WebSphere Application Server Community Edition

0
anonim
IBM WebSphere uygulama sunucusunun Apache Geronimo üzerine geliştirilmiş bir versiyonunu ücretsiz olarak dağıtacağını duyurdu. Konu ile ilgili tartışmalar buradan takip edilebilir.
ibm

Görüşler

0
anonim
IBM gün geçtikçe açık kaynağa verdiği desteğe artırıyor. Artık pSeries, zOS serisi IBM makineler üzerinde Linux koşturabiliyoruz. IBM önce cloudscape'i açık kaynak camiasına devretti(apache derby olarak), zaten yıllardır linux arge'sine önemli yatırımlar yapıyor ve şimdi de Websphere'in (kaynağı açık değil ama en azından free) ücretsiz versiyonunu çıkarıyor.

Linux açısından bir önemli gelişme de, geçen günlerde ubuntu'nun IBM'in en önemli ürünlerden biri olan DB2 için desteklenen platformlar sertifikasını alması (bence ubuntunun bu başarısı debian için bir zafer olarak görülmeli *). Geçen günlerde okuduğum bir haberde DB2'nunda ücretsiz versiyonun çıkarılacağından bahsediliyordu, haber için buraya bakabilirsiniz. (ne kadar sansasyonal tartışılır tabii ki).
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

HaberLinux #11 Çıktı

butch

IBM Türk'ün ücretsiz Linux gazetesi HaberLinux'un 11. sayısı çıktı. Zengin teknik içeriği ile vazgeçilmez bir Linux dergisi olma yolunda emin adımlarla ilerleyen dergiye ulaşmak için yapmanız gereken üyelik bilgilerinizdeki adres bilgilerinizi güncellemek ve "Haber Linux Dergisinin Adresime Gönderilmesini İstiyorum" seçeneğini işaretlemek.

Not: Bir önceki sayının dağıtımında problemler yaşandığını biliyoruz. Bu kez sorun yaşanmayacağından emin olabilirsiniz.

IBM Açık Kaynak Kod İçin Cell CPU Üretecek

zentoo

Yahoo News teki habere göre, IBM Açık Kaynak Kod destekleyen bilgisayarlara uygun CELL işlemcisinin detaylarını Barcelona'da açıklamış bulunmakta.

IBM’de Emekçiler Kazandı

exenon

Çalışma koşullarında yaşanan olumsuz gelişmelere karşı IBM çalışanları Tez-Koop İş Sendikası’nda örgütlenmişti. Bunun üzerine IBM sendikaya yetki itirazında bulunmuş, işkolu tespitine yönelik olarak da konuyu mahkeme sürecine taşımıştı. Hukuki süreç boyunca IBM yöneticileri çalışanlarına dönük baskıları arttırmış, sendika temsilcilerini işten atmıştı. Bu baskılar karşısında IBM çalışanları tepkilerini ve mücadele kararlırlılıklarını; IBM önünde yaptıkları basın açıklamaları ile göstermişlerdi. Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi ve TMMOB İstanbul İKK bu sürece destek vermiştir.

Lotus Symphony 3 yayınlandı

anonim

Her sürümünde daha iddialı olan ücretsiz Lotus Symphony ofis yazılımı 3. sürümü ile karşımızda. Ayrıca bu sürümde Türkçe yazım kontrolü de eklentiler arasında yer almaktadır. Open Office 3 tabanlı olarak yazılan Lotus Symphony 3 eklentileri ve özellikleri ile IBM eski Lotus Office tecrübesini kullanıcılara sunuyor.

IBM Dünyanın En HIZLI Bilgisayarını Yaptığını İddia Ediyor

FZ

Dünyanın en hızlı bilgisayarı yarışı en yüksek gökdeleni olan şehir yarışına benziyor lider sık sık değişiyor bu yarışta.