IBM'den Oracle'a: Açık Kaynak'ı Satın Alamazsın!

0
wetware
IBM, Oracle'in Linux'u alması durumunda, farklı/bağımsız dağıtımları destekleyeceğini belirtti.
Yapılan açıklamada, Oracle'ın Açık Kaynak'a daha yeni yeni ısınmaya başladığı, ancak daha alması gereken çok ders olduğu belirtildi.
ibm

Görüşler

0
anonim
"IBM, Oracle'in Linux'u alması durumunda" bu nasıl oluyor?
0
akyil45
Oracle'ın Linux'u alması gibi bir durum söz konusu değil. Sadece (anladığım kadarıyla) platformunu tam oturtabileceği bir dağıtım alma durumu var. Galiba Redhat veya Novel düşünüyorlarmış.Linux dediğimiz zaten sadece bir kernel değil mi canlar? :)
0
wetware
pardon, haberi gorunce aceleyle cevirdim, "herhangi bir linux dagitimini" demeliydim. isin komigi, dun arkadasa kimsenin Linux'u satin alamayacagini... Bnun olanaksiz oldugunu uzun uzun anlattiktan sonra, boyle buyuk bir hata yaptim.
0
anonim
Benim giderek hoşuma gidiyor bu iş. Sonunda Debian gibi kimsenin almaya parasının yemeyeceği dağıtımların önemi anlaşılır umarım piyasanın büyük ağa-bey leri tarafından...
0
sosgezbir
IBM bir başka ya gerçekten para kazanmayı hak eden bir şirket bu IBM
0
sosgezbir
IBM bir başka ya gerçekten para kazanmayı hak eden bir şirket bu IBM
0
bm
IBM'in sicili Microsoft'tan cok temiz degil. Ilgilenenlere: http://www.hagley.lib.de.us/1980.htm
0
loker
Ohooo 80'lere ne gerek var, '40'larda Auschwitz gibi insanlık dışı organizasyonların bilgi işlemek için kullandıkları alet abaküs değildi... Bilin bakalım markası neydi? Computing-Tabulating-Recording Company ve hatta bizzat IBM ismini aldıktan sonra ürettikleri sınıflandırma ve veri işleme araçlarını kullandılar, periyodik bakımlarını yaptılar falan...

Bu sonraki belgesellerde konu edildiği kadar, internette bir çok yerde belgelerle gösterildi... Google'da ufak bir arama "hadi canım sen de..." diyenlerin, kanıt isteyenlerin merakını gidermelerine yardımcı olacaktır...

0
ahmetozdemir
IBM ile nazi bağlantısı haberine buradan ulaşabilirsiniz.
0
anonim
Konuyla alakasız ama ibm bize dergi gönderecekti alan varmı acaba?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

IBM Açık Kaynak Kod İçin Cell CPU Üretecek

zentoo

Yahoo News teki habere göre, IBM Açık Kaynak Kod destekleyen bilgisayarlara uygun CELL işlemcisinin detaylarını Barcelona'da açıklamış bulunmakta.

IBM’den 4 Türk Akademisyene Ödül

FZ

IBM’in dünyanın önde gelen üniversitelerinde ve kendi araştırma geliştirme biriminde çalışan araştırmacıların işbirliğini teşvik etmek amacıyla 10 yıldır düzenlediği, ‘IBM Fakülte Ödülleri’nin bu yılki sahipleri arasında 4 Türk akademisyen de yer aldı.

Geçtiğimiz yıl da ödül alan, İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü Başkanı Chris Stephenson, bu yıl liselerde hayata geçirilmesi amacıyla hazırladığı, ‘Liselerde Bilgisayar Eğitimleri’ konulu projesiyle ödül aldı. Dünyadan 500 kişinin katıldığı yarışmada ödül alanlara 10 bin dolarlık çek hediye edildi.

IBM, Big Bang'in sırlarını çözmeye çalışıyor

melitical

IBM ve Astron(Avrupa Astronomi Organizasyonu), Big Bang sırasında neler olduğuna dair bilgiler elde edebilmek için alıcıların zayıf radyo sinyallerini algılamasına yardımcı olacak bir mikroişlemci tasarlamak konusunda ortak çalışma başlattı.

IBM Haber Linux Evinizde

butch

2006 yılı ilk sayısı geçtiğimiz hafta yayınlanan IBM Türk'ün ücretsiz Linux gazetesi Haber Linux bundan böyle üyelik bilgilerinde adreslerini belirten FM üyelerinin adreslerine ulaştırılacak. Türkiye'de yayınlanan en uzun soluklu Linux dergisi olan Haber Linux, 64 sayfalık zenginleşmiş içeriği ile sizleri bekliyor.

Bilgilerinizi güncelleyiniz, dergisiz kalmayınız.

BlueStorm

FZ

IBM, satranç üstadı Garry Kasparov'u yenen Deep Blue adlı bilgisayardan yaklaşık 1700 kat daha hızlı çalışması planlanan BlueStorm kod adlı bilgisayarı inşa etmek için hazırlıklara başladı.

Söz konusu makina Regatta kod adı ile de bilinen eServer p690 bilgisayarlarının kümelenmesi (clustering) ile oluşturulacak ve saniyede yaklaşık 20 trilyon işlem yapabilecek olan bu bilgisayar, Avrupa Orta Menzilli Hava Tahminleri Merkezi için hava tahminleri hesaplamalarında kullanılacak.

Nihai ağırlığı 130 ton olarak hesaplanan bilgisayarın depolama kapasitesinin 1.5 petabyte olması öngörülüyor.

2002'nin ilk aylarında inşaatına başlanacak olan BlueStorm, şu anda dünyanın en hızlı bilgisayarı olan ASCI White'in rekorunu kıracak gibi görünüyor.