ahmetozdemir

ahmetozdemir


0 takip ediyor | 0 takip ediliyor


Bilgi alanları


İlgi alanları

Borland IDE tool'larını Sonunda Sattı ( 2)

Haberde bir eksiklik var. Bunun için herkesten özür diliyorum.

Aslında bahsedilen araçlar(delphi,C++ Builder, JBuilder gibi) codegear şirketi kurularak buna devredilmişti. 2 yıldır codegear araçların güncel sürümlerini piyasaya sürüyordur.
Bahsedilen satın alma aslında codegear'ın Embarcadero Technologies satışıdır.

Umarız bundan sonrada developer'ların işini kolaylaştıran ürünleri geliştirmeye devam ederler.

EXCEL 2007 Hesabı: 850 * 77.1 = 100,000 ( 16)

benzer sorunlar yine haber yapılmıştı burda.

MEB’den şaşırtan cevap: Açık kaynak kodlu program kullanamazsınız! ( 10)

bakanlık bir çok teşkilattan oluşuyor. eğitim-öğretimle ilgli biriden fazla birim var(ilköğretim genel müdürlüğü,orta öğretim genel müdürlüğü,meslek eğitim genel müdürlüğü gibi.). bunların yaptığı ihalelerin bazıları dünya bankası destekli(yeni kurulan bilişim sınıfları gibi.) ve bu sınıflarda win xp kurulu pc'ler var.
2004 yılında bill gates türkiye'ye geldiğinde meb'le bazı antlaşmalar yapılmıştı. bunların neleri kapsadığı tam olarak belli değil. ancak yeni kurulan hiçbir labartuarda winxp dışında bir işletim sistemi kurulu gelmedi şimdiye kadar.
meb'in eğitim teknolojileriyle ilgili birimi(eğitim teknolojileri genel müdürlüğü) ise sadece microsoft'a sırtlarını dayamadıkları ve ıbm,oracle gibi büyük şirketlerinde yazılımlarını kullandıklarını duymuştum. ancak açık kaynağa ne kadar destek veriyorlar bu biraz muğlak.
not: bu haberde yazılımı geliştiren kişi acaba nereye bakanlığın hangi birimine müracat ediyor bu da önemli.

Adobe Türkiye ( 41)

şaka galiba... opera 9.22'de de çalışmıyor.

PHP4 Rafa Kalkıyor ( 2)

bundan sonra php 6'nın geliştirilmesi için daha fazla uğraşacaklar.

`Bilgisayar Bilimleri´ eğitim gönüllüleri aranıyor ( 14)

Ülkemizde genel liselerde seçmeli ders olarak Bilgisayar II dersi var ve kapsamı burada verilmiş. Ama ne meslek liselerinde ne de genel liselerde Schema anlatılan ders yok.

Video: Smalltalk, bir video, bir IDE ya da test-driven development üstüne... ( 2)

.NET ve C# gelişitiricileri şefi Anders Hejlsberg C# geliştiriken Smalltalk ve Modula 2 gibi nesne yönelimli dilleride incelediklerini söylemişti.

IBM'den Oracle'a: Açık Kaynak'ı Satın Alamazsın! ( 10)

IBM ile nazi bağlantısı haberine buradan ulaşabilirsiniz.

Freemind Türkçe! ( 27)

FreeMind'da birşeyler yapmak istediğinizda belli bi ön çalışma yapmanız gerekiyor. Yani bu ön çalışma anlatacağınız veya haritasını yapacağınız konuyla ilgili. Anahtar kelime nedir. Gruplanacak başlıklar neler. Bunlarla ilgili resimlerin elde edilmesi gibi bazı ön çalışma yapmanız gerekir.

FreeMind kullanarak bizden bilgisayarı tanıtmamız istendiğini varsayalım. Burada şöyle bir yöntem izleyebiliriz. Bilgisayrı Giriş ve çıkış aygıtları olmak üzere iki gruba ayıralım. Haritamızın tam ortasına da İşlemci ve Belleği yerleştirelim. Bu haritayı resimlerle destekleyip , farklı renklerde yazılar kullanarak hazırlanmalıyız. Örneğin depolama birimleri altındaki aygıtlar yeşil, yazıcı veya monitör gibi aygıtlar mavi olursa tam bir harita tesis etmiş oluruz.

Sanırım sizin bu konuda biraz örneğe ihtiyacınız var. Bu linki ziyaret edip örneklere bakarsanız FreeMind hakkındaki düşünceniz biraz daha netleşecektir. Ayrıca başlangıçta bu bilgilerde çok işimize yarayacak.

Tablolama Yazılımları: Kötü Bir Alışkanlık Mı? ( 8)

Genel olarak spreedsheet programlarında görülen hataların anlatıldığı site bura. Excel 2000 ve 2003 bulunan hatalardan bahsedilen site ise bu. burada ise excel'in istatistik işlemlerinde büyük bir poblem olduğunu anlatılmış.

Tablolama Yazılımları: Kötü Bir Alışkanlık Mı? ( 8)

İstatistik işlemlerinde excel kullanımı aslında zaman ve kullanım kolaylığı açısından çok uygun değil. Özellikle ülkemizde bu konuda SPSS yoğun olarak kullanılmakta. İstatistik derslerinde de bu progam anlatılıyordu. İstatistiksel analiz işlemlerinde hem hız olarak hemde kullanım kolaylığı olarak excelden daha önde olan bir program. Ayrıca Excel bazı sonuçlarda önemli hatalar üretmesi(yuvarlama hataları,algoritmadan kaynaklanan hatalar gibi) istatistik işlemlerinde başka programların kullanılmasını zorunlu kılmakta. Bu programların bazılarının likleri aşağıda verilmiştir.
1. R project
2. S Plus
3. SAS
4. SPSS

Google PC ( 8)

Eminim çok hızlı bir işletim sistemi olacak. Son zamanlarda google'a geçen programcıların da bu hedef doğrultusunda çalışacakları yorumları yapılmıştı. Özellikle Unix ve Plan9 işletim sistemlerinin geliştirilmesinde görev alan Rob Pike'n Google gelmesi bu yolda önemli bir adım olarak görülmüştü.

Ayrıca osnews.com'da bir makalede google OS nasıl bir işletim sistemi olcağına dair yorumda aşağıdaki değerlendirmeler dikkat çekici.

Students can more comfortably use computer labs, knowing that everything will be right where they left it, no matter what machine they use. You can replace a machine without copying and reconfiguring everything. Any web-enabled computer can handle most home users' desktop computing needs with relative consistency. You can experiment with or switch to a new operating system (Yahoo, MSN, .Mac) without buying a new machine or partitioning your hard drive.

Güzel olacak galiba...

Bu konu hakkıdaki bazı yazıların linkleri aşağıda verilmiştir.
1. topix.net
2. /.
3. infoworld

Telekom der ki: Firefox 1.5 kullanmayın. ( 33)

Ayrıca opera 8.5 ilede sorunsuz sisteme girilebiliyor.

Fazlamesai.net'e soralım: Hala mı Napoleon Bonaparte söylemleri? ( 24)

Thorpe demişki I was not snatched away from Borland, and I am not leaving Borland for lack of money. I sought out Google, and I'll be making at Google exactly what I made at Borland, which is nicely comfortable but not excessive. There were other suitors (including the obvious one) but, quite frankly, Google outmaneuvered them. Yani ilk cümledende anlaşılacağı gibi sadece para yüzünden ayrılmamış. Ama bazı yorumlarda Danny Thorpe'n yazılım şefliğini bırakıp Googleda mühendisliğe razı olması eleştirilmiş.

Ubuntu Linux'un Yeni Sürümü Çıktı ( 14)

burda nasıl upgrate edeceğin yazılı.

İkinci El Bilgisayarlarınızı İstiyoruz. Hemen, Şimdi ( 62)

Çeşitli kurumlar tarafından yapılan yarışmalara katılan öğrencilere(gerçekten yetenekli olanlara) derece elde edilmese bile kendi okulları tarafından bilgisayarla ödüllendirilebilirler. Ancak bizim idarecilerimizin çok azı bu hassasiyeti gösterir. Belki FM gibi topluluklar bu öğrencilere ulaşabilir. Çünkü çok üst düzey okullar hariç diğer okullarda kendini geliştirebilecek kapasitede 1-2 öğrenci ancak çıkar. Bu belki eşitlik ilkesine aykırı ama maalesef evinde bilgisayarı olan öğrencilerin çoğu vakitlerini counter strike oynamakla geçiriyorlar.

İkinci El Bilgisayarlarınızı İstiyoruz. Hemen, Şimdi ( 62)

Toplanan bilgisayarlar okullara bağışlanacaksa işletim sisteminin LINUX olması problem doğurur. Zira hem ilk öğretim müfredatında hemde lise müfredatında Linux işlenmiyor. Mesala 9. sınıfların öğretim programı burada olduğu gibi tamamen Windows üzerine.

PowerPoint (Ya Da Killer App Gerçekten Öldürür Mü?) ( 16)

Teorik olarak anladım gibi. Freemindi daha kullanmadım. Önümüzdaki hafta yada ondan sonraki hafta projektör bulursam sunu hazırlayıp çocuklara izlettirmeyi planlıyorum. İzlenimlerimi ayrıntılı olarak o zaman yazarım.

PowerPoint (Ya Da Killer App Gerçekten Öldürür Mü?) ( 16)

Asıl ben teşekkür ederim. Bahsettiğiniz "mind mapping" yöntemini inceleyeceğim.

Bize PP'nin yetersiz kaldığı tarafların başka araçlarla doldurulması gerektiği öğretilmişti. Bu bir çok zahmete neden oluyordu. Belkide MM ile bu durum oratadan kalkar. Yazdığınız cevap için tekrar teşekkür ediyorum. İyi çalışmalar.

PowerPoint (Ya Da Killer App Gerçekten Öldürür Mü?) ( 16)

Okullarımızdaki PowerPoint bilişsel tarzı çok rahatsız edici. Öğrencilere bir raporu anlaşılır cümlelerle yazmak yerine reklam yazar gibi yazmaları gösteriliyor. Ortaöğretimdeki PowerPoint egzersizlerine bakılacak olursa 10-20 sözcük, bir clip art grafiği ve bu şekilde hazırlanmış 3-6 slayt ile bir sunum ortaya çıkıyor. Denilmiş.Aslında PP vb. programların kullanılmasında bazen amaç bilgiyi basitleştirerek sunmaktır. Bu yüzden bir slaytta 8-10 arası madde bulunması ideal sayılır. Çok kapsamlı tanımlara, çok uzun cümlelre yer vermekten kaçınılır. Böylece sunuyu takip eden kişinin yorulmaması ve dikkatinin azalmaması sağlanmış olur. Ancak bilginin bu şekilde sunulmasınında sakıncaları elbette var. Özellikle sununun video kaydıyla, ses kaydıyla, grafik ve tablolarla desteklenmesi içeriği güçlendirir .

PP türü programlar bilgiyi aktarmada araç olarak kullanıldıklarından sunuyu hazırlayan kişinin anlatmak istediklerinin dışında bir şey sunmazlar. Sunular çoğu zaman maddelenmiş bilgileri barındırır yada basitleştirilmiş tanımları. İçerik ise bir anlatıcı tarafından doldurulur yani sunuya aktarılmaz. Bu yüzden maddelerin içeriği bazen çok iyi öğrenilemez. Bu durumu engellemek için bazen sunuyu takip edenlere sorular yöneltilmesi yararlı olur . Kısacası bilginin aktarılmasında PP veya bu tür programlar en uygun araçmış gibi kullanılmamalıdır. Ancak bu tür programlarında bir tarafa itilmesinin eğitim açısından yararlı bulmuyorum.

Şirket İsimlerinin Kökenleri ( 1)

Bu sitede bir çok şirketin isim kökenlerinin listesi var.