AB´de Eğitime Türk İmzası

0
FZ
Avrupa Birliği'ne üye ülkelerde, üniversite öncesi eğitim için yeni bir sistem oluşturuluyor. 2009 yılında uygulanmaya başlayacak olan bilgisayar temelli eğitim sisteminin yazılımını ise Türk bilişimciler hazırlıyor.

Altıncı Çerçeve Programı kapsamında uygulanması öngörülen proje çokkültürlü, çokdilli bir ülkeler topluluğu haline gelecek AB bünyesindeki ülkelerde eğitim alanında bu farklık nedeniyle ortaya çıkabilecek sorunları çözmeyi hedefliyor.
54 ay sürecek 15 milyon euro (23.8 trilyon TL) maliyetli projede Siemens Business Services Türkiye e-öğrenme merkezinin dışında birçok Avrupa üniversitesi de bulunuyor.

Alman iletişim devi Siemens Business Services'in tüm dünyadaki e-öğrenim merkezi olan Ankara ODTÜ (Ortadoğu Teknik Üniversitesi) Teknopark'taki merkezdeki 70 kişi bu projede görev alacak. Personelinin yaş ortalaması 28 olan Simens Business Services'da direktör Ahmet Eti en yaşlı kişi.

Siemens Business Services e-öğrenme merkezinin projedeki ortakları arasında University of London Institute of Education, University of Gratz (Avusturya), Trinity College (İrlanda), DFKI (Alman Yapay Zekâ Enstitüsü), Labaratory of Mixed Realities (sanal gerçeklik üzerine çalışan bir Alman eğitim kurumu) ve Yunanistan'dan Pire Üniversitesi de var.

Detaylı bilgi için: http://www.radikal.com.tr/veriler/2003/08/10/haber_84614.php

Görüşler

0
tongucyumruk
Hmm... merak ettim doğrusu, acaba bu proje hangi platformda, nasıl standartlar kullanılarak geliştirilecek? Avrupa'daki gitgide artan özgür yazılım eğilimini gözönüne alırsak bu platformun özgür yazılımlar üzerine kurulması muhtemel gözüküyor. Öte yandan arkada Siemens gibi bir büyük firmanın bulunması da tamamen kapalı platformlara yönelme olasılığını aklıma getiriyor.
0
mentat
oncelikle benim bildigim altinci cerceveye turkiye ancak varolan projelere eklemlenebiliyor. kendi basina bir turk grup ben su projeyi yapicam diye oneri getiremiyor. bu da projelerin finansmanindan ve yapilacak islerden belli oranda pay alma ve destek verme anlamina geliyor. yanlisim varsa duzeltin. benim anladigim siemens grubu baska bir enstitunun main contractor oldugu bir projeye eklemlenmeyi basarmis. buna benzer pekcok projeye bildigim turkiyedeki universitelerin cogu basvurdular, sonuclarsa yeni aciklandi. yani bu turk yazilimcilarinin avrupa avrupa duy sesimizi basarisindan ote normal bir durum. ve zate 15 milyon euro da eu projeleri icin ortalamanin biraz uzerinde ama normal bir rakam. zate bu kadar para oldugu icin herkes (tum avrupa) hummali bi sekilde proje uydurmaya kasiyor. cikan proceler ne kadar guncel kullanima yansiyor pek emin/iyimser degilim.. ha tabi sbs'e hayirli olsun, guzel bir proce hatta, basari da ayni zamanda.. sadece abartmadan tebrik etmek lazim die dusundum..
0
zeux
RFCler [www.networksorcery.com]

Cengiz Alaettinoglu [www.isi.edu] kimdir lakin linklerin bir kismi calismamakta...

BGP Configuration from the IRR [www.isi.edu] (made with StarOffice...) boyleside var...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

FreeBSD Çekirdek (Core) Geliştirme Ekibi ile Röportaj

FZ

Karşınızda çekirdek FreeBSD yazılım uzmanları ile yapılmış bir röportaj. Wes Peters, Greg Lehey and M. Warner Losh ve Scott Long ile konuşulan konular arasında şunlar var: Sun Microsystems tarafından desteklenen Java port´u, Linux ile rekabet, 5.x sürümü ve diğer UNIX sistemlerle kıyaslamalar, yeni dosya sistemi UFS2, XFree86 uygulaması, SCO ve UNIX ile ilgili fikri mülkiyet meseleleri. Eğer öyle ya da böyle UNIX uyumlu herhangi bir işletim sistemi ile muhatapsanız (ya da MS Windows üzerinde TCP/IP kullanıyorsanız :-P) bu röportajı mutlaka okumalısınız.

Tcl/Tk 8.5 Çıktı

anonim

Açık kaynak kodlu betik dillerinin atası Tcl/Tk nın kararlı yeni sürümü 8.5 duyuruldu. Yeni sürüm TCL dili için birçok güncelleme ve performans iyileştirmesinin yanında popüler grafik arayüz kütüphanesi TK için de yeni arayüz bileşenleri ve yeni bir tema sistemi gibi birçok yenilik içeriyor. Bilgi ve kaynak kodları aşağıdaki adreslerde:

http://www.tcl.tk
http://www.sourceforge.net

CISCO Türkiye'nin Dönüşümü İçin 275.000.000$ Yatırım Yapacak

FZ

Cisco Türkiye'de bilişim teknolojilerine 275 milyon $ yatırım yapmayı planladığını açıkladı. Bu Orta ve Doğu Avrupa genel planının içinde yer alıyor. Yatırım genel olarak leasing ve finans, eğitim, insan kaynakları alanlarında yapılacak. John Chambers bugün Tayyip Erdoğan ile Türkiye'nin bilişim teknolojileri konusunda eğitimi ve bu teknolojileri daha iyi kullanarak global alanda daha rekabetçi bir ülke haline gelmesi konusunda görüsmüşler.

Detaylar Cisco Systems to Invest Up to US $275 Million (TRY 400 million) in Turkey Over Next Five Years ve Paul Mountford Outlines Cisco Plans to Invest in Turkey's Transformation başlıklı haberlerde mevcuttur.

Adobe SWF ve FLV nin kodlarını açtı.

anonim

Adobe sitesinde yaptığı açıklama ile SWF ve FLV dosya biçiminin kodlarını açtığını açıkladı.

Türkiye'deki Bilişim Şirketleri

ahmetozdemir

Pardus Proje Yöneticisi Doç. Dr. Erkan Tekman, İnternet Haftası kapsamında 13 Nisan’da Ankara’da düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'deki bilişim şirketlerinin kendi ürün ve çözümleri yerine tamamen ithal ürün ve çözümler kullandıklarını, bunun da yerli bilişim şirketlerinin gelişmesine ket vurduğunu söyledi. Haberin ayrıntıları burada.