IBM Cloudscape Kodlarını Neden Açtı ?

0
anonim
Bildiğiniz gibi IBM bir süre önce Cloudscape veritabanın kodlarını Apache vakfına bağışlamış ve bu ürün Derby adını almıştı.

Bu olayın sebeplerini açıklayan ve bana göre pek çok büyük şirketin de takip edeceği yolun neden açık kaynak dünyasından geçmesi gerektiğini gösteren güzel bir röportaj Developerworks'te yayımlandı.
Büyük çaplı olmayan Java uygulamalarımda Derby iyi bir alternatif gibi görünüyor bana.

Ancak diğer küçük veritabanı uygulamalarını da bir kenera atmamak lazım. Bu adresde gömülü veritabanları üzerine bir karşılaştırma bulabilirsiniz. Hemen bütün gömülü veritabanlarının MySQL'e fark attığı testte galip HSQLDB. Ancak performansın tek seçim kriteri olmaması gerektiğini de göz önünde bulundurmak da fayda var.

Örneğin ben gelecek için Derby'i düşünürken IBM in bu güne kadar getirmiş olduğu geniş dokümantasyon desteği, sağlam kod yapısı ve bundan sonrada arkasında Apache Vakfı gibi güvenilir ve geniş topluluk desteğine sahip bir organizasyon olmasını da en az performans kriteri kadar önemli buluyorum.
ibm

İlgili Yazılar

1960'lardan kalma bir IBM Mainframe ve Java Birbirine Karışınca

tongucyumruk

Konu yazılım olunca insanların ağızlarından düşürmedikleri bir kelimedir: Legacy. Birkaç farklı şekilde Türkçe'ye çevrilebilecek olsa da genellikle bu sektörde Eski anlamına gelir. Peki eski her zaman kötü, yavaş, zor mu demektir? David Cassel bu yazısında Docker, JSON, Bootstrap, REST ve benzeri bütün "güncel" teknolojileri kullanan bir sistemin kalbinde yatan ve sorgulara 6-10...

IBM Yazılım Zirvesi 2006

butch

IBM'in yazılım dünyasındaki yenilikleri ve iş dünyasına sunduğu yazılım çözümlerini tanıttığı geleneksel Yazılım Zirvesi bu yıl 20 Eylül Çarşamba günü İstanbul Swissotel'de gerçekleştirilecek.

Fazlamesai editörlerinin de hazır bulunacağı etkinlik hakkında detaylı bilgiyi bu adreste bulabilirsiniz.

IBM'den Açık Kaynak Dünyasına $85 Milyonluk Hediye

malkocoglu_2

IBM, yaklaşık 500,000 satırlık kod içeren Java tabanlı veritabanı yazılımı Cloudscape projesini Apache gurubuna hibe etmeye karar verdi. Bu transfer şimdiye kadar açık kaynağa verilmiş en büyük hazır projelerden biri olarak tanımlanıyor, IBM için de açık yazılıma verilen ilk ticari tamamlanmış proje niteliğini taşıyor.

Detaylar için şuraya

IBM'in ücretsiz ofis yazılımı - Lotus Symphony

anonim

OpenOffice ve Lotus Smart Suite türevi olarak ücretsiz ve açık kaynaklı bir ofis paketi IBM tarafından kullanıma sunuldu. Oldukça güzel. MS Ofis alternatiflerinin artması sevindirici.

http://symphony.lotus.com/software/lotus/symphony/home.jspa

IBM ve SOYKIRIM

redogre

Edwin Black adlı yazarın 12 Şubat 2001 de çıkan "IBM and the Holocaust" adlı kitabı, Amerika 1941 de resmen savaşa girmeden önce Almanya'ya Yahudileri ve Polonyalılar'ı fişlemekte kullanılan cihazları kiraladığını ve bu sayede Hitler rejiminin çok kısa sürede çok büyük miktarlarda insanı toplama kampına gönderebildiğini belgeleriyle sunuyor.

IBM in ürettiği makinalar sayesinde aylar sürecek demiryolundan esir taşınması işleri çok kısa sürede düzenlenebilmiş. IBM in makinaların hangi amaçla kullanıldığını bilmemesi imkansız çünkü duruma göre özel ayar gerektiren kart delme makinalarından binlercesi Almanya'ya kiralanmış. IBM mümkün olduğunca her antlaşmayı sözlü yapmış olsa da ortada çok büyük bir iddia var.

Not: Ben haberi Post Express de okuyup, internetten küçük bir araştırma yaptım. Konu gerçekten tüyler ürpertici...