AB´de Eğitime Türk İmzası

0
FZ
Avrupa Birliği'ne üye ülkelerde, üniversite öncesi eğitim için yeni bir sistem oluşturuluyor. 2009 yılında uygulanmaya başlayacak olan bilgisayar temelli eğitim sisteminin yazılımını ise Türk bilişimciler hazırlıyor.

Altıncı Çerçeve Programı kapsamında uygulanması öngörülen proje çokkültürlü, çokdilli bir ülkeler topluluğu haline gelecek AB bünyesindeki ülkelerde eğitim alanında bu farklık nedeniyle ortaya çıkabilecek sorunları çözmeyi hedefliyor.
54 ay sürecek 15 milyon euro (23.8 trilyon TL) maliyetli projede Siemens Business Services Türkiye e-öğrenme merkezinin dışında birçok Avrupa üniversitesi de bulunuyor.

Alman iletişim devi Siemens Business Services'in tüm dünyadaki e-öğrenim merkezi olan Ankara ODTÜ (Ortadoğu Teknik Üniversitesi) Teknopark'taki merkezdeki 70 kişi bu projede görev alacak. Personelinin yaş ortalaması 28 olan Simens Business Services'da direktör Ahmet Eti en yaşlı kişi.

Siemens Business Services e-öğrenme merkezinin projedeki ortakları arasında University of London Institute of Education, University of Gratz (Avusturya), Trinity College (İrlanda), DFKI (Alman Yapay Zekâ Enstitüsü), Labaratory of Mixed Realities (sanal gerçeklik üzerine çalışan bir Alman eğitim kurumu) ve Yunanistan'dan Pire Üniversitesi de var.

Detaylı bilgi için: http://www.radikal.com.tr/veriler/2003/08/10/haber_84614.php

Görüşler

0
tongucyumruk
Hmm... merak ettim doğrusu, acaba bu proje hangi platformda, nasıl standartlar kullanılarak geliştirilecek? Avrupa'daki gitgide artan özgür yazılım eğilimini gözönüne alırsak bu platformun özgür yazılımlar üzerine kurulması muhtemel gözüküyor. Öte yandan arkada Siemens gibi bir büyük firmanın bulunması da tamamen kapalı platformlara yönelme olasılığını aklıma getiriyor.
0
mentat
oncelikle benim bildigim altinci cerceveye turkiye ancak varolan projelere eklemlenebiliyor. kendi basina bir turk grup ben su projeyi yapicam diye oneri getiremiyor. bu da projelerin finansmanindan ve yapilacak islerden belli oranda pay alma ve destek verme anlamina geliyor. yanlisim varsa duzeltin. benim anladigim siemens grubu baska bir enstitunun main contractor oldugu bir projeye eklemlenmeyi basarmis. buna benzer pekcok projeye bildigim turkiyedeki universitelerin cogu basvurdular, sonuclarsa yeni aciklandi. yani bu turk yazilimcilarinin avrupa avrupa duy sesimizi basarisindan ote normal bir durum. ve zate 15 milyon euro da eu projeleri icin ortalamanin biraz uzerinde ama normal bir rakam. zate bu kadar para oldugu icin herkes (tum avrupa) hummali bi sekilde proje uydurmaya kasiyor. cikan proceler ne kadar guncel kullanima yansiyor pek emin/iyimser degilim.. ha tabi sbs'e hayirli olsun, guzel bir proce hatta, basari da ayni zamanda.. sadece abartmadan tebrik etmek lazim die dusundum..
0
zeux
RFCler [www.networksorcery.com]

Cengiz Alaettinoglu [www.isi.edu] kimdir lakin linklerin bir kismi calismamakta...

BGP Configuration from the IRR [www.isi.edu] (made with StarOffice...) boyleside var...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Lale

anonim

Lale, yabancı terimlerin dilimizdeki karşılıklarına en kolay şekilde ulaşabilmek için tasarlanmış bir dizin uygulamasıdır.

İsterseniz bu adresten indirip kullanabilirsiniz.

Fakat uyaralım, sözkonusu uygulama, Serbest Yazılım ürünü değildir, haber isimsiz bir kullanıcı tarafından gönderilmiştir, yazılımın içinde içinde ne bulunduğu belli değildir, deneyip denememek size kalmıştır.

Serbest Yazılımlar ve diğerleri konusunda neden ısrar ettiğimizi bir kez daha düşünün...

Egzost´lu bilgisayar olur mu demeyin!

conan

Bu da düşünülmüş ve benim gibi bilmem kaç tane bilgisayarı olup fan sesinden delirenler ya da sistem odaları bilgisayarlardan dolayı çok ısınanlar için Bilgisayar Egzostu icat edilmiş. Egzost sistemini bilgisayarı arkasına verip diğer ucunu da duvar boşluğuna monte ediyorsunuz. Yani ise yarar mı bilemiyorum ama yine de ilginç bir görüntü :) Duvara monte edilmiş bilgisayarlar!

Türk Hava Kuvvetleri Bilgi Sistemi (HvBS)

erolsoyoz

Türk Savunma sanayinin önemli kuruluşları arasında yer alan Havelsan, önemli bir tedarik projesine daha imza atmayı başardı. Türkiye'nin en büyük tümleşik komuta kontrol bilgi sistemi olarak bilinen "Hava Kuvvetleri Bilgi Sisteminin (HvBS)" kabulü, 25 Aralık 2007 tarihinde Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu'nun katılımıyla gerçekleştirildi. Havelsan mühendisleri tarafından geliştirilen bilgi sistemi ile Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın etkinliğinin büyük oranda arttırılması hedefleniyor.

My-SQL VS Oracle

ganzo66

My-SQL, anlatmaya ne gerek, Oracle, bunuda anlatmaya gerek yok herhalde. Linux ve open source herdem güzel ortamlar. Biliyor muydunuz ki Oracle'ın şu sıralar en çok çekindiği veritabanı My-SQL... Oracle 8i'den başlayarak Linux ortamına kendini yerleştirmeye çalışıyor. Ama daha dün dünyaya gelmiş olan My-SQL Oracle'ın dizlerini titretiyor.
Bir yandan Caldera ile anlaşma yaparak, bir yandan da 9i ile ortamın sıcaklığını arttırarak ve son olarak development açısından Oracle bedava dağıtarak My-SQL'i sıkıştırmaya çalışıyor. Bence nafile; My-SQL'in hitap ettiği ortam, PHP ile bütünleşmesi, kullanım kolaylıkları ve tabiiki daha az bug'ı ile herhangi bir şey olması mümkün değil.
Aslında burada amaç, "open source ruhunu" open source ruhuna yakın görünerek yıkmaya çalışmaktır. Yapılmaya çalışan işin tek bir adı vardır, "Rabbena hep bana"...

500$'a Linux Laptop!

malkocoglu_2

ABD'nin en büyük mağaza zincirlerinden Walmart'ın sitesi Walmart.com, $500'lık bir dizüstü bilgisayar modelini kataloguna ekledi. Bilgisayar Linspire'ın Linux sistemi ile yüklenmiş olarak geliyor ve iddialara göre şu anda piyasadaki en ucuz dizüstü bilgisayar. Bilgisayar 1.0 GHz, 128 MB RAM ve 30 GB hard disk içeriyor.

http://www.desktoplinux.com/news/NS7710891606.html