Lenovo'nun yeni yüzü Ronaldinho!

0
larweda
Lenovo, FC Barcelona Futbol Takımı ve takımın Ronaldinho Gaucho olarak tanınan yıldız futbolcusu Ronaldo de Assis Morreira ile anlaşma yaptığını açıkladı. Anlaşmaya göre, Ronaldinho kısa süre önce açıklanan Lenovo-markalı dizüstü ve masaüstü bilgisayarlarının dünya çapındaki tanıtım etkinliklerinde ve pazarlama kampanyalarında yer alacak.
Lenovo daha önce IBM'in kişisel bilgisayar departmanını alarak bizlere ismini duyurmuştu. Şimdi de IBM'den devraldığı bayrağı taşımaya devam etmek için Ronaldinho'yu seçmiş oldu. Artık Ronaldinho, Lenovo'nun dünya çapındaki marka elçisi! Kaynaklar: 1 2 3. Resimler haber detaylarında.
ibm

İlgili Yazılar

1960'lardan kalma bir IBM Mainframe ve Java Birbirine Karışınca

tongucyumruk

Konu yazılım olunca insanların ağızlarından düşürmedikleri bir kelimedir: Legacy. Birkaç farklı şekilde Türkçe'ye çevrilebilecek olsa da genellikle bu sektörde Eski anlamına gelir. Peki eski her zaman kötü, yavaş, zor mu demektir? David Cassel bu yazısında Docker, JSON, Bootstrap, REST ve benzeri bütün "güncel" teknolojileri kullanan bir sistemin kalbinde yatan ve sorgulara 6-10...

BlueStorm

FZ

IBM, satranç üstadı Garry Kasparov'u yenen Deep Blue adlı bilgisayardan yaklaşık 1700 kat daha hızlı çalışması planlanan BlueStorm kod adlı bilgisayarı inşa etmek için hazırlıklara başladı.

Söz konusu makina Regatta kod adı ile de bilinen eServer p690 bilgisayarlarının kümelenmesi (clustering) ile oluşturulacak ve saniyede yaklaşık 20 trilyon işlem yapabilecek olan bu bilgisayar, Avrupa Orta Menzilli Hava Tahminleri Merkezi için hava tahminleri hesaplamalarında kullanılacak.

Nihai ağırlığı 130 ton olarak hesaplanan bilgisayarın depolama kapasitesinin 1.5 petabyte olması öngörülüyor.

2002'nin ilk aylarında inşaatına başlanacak olan BlueStorm, şu anda dünyanın en hızlı bilgisayarı olan ASCI White'in rekorunu kıracak gibi görünüyor.

IBM'in ücretsiz ofis yazılımı - Lotus Symphony

anonim

OpenOffice ve Lotus Smart Suite türevi olarak ücretsiz ve açık kaynaklı bir ofis paketi IBM tarafından kullanıma sunuldu. Oldukça güzel. MS Ofis alternatiflerinin artması sevindirici.

http://symphony.lotus.com/software/lotus/symphony/home.jspa

Blog@IBM: 320,000 Blogger Geliyor!

sundance

IBM yaptığı bir anonsla 320,000 çalışanının blog kullanmasını özendirmek için bir çalışma yaptığını açıkladı.

Açık ara ile dünyanın en büyük şirket blog'u olması muhtemel olan yapının oluşturulması için arkaplanda küçük bir ekip 18 aydır çalışmaktaymış. Bu çalışma kapsamında şimdiye kadar 65 ülkeden 9000 kullanıcının açıldığı bir blog hizmeti başlatılmış ve bu sistemde 3,097 blogdan 1,358'i aktif olarak kullanılmakta, bu bloglarda da 26,203 giriş bulunmaktaymış.

Olur mu böyle şey, şirket sırları dışarı çıkar vs. diyenler için blog kuralları dün yayınlanmış bir pdf olarak burada yeralmakta.

Sanırım Büyük Mavi'den hala öğrenecek çok şey var...

Gizli Tehlike: TCPA

tongucyumruk

Kapalı kodlu, özgür olmayan yazılımların özgürlüğünüz, kişisel gizliliğiniz ve kişi haklarınız için bir tehdit oluşturduğu uzun zamandır zaten biliniyordu. Günümüze kadar kendinizi korumak için başvurabileceğiniz bir özgür yazılım kalesi mevcuttu. Tamamen özgür yazılımlar kullanarak hem kendinizi güvenliğe alabilir, hem özgür kalabilir, hem de gerek özgür yazılım geliştirme modelinin gerekse özgür yazılımların doğduğu ortam olan UNIX felsefesinin sonucunda alabildiğine yüksek kalitede yazılımlara sahip olabilirdiniz. Fakat şimdi ufukta yeni bir tehlike görünüyor, kumun altında bekliyor, ses yok, seda yok... Aniden, çarpacak.