IBM Yazılım Zirvesi 2006

0
butch
IBM'in yazılım dünyasındaki yenilikleri ve iş dünyasına sunduğu yazılım çözümlerini tanıttığı geleneksel Yazılım Zirvesi bu yıl 20 Eylül Çarşamba günü İstanbul Swissotel'de gerçekleştirilecek.

Fazlamesai editörlerinin de hazır bulunacağı etkinlik hakkında detaylı bilgiyi bu adreste bulabilirsiniz.
ibm

Görüşler

0
FZ
Bekliyoruz tüm FM müdavimlerini! ;-)
0
SHiBuMiGo
2. dünya savaşı'nda Naziler için geliştirdikleri bu teknolojilere benziyorsa kalsın lütfen :)
0
sundance
Yok daha çok hem nazilerin hem amerikalıların adam öldürmekte kullandıkları, günümüzde bileyeni modelleri ile milyonların katledildiği şuna benziyor daha çok :)
0
FZ
Bizi bu önemli ve korkunç gerçek hakkında aydınlattığınız için teşekkürler. Sanırım şu andan itibaren siz de Internet kullanmayı bırakacaksınız ne de olsa Internet denen altyapının temelleri %100 DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency) fonları ile atıldı.

Bilmeyenler için not: DARPA, ABD'nin Savunma Bakanlığına bağlı bir ajans olup ordunun kullanabileceği teknolojilerin geliştirilmesi için gerekli koordinasyonu, üniversite sanayi işbirliklerini sağlamaktadır. Bugün Internet'te kullandığımız pek çok protokolün, altyapının temeli DARPA tarafından fonlanan araştırmalar ile geliştirilmiş ve kullanılmaya başlanmıştır. Yine bugün sivil kullanımda olan pek çok teknoloji askeri DARPA tarafından fonlanan araştırmacıların geliştirdikleri sonucunda ortaya çıkmıştır.
0
anonim
sadece bu konuda değil bi çok konuda buna benzerdir durumlar
Çünkü bi şey yapmak için gerekli FON, ancak savaş/ bişeye karşı korkutulmak suretiyle bulunabiliyor.
İnsanlar korkmadıkça harekete geçmiyordu
artık durum biraz değişecek
0
bm
Cok dogru soyluyorsunuz, devlet fonlarini almak icin abartilmis askeri veya teknolojik tehdit kullanilabiliyor. (Japonlarin 5. jenerasyon projesi en cok Amerikali arastirmacilarin isine yaramis olabilir mesela) Bu yapilirken insanlar ahlaksizlasabiliyorlar da. Orada tekinsiz bir mekanizma var. Pazarlama yalani vs. ile satis yapmak devletin aklina birseyleri sokup para almaktan daha iyi gozukuyor bana bazen. Ikincisinde devlet yoldan ciktigi gibi, o parayi aktaracak kalici bir burokrasi de olusuyor. Yalniz:

İnsanlar korkmadıkça harekete geçmiyordu artık durum biraz değişecek

Buna ben de inanmak isterim ama kuvvetli bir alamet gormedim henuz. Nicin boyle diyorsunuz?

0
loker
Bugün IBM'e Holocaust destekçiliği üzerinden çamur atmak saçma katılıyorum. Vatandaşın hippi tepkisine ben de gülümsedim, ama her ne kadar hata kaldırsa da teşbih biraz yanlış olmuş bence...
IBM'in Nazi'lere nerelerde kullandıklarını bilerek bilgisayar satması açıkça insanlık suçu işlemektir. Sonra isim falan değiştirdiler, o oldu, bu oldu, ama... yapılan ortada kaldı.
Şirketlerin bu tip davranışlarına demokratik tepkiler verilirse belki yarın öbür gün "Bu Hitler nasıl bu kadar güçlenmişti ki?" sorusu tamamen inanılmaz hale gelir, dünyada bir daha hiç bir insan o kadar güçlenemez... (tamam çok ütopik oldu ya.. idare ediliversin)
Öte yandan ergonomi disiplininin, internet protokollerinin ve daha nice teknolojinin askeri sermaye ile gerçekleştirilmesi yalnızca tesadüfler ve ihtiyaç öncelikleri... Yani onlar yapmasa başkası yapacaktı, halam olmasa amcam olacaktı diye ele alınabilecek konular...
IBM'in bugünkü varlığını 1940'la yargılamanın bir saçmalığı da anonim ortaklık mantığı... Yapı Kredi Yayınları kurucusunu onurlandırmak için adına bir seri duyurdu ve çok önemli bazı yapıtların harika çevirilerini Kazım Taşkent Serisi diye yayınladı. velakin Taşkent amcanın üzerinden YKB defaeten sahip değiştirdi, şimdi de anlı şanlı koç'un... şimdi taşkent'in sevabı, günahı bir anlam içerir mi diye soranlara güler geçerim...
0
newman
Sirketler de aynen devletler gibi tuzel kisiliklerdir. Hitler'in yaptiklari belki Alman tarihinde bir kara leke olarak hep kalacak, ama bundan dolayi bugunku Almanya'ya dusman olmamiz gerekmez. Yapan eninde sonunda insandir. Kesen eldir bicak degil... IBM, Microsoft, Sun, vs.: bunlar hep tuzel kisilikler. Ustelik IBM olayinda su fark da var: O zamandan bugune kim kaldi o eski kadrodan? Herkes kendi yaptigindan sorumlu degil midir? IBM'in yeni nesil patronlari o zaman yapilanlari tasvip ediyorlar mi? Ve buna sosyalist sitelerdeki iddialardan baska elde kanit var mi? Veya onlarin kanitlari neler? Gecmis kayda gecirilmeli, ama gelecegimizi esir almamali. Nacizane fikirlerim. Herkese saygilar.
0
numb
Burada çok güzel bir söz hemen aklıma geliyor:

"I learned long ago, never to wrestle with a pig. You get dirty, and besides, the pig likes it."

GB Shaw
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

IBM ve Georgia Tech Silikon Hız Rekorunu Kırmışlar = 500 GHz!

Zebani

IBM ve Georgia Teknoloji Enstitüsü 500 GHz frekansına sahip işlemci ürettiklerini ilan etmişler. Meraklıları için link:

http://www-03.ibm.com/press/us/en/pressrelease/19843.wss

Tabii bunu 4.5 Kelvin gibi çok düşük sıcaklıkta gerçekleştirmişler. Son kullanıcıya ne zaman ulaşır? Böyle bir teknoloji... Böyle bir işlemci... "asfalt ağladı be!" :)

1960'lardan kalma bir IBM Mainframe ve Java Birbirine Karışınca

tongucyumruk

Konu yazılım olunca insanların ağızlarından düşürmedikleri bir kelimedir: Legacy. Birkaç farklı şekilde Türkçe'ye çevrilebilecek olsa da genellikle bu sektörde Eski anlamına gelir. Peki eski her zaman kötü, yavaş, zor mu demektir? David Cassel bu yazısında Docker, JSON, Bootstrap, REST ve benzeri bütün "güncel" teknolojileri kullanan bir sistemin kalbinde yatan ve sorgulara 6-10...

IBM ve SOYKIRIM

redogre

Edwin Black adlı yazarın 12 Şubat 2001 de çıkan "IBM and the Holocaust" adlı kitabı, Amerika 1941 de resmen savaşa girmeden önce Almanya'ya Yahudileri ve Polonyalılar'ı fişlemekte kullanılan cihazları kiraladığını ve bu sayede Hitler rejiminin çok kısa sürede çok büyük miktarlarda insanı toplama kampına gönderebildiğini belgeleriyle sunuyor.

IBM in ürettiği makinalar sayesinde aylar sürecek demiryolundan esir taşınması işleri çok kısa sürede düzenlenebilmiş. IBM in makinaların hangi amaçla kullanıldığını bilmemesi imkansız çünkü duruma göre özel ayar gerektiren kart delme makinalarından binlercesi Almanya'ya kiralanmış. IBM mümkün olduğunca her antlaşmayı sözlü yapmış olsa da ortada çok büyük bir iddia var.

Not: Ben haberi Post Express de okuyup, internetten küçük bir araştırma yaptım. Konu gerçekten tüyler ürpertici...

IBM'den Bedelsiz Ofis Paketi

erika

OpenOffice, StarOffice, Google Office derken şimdi de IBM Lotus Symphony ile ücretsiz ofis yazılımı veren firmalar kervanına katıldı.

IBM'den Hız Rekoru: 102 Gigabyte/saniye

tongucyumruk

Bilişim dünyasında klasikleşmiş sözlerden biridir: Bir sistem en yavaş parçasının hızında çalışır. Son yıllarda sıradışı bir artış gösteren işlemci, ekran kartı, bellek gibi donanımların sağladığı yüksek performans imkanlarına rağmen verinin depolandığı ve işlenmek üzere aktarıldığı ortam olan sabit disklerin hızında diğer donanımlardaki artışı yakalayabilecek bir artış gerçekleşmedi. Bu nedenle sabit diskler sistemlerin genel performansı üzerindeki en sıkı darboğazlardan birini oluşturmaya devam ediyordu. En azından IBM bu alana el atana kadar durum buydu...