IBM'in ücretsiz ofis yazılımı - Lotus Symphony

0
anonim
ibm

Görüşler

0
emreguzer
Lotusphere de IBM'in yetkili ağızlardan dinlemiştim Symphony ve özellikle Lotus Websphere ile birlikte 2010'lu yıllarda pazar paylarını artırmayı planlıyorlar.

Şurada konu ile ilgili birşeyler karalamıştım. http://www.emreguzer.com/index.php/2008/05/21/yeni-neslin-is-yapis-sekli
0
pirensbatu
slm arkadaşlar lisans almayı bilen varmı??????????
0
bio
"This web site at www.emreguzer.com has been reported as an attack site and has been blocked based on your security preferences."

http://safebrowsing.clients.google.com/safebrowsing/diagnostic?client=Firefox&hl=en-US&site=http://www.emreguzer.com/index.php/2008/05/21/yeni-neslin-is-yapis-sekli

Of the 31 pages we tested on the site over the past 90 days, 2 page(s) resulted in malicious software being downloaded and installed without user consent. The last time Google visited this site was on 08/03/2008, and the last time suspicious content was found on this site was on 08/02/2008.

Malicious software includes 6 trojan(s). Successful infection resulted in an average of 2 new processes on the target machine.
0
emreguzer
Bu problem giderildi. Uyarı için teşekkür ederim.
0
furkanmustafa
ne yazıkki indiremedim.. internal server error :) ibm'in sitesinde beklenmedik bir olay
0
ersin2k
Görsellik güzel ancak OpenOffice 2 ye göre daha fazla sistem kaynağı istiyor, ayrıca şifrelenmiş bir MS OfficeXP belgesini açamadım. Lisans anlaşmasında OpenOffice1.1 baz alındığı yazıyordu. Güzel bir gelişme ama IBM den daha iyisini beklerdim.
0
anonim
OpenOffice ya da Symfony gibi ürünlerle Office 2007'yi kıyaslamak yanlış olur. Microsoft Office 2007 ile bayağı iyi bir iş yapmış. Özellikle kullanıcı arayüzünü çok kullanışlı hale getirmiş. Dolayısıyla zaten kullanıcıların sahip oldukları alışkanlıkları daha niteliksiz alternatiflerle kırmaya çalışmak bana göre anlamsız ve sonuçsuz kalmaya mahkum bir çaba.
0
erika
Bu çok iddialı bir söylem. Ofis 2007'nin ve Vista'nın ne kadar kaynak tükettiğini biliyor musun? Office 2007'nin özelliklerinin ne kadarını kullanıyorsun?
0
bio
"Kullanilarin sahip olduklari aliskanliklar" ile "kaynak tuketimi"nin cok ilgisi yok. Sonucta cogu "kullanici" cicili bicili pencereler gormek icin dakikalarca beklemeye razi. Herkesin bilgisayardan beklentisi ayni degil.
0
SHiBuMiGo
Kullanıcı arayüzünün önemini "cicili bicili ekranlar"a indirgemek ne kadar doğru tartışılır. Örneğin Office 2007'nin yeni menü arayüzü ribbon bana göre çok devrimsel ve yakın gelecekte birçok uygulama eski menü yapısından ribbon yapısına geçecek diye düşünüyorum. Bir ofis uygulaması için en önemli kriter sizce son kullanıcı arayüzünün kalitesi midir yoksa programın az kaynak tüketmesi midir?
0
erika
Bence hızlı olmasıdır ve ihtiyaçlarımı karşılamasıdır. Cicili Bicili olsa ne olacak ki? Yapacağınız işin tanımına bağlı. Yatırım yaparken ödediğim paranın bana geri dönüşüne ve gerçekten işime ne kadar yaradığına bakarım. Örneğin, son model cep telefon alıp özelliklerinin çoğunu kullanmadan parasını sokağa atan tüketici kitlesine de karşıyım. Benzer bir durum.
0
bio
Daha "iyi" bir arayuz ile "cicili bicili ekranlar" arasinda dediginiz gibi fark var. Benim elestirdigim zaten ikincisi.
0
SHiBuMiGo
Bilgisayarların fiyat / performans olarak ulaştıkları noktada performansı öne sürmenin artık bir geçerliliği yok. Ben 1.46 Ghz dual core 2 GB ramli bir makinada Vista üzerinde Office 2007'yi çok rahat bir şekilde kullanabiliyorum. Bu laptop'ın maliyeti de 1000$'ın altında ki bence oldukça makul bir bedel.

Office 2007'nin ne kadar kaynak tükettiğine bakarken OpenOffice ve Symfony'nin de kaynakları nasıl kullandığına bakmak lazım. Kendi deneyimimden Office 2007'nin diğer ikisinden çok daha hızlı olduğunu söyleyebilirim. Öte yandan Word, Excel gibi uygulamalarda kullanıcı arabirimi hayati önem taşır, OpenOffice bu anlamda Office 2007'nin çok gerisinde. Bununla da cicili bicili ekranlara sahip olmayı kast etmiyorum, en basitinden her iki yazılımda da bir veri tablosundaki ardışık satırları farklı renke boyamayı ya da farklı renkte rasgele boyalı satırları renklerine göre sıralatmayı bir deneyin. Ya da bir tablodaki duplike kayıtları silmeyi deneyin. Office 2007'de kullanıcı ihtiyaçları çok iyi analiz edilmiş ve çok tekrarlanan ama vakit alan işlemler çok kolaylaştırılmış.

Bence söylem hiç de iddialı bir söylem değil, yalnızca kim işini iyi yapıyorsa ona hakkını vermek gerekiyor.
0
erika
Ne kadar üretkenlik artışına sahip oldun Office 2007 kullanarak? Office 2007'nin özelliklerinin ne kadarını kullanıyorsun? İstatistiklere göre ortalama olarak MS Ofis özelliklerinin sadece %10-30 unu kullanıyoruz. Hal böyle iken cicili bicili diyerek yok ribbonmuş bilmem neymiş diyerek olayı çarpıtmanın anlamı yok.
0
solarhalo
geçenlerde merak edip download ettim..bilgisayarıma yüklerken -ne yalan söyleyim- IBM den daha iyi bi çalışma bekliyordum. yüklemesi dosya boyutuna göre uzun sürdü diyebilirm. (ha bu tabiki bi kriter degil.)

yüklemeden sonra restart istemedği halde ben bilgisayarımı restart ettim ve aklaşık 25 mb lık bi word dosyası açmayı denedim. önce ofiste açıtığımdan dosyada problem yok biliyorum daha sonra kapatıp lotus u denedim. ama lotus dosyayı düzenli bi şekilde açmadı. ilk 6 sayfasını gösterdi fakat geri kalan sayfaları gösteremedi ve çalışması biraz yavaş geldi bana..

ilk izlenimlerim bu şekilde. henüz çok detaylı inceleyemedim. ama şu anda benim için eksi de görünüyor..
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

IBM Web Browser for OS/2

larweda

IBM, Netscape`in açık kaynak kodlu projesi MOZILLA`yı (Netscape 6.01)temel alarak geliştirdiği IBM Web Browser for OS/2`yi duyurdu. OS/2 Warp 4, OS/2 Warp Server ve WorkSpace On Demand 2 üzerinde çalışabilen; HTML 4.0, DHTML (W3C compliant), XML 1.0, JavaScript 1.5, CSS1, DOM 1.0, Java 1.3, SSL 3.1 ve Macromedia Flash destekleyen tarayıcı, aslında çok önemli bir haber sayılmayabilir. (Sonuçta OS/2 kullanan kaç kişi var ki?) Ama IBM gibi bir firmanın, kaynağı açık bir kodu temel alarak program geliştirmesi, ve de bunu parayla satmasına rağmen kaynak kodunu (mozilla-i386-pcos2-vacpp-0.6.zip) da içeren bir sürümünü internete sunması gerçekten ilginç bir gelişme, ve büyük bir haber.

IBM 500 fikir patentinin haklarını serbest bırakıyor!

sundance

IBM, yaptığı bir açıklama ile çeşitli alanlarda sahip olduğu 500 fikir eseri patentini Özgür Yazılım projeleri ile uğraşan kişi ve grupların serbest kullanımına açtığını açıkladı.

Sözkonusu patentlerin listesi oldukça kalabalık.

12 yıldır üstüste en çok patent alan firma ünvanını alan IBM'in bu yaklaşımı, "Fikir eserleri (Intellectual property) patentleri tabi ki olmalı, yoksa kimse fikir geliştirmez, çürür gideriz" diyenlere özellikle duyrulur.

IBM 2 DVD´lik GNU/Linux Yazılım Setini Ücretsiz Veriyor

FZ

Dünyanın en büyük bilgisayar şirketi IBM, GNU/Linux´a verdiği destek bağlamında 2 DVD´den oluşan bir "yazılım değerlendirme kiti" (Software Evaluation Kit -SEK) çıkardı. 2 DVD´lik bu yazılım paketi IBM´in GNU/Linux ortamında çalışan ve iş uygulamaları geliştirmeye yönelik son sürüm yazılımlarını kapsıyor. DVD´lerin içindeki yazılımlar arasında şunlar var: DB2 Universal Database, WebSphere Application Server v5.0.2, WebSphere Studio Site Developer v5.1, Lotus Domino, Tivoli Access Manager, vs.

Söz konusu 2 DVD´lik yazılım setine ücretsiz olarak sahip olmak isteyenlerin tek yapması gereken ilgili IBM developerWorks sayfasını ziyaret etmek.

IBM'den Hız Rekoru: 102 Gigabyte/saniye

tongucyumruk

Bilişim dünyasında klasikleşmiş sözlerden biridir: Bir sistem en yavaş parçasının hızında çalışır. Son yıllarda sıradışı bir artış gösteren işlemci, ekran kartı, bellek gibi donanımların sağladığı yüksek performans imkanlarına rağmen verinin depolandığı ve işlenmek üzere aktarıldığı ortam olan sabit disklerin hızında diğer donanımlardaki artışı yakalayabilecek bir artış gerçekleşmedi. Bu nedenle sabit diskler sistemlerin genel performansı üzerindeki en sıkı darboğazlardan birini oluşturmaya devam ediyordu. En azından IBM bu alana el atana kadar durum buydu...

1960'lardan kalma bir IBM Mainframe ve Java Birbirine Karışınca

tongucyumruk

Konu yazılım olunca insanların ağızlarından düşürmedikleri bir kelimedir: Legacy. Birkaç farklı şekilde Türkçe'ye çevrilebilecek olsa da genellikle bu sektörde Eski anlamına gelir. Peki eski her zaman kötü, yavaş, zor mu demektir? David Cassel bu yazısında Docker, JSON, Bootstrap, REST ve benzeri bütün "güncel" teknolojileri kullanan bir sistemin kalbinde yatan ve sorgulara 6-10...