IBM, Big Bang'in sırlarını çözmeye çalışıyor

0
melitical
IBM ve Astron(Avrupa Astronomi Organizasyonu), Big Bang sırasında neler olduğuna dair bilgiler elde edebilmek için alıcıların zayıf radyo sinyallerini algılamasına yardımcı olacak bir mikroişlemci tasarlamak konusunda ortak çalışma başlattı.
13 milyar yıllık sinyallere ulaşılmasının bu şekilde mümkün olduğu belirtiliyor. Proje için Fransa ve Hollanda'ya 25000 alıcı yerleştirilecek. IBM tarafından yapılacak olan çipin frekansının pik değeri 200GHz olacak.

Kaynak: silicon.com
ibm

Görüşler

0
simor
Yani neymiş? 200 GHz işlemci üretilebiliyormuş.
Belki anlık tepe değeri budur ama piyasadakilerle arasındaki fark yeterince dudak uçuklatıcı.

Bu farkı biraz daha anlamlı kılmak için, deneysel ve uluslararası araştırmalar için üretileceğini düşündüğümde dahi, dünya üzerinde tek paket içinde 200 ghz saat hızı üretecek bir işlemci olacağı gerçeği heyecan verici.

Ben o kadar hızı ne yapayim diye de düşündüm bir an... sonrasını hatırlamıyorum :)
0
fayntom
Şu an bir üniversitemizde görev yapan bir hocam Almanya'da doktora sırasında 300 GHZ değerinde geniş ölçekli üretilebilir bir transistörü imal edip daha sonra ülkemize dönmüştür. Elimizdekilerin kıymetini bilebilirsek biz de bilimde öncü olmaya çok uzak sayılmayız.
Bilgi için http://ee.yeditepe.edu.tr/staff/topaloglu/presentationfiles/semiconductorprocessing.pdf
0
simor
Sayenizde transistör üretimi konusunda bilgi edindik. Teşekkürler. :)

Bir de şu var. Öylesine gözüme ilişti.

http://news.bbc.co.uk/1/hi/technology/5259594.stm

0
tolgacakiroglu
Yahu kardesim, kiyamet yaklasiyor, bunlar hâlâ bin bang falan. Ne yapayim ben bunu. :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

1960'lardan kalma bir IBM Mainframe ve Java Birbirine Karışınca

tongucyumruk

Konu yazılım olunca insanların ağızlarından düşürmedikleri bir kelimedir: Legacy. Birkaç farklı şekilde Türkçe'ye çevrilebilecek olsa da genellikle bu sektörde Eski anlamına gelir. Peki eski her zaman kötü, yavaş, zor mu demektir? David Cassel bu yazısında Docker, JSON, Bootstrap, REST ve benzeri bütün "güncel" teknolojileri kullanan bir sistemin kalbinde yatan ve sorgulara 6-10...

HaberLinux #11 Çıktı

butch

IBM Türk'ün ücretsiz Linux gazetesi HaberLinux'un 11. sayısı çıktı. Zengin teknik içeriği ile vazgeçilmez bir Linux dergisi olma yolunda emin adımlarla ilerleyen dergiye ulaşmak için yapmanız gereken üyelik bilgilerinizdeki adres bilgilerinizi güncellemek ve "Haber Linux Dergisinin Adresime Gönderilmesini İstiyorum" seçeneğini işaretlemek.

Not: Bir önceki sayının dağıtımında problemler yaşandığını biliyoruz. Bu kez sorun yaşanmayacağından emin olabilirsiniz.

IBM'in ücretsiz ofis yazılımı - Lotus Symphony

anonim

OpenOffice ve Lotus Smart Suite türevi olarak ücretsiz ve açık kaynaklı bir ofis paketi IBM tarafından kullanıma sunuldu. Oldukça güzel. MS Ofis alternatiflerinin artması sevindirici.

http://symphony.lotus.com/software/lotus/symphony/home.jspa

IBM Cloudscape Kodlarını Neden Açtı ?

anonim

Bildiğiniz gibi IBM bir süre önce Cloudscape veritabanın kodlarını Apache vakfına bağışlamış ve bu ürün Derby adını almıştı.

Bu olayın sebeplerini açıklayan ve bana göre pek çok büyük şirketin de takip edeceği yolun neden açık kaynak dünyasından geçmesi gerektiğini gösteren güzel bir röportaj Developerworks'te yayımlandı.

IBM Açık Kaynak Kod İçin Cell CPU Üretecek

zentoo

Yahoo News teki habere göre, IBM Açık Kaynak Kod destekleyen bilgisayarlara uygun CELL işlemcisinin detaylarını Barcelona'da açıklamış bulunmakta.