IBM 2 DVD´lik GNU/Linux Yazılım Setini Ücretsiz Veriyor

0
FZ
Dünyanın en büyük bilgisayar şirketi IBM, GNU/Linux´a verdiği destek bağlamında 2 DVD´den oluşan bir "yazılım değerlendirme kiti" (Software Evaluation Kit -SEK) çıkardı. 2 DVD´lik bu yazılım paketi IBM´in GNU/Linux ortamında çalışan ve iş uygulamaları geliştirmeye yönelik son sürüm yazılımlarını kapsıyor. DVD´lerin içindeki yazılımlar arasında şunlar var: DB2 Universal Database, WebSphere Application Server v5.0.2, WebSphere Studio Site Developer v5.1, Lotus Domino, Tivoli Access Manager, vs.

Söz konusu 2 DVD´lik yazılım setine ücretsiz olarak sahip olmak isteyenlerin tek yapması gereken ilgili IBM developerWorks sayfasını ziyaret etmek.
ibm

Görüşler

0
FZ
Sanal ve basit bir banka uygulamasının web servisi şeklinde IBM araçları ile nasıl gerçekleştirildiğinin ve test edildiğinin anlatıldığı şu makale, bu 2 DVD´lik seti çekecek olanların dikkatine sunulur:

http://www-106.ibm.com/developerworks/linux/library/l-ss4-websvc/?ca=dgr-lnxw06SSLin04
0
oktay
O kadar destek veriyorlarsa Open Source ve Free Software olarak dağıtsınlar bahsi geçen programları.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Gizli Tehlike: TCPA

tongucyumruk

Kapalı kodlu, özgür olmayan yazılımların özgürlüğünüz, kişisel gizliliğiniz ve kişi haklarınız için bir tehdit oluşturduğu uzun zamandır zaten biliniyordu. Günümüze kadar kendinizi korumak için başvurabileceğiniz bir özgür yazılım kalesi mevcuttu. Tamamen özgür yazılımlar kullanarak hem kendinizi güvenliğe alabilir, hem özgür kalabilir, hem de gerek özgür yazılım geliştirme modelinin gerekse özgür yazılımların doğduğu ortam olan UNIX felsefesinin sonucunda alabildiğine yüksek kalitede yazılımlara sahip olabilirdiniz. Fakat şimdi ufukta yeni bir tehlike görünüyor, kumun altında bekliyor, ses yok, seda yok... Aniden, çarpacak.

IBM 500 fikir patentinin haklarını serbest bırakıyor!

sundance

IBM, yaptığı bir açıklama ile çeşitli alanlarda sahip olduğu 500 fikir eseri patentini Özgür Yazılım projeleri ile uğraşan kişi ve grupların serbest kullanımına açtığını açıkladı.

Sözkonusu patentlerin listesi oldukça kalabalık.

12 yıldır üstüste en çok patent alan firma ünvanını alan IBM'in bu yaklaşımı, "Fikir eserleri (Intellectual property) patentleri tabi ki olmalı, yoksa kimse fikir geliştirmez, çürür gideriz" diyenlere özellikle duyrulur.

IBM Web Browser for OS/2

larweda

IBM, Netscape`in açık kaynak kodlu projesi MOZILLA`yı (Netscape 6.01)temel alarak geliştirdiği IBM Web Browser for OS/2`yi duyurdu. OS/2 Warp 4, OS/2 Warp Server ve WorkSpace On Demand 2 üzerinde çalışabilen; HTML 4.0, DHTML (W3C compliant), XML 1.0, JavaScript 1.5, CSS1, DOM 1.0, Java 1.3, SSL 3.1 ve Macromedia Flash destekleyen tarayıcı, aslında çok önemli bir haber sayılmayabilir. (Sonuçta OS/2 kullanan kaç kişi var ki?) Ama IBM gibi bir firmanın, kaynağı açık bir kodu temel alarak program geliştirmesi, ve de bunu parayla satmasına rağmen kaynak kodunu (mozilla-i386-pcos2-vacpp-0.6.zip) da içeren bir sürümünü internete sunması gerçekten ilginç bir gelişme, ve büyük bir haber.

IBM, Big Bang'in sırlarını çözmeye çalışıyor

melitical

IBM ve Astron(Avrupa Astronomi Organizasyonu), Big Bang sırasında neler olduğuna dair bilgiler elde edebilmek için alıcıların zayıf radyo sinyallerini algılamasına yardımcı olacak bir mikroişlemci tasarlamak konusunda ortak çalışma başlattı.

Türkiye´nin ilk Linux ve Serbest Yazılım Merkezi Açıldı

FZ

IBM Türkiye'nin davetlisi olarak FM ve İstanbul Bilgi Üniversitesi'ni temsilen hiçbir fedakârlıktan kaçınmadık, Türkiye'nin ilk "Linux ve Serbest Yazılım Merkezi"nin açılışını dakika dakika yerinde izledik.

IBM'in basın duyurusuna göre "Türkiye'deki ilk ve tek Linux teknolojisi merkezi olan IBM Türk - Linux ve Serbest Yazılım Merkezi, şirketler, her türlü kurum ve kuruluş, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları, bağımsız yazılım geliştiriciler, öğrenciler ve IBM çözüm Ortaklarının buluştuğu bir ortam olacak. Merkezde gerçekleşecek faaliyetlerden birkaçını sıralamak gerekirse: Linux eğitimleri verilecek, gerçekleştirilen tüm çalışmalar uluslararası standartlara göre belgelendirilecek, developerWorks gibi geliştiricilere yol gösteren, eğitim sağlayan belgeler bütünü Türkçeleştirilecek, Linux konusunda proje geliştirmek isteyenler için çeşitli taraflarla buluşma imkanı sağlanacak..."

Gelelim açılıştan notlara...