IBM, Big Bang'in sırlarını çözmeye çalışıyor

0
melitical
IBM ve Astron(Avrupa Astronomi Organizasyonu), Big Bang sırasında neler olduğuna dair bilgiler elde edebilmek için alıcıların zayıf radyo sinyallerini algılamasına yardımcı olacak bir mikroişlemci tasarlamak konusunda ortak çalışma başlattı.
13 milyar yıllık sinyallere ulaşılmasının bu şekilde mümkün olduğu belirtiliyor. Proje için Fransa ve Hollanda'ya 25000 alıcı yerleştirilecek. IBM tarafından yapılacak olan çipin frekansının pik değeri 200GHz olacak.

Kaynak: silicon.com
ibm

Görüşler

0
simor
Yani neymiş? 200 GHz işlemci üretilebiliyormuş.
Belki anlık tepe değeri budur ama piyasadakilerle arasındaki fark yeterince dudak uçuklatıcı.

Bu farkı biraz daha anlamlı kılmak için, deneysel ve uluslararası araştırmalar için üretileceğini düşündüğümde dahi, dünya üzerinde tek paket içinde 200 ghz saat hızı üretecek bir işlemci olacağı gerçeği heyecan verici.

Ben o kadar hızı ne yapayim diye de düşündüm bir an... sonrasını hatırlamıyorum :)
0
fayntom
Şu an bir üniversitemizde görev yapan bir hocam Almanya'da doktora sırasında 300 GHZ değerinde geniş ölçekli üretilebilir bir transistörü imal edip daha sonra ülkemize dönmüştür. Elimizdekilerin kıymetini bilebilirsek biz de bilimde öncü olmaya çok uzak sayılmayız.
Bilgi için http://ee.yeditepe.edu.tr/staff/topaloglu/presentationfiles/semiconductorprocessing.pdf
0
simor
Sayenizde transistör üretimi konusunda bilgi edindik. Teşekkürler. :)

Bir de şu var. Öylesine gözüme ilişti.

http://news.bbc.co.uk/1/hi/technology/5259594.stm

0
tolgacakiroglu
Yahu kardesim, kiyamet yaklasiyor, bunlar hâlâ bin bang falan. Ne yapayim ben bunu. :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

IBM'den Oracle'a: Açık Kaynak'ı Satın Alamazsın!

wetware

IBM, Oracle'in Linux'u alması durumunda, farklı/bağımsız dağıtımları destekleyeceğini belirtti.
Yapılan açıklamada, Oracle'ın Açık Kaynak'a daha yeni yeni ısınmaya başladığı, ancak daha alması gereken çok ders olduğu belirtildi.

IBM Web Browser for OS/2

larweda

IBM, Netscape`in açık kaynak kodlu projesi MOZILLA`yı (Netscape 6.01)temel alarak geliştirdiği IBM Web Browser for OS/2`yi duyurdu. OS/2 Warp 4, OS/2 Warp Server ve WorkSpace On Demand 2 üzerinde çalışabilen; HTML 4.0, DHTML (W3C compliant), XML 1.0, JavaScript 1.5, CSS1, DOM 1.0, Java 1.3, SSL 3.1 ve Macromedia Flash destekleyen tarayıcı, aslında çok önemli bir haber sayılmayabilir. (Sonuçta OS/2 kullanan kaç kişi var ki?) Ama IBM gibi bir firmanın, kaynağı açık bir kodu temel alarak program geliştirmesi, ve de bunu parayla satmasına rağmen kaynak kodunu (mozilla-i386-pcos2-vacpp-0.6.zip) da içeren bir sürümünü internete sunması gerçekten ilginç bir gelişme, ve büyük bir haber.

IBM Yazılım Zirvesi ‘08: Değişim Açlığı

FZ

15 Ekim 2008, Çarşamba günü öğleden sonra IBM Yazılım Zirvesi ‘08 etkinliğinde olacağız.

Bu seneki etkinliğin teması: Değişim Açlığı

Çarşamba orada tanıdıklarla görüşmek ümidiyle…

Türkiye´nin ilk Linux ve Serbest Yazılım Merkezi Açıldı

FZ

IBM Türkiye'nin davetlisi olarak FM ve İstanbul Bilgi Üniversitesi'ni temsilen hiçbir fedakârlıktan kaçınmadık, Türkiye'nin ilk "Linux ve Serbest Yazılım Merkezi"nin açılışını dakika dakika yerinde izledik.

IBM'in basın duyurusuna göre "Türkiye'deki ilk ve tek Linux teknolojisi merkezi olan IBM Türk - Linux ve Serbest Yazılım Merkezi, şirketler, her türlü kurum ve kuruluş, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları, bağımsız yazılım geliştiriciler, öğrenciler ve IBM çözüm Ortaklarının buluştuğu bir ortam olacak. Merkezde gerçekleşecek faaliyetlerden birkaçını sıralamak gerekirse: Linux eğitimleri verilecek, gerçekleştirilen tüm çalışmalar uluslararası standartlara göre belgelendirilecek, developerWorks gibi geliştiricilere yol gösteren, eğitim sağlayan belgeler bütünü Türkçeleştirilecek, Linux konusunda proje geliştirmek isteyenler için çeşitli taraflarla buluşma imkanı sağlanacak..."

Gelelim açılıştan notlara...

Lotus Symphony 3 yayınlandı

anonim

Her sürümünde daha iddialı olan ücretsiz Lotus Symphony ofis yazılımı 3. sürümü ile karşımızda. Ayrıca bu sürümde Türkçe yazım kontrolü de eklentiler arasında yer almaktadır. Open Office 3 tabanlı olarak yazılan Lotus Symphony 3 eklentileri ve özellikleri ile IBM eski Lotus Office tecrübesini kullanıcılara sunuyor.