20 yıl önceki yaz neler oldu ?

0
anonim
20 yıl önceki yaz IBM ilk PC`sini tum dünyaya duyurdu, 20 yıl önceki sistemlerle şu ankiler arasında sanki 100 yıl fark var gibi geliyor insana, teknoloji bu hızda giderse IBM PC`nin 40` ncı yılındaki sistemlere bakarak bu gunleri hatırlıycaz ve belki de az once dediğim 100 yıllık fark bize bu sefer 1000 yıl gibi gelecek. P4`leri kullanmaya başladığımız bu günlerde düşünüyorum da 10 yıl sonra ne olacak Pention 45`ler mi? :))

www.pc.ibm.com/ww/pcanniversary/
ibm

Görüşler

0
gencbeyin
Hakkaten yani, Turkiyeye ilk PeCe yi de biz getirmistik vallahi...
0
SHiBuMi
IBM bu işe başladığında gelecekteki on yıllar boyunca PC sayısının onbinler civarında olacağını ve kendisinin donanım konusunda tekel kalacağını öngörmüş. Sizi bilmem ama IBM belki de hakkında anlatılagelen hikayeler yüzünden bana hep treni kaçırmışları, aslan payını başkalarına kaptırmışları hatırlatıyor.

Bu arada bu ayki PCLife'ı almadıysanız alın ve bu işlerin tarihçesi hakkında güzel bir yazıya kavuşun. Mesela MS-DOS'un büyükbabasının QDOS olduğunu, bunun da Quick and Dirty yani Hızlı ve İğrenç İşletim Sistemi manasına geldiğini yeni öğrendim :) Yazıyı yazanın her ne kadar Linux ve UNIX hakkında en ufak bir bilgisi yoksa da en azından Windows ve türevleri ile ilgili bazı gerçekleri görebilmiş.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

IBM’den 4 Türk Akademisyene Ödül

FZ

IBM’in dünyanın önde gelen üniversitelerinde ve kendi araştırma geliştirme biriminde çalışan araştırmacıların işbirliğini teşvik etmek amacıyla 10 yıldır düzenlediği, ‘IBM Fakülte Ödülleri’nin bu yılki sahipleri arasında 4 Türk akademisyen de yer aldı.

Geçtiğimiz yıl da ödül alan, İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü Başkanı Chris Stephenson, bu yıl liselerde hayata geçirilmesi amacıyla hazırladığı, ‘Liselerde Bilgisayar Eğitimleri’ konulu projesiyle ödül aldı. Dünyadan 500 kişinin katıldığı yarışmada ödül alanlara 10 bin dolarlık çek hediye edildi.

Bilgi - IBM İleri Araştırmalar Merkezi Açılıyor

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi ve IBM'in işbirliğiyle kurulan İleri Araştırmalar Merkezi (Center for Advanced Studies), akademik araştırmalara yeni bir boyut katıyor. İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin açık kaynak dünyasındaki bilgi ve deneyimi, IBM'in bilimsel ve teknolojik kaynaklarıyla buluşuyor.

IBM son sürat, 5 Ghz !

iscariot

IBM salı günü San Francisco'daki International Solid State Circuits konferansında yeni nesil Power 6 işlemcilerini duyurmaya hazırlanıyor. Yeni nesil G6'lar 4-5 Ghz arası hızlarda çalışacak !

IBM ve Georgia Tech Silikon Hız Rekorunu Kırmışlar = 500 GHz!

Zebani

IBM ve Georgia Teknoloji Enstitüsü 500 GHz frekansına sahip işlemci ürettiklerini ilan etmişler. Meraklıları için link:

http://www-03.ibm.com/press/us/en/pressrelease/19843.wss

Tabii bunu 4.5 Kelvin gibi çok düşük sıcaklıkta gerçekleştirmişler. Son kullanıcıya ne zaman ulaşır? Böyle bir teknoloji... Böyle bir işlemci... "asfalt ağladı be!" :)

IBM Açık Kaynak Kod İçin Cell CPU Üretecek

zentoo

Yahoo News teki habere göre, IBM Açık Kaynak Kod destekleyen bilgisayarlara uygun CELL işlemcisinin detaylarını Barcelona'da açıklamış bulunmakta.