AB´de Eğitime Türk İmzası

0
FZ
Avrupa Birliği'ne üye ülkelerde, üniversite öncesi eğitim için yeni bir sistem oluşturuluyor. 2009 yılında uygulanmaya başlayacak olan bilgisayar temelli eğitim sisteminin yazılımını ise Türk bilişimciler hazırlıyor.

Altıncı Çerçeve Programı kapsamında uygulanması öngörülen proje çokkültürlü, çokdilli bir ülkeler topluluğu haline gelecek AB bünyesindeki ülkelerde eğitim alanında bu farklık nedeniyle ortaya çıkabilecek sorunları çözmeyi hedefliyor.
54 ay sürecek 15 milyon euro (23.8 trilyon TL) maliyetli projede Siemens Business Services Türkiye e-öğrenme merkezinin dışında birçok Avrupa üniversitesi de bulunuyor.

Alman iletişim devi Siemens Business Services'in tüm dünyadaki e-öğrenim merkezi olan Ankara ODTÜ (Ortadoğu Teknik Üniversitesi) Teknopark'taki merkezdeki 70 kişi bu projede görev alacak. Personelinin yaş ortalaması 28 olan Simens Business Services'da direktör Ahmet Eti en yaşlı kişi.

Siemens Business Services e-öğrenme merkezinin projedeki ortakları arasında University of London Institute of Education, University of Gratz (Avusturya), Trinity College (İrlanda), DFKI (Alman Yapay Zekâ Enstitüsü), Labaratory of Mixed Realities (sanal gerçeklik üzerine çalışan bir Alman eğitim kurumu) ve Yunanistan'dan Pire Üniversitesi de var.

Detaylı bilgi için: http://www.radikal.com.tr/veriler/2003/08/10/haber_84614.php

Görüşler

0
tongucyumruk
Hmm... merak ettim doğrusu, acaba bu proje hangi platformda, nasıl standartlar kullanılarak geliştirilecek? Avrupa'daki gitgide artan özgür yazılım eğilimini gözönüne alırsak bu platformun özgür yazılımlar üzerine kurulması muhtemel gözüküyor. Öte yandan arkada Siemens gibi bir büyük firmanın bulunması da tamamen kapalı platformlara yönelme olasılığını aklıma getiriyor.
0
mentat
oncelikle benim bildigim altinci cerceveye turkiye ancak varolan projelere eklemlenebiliyor. kendi basina bir turk grup ben su projeyi yapicam diye oneri getiremiyor. bu da projelerin finansmanindan ve yapilacak islerden belli oranda pay alma ve destek verme anlamina geliyor. yanlisim varsa duzeltin. benim anladigim siemens grubu baska bir enstitunun main contractor oldugu bir projeye eklemlenmeyi basarmis. buna benzer pekcok projeye bildigim turkiyedeki universitelerin cogu basvurdular, sonuclarsa yeni aciklandi. yani bu turk yazilimcilarinin avrupa avrupa duy sesimizi basarisindan ote normal bir durum. ve zate 15 milyon euro da eu projeleri icin ortalamanin biraz uzerinde ama normal bir rakam. zate bu kadar para oldugu icin herkes (tum avrupa) hummali bi sekilde proje uydurmaya kasiyor. cikan proceler ne kadar guncel kullanima yansiyor pek emin/iyimser degilim.. ha tabi sbs'e hayirli olsun, guzel bir proce hatta, basari da ayni zamanda.. sadece abartmadan tebrik etmek lazim die dusundum..
0
zeux
RFCler [www.networksorcery.com]

Cengiz Alaettinoglu [www.isi.edu] kimdir lakin linklerin bir kismi calismamakta...

BGP Configuration from the IRR [www.isi.edu] (made with StarOffice...) boyleside var...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Birleşik Devletler Bölgesel Güvenlik Departmanı, Linux ve Oracle dedi!

redial

27 Ocak 2003, Pazartesi - [ 14:16 ]
Newsforge.com, Tina Gasperson
Birlesik Devletler Bölgesel Güvenlik Departmanı (www.dhs.gov) birkaç aydır Windows 2000 üzerinde çalıştırmakta olduğu sunucularını geçen hafta Linux üzerindeki Oracle ortamına geçirdi.

Uzmanlar bu değişikliğin geçtiğimiz hafta Internet'i Çalkalayan "Slammer" adındaki MS SQL Server virüsüne karşı bir tepki olmayabileceğini söylüyor. Netcraft, değişikliğin 24 ve 25 Aralık tarihlerinde meydana geldiğini belirtiyor.

27. MADDE

esse

RTÜK Yasa Tasarısı'na Anayasa Komisyonu'nda eklenen bir madde Türk internet dünyasını ayağa kaldırdı...

Tasarı ile internet 5680 sayılı Basın Kanunu kapsamına alındı. İnternet ortamını gazete ve dergi olarak kabul eden RTÜK Yasa Tasarısı ile internet dünyası şöyle düzenlenecekmiş...

Slashdot CSS tasarım yarışması!

larweda

www.slashdot.org sitesinin editörü CmdrTaco, Slasdot'a yeni bir yüz ve tasarım için herkese açık bir tasarım yarışması açıkladı. Şu anki SlashCode'a uyumlu olacak (şu anki CSS altyapısı ile aynı formatı kullanacak tasarımların katılabileceği yarışmanın bir de dizüstü bilgisayar hediyesi var.
İlgilenenler buraya.

4.500.000 € Bedelindeki Özgür Yazılım Zaferi

FZ

Erkan Tekman'ın blogunda geçtiği habere göre:

Bakanlığın yaklaşık 4,5 milyon € değerinde Microsoft lisansı alımı için Şubat ayında açtığı ihale, yine Bakanlık tarafından iptal edildi. Dernek, ihale şartnamesinin yalnızca tek bir üreticinin 11 dağıtıcısını kapsadığını ve ilgili yasanın "Kamu kurumları yazılım satın alırken özgür yazılım dahil tüm seçenekleri değerlendirmeli" hükmüne aykırı olduğunu belirterek ihalenin iptali için mahkemeye başvurmuştu. Bakanlık, mahkemenin konuyu görüşmesini ve bir karar almasını beklemeden geri adım attı. Dernek bu durumu, bilgiye özgür erişim (açık formatlar), güvenilir teknolojilerin kullanımı (özgür yazılım) ve kamu parasının vatandaşlar yararına harcanması açısından tarihi bir zafer olarak niteliyor. Derneğin icraatları devam edecek...

Turing Ödülünü İlk Kez Bir Kadın Kazandı

FZ

IBM'in ilk kadın üyesi olan eski matematik öğretmeni Frances E. Allen bu hafta bilgi işlem dünyasının en prestijli ödüllerinden biri olan A. M. Turing Ödülünü aldı. Allen bu ödülü alan ilk kadın. Kendisi ile bir çiftlikte büyümenin nasıl bir şey olduğu, kadınların teknolojideki rolü ve ödül parasını nasıl kullanacağı hakkında Deborah Perelman'ın yaptığı 1 Mart 2007 tarihli eWeek.com röportajının Türkçe çevirisini yazının devamında okuyabilirsiniz.