OS/2 Tarih Oluyor

0
zilog
IBM'in talihsiz işletim sistemi artık tarih oluyor. IBM OS/2 satışlarının 23 Aralık 2005 tarihinde durdurulacağı duyurdu. Bu ürüne olan destek ise 31 Aralık 2005 tarihinde sona erecek. IBM, OS/2 yerine kullanıcılarına linux'u düşünmelerini önerdi.
ibm

Görüşler

0
muhasebeci
Bu haber Yapı Ve Kredi Bankası için kötü bir haber. YKB Şube terminalleri OS/2 kullanıyor. Aylar öncesinden YKB şubelerine 2-3 er adet yeni IBM makinalar gelmeye başladı ama onlarda da findos var. Keşke IBM o banka clientlerini de Linuxa geçirtebilse. Çok güzel olacaktı ama buna ihtimal bile veremiyorum.
0
Challenger
Şu adreste OS/2 Warp' ın açık kaynak kodlu olması için bir imza kampanyası var:
http://www.os2world.com/petition/
0
realist
Hala tam olarak bitmiyor. IBM sistemin kodlarını satmıştı:
http://ecomstation.com/
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bilgi - IBM İleri Araştırmalar Merkezi Açılıyor

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi ve IBM'in işbirliğiyle kurulan İleri Araştırmalar Merkezi (Center for Advanced Studies), akademik araştırmalara yeni bir boyut katıyor. İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin açık kaynak dünyasındaki bilgi ve deneyimi, IBM'in bilimsel ve teknolojik kaynaklarıyla buluşuyor.

20 yıl önceki yaz neler oldu ?

anonim

20 yıl önceki yaz IBM ilk PC`sini tum dünyaya duyurdu, 20 yıl önceki sistemlerle şu ankiler arasında sanki 100 yıl fark var gibi geliyor insana, teknoloji bu hızda giderse IBM PC`nin 40` ncı yılındaki sistemlere bakarak bu gunleri hatırlıycaz ve belki de az once dediğim 100 yıllık fark bize bu sefer 1000 yıl gibi gelecek. P4`leri kullanmaya başladığımız bu günlerde düşünüyorum da 10 yıl sonra ne olacak Pention 45`ler mi? :))

www.pc.ibm.com/ww/pcanniversary/

IBM 500 fikir patentinin haklarını serbest bırakıyor!

sundance

IBM, yaptığı bir açıklama ile çeşitli alanlarda sahip olduğu 500 fikir eseri patentini Özgür Yazılım projeleri ile uğraşan kişi ve grupların serbest kullanımına açtığını açıkladı.

Sözkonusu patentlerin listesi oldukça kalabalık.

12 yıldır üstüste en çok patent alan firma ünvanını alan IBM'in bu yaklaşımı, "Fikir eserleri (Intellectual property) patentleri tabi ki olmalı, yoksa kimse fikir geliştirmez, çürür gideriz" diyenlere özellikle duyrulur.

Blog@IBM: 320,000 Blogger Geliyor!

sundance

IBM yaptığı bir anonsla 320,000 çalışanının blog kullanmasını özendirmek için bir çalışma yaptığını açıkladı.

Açık ara ile dünyanın en büyük şirket blog'u olması muhtemel olan yapının oluşturulması için arkaplanda küçük bir ekip 18 aydır çalışmaktaymış. Bu çalışma kapsamında şimdiye kadar 65 ülkeden 9000 kullanıcının açıldığı bir blog hizmeti başlatılmış ve bu sistemde 3,097 blogdan 1,358'i aktif olarak kullanılmakta, bu bloglarda da 26,203 giriş bulunmaktaymış.

Olur mu böyle şey, şirket sırları dışarı çıkar vs. diyenler için blog kuralları dün yayınlanmış bir pdf olarak burada yeralmakta.

Sanırım Büyük Mavi'den hala öğrenecek çok şey var...

IBM, Big Bang'in sırlarını çözmeye çalışıyor

melitical

IBM ve Astron(Avrupa Astronomi Organizasyonu), Big Bang sırasında neler olduğuna dair bilgiler elde edebilmek için alıcıların zayıf radyo sinyallerini algılamasına yardımcı olacak bir mikroişlemci tasarlamak konusunda ortak çalışma başlattı.