HaberLinux #11 Çıktı

0
butch
IBM Türk'ün ücretsiz Linux gazetesi HaberLinux'un 11. sayısı çıktı. Zengin teknik içeriği ile vazgeçilmez bir Linux dergisi olma yolunda emin adımlarla ilerleyen dergiye ulaşmak için yapmanız gereken üyelik bilgilerinizdeki adres bilgilerinizi güncellemek ve "Haber Linux Dergisinin Adresime Gönderilmesini İstiyorum" seçeneğini işaretlemek.

Not: Bir önceki sayının dağıtımında problemler yaşandığını biliyoruz. Bu kez sorun yaşanmayacağından emin olabilirsiniz.
ibm

Görüşler

0
erguven
Dergi halen elime ulaşmadı.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

IBM Açık Kaynak Kod İçin Cell CPU Üretecek

zentoo

Yahoo News teki habere göre, IBM Açık Kaynak Kod destekleyen bilgisayarlara uygun CELL işlemcisinin detaylarını Barcelona'da açıklamış bulunmakta.

IBM ve SOYKIRIM

redogre

Edwin Black adlı yazarın 12 Şubat 2001 de çıkan "IBM and the Holocaust" adlı kitabı, Amerika 1941 de resmen savaşa girmeden önce Almanya'ya Yahudileri ve Polonyalılar'ı fişlemekte kullanılan cihazları kiraladığını ve bu sayede Hitler rejiminin çok kısa sürede çok büyük miktarlarda insanı toplama kampına gönderebildiğini belgeleriyle sunuyor.

IBM in ürettiği makinalar sayesinde aylar sürecek demiryolundan esir taşınması işleri çok kısa sürede düzenlenebilmiş. IBM in makinaların hangi amaçla kullanıldığını bilmemesi imkansız çünkü duruma göre özel ayar gerektiren kart delme makinalarından binlercesi Almanya'ya kiralanmış. IBM mümkün olduğunca her antlaşmayı sözlü yapmış olsa da ortada çok büyük bir iddia var.

Not: Ben haberi Post Express de okuyup, internetten küçük bir araştırma yaptım. Konu gerçekten tüyler ürpertici...

IBM Cloudscape Kodlarını Neden Açtı ?

anonim

Bildiğiniz gibi IBM bir süre önce Cloudscape veritabanın kodlarını Apache vakfına bağışlamış ve bu ürün Derby adını almıştı.

Bu olayın sebeplerini açıklayan ve bana göre pek çok büyük şirketin de takip edeceği yolun neden açık kaynak dünyasından geçmesi gerektiğini gösteren güzel bir röportaj Developerworks'te yayımlandı.

IBM 15.000 Kişiye İş İmkanı Veriyor

aRda_

IBM, %30'u Amerika'da olmak üzere tüm dünyada özellikle gelişmekte olan ülkelerde 15000 kişiye istihdam olanağı açıyor. IBM'in ağırlık verdiği alan yazılım geliştirme konusunda uzman kişiler.
IBM Amerika'da çalışan sayısını azaltarak ağırlığı Çin ve Hindistan gibi ucuz işçiliğin olduğu ülkelere verdiği için tenkit ediliyordu. Yeni alınacak personelin yaklaşık 4500 adedi Amerika'da istihdam edilecek.
15000 kişilik yeni personelin IBM'in işgücüne %5 etkisi olacak ,33000 kişilik işgücü 1991 yılından beri IBM'in gördüğü en yüksek sayı.
Ayrıca IBM'in yaptığı açıklamada yeni istihdam edeceği personelin %40 ile 50'sini yeni mezun olmuş öğrencilerden, geri kalanını deneyimli kişilerden seçeceğini açıkladı.
Kaynak: netkonomi.com

IBM + Linux = GÜÇ!

mysterious

IBM'in yeni Linux süper bilgisayarının büyük başarısı: Japonya´dan büyük sipariş!

Japonya'nın en büyük araştırma kuruluşlarından Ulusal Endüstri ve Teknoloji Enstitüsü, IBM'e dünyanın en büyük Linux süper bilgisayarını sipariş etti. IBMi ihaleyi HP'nin yanısıra NEC ve Hitachi gibi Japon firmalarını da geride bırakarak kazandı.

Japonya'nın en büyük araştırma kuruluşu, dünyanın en büyük Linux bilgisayarını sipariş etti. IBM tarafından üretilecek olan süper bilgisayarın siparişi haberi, Linux işletim sisteminin güvenilirlik ve performans açısından tartışılmaz bir biçimde rüştünü ispat etmesi olarak yorumlandı. Yeni süper bilgisayar tamamlandığında, bugün dünyanın en güçlü üçüncü bilgisayarı olarak kabul edilen ve yine Japonya'da bulunan Linux süper bilgisayarının tahtını elinden alacak.

Haberin devamı : http://www.ibm.com/news/tr/2003/09/Japonya.html