IBM'den Oracle'a: Açık Kaynak'ı Satın Alamazsın!

0
wetware
IBM, Oracle'in Linux'u alması durumunda, farklı/bağımsız dağıtımları destekleyeceğini belirtti.
Yapılan açıklamada, Oracle'ın Açık Kaynak'a daha yeni yeni ısınmaya başladığı, ancak daha alması gereken çok ders olduğu belirtildi.
ibm

Görüşler

0
anonim
"IBM, Oracle'in Linux'u alması durumunda" bu nasıl oluyor?
0
akyil45
Oracle'ın Linux'u alması gibi bir durum söz konusu değil. Sadece (anladığım kadarıyla) platformunu tam oturtabileceği bir dağıtım alma durumu var. Galiba Redhat veya Novel düşünüyorlarmış.Linux dediğimiz zaten sadece bir kernel değil mi canlar? :)
0
wetware
pardon, haberi gorunce aceleyle cevirdim, "herhangi bir linux dagitimini" demeliydim. isin komigi, dun arkadasa kimsenin Linux'u satin alamayacagini... Bnun olanaksiz oldugunu uzun uzun anlattiktan sonra, boyle buyuk bir hata yaptim.
0
anonim
Benim giderek hoşuma gidiyor bu iş. Sonunda Debian gibi kimsenin almaya parasının yemeyeceği dağıtımların önemi anlaşılır umarım piyasanın büyük ağa-bey leri tarafından...
0
sosgezbir
IBM bir başka ya gerçekten para kazanmayı hak eden bir şirket bu IBM
0
sosgezbir
IBM bir başka ya gerçekten para kazanmayı hak eden bir şirket bu IBM
0
bm
IBM'in sicili Microsoft'tan cok temiz degil. Ilgilenenlere: http://www.hagley.lib.de.us/1980.htm
0
loker
Ohooo 80'lere ne gerek var, '40'larda Auschwitz gibi insanlık dışı organizasyonların bilgi işlemek için kullandıkları alet abaküs değildi... Bilin bakalım markası neydi? Computing-Tabulating-Recording Company ve hatta bizzat IBM ismini aldıktan sonra ürettikleri sınıflandırma ve veri işleme araçlarını kullandılar, periyodik bakımlarını yaptılar falan...

Bu sonraki belgesellerde konu edildiği kadar, internette bir çok yerde belgelerle gösterildi... Google'da ufak bir arama "hadi canım sen de..." diyenlerin, kanıt isteyenlerin merakını gidermelerine yardımcı olacaktır...

0
ahmetozdemir
IBM ile nazi bağlantısı haberine buradan ulaşabilirsiniz.
0
anonim
Konuyla alakasız ama ibm bize dergi gönderecekti alan varmı acaba?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Lenovo'nun yeni yüzü Ronaldinho!

larweda

Lenovo, FC Barcelona Futbol Takımı ve takımın Ronaldinho Gaucho olarak tanınan yıldız futbolcusu Ronaldo de Assis Morreira ile anlaşma yaptığını açıkladı. Anlaşmaya göre, Ronaldinho kısa süre önce açıklanan Lenovo-markalı dizüstü ve masaüstü bilgisayarlarının dünya çapındaki tanıtım etkinliklerinde ve pazarlama kampanyalarında yer alacak.
Lenovo daha önce IBM'in kişisel bilgisayar departmanını alarak bizlere ismini duyurmuştu. Şimdi de IBM'den devraldığı bayrağı taşımaya devam etmek için Ronaldinho'yu seçmiş oldu. Artık Ronaldinho, Lenovo'nun dünya çapındaki marka elçisi! Kaynaklar: 1 2 3. Resimler haber detaylarında.

Türkiye´nin ilk Linux ve Serbest Yazılım Merkezi Açıldı

FZ

IBM Türkiye'nin davetlisi olarak FM ve İstanbul Bilgi Üniversitesi'ni temsilen hiçbir fedakârlıktan kaçınmadık, Türkiye'nin ilk "Linux ve Serbest Yazılım Merkezi"nin açılışını dakika dakika yerinde izledik.

IBM'in basın duyurusuna göre "Türkiye'deki ilk ve tek Linux teknolojisi merkezi olan IBM Türk - Linux ve Serbest Yazılım Merkezi, şirketler, her türlü kurum ve kuruluş, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları, bağımsız yazılım geliştiriciler, öğrenciler ve IBM çözüm Ortaklarının buluştuğu bir ortam olacak. Merkezde gerçekleşecek faaliyetlerden birkaçını sıralamak gerekirse: Linux eğitimleri verilecek, gerçekleştirilen tüm çalışmalar uluslararası standartlara göre belgelendirilecek, developerWorks gibi geliştiricilere yol gösteren, eğitim sağlayan belgeler bütünü Türkçeleştirilecek, Linux konusunda proje geliştirmek isteyenler için çeşitli taraflarla buluşma imkanı sağlanacak..."

Gelelim açılıştan notlara...

IBM ve SOYKIRIM

redogre

Edwin Black adlı yazarın 12 Şubat 2001 de çıkan "IBM and the Holocaust" adlı kitabı, Amerika 1941 de resmen savaşa girmeden önce Almanya'ya Yahudileri ve Polonyalılar'ı fişlemekte kullanılan cihazları kiraladığını ve bu sayede Hitler rejiminin çok kısa sürede çok büyük miktarlarda insanı toplama kampına gönderebildiğini belgeleriyle sunuyor.

IBM in ürettiği makinalar sayesinde aylar sürecek demiryolundan esir taşınması işleri çok kısa sürede düzenlenebilmiş. IBM in makinaların hangi amaçla kullanıldığını bilmemesi imkansız çünkü duruma göre özel ayar gerektiren kart delme makinalarından binlercesi Almanya'ya kiralanmış. IBM mümkün olduğunca her antlaşmayı sözlü yapmış olsa da ortada çok büyük bir iddia var.

Not: Ben haberi Post Express de okuyup, internetten küçük bir araştırma yaptım. Konu gerçekten tüyler ürpertici...

IBM Dünyanın En HIZLI Bilgisayarını Yaptığını İddia Ediyor

FZ

Dünyanın en hızlı bilgisayarı yarışı en yüksek gökdeleni olan şehir yarışına benziyor lider sık sık değişiyor bu yarışta.

IBM Türkiye'deki İlk Innovasyon Merkezini Açtı

FZ

IBM dünyadaki 41. inovasyon merkezini bugün Türkiye'de açtı.