AB´de Eğitime Türk İmzası

0
FZ
Avrupa Birliği'ne üye ülkelerde, üniversite öncesi eğitim için yeni bir sistem oluşturuluyor. 2009 yılında uygulanmaya başlayacak olan bilgisayar temelli eğitim sisteminin yazılımını ise Türk bilişimciler hazırlıyor.

Altıncı Çerçeve Programı kapsamında uygulanması öngörülen proje çokkültürlü, çokdilli bir ülkeler topluluğu haline gelecek AB bünyesindeki ülkelerde eğitim alanında bu farklık nedeniyle ortaya çıkabilecek sorunları çözmeyi hedefliyor.
54 ay sürecek 15 milyon euro (23.8 trilyon TL) maliyetli projede Siemens Business Services Türkiye e-öğrenme merkezinin dışında birçok Avrupa üniversitesi de bulunuyor.

Alman iletişim devi Siemens Business Services'in tüm dünyadaki e-öğrenim merkezi olan Ankara ODTÜ (Ortadoğu Teknik Üniversitesi) Teknopark'taki merkezdeki 70 kişi bu projede görev alacak. Personelinin yaş ortalaması 28 olan Simens Business Services'da direktör Ahmet Eti en yaşlı kişi.

Siemens Business Services e-öğrenme merkezinin projedeki ortakları arasında University of London Institute of Education, University of Gratz (Avusturya), Trinity College (İrlanda), DFKI (Alman Yapay Zekâ Enstitüsü), Labaratory of Mixed Realities (sanal gerçeklik üzerine çalışan bir Alman eğitim kurumu) ve Yunanistan'dan Pire Üniversitesi de var.

Detaylı bilgi için: http://www.radikal.com.tr/veriler/2003/08/10/haber_84614.php

Görüşler

0
tongucyumruk
Hmm... merak ettim doğrusu, acaba bu proje hangi platformda, nasıl standartlar kullanılarak geliştirilecek? Avrupa'daki gitgide artan özgür yazılım eğilimini gözönüne alırsak bu platformun özgür yazılımlar üzerine kurulması muhtemel gözüküyor. Öte yandan arkada Siemens gibi bir büyük firmanın bulunması da tamamen kapalı platformlara yönelme olasılığını aklıma getiriyor.
0
mentat
oncelikle benim bildigim altinci cerceveye turkiye ancak varolan projelere eklemlenebiliyor. kendi basina bir turk grup ben su projeyi yapicam diye oneri getiremiyor. bu da projelerin finansmanindan ve yapilacak islerden belli oranda pay alma ve destek verme anlamina geliyor. yanlisim varsa duzeltin. benim anladigim siemens grubu baska bir enstitunun main contractor oldugu bir projeye eklemlenmeyi basarmis. buna benzer pekcok projeye bildigim turkiyedeki universitelerin cogu basvurdular, sonuclarsa yeni aciklandi. yani bu turk yazilimcilarinin avrupa avrupa duy sesimizi basarisindan ote normal bir durum. ve zate 15 milyon euro da eu projeleri icin ortalamanin biraz uzerinde ama normal bir rakam. zate bu kadar para oldugu icin herkes (tum avrupa) hummali bi sekilde proje uydurmaya kasiyor. cikan proceler ne kadar guncel kullanima yansiyor pek emin/iyimser degilim.. ha tabi sbs'e hayirli olsun, guzel bir proce hatta, basari da ayni zamanda.. sadece abartmadan tebrik etmek lazim die dusundum..
0
zeux
RFCler [www.networksorcery.com]

Cengiz Alaettinoglu [www.isi.edu] kimdir lakin linklerin bir kismi calismamakta...

BGP Configuration from the IRR [www.isi.edu] (made with StarOffice...) boyleside var...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Katrina Felaketi Sonrası Yardım Mı İstiyorsun, O Halde MS Windows ve IE Yükle!

FZ

New Orleans'tan kurtulabilenler çok büyük mücadele verdiler ve hayatlarını düzene koymaya çalışırken de işleri çok kolay olmayacak. Pek çok felaket mağduru için iyileşme süreci federal yardıma kaydolmayı gerektiriyor.

IBM Yazılım Akademisi ilk mezunlarını verdi

auselen

Akademi kapsamında yapılan yazılım yarışmasında en iyi 3 proje, Galatasaray, Dokuz Eylül ve Sabancı Üniversitelerinden çıktı.

IBM Türk’ün geleceğin yazılımcılarını yetiştirmek üzere Ekim 2007’de başlattığı “IBM Yazılım Akademisi”nin 2007-2008 öğrenim yılı, kapsamlı eğitim, proje geliştirme ve yazılım yarışması aşamalarından sonra sona erdi.

Minik hikayeler, linkler... [1]

conan

Madem uzun zamandır oturup da bir şeyler yazamıyorum, bari ilginç bulduğum haberleri derleyeyim de minik başlıklarla linkleyeyim diye düşündüm.

Gerçi bu tip haberlerin çoğu burada türkçe olarak çevrilip ya da link gösterilip yazılıyor ama yine de denemeye değer. Beğenilirse devam ederim, beğenilmezse de arşivde örnek kalır ;)

Gönüllü Çevirmenler Topluluğu İşbaşında

FZ

Gönüllü Çevirmenler Topluluğu genel ağ (internet) ortamındaki yabancı kaynakların özellikle bilişim ile ilgili olanlarının Türkçe'ye çevrilmesi ve Türk ulusunun hizmetine sunulmasını amaçlayan tamamen gönüllülük esasına dayanan bir topluluktur.

Topluluğun forumunda kişiler çevrilmesini istediği siteyi bildirirler. Sitenin topluluğun amaçlarına uygunluğu denetlendikten sonra uygun görülürse çeviri için çalışmalara başlanır. Sonra sitenin çevirisinin bitirilmesi için hedef süre belirlenir. Bu hedef süre doğrultusunda her gönüllü çeviri çalışmalarına başlar. Site çevirisi tamamlandıktan sonra oluşturulan küçük bir denetleme topluluğu tarafından yazılar Türkçe kurallarına uygunluk ve yabancı kelime kullanımı açısından denetlenir. Hatalar düzeltildikten sonra kullanıma sunulur.

Patentler ve Özgür Yazılımın Yaptırım Gücü Üstüne

FZ

Dünyanın en büyük e-öğretim yazılımı firmalarından Blackboard, geçen sene bir patent almış ve bunu aldıktan kısa bir süre sonra hemen rakiplerinden birine dava açmıştı. Söz konusu patent "çeşitli ders içeriğine erişim için yetkilendirme" gibi çok teknolojik yenilikleri de içeriyordu.

Blackboard'un patent alır almaz dava açması sadece ticari rakiplerini etkilemekle kalmamış aynı zamanda Moodle gibi açık kodlu ve özgür yazılım olarak geliştirilen e-öğretim projelerini de tehdit eder hale gelmişti. Özgür yazılım dünyasının buna tepkisinin ne kadar güçlü olacağı merak konusu idi.