IBM Cloudscape Kodlarını Neden Açtı ?

0
anonim
Bildiğiniz gibi IBM bir süre önce Cloudscape veritabanın kodlarını Apache vakfına bağışlamış ve bu ürün Derby adını almıştı.

Bu olayın sebeplerini açıklayan ve bana göre pek çok büyük şirketin de takip edeceği yolun neden açık kaynak dünyasından geçmesi gerektiğini gösteren güzel bir röportaj Developerworks'te yayımlandı.
Büyük çaplı olmayan Java uygulamalarımda Derby iyi bir alternatif gibi görünüyor bana.

Ancak diğer küçük veritabanı uygulamalarını da bir kenera atmamak lazım. Bu adresde gömülü veritabanları üzerine bir karşılaştırma bulabilirsiniz. Hemen bütün gömülü veritabanlarının MySQL'e fark attığı testte galip HSQLDB. Ancak performansın tek seçim kriteri olmaması gerektiğini de göz önünde bulundurmak da fayda var.

Örneğin ben gelecek için Derby'i düşünürken IBM in bu güne kadar getirmiş olduğu geniş dokümantasyon desteği, sağlam kod yapısı ve bundan sonrada arkasında Apache Vakfı gibi güvenilir ve geniş topluluk desteğine sahip bir organizasyon olmasını da en az performans kriteri kadar önemli buluyorum.
ibm

İlgili Yazılar

IBM'den Oracle'a: Açık Kaynak'ı Satın Alamazsın!

wetware

IBM, Oracle'in Linux'u alması durumunda, farklı/bağımsız dağıtımları destekleyeceğini belirtti.
Yapılan açıklamada, Oracle'ın Açık Kaynak'a daha yeni yeni ısınmaya başladığı, ancak daha alması gereken çok ders olduğu belirtildi.

IBM, Big Bang'in sırlarını çözmeye çalışıyor

melitical

IBM ve Astron(Avrupa Astronomi Organizasyonu), Big Bang sırasında neler olduğuna dair bilgiler elde edebilmek için alıcıların zayıf radyo sinyallerini algılamasına yardımcı olacak bir mikroişlemci tasarlamak konusunda ortak çalışma başlattı.

20 yıl önceki yaz neler oldu ?

anonim

20 yıl önceki yaz IBM ilk PC`sini tum dünyaya duyurdu, 20 yıl önceki sistemlerle şu ankiler arasında sanki 100 yıl fark var gibi geliyor insana, teknoloji bu hızda giderse IBM PC`nin 40` ncı yılındaki sistemlere bakarak bu gunleri hatırlıycaz ve belki de az once dediğim 100 yıllık fark bize bu sefer 1000 yıl gibi gelecek. P4`leri kullanmaya başladığımız bu günlerde düşünüyorum da 10 yıl sonra ne olacak Pention 45`ler mi? :))

www.pc.ibm.com/ww/pcanniversary/

IBM + Linux = GÜÇ!

mysterious

IBM'in yeni Linux süper bilgisayarının büyük başarısı: Japonya´dan büyük sipariş!

Japonya'nın en büyük araştırma kuruluşlarından Ulusal Endüstri ve Teknoloji Enstitüsü, IBM'e dünyanın en büyük Linux süper bilgisayarını sipariş etti. IBMi ihaleyi HP'nin yanısıra NEC ve Hitachi gibi Japon firmalarını da geride bırakarak kazandı.

Japonya'nın en büyük araştırma kuruluşu, dünyanın en büyük Linux bilgisayarını sipariş etti. IBM tarafından üretilecek olan süper bilgisayarın siparişi haberi, Linux işletim sisteminin güvenilirlik ve performans açısından tartışılmaz bir biçimde rüştünü ispat etmesi olarak yorumlandı. Yeni süper bilgisayar tamamlandığında, bugün dünyanın en güçlü üçüncü bilgisayarı olarak kabul edilen ve yine Japonya'da bulunan Linux süper bilgisayarının tahtını elinden alacak.

Haberin devamı : http://www.ibm.com/news/tr/2003/09/Japonya.html

IBM Yazılım Zirvesi ‘08: Değişim Açlığı

FZ

15 Ekim 2008, Çarşamba günü öğleden sonra IBM Yazılım Zirvesi ‘08 etkinliğinde olacağız.

Bu seneki etkinliğin teması: Değişim Açlığı

Çarşamba orada tanıdıklarla görüşmek ümidiyle