak bunun için yok.

Siz Patrick V.'nin iyileştiğini öğrenip rahatlamak istiyorsanız son yazısını ve güncellediği paketleri okuyun yeter :-)
0
librid
Ben de zaten Patrick V. dolandırıcı düzenbazın tekidir demiyorum. Keyif aldığı bir oyun oynadığını umuyordum. Biliyorsun artık yaşlanmaya başladı, sevenlerinin desteğini sınamak istemiş olabilir :)
0
dionysos
Vay be. Sizde gerçekten ilginç hikayeler var. Şimdi neredeyse Ajan Scully girecek içeriye :-)

Lütfen, bu gibi insanlar hakkında bunları konuşmanın hiç gereği yok.
0
librid
Kimin hakkında konuşup konuşmayacağımı belirlemek senin işin değil. Sadece yorum yap ve insanları aşağılama lütfen.
0
dionysos
Ne sizi aşağılamaya çalışıyorum ne de ne hakkında konuşacağınızı belirlemeye. "Yaşlandığı için sevenlerinin bağlılığını sınadı" demeniz çok ilginç değil mi sizce de? Bana ilginç geldi ve aklıma gelen o espriyi yaptım. Lütfen aşağılama olarak görmeyin.
0
FZ
Güzeeeel, şimdi slashdot'a benzemeye başladık işte.

Evet, yani Slackware ne ki, Volkerding kim ki, Slackware'in piyasa payı ne ki allah aşkına, destekleyen birkaç bin fanatik dışında, peh!

Bence de yani, internet üzerinden insanları manipüle ediyordur, nereden bileceğiz ne olduğunu, vs. vs.

Ya bu linuksçular çok duygusal ve çocuksu mu oluyorlar ne, vah vah... E tabii bütün gün öyle habire bir sürü yazılımı dağıtıma entegre edeceğim diye uğraş, saçları o yolda ağart, hayat mı bu, insan hastalanır tabii...

0
librid
Sayın Patrick V.'nin bir saçlarını uğrunda ağırtmasa bile çok yakından ilgilendiğib bir başka şey de Grateful Dead grubu. Şehir şehir konserlerini izleyerek elde ettiği konser kayıtlarının koleksiyonuna sahip bildiğim kadarı ile.
Özellikle belirtmek istiyorum Patrick V. hakkında hiçbir zaman kötü bir düşünceye sahip olmadım. Hastalık haberini öğrendiğimde üzüldüm ve iyileşme haberine sevindim. Diğer arkadaşların yorumları da konu hakkında daha çok bilgilenmemizi sağladı.
0
pinhanarch
sanirim slackware ve patrick icin düsünülmesi gereken son seydir bu.
bunca zaman nasil bir yol izledigi ortada. bu bile yeterli bu tarz bir düsünceden uzak kalabilmek icin.
0
mos
yahu zaten adam o kadar paraya sikissa boyle madik atacagina iki e-posta listesine ufak bir "yardim!" mesaji atar, voleyi vururdu.

0
Challenger
Bağış yapmaya kalkan yığınla insan oldu. Ama "benim paraya değil, doktora ihtiyacım var" demişti.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Serbestyazilim.org.tr yenilendi...

vampire

serbestyazilim.org.tr yeni tasarımı ile konferans sitesi olarak açıldı. Kısa zaman sonra açılacak olan yazılım bülümünde ise SourceForge modeli ile Türkiye'de açık kodla geliştirilmiş yazılımlar ve bu yazılımların ortak olarak geliştirilebileceği olanaklar olacak.

Hatırlatmak gerekirse serbestyazilim.org.tr tarafından düzenlenen "1. Türkiye'de Linux ve Serbest Yazılım Konferansı" 7-8 Aralık tarihlerinde ODTÜ Kültür Kongre Merkezinde gerçekleşecek. Konferans sayfası

Konferansa bildirilerinizle, sunumlarınızla yada dinleyici olarak katılabilirsiniz. Konferansa destek olmak için sitede yayınlanan bannerları kullabilirsiniz.
Sevgi, Saygı Serbestyazılım...

del.icio.us artık Yahoo!'nun

Skeleton

Favorilerinizi saklayabileceğiniz, etiketliyebileceğiniz ve paylaşabileceğiniz bir ortam sağlayan del.icio.us Yahoo! tarafından satın alındı.

Çok yakında benzer bir hizmeti, Yahoo! My Web 2.0 BETA, duyuran Yahoo! bu dalda en popüler sitelerden biri olan del.icio.us'u da alarak bu tarz hizmetlere verdiği önemi göstermiş oldu.

Sitenin resmi blogundaki yazı için tıklayın

Google Code Jam 2003

FZ

Sıradışı programlama yeteneklerine mi sahipsiniz? Birkaç satırlık kod ile bilgisayara göbek attırabilir misiniz? Kodunuzun didik didik edileceğini bildiğiniz halde gayet güzel program yazabilir misiniz? O halde yeteneklerinizin hakkı ile ödüllendirileceği bir etkinlik için ısınma turlarına başlayın.

Google, dünyanın bilgi işlem yapısını yeniden yazacak yazılımcı avına çıktı. Google Code Jam 2003 yarışmasında bu tür programcıları bulmayı amaçlıyor. Bunu bir tür bol ödüllü bir iş görüşmesi olarak düşünün. İşe alınmasanız bile sırf katıldığınız için büyük bir para ödülü kazanma şansınız var.

Yarışma 18 yaşın üstündeki tüm Java, C++, C# veya VB.NET programcılarına açık. Bakalım kimin parmakları klavye üzerinde daha hızlı ve akıllıca dans edecek.

CloudBook ASUS Eee PC'ye Rakip Olabilecek mi?

desenturk

"Bilgisayar fiyatlarının ucuzlaması, internetle birlikte hayatın her noktasına sızan bu cihazların nimetlerinin daha çok insan tarafından kullanılması anlamına geliyor. Bu yüzden özellikle fakir nüfus için kritik önemde. Amerikan Everex firması da bu konuda kafa yoran firmalardan biri. Şirket 199 dolara sattığı TC2502 modelinin ardından geçtiğimiz günlerde sadece 900 gram ağırlığında ve 399 dolar etiketli taşınabilir bilgisayarı CloudBook'u tanıttı. 7 inç ekran, 30GB sabit disk ve 1,2 GHz işlemciye sahip modelin teknik ayrıntıları everex.com adresinde."

Bilinen En Büyük Asal Sayı

mascix

newscientist.com'un haberine göre; 26 yaşında, Amerika'da okuyan bir öğrenci, en büyük asal sayıyı bularak, matematik literatürüne geçti. Yeni sayımız 6,320,430 basamaklı bir sayı.
Editör'ün Notu: Teknik sorunlardan dolayı haberi mascix adına yollayan YuXeL'e teşekkürler.