IBM, Netscape`in açık kaynak kodlu projesi
MOZILLA`yı (Netscape 6.01)temel alarak geliştirdiği
IBM Web Browser for OS/2`yi duyurdu. OS/2 Warp 4, OS/2 Warp Server ve WorkSpace On Demand 2 üzerinde çalışabilen; HTML 4.0, DHTML (W3C compliant), XML 1.0, JavaScript 1.5, CSS1, DOM 1.0, Java 1.3, SSL 3.1 ve Macromedia Flash destekleyen tarayıcı, aslında çok önemli bir haber sayılmayabilir. (Sonuçta OS/2 kullanan kaç kişi var ki?) Ama IBM gibi bir firmanın, kaynağı açık bir kodu temel alarak program geliştirmesi, ve de bunu parayla satmasına rağmen
kaynak kodunu (mozilla-i386-pcos2-vacpp-0.6.zip) da içeren bir sürümünü internete sunması gerçekten ilginç bir gelişme, ve büyük bir haber.
IBM gerçekten büyük bi firma, fakat IBM Türkiye de bir o kadar küçük.
IBM denilince aklıma bir çok yenilikler, buluşlar, standartlar geliyor fakat IBM Türkiye denince kutular ve seri numaraları geliyor.Acaba IBM Türkiye de biraz da olsa ar-ge faaliyetleri yapılmaya başlaması çok mu zor? bildiğim kadarıyla IBM Türkiye de doğru düzgün mühendis bile çalışmıyor. Dünyada bu denli büyük bir kuruluşun türkiye ayağının bilim,teknoloji alanına hiç bir katkıda bulunamaması nasıl sağlanıyor acaba?
biraz kızmışım galiba :) ama sizinde aklınıza gelmiyor mu?
"dünyadaki büyük firmaların türkiye ayaklarının kutu satıcıları olması....IBM,Microsoft...vs..."