IBM, Big Bang'in sırlarını çözmeye çalışıyor

0
melitical
IBM ve Astron(Avrupa Astronomi Organizasyonu), Big Bang sırasında neler olduğuna dair bilgiler elde edebilmek için alıcıların zayıf radyo sinyallerini algılamasına yardımcı olacak bir mikroişlemci tasarlamak konusunda ortak çalışma başlattı.
13 milyar yıllık sinyallere ulaşılmasının bu şekilde mümkün olduğu belirtiliyor. Proje için Fransa ve Hollanda'ya 25000 alıcı yerleştirilecek. IBM tarafından yapılacak olan çipin frekansının pik değeri 200GHz olacak.

Kaynak: silicon.com
ibm

Görüşler

0
simor
Yani neymiş? 200 GHz işlemci üretilebiliyormuş.
Belki anlık tepe değeri budur ama piyasadakilerle arasındaki fark yeterince dudak uçuklatıcı.

Bu farkı biraz daha anlamlı kılmak için, deneysel ve uluslararası araştırmalar için üretileceğini düşündüğümde dahi, dünya üzerinde tek paket içinde 200 ghz saat hızı üretecek bir işlemci olacağı gerçeği heyecan verici.

Ben o kadar hızı ne yapayim diye de düşündüm bir an... sonrasını hatırlamıyorum :)
0
fayntom
Şu an bir üniversitemizde görev yapan bir hocam Almanya'da doktora sırasında 300 GHZ değerinde geniş ölçekli üretilebilir bir transistörü imal edip daha sonra ülkemize dönmüştür. Elimizdekilerin kıymetini bilebilirsek biz de bilimde öncü olmaya çok uzak sayılmayız.
Bilgi için http://ee.yeditepe.edu.tr/staff/topaloglu/presentationfiles/semiconductorprocessing.pdf
0
simor
Sayenizde transistör üretimi konusunda bilgi edindik. Teşekkürler. :)

Bir de şu var. Öylesine gözüme ilişti.

http://news.bbc.co.uk/1/hi/technology/5259594.stm

0
tolgacakiroglu
Yahu kardesim, kiyamet yaklasiyor, bunlar hâlâ bin bang falan. Ne yapayim ben bunu. :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Gizli Tehlike: TCPA

tongucyumruk

Kapalı kodlu, özgür olmayan yazılımların özgürlüğünüz, kişisel gizliliğiniz ve kişi haklarınız için bir tehdit oluşturduğu uzun zamandır zaten biliniyordu. Günümüze kadar kendinizi korumak için başvurabileceğiniz bir özgür yazılım kalesi mevcuttu. Tamamen özgür yazılımlar kullanarak hem kendinizi güvenliğe alabilir, hem özgür kalabilir, hem de gerek özgür yazılım geliştirme modelinin gerekse özgür yazılımların doğduğu ortam olan UNIX felsefesinin sonucunda alabildiğine yüksek kalitede yazılımlara sahip olabilirdiniz. Fakat şimdi ufukta yeni bir tehlike görünüyor, kumun altında bekliyor, ses yok, seda yok... Aniden, çarpacak.

BlueStorm

FZ

IBM, satranç üstadı Garry Kasparov'u yenen Deep Blue adlı bilgisayardan yaklaşık 1700 kat daha hızlı çalışması planlanan BlueStorm kod adlı bilgisayarı inşa etmek için hazırlıklara başladı.

Söz konusu makina Regatta kod adı ile de bilinen eServer p690 bilgisayarlarının kümelenmesi (clustering) ile oluşturulacak ve saniyede yaklaşık 20 trilyon işlem yapabilecek olan bu bilgisayar, Avrupa Orta Menzilli Hava Tahminleri Merkezi için hava tahminleri hesaplamalarında kullanılacak.

Nihai ağırlığı 130 ton olarak hesaplanan bilgisayarın depolama kapasitesinin 1.5 petabyte olması öngörülüyor.

2002'nin ilk aylarında inşaatına başlanacak olan BlueStorm, şu anda dünyanın en hızlı bilgisayarı olan ASCI White'in rekorunu kıracak gibi görünüyor.

IBM Türkiye'deki İlk Innovasyon Merkezini Açtı

FZ

IBM dünyadaki 41. inovasyon merkezini bugün Türkiye'de açtı.

IBM'den Bedelsiz Ofis Paketi

erika

OpenOffice, StarOffice, Google Office derken şimdi de IBM Lotus Symphony ile ücretsiz ofis yazılımı veren firmalar kervanına katıldı.

IBM Web Browser for OS/2

larweda

IBM, Netscape`in açık kaynak kodlu projesi MOZILLA`yı (Netscape 6.01)temel alarak geliştirdiği IBM Web Browser for OS/2`yi duyurdu. OS/2 Warp 4, OS/2 Warp Server ve WorkSpace On Demand 2 üzerinde çalışabilen; HTML 4.0, DHTML (W3C compliant), XML 1.0, JavaScript 1.5, CSS1, DOM 1.0, Java 1.3, SSL 3.1 ve Macromedia Flash destekleyen tarayıcı, aslında çok önemli bir haber sayılmayabilir. (Sonuçta OS/2 kullanan kaç kişi var ki?) Ama IBM gibi bir firmanın, kaynağı açık bir kodu temel alarak program geliştirmesi, ve de bunu parayla satmasına rağmen kaynak kodunu (mozilla-i386-pcos2-vacpp-0.6.zip) da içeren bir sürümünü internete sunması gerçekten ilginç bir gelişme, ve büyük bir haber.