IBM Haber Linux Evinizde

0
butch
2006 yılı ilk sayısı geçtiğimiz hafta yayınlanan IBM Türk'ün ücretsiz Linux gazetesi Haber Linux bundan böyle üyelik bilgilerinde adreslerini belirten FM üyelerinin adreslerine ulaştırılacak. Türkiye'de yayınlanan en uzun soluklu Linux dergisi olan Haber Linux, 64 sayfalık zenginleşmiş içeriği ile sizleri bekliyor.

Bilgilerinizi güncelleyiniz, dergisiz kalmayınız.
ibm

Görüşler

0
tongucyumruk
Hmm... bir bakalım... Sundance birkaç gün önce "Fazlamesai Şeysi"nde bu dergiden ve dağıtımından bahsetmişti. Bugün ise bu haber. Sanıyorum FM editörlerinin ağzından çıkan her kelime üzerine bir komplo teorisi kurmak çok mantıksız olmaz...
0
simor
Katılmamak elde değil.
0
darkhunter
Profilimi güncelleyip hotlink'i kaybetmek veya dergiye ulaşamamak. Sanırım dergiyi seçiyorum...

Teşekkürler :)
1
sundance
Bu arada derginin eski sayılarına da bu adresten ulaşabilirsiniz.

Derginin editörlüğünü 2002 yılından beri FM ekibinin yaptığını ve bu sayıyla birlikte 64 sayfa içerik ve minimum reklam ile çok da iddialı olunduğunu vurgulamakta fayda var.
0
butch
Bundan sonraki sayılarda(ilki mayıs ayında çıkacak) FM'den seçilecek en az bir makalenin de dergide yer alacağını söylemekte fayda var(telifi karşılığında).
0
FZ
Bundan sonraki sayılarda(ilki mayıs ayında çıkacak) FM'den seçilecek en az bir makalenin de dergide yer alacağını söylemekte fayda var (telifi karşılığında).

Hmm, acaba bu FM'ye yollanan özgün, kaliteli ve alabildiğine teknik detaylı makale sayısında bir artışa, bir patlamaya yol açar mı acep? ;-)
0
oeylem
son sayfada kamu sektoru linux yetkinlik merkezi reklamindaki link yanlis http://kylm.meb.gov.tr yerine http://klym.meb.gov.tr olacak. simdi bu mertebedeki hata uzerine soylenebilecek cok sey vardi ve buraya yazmak yerine kuruma gondereyim dedim ama en son seminerin 15.6.05 tarihli oldugunu gorunce bosa olacagi hissiyati dogdu. Umarim buradan ilgili birileri gorur ve duzeltir. Cunku kurumsal hizmet verme iddiasi ciddi bir seydir ve biz su an kendi reklamini veremeyen bir merkezden sozediyoruz. Bilemiyorum uzuntumu ve/veya hayal kirikligimi anlatabildim mi?
0
myavuzselim
Burada kastedilen e-dergi degil degil mi? Yurtdisina da gonderiliyor mu acaba? :) Neyse, ben en iyisi dedemin adresini yazayim, seneye hepsini bir arada okurum ;)
0
FZ
Elle tutulur, kıvrılıp çantaya konur, kağıttan dergi. ;-)
0
axanc
Ben normal başvuru formu ile üye olmuştum.. ama üyeliğe dair bir bildirim mail'i atmıyorlar.. bize bir bildirimde bulunsunlar bencee.. :)
0
emarti
10 gün oldu hala dergi mergi göremedim.
0
neter
Evet ne olduğuna dair birileri açıklama yaparsa, ne bekleyeceğimizi, nasıl geleceğini, ne zaman geleceğini, ne olursa geleceğini vs. açıklarsa sevinirim. Adresi girdik güzel, sonrasında ne gibi işlemler bekliyor bizi ?
0
butch
Dergiler 1-2 gün içinde yola çıkacak.
0
emarti
inanmak istiyorum....
0
anx
Dergi bana az önce ulaştı! Çok mutluyum! Konuyla ilgili olarak yapılabilecek en kötü 1 Nisan şakası olsa gerek..
0
mehmetsm
Aylar önce sadece bir dergi geçti elime. Diğer sayıları görmek kısmet olmadı. (Site yöneticileri yeni üyesin demesinler, eski hesabın bilgilerini kaybedince yeni üyelik açtım :) )
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

IBM ve SOYKIRIM

redogre

Edwin Black adlı yazarın 12 Şubat 2001 de çıkan "IBM and the Holocaust" adlı kitabı, Amerika 1941 de resmen savaşa girmeden önce Almanya'ya Yahudileri ve Polonyalılar'ı fişlemekte kullanılan cihazları kiraladığını ve bu sayede Hitler rejiminin çok kısa sürede çok büyük miktarlarda insanı toplama kampına gönderebildiğini belgeleriyle sunuyor.

IBM in ürettiği makinalar sayesinde aylar sürecek demiryolundan esir taşınması işleri çok kısa sürede düzenlenebilmiş. IBM in makinaların hangi amaçla kullanıldığını bilmemesi imkansız çünkü duruma göre özel ayar gerektiren kart delme makinalarından binlercesi Almanya'ya kiralanmış. IBM mümkün olduğunca her antlaşmayı sözlü yapmış olsa da ortada çok büyük bir iddia var.

Not: Ben haberi Post Express de okuyup, internetten küçük bir araştırma yaptım. Konu gerçekten tüyler ürpertici...

IBM 500 fikir patentinin haklarını serbest bırakıyor!

sundance

IBM, yaptığı bir açıklama ile çeşitli alanlarda sahip olduğu 500 fikir eseri patentini Özgür Yazılım projeleri ile uğraşan kişi ve grupların serbest kullanımına açtığını açıkladı.

Sözkonusu patentlerin listesi oldukça kalabalık.

12 yıldır üstüste en çok patent alan firma ünvanını alan IBM'in bu yaklaşımı, "Fikir eserleri (Intellectual property) patentleri tabi ki olmalı, yoksa kimse fikir geliştirmez, çürür gideriz" diyenlere özellikle duyrulur.

IBM Cloudscape Kodlarını Neden Açtı ?

anonim

Bildiğiniz gibi IBM bir süre önce Cloudscape veritabanın kodlarını Apache vakfına bağışlamış ve bu ürün Derby adını almıştı.

Bu olayın sebeplerini açıklayan ve bana göre pek çok büyük şirketin de takip edeceği yolun neden açık kaynak dünyasından geçmesi gerektiğini gösteren güzel bir röportaj Developerworks'te yayımlandı.

BlueStorm

FZ

IBM, satranç üstadı Garry Kasparov'u yenen Deep Blue adlı bilgisayardan yaklaşık 1700 kat daha hızlı çalışması planlanan BlueStorm kod adlı bilgisayarı inşa etmek için hazırlıklara başladı.

Söz konusu makina Regatta kod adı ile de bilinen eServer p690 bilgisayarlarının kümelenmesi (clustering) ile oluşturulacak ve saniyede yaklaşık 20 trilyon işlem yapabilecek olan bu bilgisayar, Avrupa Orta Menzilli Hava Tahminleri Merkezi için hava tahminleri hesaplamalarında kullanılacak.

Nihai ağırlığı 130 ton olarak hesaplanan bilgisayarın depolama kapasitesinin 1.5 petabyte olması öngörülüyor.

2002'nin ilk aylarında inşaatına başlanacak olan BlueStorm, şu anda dünyanın en hızlı bilgisayarı olan ASCI White'in rekorunu kıracak gibi görünüyor.

IBM Yazılım Zirvesi 2006

butch

IBM'in yazılım dünyasındaki yenilikleri ve iş dünyasına sunduğu yazılım çözümlerini tanıttığı geleneksel Yazılım Zirvesi bu yıl 20 Eylül Çarşamba günü İstanbul Swissotel'de gerçekleştirilecek.

Fazlamesai editörlerinin de hazır bulunacağı etkinlik hakkında detaylı bilgiyi bu adreste bulabilirsiniz.