Lotus Symphony 3 yayınlandı

0
anonim
Her sürümünde daha iddialı olan ücretsiz Lotus Symphony ofis yazılımı 3. sürümü ile karşımızda. Ayrıca bu sürümde Türkçe yazım kontrolü de eklentiler arasında yer almaktadır. Open Office 3 tabanlı olarak yazılan Lotus Symphony 3 eklentileri ve özellikleri ile IBM eski Lotus Office tecrübesini kullanıcılara sunuyor.
Değişiklik notları aşağıdaki listede yer almaktadır. http://symphony.lotus.com/software/lotus/symphony/help.nsf/ReleaseNotes
ibm

İlgili Yazılar

IBM Açık Kaynak Kod İçin Cell CPU Üretecek

zentoo

Yahoo News teki habere göre, IBM Açık Kaynak Kod destekleyen bilgisayarlara uygun CELL işlemcisinin detaylarını Barcelona'da açıklamış bulunmakta.

IBM Web Browser for OS/2

larweda

IBM, Netscape`in açık kaynak kodlu projesi MOZILLA`yı (Netscape 6.01)temel alarak geliştirdiği IBM Web Browser for OS/2`yi duyurdu. OS/2 Warp 4, OS/2 Warp Server ve WorkSpace On Demand 2 üzerinde çalışabilen; HTML 4.0, DHTML (W3C compliant), XML 1.0, JavaScript 1.5, CSS1, DOM 1.0, Java 1.3, SSL 3.1 ve Macromedia Flash destekleyen tarayıcı, aslında çok önemli bir haber sayılmayabilir. (Sonuçta OS/2 kullanan kaç kişi var ki?) Ama IBM gibi bir firmanın, kaynağı açık bir kodu temel alarak program geliştirmesi, ve de bunu parayla satmasına rağmen kaynak kodunu (mozilla-i386-pcos2-vacpp-0.6.zip) da içeren bir sürümünü internete sunması gerçekten ilginç bir gelişme, ve büyük bir haber.

IBM Yazılım Zirvesi 2006

butch

IBM'in yazılım dünyasındaki yenilikleri ve iş dünyasına sunduğu yazılım çözümlerini tanıttığı geleneksel Yazılım Zirvesi bu yıl 20 Eylül Çarşamba günü İstanbul Swissotel'de gerçekleştirilecek.

Fazlamesai editörlerinin de hazır bulunacağı etkinlik hakkında detaylı bilgiyi bu adreste bulabilirsiniz.

1960'lardan kalma bir IBM Mainframe ve Java Birbirine Karışınca

tongucyumruk

Konu yazılım olunca insanların ağızlarından düşürmedikleri bir kelimedir: Legacy. Birkaç farklı şekilde Türkçe'ye çevrilebilecek olsa da genellikle bu sektörde Eski anlamına gelir. Peki eski her zaman kötü, yavaş, zor mu demektir? David Cassel bu yazısında Docker, JSON, Bootstrap, REST ve benzeri bütün "güncel" teknolojileri kullanan bir sistemin kalbinde yatan ve sorgulara 6-10...

BlueStorm

FZ

IBM, satranç üstadı Garry Kasparov'u yenen Deep Blue adlı bilgisayardan yaklaşık 1700 kat daha hızlı çalışması planlanan BlueStorm kod adlı bilgisayarı inşa etmek için hazırlıklara başladı.

Söz konusu makina Regatta kod adı ile de bilinen eServer p690 bilgisayarlarının kümelenmesi (clustering) ile oluşturulacak ve saniyede yaklaşık 20 trilyon işlem yapabilecek olan bu bilgisayar, Avrupa Orta Menzilli Hava Tahminleri Merkezi için hava tahminleri hesaplamalarında kullanılacak.

Nihai ağırlığı 130 ton olarak hesaplanan bilgisayarın depolama kapasitesinin 1.5 petabyte olması öngörülüyor.

2002'nin ilk aylarında inşaatına başlanacak olan BlueStorm, şu anda dünyanın en hızlı bilgisayarı olan ASCI White'in rekorunu kıracak gibi görünüyor.