20 yıl önceki yaz neler oldu ?

0
anonim
20 yıl önceki yaz IBM ilk PC`sini tum dünyaya duyurdu, 20 yıl önceki sistemlerle şu ankiler arasında sanki 100 yıl fark var gibi geliyor insana, teknoloji bu hızda giderse IBM PC`nin 40` ncı yılındaki sistemlere bakarak bu gunleri hatırlıycaz ve belki de az once dediğim 100 yıllık fark bize bu sefer 1000 yıl gibi gelecek. P4`leri kullanmaya başladığımız bu günlerde düşünüyorum da 10 yıl sonra ne olacak Pention 45`ler mi? :))

www.pc.ibm.com/ww/pcanniversary/
ibm

Görüşler

0
gencbeyin
Hakkaten yani, Turkiyeye ilk PeCe yi de biz getirmistik vallahi...
0
SHiBuMi
IBM bu işe başladığında gelecekteki on yıllar boyunca PC sayısının onbinler civarında olacağını ve kendisinin donanım konusunda tekel kalacağını öngörmüş. Sizi bilmem ama IBM belki de hakkında anlatılagelen hikayeler yüzünden bana hep treni kaçırmışları, aslan payını başkalarına kaptırmışları hatırlatıyor.

Bu arada bu ayki PCLife'ı almadıysanız alın ve bu işlerin tarihçesi hakkında güzel bir yazıya kavuşun. Mesela MS-DOS'un büyükbabasının QDOS olduğunu, bunun da Quick and Dirty yani Hızlı ve İğrenç İşletim Sistemi manasına geldiğini yeni öğrendim :) Yazıyı yazanın her ne kadar Linux ve UNIX hakkında en ufak bir bilgisi yoksa da en azından Windows ve türevleri ile ilgili bazı gerçekleri görebilmiş.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Blog@IBM: 320,000 Blogger Geliyor!

sundance

IBM yaptığı bir anonsla 320,000 çalışanının blog kullanmasını özendirmek için bir çalışma yaptığını açıkladı.

Açık ara ile dünyanın en büyük şirket blog'u olması muhtemel olan yapının oluşturulması için arkaplanda küçük bir ekip 18 aydır çalışmaktaymış. Bu çalışma kapsamında şimdiye kadar 65 ülkeden 9000 kullanıcının açıldığı bir blog hizmeti başlatılmış ve bu sistemde 3,097 blogdan 1,358'i aktif olarak kullanılmakta, bu bloglarda da 26,203 giriş bulunmaktaymış.

Olur mu böyle şey, şirket sırları dışarı çıkar vs. diyenler için blog kuralları dün yayınlanmış bir pdf olarak burada yeralmakta.

Sanırım Büyük Mavi'den hala öğrenecek çok şey var...

IBM Haber Linux Evinizde

butch

2006 yılı ilk sayısı geçtiğimiz hafta yayınlanan IBM Türk'ün ücretsiz Linux gazetesi Haber Linux bundan böyle üyelik bilgilerinde adreslerini belirten FM üyelerinin adreslerine ulaştırılacak. Türkiye'de yayınlanan en uzun soluklu Linux dergisi olan Haber Linux, 64 sayfalık zenginleşmiş içeriği ile sizleri bekliyor.

Bilgilerinizi güncelleyiniz, dergisiz kalmayınız.

IBM'den Hız Rekoru: 102 Gigabyte/saniye

tongucyumruk

Bilişim dünyasında klasikleşmiş sözlerden biridir: Bir sistem en yavaş parçasının hızında çalışır. Son yıllarda sıradışı bir artış gösteren işlemci, ekran kartı, bellek gibi donanımların sağladığı yüksek performans imkanlarına rağmen verinin depolandığı ve işlenmek üzere aktarıldığı ortam olan sabit disklerin hızında diğer donanımlardaki artışı yakalayabilecek bir artış gerçekleşmedi. Bu nedenle sabit diskler sistemlerin genel performansı üzerindeki en sıkı darboğazlardan birini oluşturmaya devam ediyordu. En azından IBM bu alana el atana kadar durum buydu...

IBM Web Browser for OS/2

larweda

IBM, Netscape`in açık kaynak kodlu projesi MOZILLA`yı (Netscape 6.01)temel alarak geliştirdiği IBM Web Browser for OS/2`yi duyurdu. OS/2 Warp 4, OS/2 Warp Server ve WorkSpace On Demand 2 üzerinde çalışabilen; HTML 4.0, DHTML (W3C compliant), XML 1.0, JavaScript 1.5, CSS1, DOM 1.0, Java 1.3, SSL 3.1 ve Macromedia Flash destekleyen tarayıcı, aslında çok önemli bir haber sayılmayabilir. (Sonuçta OS/2 kullanan kaç kişi var ki?) Ama IBM gibi bir firmanın, kaynağı açık bir kodu temel alarak program geliştirmesi, ve de bunu parayla satmasına rağmen kaynak kodunu (mozilla-i386-pcos2-vacpp-0.6.zip) da içeren bir sürümünü internete sunması gerçekten ilginç bir gelişme, ve büyük bir haber.

WebSphere Application Server Community Edition

anonim

IBM WebSphere uygulama sunucusunun Apache Geronimo üzerine geliştirilmiş bir versiyonunu ücretsiz olarak dağıtacağını duyurdu. Konu ile ilgili tartışmalar buradan takip edilebilir.