IBM Türkiye'deki İlk Innovasyon Merkezini Açtı

0
FZ
IBM dünyadaki 41. inovasyon merkezini bugün Türkiye'de açtı.
IBM Türkiye İnovasyon Merkezi'nin hizmete girmesiyle bu alanda küresel IBM'in yaptığı toplam yatırım tutarı da 600 milyon dolara ulaştı. IBM Türk Genel Müdürü Eray Yüksek "Türkiye'nin teknoloji alanında geleceğinin tanımını yaparak ona göre hizmet ve proje üretmeye ve Türkiye bilişim sektörünü geleceğin dünyasına hazırlamaya çalışıyoruz. Şimdiye kadar sayısız fikirler ürettik, şimdi bu fikirleri IBM İnovasyon Merkezi ile uygulamaya dönüştürüp pazara sunulacak projeler haline getirme zamanıdır. İnovasyonu tam olarak işselleştirebilirsek Türkiye'de bu tür yatırımların geri dönüşü de çok daha büyük olacaktır" dedi.

Kaynak ve detaylı haber: SABAH
ibm

İlgili Yazılar

IBM'in ücretsiz ofis yazılımı - Lotus Symphony

anonim

OpenOffice ve Lotus Smart Suite türevi olarak ücretsiz ve açık kaynaklı bir ofis paketi IBM tarafından kullanıma sunuldu. Oldukça güzel. MS Ofis alternatiflerinin artması sevindirici.

http://symphony.lotus.com/software/lotus/symphony/home.jspa

IBM Yazılım Zirvesi ‘08: Değişim Açlığı

FZ

15 Ekim 2008, Çarşamba günü öğleden sonra IBM Yazılım Zirvesi ‘08 etkinliğinde olacağız.

Bu seneki etkinliğin teması: Değişim Açlığı

Çarşamba orada tanıdıklarla görüşmek ümidiyle…

20 yıl önceki yaz neler oldu ?

anonim

20 yıl önceki yaz IBM ilk PC`sini tum dünyaya duyurdu, 20 yıl önceki sistemlerle şu ankiler arasında sanki 100 yıl fark var gibi geliyor insana, teknoloji bu hızda giderse IBM PC`nin 40` ncı yılındaki sistemlere bakarak bu gunleri hatırlıycaz ve belki de az once dediğim 100 yıllık fark bize bu sefer 1000 yıl gibi gelecek. P4`leri kullanmaya başladığımız bu günlerde düşünüyorum da 10 yıl sonra ne olacak Pention 45`ler mi? :))

www.pc.ibm.com/ww/pcanniversary/

IBM Cloudscape Kodlarını Neden Açtı ?

anonim

Bildiğiniz gibi IBM bir süre önce Cloudscape veritabanın kodlarını Apache vakfına bağışlamış ve bu ürün Derby adını almıştı.

Bu olayın sebeplerini açıklayan ve bana göre pek çok büyük şirketin de takip edeceği yolun neden açık kaynak dünyasından geçmesi gerektiğini gösteren güzel bir röportaj Developerworks'te yayımlandı.

WebSphere Application Server Community Edition

anonim

IBM WebSphere uygulama sunucusunun Apache Geronimo üzerine geliştirilmiş bir versiyonunu ücretsiz olarak dağıtacağını duyurdu. Konu ile ilgili tartışmalar buradan takip edilebilir.