IBM Dünyanın En HIZLI Bilgisayarını Yaptığını İddia Ediyor

0
FZ
Dünyanın en hızlı bilgisayarı yarışı en yüksek gökdeleni olan şehir yarışına benziyor lider sık sık değişiyor bu yarışta.
Son zamanlarda rekor Cray firmasının elinde idi saniyede bir trilyondan daha fazla işlem yapabilen Cray T3E sistemi sayesinde. Ancak IBM net olarak birinciliğini "ASCI White" adını verdiği RS/6000 SP sistemi ile ilan etmiş durumda. Sistem şu anda saniyede yaklaşık 12 trilyon işlem (teraflop) gerçekleştirebiliyor. ASCI White sistemini ilk kullanacak olan ABD Enerji Bakanlığı. Bakanlık bunu Hızlandırılmış Stratejik Bilgi İşlem İnisiyatifi bağlamında nükleer silah simulasyonları için kullanmayi planlıyor. (FZ der ki : "Kahrolası bombanın patladığını biliyorsunuz, daha nesini test ediyorsunuz lanet olasıcalar!" Frank Zappa) ASCI White pek öyle masa üstüne sığacak bir sistem gibi degil. Yaklaşık iki basketbol sahası büyüklüğünde Poughkeepsie, New York'tan, California'daki Lawrence Livermore Lab.ına taşınması için 28 çekici gerektirecek ağırlıkta. Şimdilik IBM gene malı götürmüş görünüyor "senin bilgisayar daha hızlı, hayır benimki seninkini havada karada hesaplar" yarışında. İzlemeye devam. Saygılar.
ibm

İlgili Yazılar

Bilgi - IBM İleri Araştırmalar Merkezi Açılıyor

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi ve IBM'in işbirliğiyle kurulan İleri Araştırmalar Merkezi (Center for Advanced Studies), akademik araştırmalara yeni bir boyut katıyor. İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin açık kaynak dünyasındaki bilgi ve deneyimi, IBM'in bilimsel ve teknolojik kaynaklarıyla buluşuyor.

IBM Cloudscape Kodlarını Neden Açtı ?

anonim

Bildiğiniz gibi IBM bir süre önce Cloudscape veritabanın kodlarını Apache vakfına bağışlamış ve bu ürün Derby adını almıştı.

Bu olayın sebeplerini açıklayan ve bana göre pek çok büyük şirketin de takip edeceği yolun neden açık kaynak dünyasından geçmesi gerektiğini gösteren güzel bir röportaj Developerworks'te yayımlandı.

IBM Yazılım Zirvesi ‘08: Değişim Açlığı

FZ

15 Ekim 2008, Çarşamba günü öğleden sonra IBM Yazılım Zirvesi ‘08 etkinliğinde olacağız.

Bu seneki etkinliğin teması: Değişim Açlığı

Çarşamba orada tanıdıklarla görüşmek ümidiyle…

Türkiye´nin ilk Linux ve Serbest Yazılım Merkezi Açıldı

FZ

IBM Türkiye'nin davetlisi olarak FM ve İstanbul Bilgi Üniversitesi'ni temsilen hiçbir fedakârlıktan kaçınmadık, Türkiye'nin ilk "Linux ve Serbest Yazılım Merkezi"nin açılışını dakika dakika yerinde izledik.

IBM'in basın duyurusuna göre "Türkiye'deki ilk ve tek Linux teknolojisi merkezi olan IBM Türk - Linux ve Serbest Yazılım Merkezi, şirketler, her türlü kurum ve kuruluş, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları, bağımsız yazılım geliştiriciler, öğrenciler ve IBM çözüm Ortaklarının buluştuğu bir ortam olacak. Merkezde gerçekleşecek faaliyetlerden birkaçını sıralamak gerekirse: Linux eğitimleri verilecek, gerçekleştirilen tüm çalışmalar uluslararası standartlara göre belgelendirilecek, developerWorks gibi geliştiricilere yol gösteren, eğitim sağlayan belgeler bütünü Türkçeleştirilecek, Linux konusunda proje geliştirmek isteyenler için çeşitli taraflarla buluşma imkanı sağlanacak..."

Gelelim açılıştan notlara...

HaberLinux #11 Çıktı

butch

IBM Türk'ün ücretsiz Linux gazetesi HaberLinux'un 11. sayısı çıktı. Zengin teknik içeriği ile vazgeçilmez bir Linux dergisi olma yolunda emin adımlarla ilerleyen dergiye ulaşmak için yapmanız gereken üyelik bilgilerinizdeki adres bilgilerinizi güncellemek ve "Haber Linux Dergisinin Adresime Gönderilmesini İstiyorum" seçeneğini işaretlemek.

Not: Bir önceki sayının dağıtımında problemler yaşandığını biliyoruz. Bu kez sorun yaşanmayacağından emin olabilirsiniz.