IBM ve SOYKIRIM

0
redogre
Edwin Black adlı yazarın 12 Şubat 2001 de çıkan "IBM and the Holocaust" adlı kitabı, Amerika 1941 de resmen savaşa girmeden önce Almanya'ya Yahudileri ve Polonyalılar'ı fişlemekte kullanılan cihazları kiraladığını ve bu sayede Hitler rejiminin çok kısa sürede çok büyük miktarlarda insanı toplama kampına gönderebildiğini belgeleriyle sunuyor.

IBM in ürettiği makinalar sayesinde aylar sürecek demiryolundan esir taşınması işleri çok kısa sürede düzenlenebilmiş. IBM in makinaların hangi amaçla kullanıldığını bilmemesi imkansız çünkü duruma göre özel ayar gerektiren kart delme makinalarından binlercesi Almanya'ya kiralanmış. IBM mümkün olduğunca her antlaşmayı sözlü yapmış olsa da ortada çok büyük bir iddia var.

Not: Ben haberi Post Express de okuyup, internetten küçük bir araştırma yaptım. Konu gerçekten tüyler ürpertici...
ibm

Görüşler

0
FZ
İnsanın tüylerini diken diken edecek türden bir haber bu! Ancak o tüyler dikildikten sonra ne yapılabilir bilmiyorum.

IBM sadece tek bir örnek ancak II. Dünya Savaşı'nın hemen öncesinde iyice güçlenen faşist Almanya ve İtalya devletlerine (diktatörlük diye okuyun) hangi büyük kuruluşların yatırım yaptığı başlı başına bir inceleme konusu olsa gerek.

Aradan 50 yıldan fazla bir süre geçti ancak bu tip örnekleri sık sık hatırlamakta, insan-teknoloji-iktidar ilişkilerini tekrar tekrar gözden geçirmekte fayda var. Gidenleri geri döndüremeyiz ancak benzer şekilde oluşacak kayıpları belki bir miktar engelleyebiliriz.

Görülen o ki hiçbir programcı/bilgisayarcı 'ben program yazıyorum, mikroçip tasarlıyorum makinalı tüfek ya da savaş başlıklı roket tasarlamıyorum' diye düşünemez artık.

Belki de GPL lisansına bununla ilgili bir madde de eklenmelidir. Yani 'bu programı kesinlikle şu şu, vs. amaçlarla kullanamazsınız, bu yasaktır' diye.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar.
0
anonim
İlk bilgisayar eniac'mıydı. Peke yapım tarihi neydi.1940 lı yıllar diye kalmış aklımda eğer öyleyse IBM in elinde bir bilgisayar yokkene mi, bilgisayar satmış oluyor. Eğer buda doğruysa amcam iyi üfürmüş olmuyor, tabi sadece üfürmekle kalmıyor baya ciddi bir ticari çıkar sağlıyor birilerine.
0
FZ
Yazıyı dikkatli okursan bilgisayar lafının geçmediğini görürsün. Hızlı bir şekilde bilgi işlemenin tek yolu elektronik bilgisayarlar değil. Yazıda kast edilen delikli kart basan ve bunları işleyebilen mekanik cihazlar. Bunda da bir gariplik yok, IBM'in tarihçesine bakılırsa ABD'deki nüfus sayımlarında bu tip cihazları geliştirmiş Hermann Hollereith tarafından (kendi ismi ile anılan makinayı geliştirmişti) kurulduğunu görebilirsiniz.
0
conan
Evek, netekim encryption da bugun Teroristler tarafindan haberlesmek uzere kullaniliyor :)
0
FZ
Yazdığın cümle yanlış değil (mantıksal olarak ;-)
0
conan
Dun bir film seyrettim ismi Conspiracy. ABD`deki HBO TV kanalinin yapini ustlendigi bir film. Film iki saatlik bir toplantiyi gercek zamanda anlatiyor. Herseyden once bu bakimdan oldukca begenimi kazandi. Herneyse, konusu ise daha da ilginc. Nazi almanyasinda Yahudilerden kurtulmak ve saf alman irkini kurmak hayallerini gerceklestirmek icin katliam (holocaust) kararinin alindigi cok gizli bir toplanti ve bu toplantinin basrol oyunculari.

20 Ocak 1942`de Alman ordulari Moskova`da donarlarken, cok onemli 15 insan berlin yakinlarinda bir villada bazi kararlar almak uzere toplaniyorlar. 90 dakika icerisinde alinan (ya da aldirilan) karar ise bir saat icinde 2500 insanin oldurulebildigi kamplari kurmak (bkz auschwitz) Iste orada yapilan bazi hesaplamalarla bugun okudugum bu yazi oldukca birbiriyle ortusuyor. Cunku bir sene icerisinde 21 milyondan fazla insani sistematik bir sekilde katletmeyi dusunen Nazi zihniyeti bile elbette ki dogru kayitlar icin bu kadar kisa bir surede elle hesap/kayit yapmayi beceremezdi.

Kisacasi bu IBMdir ya da degildir. Ama burada bile teknolojinin bir sekilde kullanilmis oldugu asikar.

Filmde ilginc bir baska nokta ise bu 15 kisinin agizbirligi ile olaya onay vermedigi, ama verdirildigi. Iclerinde olayin hukuki yonden imkansiz oldugunu savunanlar ya da musevilerin katledilmesinin alman ekonomisine isgucu yonunden balta vuracagina dair yorumlar yapanlar da vardi. Eger imkaniniz varsa bu filmi gormenizi tavsiye ediyorum.
0
urxalit
Merhaba tam da İlluminati Entrika Çemberi adlı kitabı okuyordum. Kitapta gösterilen illüminatiye üye olan politikacılar ile dev şirketlerin bağları gerçekten çok ilginç. Kitapta ayrıca yazarın illuminati yönetimine bağlı olduğunu tespit ettiği birkaç firma listelenmiş. O listede şu bilişim firmaları var:
Xerox, General Electric, AT&T, IBM, Siemens.

Kitaba şuradan ulaşabilirsiniz.
0
FZ
Büyük başın derdi büyük olur :)
0
redogre
Edwin Black amcanın diğer kitabı da İsrail - Nazi işbirliği üzerine, belli sayıda insanın iadesine karşılık ki sanırım bunlar büyük başlar, İsrail uluslar arası platformda nazileri görmezden geliyor bi süre....

Galiba bugünkü İsrail saldırganlığının altında II. Dünya savaşı sırasında yahudilerin aldığı pısırık durumun etkisi var... Babası annesi, başları önde, hiç karşı koymadan toplama kampına giden Şaron gibi şahsiyetlerin hıncı...

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

IBM 2 DVD´lik GNU/Linux Yazılım Setini Ücretsiz Veriyor

FZ

Dünyanın en büyük bilgisayar şirketi IBM, GNU/Linux´a verdiği destek bağlamında 2 DVD´den oluşan bir "yazılım değerlendirme kiti" (Software Evaluation Kit -SEK) çıkardı. 2 DVD´lik bu yazılım paketi IBM´in GNU/Linux ortamında çalışan ve iş uygulamaları geliştirmeye yönelik son sürüm yazılımlarını kapsıyor. DVD´lerin içindeki yazılımlar arasında şunlar var: DB2 Universal Database, WebSphere Application Server v5.0.2, WebSphere Studio Site Developer v5.1, Lotus Domino, Tivoli Access Manager, vs.

Söz konusu 2 DVD´lik yazılım setine ücretsiz olarak sahip olmak isteyenlerin tek yapması gereken ilgili IBM developerWorks sayfasını ziyaret etmek.

IBM Haber Linux Evinizde

butch

2006 yılı ilk sayısı geçtiğimiz hafta yayınlanan IBM Türk'ün ücretsiz Linux gazetesi Haber Linux bundan böyle üyelik bilgilerinde adreslerini belirten FM üyelerinin adreslerine ulaştırılacak. Türkiye'de yayınlanan en uzun soluklu Linux dergisi olan Haber Linux, 64 sayfalık zenginleşmiş içeriği ile sizleri bekliyor.

Bilgilerinizi güncelleyiniz, dergisiz kalmayınız.

HaberLinux #11 Çıktı

butch

IBM Türk'ün ücretsiz Linux gazetesi HaberLinux'un 11. sayısı çıktı. Zengin teknik içeriği ile vazgeçilmez bir Linux dergisi olma yolunda emin adımlarla ilerleyen dergiye ulaşmak için yapmanız gereken üyelik bilgilerinizdeki adres bilgilerinizi güncellemek ve "Haber Linux Dergisinin Adresime Gönderilmesini İstiyorum" seçeneğini işaretlemek.

Not: Bir önceki sayının dağıtımında problemler yaşandığını biliyoruz. Bu kez sorun yaşanmayacağından emin olabilirsiniz.

IBM Web Browser for OS/2

larweda

IBM, Netscape`in açık kaynak kodlu projesi MOZILLA`yı (Netscape 6.01)temel alarak geliştirdiği IBM Web Browser for OS/2`yi duyurdu. OS/2 Warp 4, OS/2 Warp Server ve WorkSpace On Demand 2 üzerinde çalışabilen; HTML 4.0, DHTML (W3C compliant), XML 1.0, JavaScript 1.5, CSS1, DOM 1.0, Java 1.3, SSL 3.1 ve Macromedia Flash destekleyen tarayıcı, aslında çok önemli bir haber sayılmayabilir. (Sonuçta OS/2 kullanan kaç kişi var ki?) Ama IBM gibi bir firmanın, kaynağı açık bir kodu temel alarak program geliştirmesi, ve de bunu parayla satmasına rağmen kaynak kodunu (mozilla-i386-pcos2-vacpp-0.6.zip) da içeren bir sürümünü internete sunması gerçekten ilginç bir gelişme, ve büyük bir haber.

Blog@IBM: 320,000 Blogger Geliyor!

sundance

IBM yaptığı bir anonsla 320,000 çalışanının blog kullanmasını özendirmek için bir çalışma yaptığını açıkladı.

Açık ara ile dünyanın en büyük şirket blog'u olması muhtemel olan yapının oluşturulması için arkaplanda küçük bir ekip 18 aydır çalışmaktaymış. Bu çalışma kapsamında şimdiye kadar 65 ülkeden 9000 kullanıcının açıldığı bir blog hizmeti başlatılmış ve bu sistemde 3,097 blogdan 1,358'i aktif olarak kullanılmakta, bu bloglarda da 26,203 giriş bulunmaktaymış.

Olur mu böyle şey, şirket sırları dışarı çıkar vs. diyenler için blog kuralları dün yayınlanmış bir pdf olarak burada yeralmakta.

Sanırım Büyük Mavi'den hala öğrenecek çok şey var...