Yazılım Patentleri Protestosu Etkili Oldu

0
FZ
1 Eylül´de AB Parlamentosu'nda oylanması planlanmış olan Yazılım Patentleri yasa tasarısı dünya çapındaki protestolar yüzünden ertelendi.

FM sitesinin de destek verdiği protesto sonucunda dünya çapında pek çok büyük web sitesi belli bir süreliğine gönüllü olarak kendilerini kapattılar ve anasayfalarından patent yasasını protesto ettiklerini belirten duyurular yayınladılar.

Bu konuda hassasiyet gösteren herkese teşekkürler. Konu ile ilgili detaylı bilgiye bu adresten erişebilirsiniz.

Görüşler

0
conan
Kaybettik :( Patent yasasi kabul edildi :(
Cok uzgunum, artik uzgunlugumu bile patentleyip bana satabilirler...
0
FZ
Bu garip yasanın ne derece suistimal edileceğini hep birlikte göreceğiz. :(
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

DDJ Programlamada Mükemmelik Ödülü : P.J. Plauger

FZ

Yirmi yılı aşkın süredir yayınlanan Dr. Dobb's Journal dergisinin bu seneki "Programlamada Mükemmelik Ödülü"nü P.J. Plauger aldı.

Dr. Plauger, 80'li yıllarda X3J11 komitesinde çalıştı. Söz konusu komite ANSI C standardının geliştirilmesinden sorumlu idi. Çalışmalarına devam eder Dr. Plauger daha sonra ISO C ve C++ standartlarının oturtulmasında da önemli rol oynadı.

Bu süre esnasında Bell Laboratuvarlarında profesyonel olarak çalışan Plauger 10 yılı aşkın bir süre "The C/C++ User's Journal"ın editörlüğünü yaptı. Plauger'in yazdığı ya da katkıda bulunduğu kitaplar arasında şunlar sayılabilir: Elements of Programming Style and Software Tools in Pascal, The Standart C Library; Programming on Purpose, The Standart Template Library.

Dr. Plauger aynı zamanda 30 yılı aşkın süredir bilimkurgu yazarlığı da yapıyor. Yazdığı kısa öyküler "Analog" ve "Galaxy" dergilerinde yayınlandı.

Bilgi Üniversitesi – Novell İşbirliği

sametc

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Novell'in Türkiye'deki tek Yetkili Test ve Eğitim Merkezi oluyor. Bu işbirliğiyle Novell'in tüm sertifika sınavları ve eğitimleri İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından verilecek.

Türkiye'nin StackOverflow'u Açıldı

anonim

Türkiyenin bilişim sektörü sevdalılarını birleştirmeyi amaçlayan, dertlerine deva olayı hedefleyen site sonsuzdongu.net ilk sürümü ile yayına girdi. Site üzerinden şu anda istediğiniz soruları sorabiliyor veya cevap yazabiliyorsunuz. www.sosuzdongu.net

`Bilgisayar Bilimleri´ eğitim gönüllüleri aranıyor

butch

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri bölümü tarafından, lise öğretmenlerine ve öğrencilerine yönelik programlama eğitimi ve yarışması düzenlenecektir.

Böyle bir girişimde gönüllü olarak yer almak ister misiniz?

Casper Bilgisayarın 40.000.000$'lık Tesisi Açıldı

FZ

Casper’ın, 40 milyon $ yatırımla gerçekleştirilen yeni üretim tesisi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından resmen hizmete açıldı. Başbakan'ın start verdiği tesisin hizmete girmesi ve yeniden yapılanma çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte Casper, bilgisayar pazarındaki bölgesel rekabette yerini almaya hazırlanıyor.